Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Token2049 – Συνέντευξη με τον Lewis Fellas, Διευθυντή Επενδύσεων στο Bletchley Park

Ο Lewis Fellas είναι ο πρώην διευθυντής χαρτοφυλακίου στο 35,7 δισεκατομμύρια δολάρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Τώρα είναι Διευθύνων Σύμβουλος Επενδύσεων στο Bletchley Park Asset Management και μοιράζεται το ταξίδι του για την επένδυση σε κρυπτονομίσματα, μαζί με τη μοναδική του άποψη για την τρέχουσα αγορά κρυπτογράφησης.

Τίμοθι Ταμ: Lewis, σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και καλώς ήλθατε στο Token 2049. Υποθέτω ότι προτού πάμε στο ίδιο το ταμείο και το ιστορικό σας, θέλετε να μας πείτε ένα διασκεδαστικό γεγονός για τον εαυτό σας που οι επενδυτές ή οι άνθρωποι σας δεν γνωρίζουν γιατί προφανώς είσαι πολύ γνωστός.

Λιούις Φελάς: Σίγουρος. Λοιπόν, το πιο διασκεδαστικό πράγμα που κάνω είναι, ίσως να είναι λίγο κουκ, αλλά μαζεύω μαγνήτες ψυγείου.

Τίμοθι Ταμ: Μαγνήτες ψυγείου?

Λιούις Φελάς: Έτσι, κάθε φορά που ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, αγοράζω ένα από αυτά τα φρικτά καταστήματα δώρων που βλέπετε μέσα σας. Έχω τώρα αυτό το ψυγείο στοιβασμένο από όλα τα μέρη σε όλο τον κόσμο.

Τίμοθι Ταμ: Εντάξει. Καλώς. Θα φροντίσουμε να λάβουμε έναν ψυγείο μαγνήτη για εσάς από την εκδήλωση πριν φύγετε.

Λιούις Φελάς: Ναι παρακαλώ.

Τίμοθι Ταμ: Τόσο δροσερό. Λοιπόν, θέλετε να μιλήσετε λίγο για το ιστορικό σας?

Λιούις Φελάς: Σίγουρος.

Τίμοθι Ταμ: Γνωρίζω ότι είστε επαγγελματίας διαχειριστής επενδύσεων, νομίζω ότι στο χώρο των μετοχών και τι σας έφερε να επενδύσετε σε crypto?

Λιούις Φελάς: Ναι. Είναι αρκετά ενδιαφέρον τόξο. Ξεκίνησα με την πιο παραδοσιακή έννοια, δουλεύοντας στο JP Morgan το 2000. Από εκεί, υπάρχει μια μετάβαση στην αγορά που έχει εργαστεί στην Ασία, κυρίως, για έναν αριθμό hedge fund, Deephaven, Segantii. Λίγο μετά από αυτό, έκανα ένα διαφορετικό είδος κίνησης μέσα σε αυτό, το τοπίο δικαιοσύνης και οδηγιών για να εργαστώ για το Harvard University Endowment. Αυτός είναι ακόμα ένας ρόλος από πλευράς αγοράς, αλλά το επίκεντρο εκεί ήταν ελαφρώς διαφορετικό, και αυτή ήταν μια πολύ διανοητική εμπειρία, επίσης, σε ένα τόσο διάσημο πανεπιστήμιο. Και ήταν εκεί που αρχίσαμε να βλέπουμε, ή άρχισα να βλέπω ότι όλα τα φαινόμενα ICO ξεκινούν.

Λιούις Φελάς: Και έτσι, συνέβη βιολογικά ότι καθώς το Χάρβαρντ αποφάσισε να κλείσει την πλατφόρμα εσωτερικής διαχείρισης, οι ICO πήραν πραγματικά, και αυτό με ανάγκασε πραγματικά να σκεφτώ τι συμβαίνει στο blockchain, το οποίο, μέχρι τότε, το μυαλό μου ήταν όλα για το Bitcoin, και ένιωθα πραγματικά ότι είχα χάσει αυτήν την κίνηση. Συνέχισα να βλέπω τα διαγράμματα που ανεβαίνουν, όπως κάνει κάθε έμπορος, κλωτσώντας τον εαυτό του, σκέφτοντας, “Γιατί δεν το αγόρασα;”

Τίμοθι Ταμ: Θα έπρεπε να είχε αγοράσει πριν.

Λιούις Φελάς: Γιατί δεν το αγόρασα; Έτσι, ο συνάδελφός μου και ο συνιδρυτής μου, Ronnie Patel, με προκάλεσαν να επιστρέψω πραγματικά και να αξιολογήσω τι συνέβαινε και δεν θα μπορούσε να με καταλάβει ότι αυτό που είπα ότι ήταν απόδειξη της έννοιας στο blockchain ήταν σε αυτήν τη μεθοδολογία. Και τότε, είδαμε μάρκες δεύτερης γενιάς να έρχονται. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν αυτήν την τεχνολογία με πολύ πιο δημιουργικούς τρόπους, πέρα ​​από την αξία του καταστήματος, χρησιμοποιώντας έξυπνο συμβόλαιο και πήραμε να δούμε νομίσματα για ένα συγκεκριμένο θέμα που παρέχει κάποια πραγματική χρησιμότητα, και αυτό, για μένα, ήταν πραγματικά πολύ συναρπαστικό, γιατί αυτό ήταν πραγματικά την έναρξη μιας νέας ρήτρας περιουσιακών στοιχείων. Και δεν βλέπουμε συχνά τη γέννηση μιας νέας ρήτρας περιουσιακών στοιχείων. Η τελευταία ρήτρα περιουσιακών στοιχείων που εξελίχθηκε στη χρηματοδότηση ήταν στην πραγματικότητα το CDS, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, και είδαμε-

Τίμοθι Ταμ: Και τι σημαίνει το CDS; Είναι πίστωση-

Λιούις Φελάς: Ανταλλαγή προεπιλογής πίστωσης.

Τίμοθι Ταμ: Προεπιλεγμένες ανταλλαγές.

Λιούις Φελάς: Και έτσι, το Credit Default Swap ήταν ένα μοναδικό προϊόν εκείνη την εποχή, αλλά στη συνέχεια, ξαφνικά, καθώς έγινε τυποποιημένο και τα συμβόλαια πιο τακτικά, το ανοιχτό ενδιαφέρον σε αυτό εξερράγη και, προφανώς, υπήρξε έκρηξη στο σημείο όπου ήταν λανθασμένη σε προϊόντα CDS ως CDOs…

Τίμοθι Ταμ: Ναι. Είναι σαν τη στεγαστική κρίση.

Λιούις Φελάς: Ακριβώς. Έτσι, είχε μια κακή φήμη σε μερικά από τα πιο περίπλοκα παράγωγα προϊόντα. Αλλά είναι πολύ σπάνιο να βλέπουμε ένα νέο περιουσιακό στοιχείο να διασχίζει τον τοίχο και έτσι, όταν κοίταξα τα κρυπτονομίσματα και ξεπέρασα την αρχική συγκέντρωση bitcoin, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που προσπάθησα να μετακινηθώ στο χώρο του hedge fund σε κρυπτονομίσματα.

Τίμοθι Ταμ: Πολύ συναρπαστικό. Έτσι, πηγαίνοντας από το Χάρβαρντ, σχηματίζοντας το δικό σας ταμείο, αγοράστε πραγματικά τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Μπορείτε να πείτε στο κοινό μας μια επισκόπηση του τι κάνει το ταμείο και, υποθέτω, ποια είναι η στρατηγική του ταμείου και σε τι επενδύετε?

Λιούις Φελάς: Σίγουρος. Ναι. Έχουμε λοιπόν τρεις πυλώνες του ταμείου. Εξετάζουμε τους ICO, οι οποίοι στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν το μικρότερο μέρος του ταμείου μας. Ο λόγος είναι, ότι το συστατικό ICO είναι στην πραγματικότητα, πιθανώς, ο υψηλότερος κίνδυνος. Επίσης, το πιο ρευστό, και έτσι, πρέπει να περιορίσουμε αυτήν την έκθεση και να την αντιστοιχίσουμε στο προφίλ του ίδιου του ταμείου.

Λιούις Φελάς: Έτσι, οι άλλοι δύο πραγματικοί κυρίαρχοι πυλώνες είναι το arbitrage trading, για να επωφεληθούν από τις ανεπάρκειες στην αγορά. και στη συνέχεια, επίσης χρονική στιγμή της αγοράς, ή θεμελιώδεις επενδύσεις, αν θέλετε.

Τίμοθι Ταμ: Λοιπόν, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας, Lewis, όταν αναφέρατε προηγουμένως σε αυτούς τους τρεις πυλώνες, πώς καθορίζετε τα διαχωριστικά μεταξύ καθενός από τους πυλώνες; Είναι μια σταθερή διάσπαση, ή κινείται, και μπορείτε να μας δώσετε μια ιδέα για τα εύρη?

Λιούις Φελάς: Ναι. Έτσι, συνήθως, το ICO είναι το μόνο με σταθερή στάθμιση. Προσπαθούμε να περιορίσουμε αυτήν την έκθεση σε όχι περισσότερο από 10 τοις εκατό της λογιστικής αξίας. Συνήθως, είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό, επειδή υπάρχουν έργα, πρέπει να τα δημιουργήσουμε έσοδα, απλώς δεν επενδύουμε. Το όριό μας για ανάλυση σε ICO είναι απίστευτα υψηλό και, λόγω αυτού, υπάρχουν πολύ λίγα έργα που πληρούν τα κριτήριά μας.

Λιούις Φελάς: Τα άλλα δύο, το arbitrage και ο χρόνος αγοράς, είναι μια πολύ δυναμική κατανομή. Έτσι, όταν βλέπουμε τις συναλλαγές spread arbitrage να είναι πολύ μεγάλες, θα έχουμε την τάση να διαθέτουμε περισσότερα κεφάλαια. ενώ, το χρονοδιάγραμμα της αγοράς, είναι μια εξαιρετικά ευμετάβλητη ρήτρα περιουσιακών στοιχείων. Έχουμε λοιπόν ένα πολύ πειθαρχημένο πλαίσιο χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία stop-loss για να σταματήσουμε, και στη συνέχεια έχουμε το μοντέλο που βασίζεται σε παράγοντες για το χρονισμό των σημείων εισόδου και εξόδου. Το περίπλοκο στοιχείο, στην πραγματικότητα, είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούμε την έκθεση beta του χρόνου αγοράς ως αποθέματα arbitrage. κάτι που είναι λίγο δύσκολο για ορισμένους να καταλάβουν, και όμως, εάν βγούμε από όλες τις θέσεις μας, τότε έχουμε πολύ λίγα αποθέματα για να τρέξουμε μέρος του arbitrage.

Λιούις Φελάς: Λοιπόν, υπάρχει μια συγκεκριμένη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο, και έτσι, είναι ένα πολύ δυναμικό μοντέλο.

Τίμοθι Ταμ: Εντάξει. Ίσως, μπορείτε να εξηγήσετε στο κοινό τι εννοείτε με το απόθεμα, νομίζω, πολλοί από αυτούς τους οικονομικούς όρους για μερικούς από τους νεότερους εμπόρους και τους νέους επενδυτές στην αγορά πιθανώς δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό. Λοιπόν, ποια είναι η έννοια του αποθέματος και, στη συνέχεια, πώς σχετίζεται πραγματικά με ένα εμπόριο arbitrage?

Λιούις Φελάς: Σίγουρος. Επομένως, απλώς για να αποχωρήσετε από τη λέξη «απόθεμα», αν φανταστείτε τη θέση κράτησης, το Ethereum, για παράδειγμα, για να διαιτητείτε το Ethereum, πρέπει να έχετε κάποιο Ethereum, για να ξεκινήσετε. Αυτό λοιπόν θα ταξινομούσα ως απογραφή. Εάν κρατάμε τη θέση στον Ether και βλέπουμε μια ευκαιρία arbitrage, μπορούμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε αυτήν τη θέση, αλλά μέσα στο χαρτοφυλάκιο, συνεχίζω να arbitrage αυτής της θέσης και να διατηρήσω τη θέση.

Τίμοθι Ταμ: Οτι έχει νόημα. Λοιπόν, κρατάτε ήδη μια περίοδο. Θέλω να πω, υπάρχουν πολλές νέες ICO και πλατφόρμες που έρχονται όπου μιλούν για δανεισμό κερμάτων. Κοιτάξατε να δανείζετε απόθεμα ή κέρμα από ορισμένες από αυτές τις πλατφόρμες και, στη συνέχεια, να τους πληρώνετε κάποιο είδος αμοιβής για την παροχή ή τη διαιτησία σε αυτά και να κάνετε περισσότερα; Αυτό είναι κάτι που κάνετε αυτήν τη στιγμή ή…?

Λιούις Φελάς: Είναι κάτι που κάνουμε αυτή τη στιγμή και είναι κάτι που θα επεκταθεί. Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε σε κρυπτονομίσματα, είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής που ωριμάζει πολύ γρήγορα. Τα χρηματιστήρια θα αρχίσουν να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες για δανεισμό, αντικατοπτρίζοντας αυτό που βλέπουμε στα παραδοσιακά IPT και στο σταθερό εισόδημα, το οποίο πιστεύω ότι για τους επενδυτές είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ θετικό πράγμα. Βλέπετε, τους επιτρέπει να λαμβάνουν θέσεις κλεισίματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει πιο αμυντικά χαρτοφυλάκια, περισσότερη ισορροπία.

Τίμοθι Ταμ: Και εξομαλύνετε την αστάθεια.

Λιούις Φελάς: Ακριβώς.

Τίμοθι Ταμ: Λοιπόν, Lewis, η κοινή ερώτηση που μας ρωτάται πολλές φορές, ξέρετε με τα επενδυτικά ταμεία εκεί έξω, οι άνθρωποι δίνουν χρήματα σε αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια, πώς σκέφτονται αυτά τα κεφάλαια για την ασφάλεια και, επίσης, υποθέτω ότι η ασφαλής φύλαξη του αυτά τα νομίσματα; Θέλω να πω, ποια είναι η άποψή σας για αυτό, πώς το χειρίζεται ο κλάδος και πώς χειρίζεστε μεμονωμένα και στο δικό σας ταμείο?

Λιούις Φελάς: Ναι και. Υποθέτω ότι χωρίζουμε την ασφάλεια.

Τίμοθι Ταμ: Σίγουρος.

Λιούις Φελάς: Άρα, η ασφάλεια ξεκινά με έναν άντρα που περπατά στην πόρτα του γραφείου και έτσι κλειδώνετε τις εγκαταστάσεις και αρχίζετε να περπατάτε σε κάθε βήμα της ημέρας σας, από τη σύνδεση σε ένα μηχάνημα έως την αναγνώριση δύο παραγόντων έως την είσοδο σε ανταλλαγές. Πρέπει να εξετάσετε κάθε πτυχή της αλυσίδας ασφαλείας για να το κάνετε αυτό ή να εκτελέσετε μια συναλλαγή μέχρι να σβήσουμε τα φώτα.

Λιούις Φελάς: Έτσι, έχουμε μεγάλη έμφαση σε αυτό, πολλές από τις πληροφορίες είναι ιδιόκτητες και απλώς ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να αξιολογούν την αλυσίδα από την αρχή της ημέρας έως το τέλος. Τι μέτρα μπορούν να βελτιώσουν.

Λιούις Φελάς: Όσον αφορά την επιμέλεια, είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι. Είναι η πιο κοινή ερώτηση που έθεσαν οι επενδυτές μου – πώς διατηρείτε τα περιουσιακά στοιχεία. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό, επειδή το υλικό, το οποίο προφανώς παρέχει την καλύτερη ασφάλεια εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βαθιά, κρύα λύση αποθήκευσης. Όταν μετακινείστε σε ένα θεσμικό χώρο, η πρόκληση που υπάρχει είναι οι επενδυτές που θα θέλουν να γνωρίζουν ότι αυτά είναι περιουσιακά στοιχεία διατηρούνται στο όνομα του ίδιου του αμοιβαίου κεφαλαίου, ποτέ στο όνομά τους. Πολύ δύσκολο να κάνετε με μια συσκευή υλικού που είναι αποθηκευμένη σε διαφορετική τοποθεσία. Επομένως, πρέπει να εξισορροπήσουμε πόση ψυκτική αποθήκευση κάνουμε εσωτερικά σε σχέση με τη χρήση τρίτων παρόχων, όπως η Gemini για κρύα αποθήκευση Bitcoin και Ethereum.

Λιούις Φελάς: Η άλλη προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσουμε αφού έχουμε βελτιστοποιήσει αυτό που διατηρούμε για αποθήκευση είναι η διαφοροποίηση του συναλλαγματικού κινδύνου.

Λιούις Φελάς: Και έτσι υπάρχουν μερικοί εναλλάκτες που έχουν την καλύτερη ρευστότητα, την καλύτερη επιλογή συμβολικών, ωστόσο, πραγματικά δεν θέλετε να έχετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι. Γι ‘αυτό, ακολουθούμε την πολύ παλιά προσέγγιση της μόδας για να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε συγκεκριμένο σταθερό ποσοστό περιουσιακών στοιχείων, πολλά από αυτά δεν ανταλλάσσονται ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν υπάρχει παραβίαση ανταλλαγής, τότε ξέρουμε ποια θα ήταν η απώλεια μας σε αυτή τη συναλλαγή.

Λιούις Φελάς: Δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση, γνωρίζετε ότι θα θέλαμε να επιτύχουμε περαιτέρω δέουσα επιμέλεια στις ανταλλαγές μας, επομένως η επιλογή ανταλλαγής είναι απολύτως βασική, εάν δεν θέλετε να μεταφέρετε τα περιουσιακά στοιχεία σε αντάλλαγμα. Έτσι, είναι ένας συνδυασμός δέουσας επιμέλειας και, στη συνέχεια, ντεμοντέ διαφοροποίηση χρησιμοποιώντας ανεξάρτητο τρίτο μέρος, όπως η Δίδυμη για κράτηση.

Τίμοθι Ταμ: Το έπιασα. Φαίνεται λοιπόν ότι διατηρείτε ένα ψυχρό χώρο αποθήκευσης ορισμένου ποσού και, στη συνέχεια, χρησιμοποιείτε κάποια πολύ παραδοσιακή διαχείριση κινδύνου, όπου επιλέγετε μόνο καλές ανταλλαγές και, στη συνέχεια, διαφοροποιείτε επίσης. Επομένως, δεν σας αρέσουν όλα τα Bitcoin σας σε μία ανταλλαγή.

Λιούις Φελάς: Απολύτως. Υπάρχει πάντα μια αντιστάθμιση μεταξύ του να θέλεις να κάνεις γρήγορα συναλλαγές. Είναι μια πολύ ευμετάβλητη αγορά, αλλά επίσης θέλετε πραγματικά να έχετε και αυτή την ασφάλεια. Και έτσι, αν θέλατε να ορίσετε ένα προσωπικό όριο για το αν είναι 25 τοις εκατό ή πέντε τοις εκατό, τουλάχιστον θα ξέρετε τον δικό σας κίνδυνο – πόσα χρήματα μπορώ να χάσω εάν ικανοποιηθεί αυτή η ανταλλαγή.

Τίμοθι Ταμ: Και μετά ο Lewis, ως επαγγελματίας διαχειριστής κεφαλαίων στον χώρο κρυπτογράφησης, προφανώς οι αγορές είναι πολύ ασταθείς σε σύγκριση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία. Πρόσφατα, έχουμε δει μια τεράστια διόρθωση. Θέλω να πω, ποιες είναι οι σκέψεις και οι γενικές απόψεις σας για το τρέχον περιβάλλον της αγοράς και, στη συνέχεια, μπορώ να ρωτήσω ποιες είναι οι προβλέψεις σας και για το υπόλοιπο του 2018 και για το υπόλοιπο του 2018?

Λιούις Φελάς: ΕΝΤΑΞΕΙ. Ας δούμε ότι η τρέχουσα αδυναμία της αγοράς επιταχύνεται πραγματικά από μερικές από τις χρηματοοικονομικές παραβιάσεις, η SEC αποφασίζει για τις ανταλλαγές στις ΗΠΑ, μας έχουν πληγεί με πολλές αρνητικές απόψεις με την έννοια να φέρουμε τις αγορές χαμηλότερες. Ταυτόχρονα, ο θετικός καταλύτης για την ενθάρρυνση νέων επενδυτών θα ήταν ο παραδοσιακός ή το είδος των νεότερων μορφών μέσων. Έτσι, Twitter, Facebook, Google και, δυστυχώς, και οι τρεις πλατφόρμες που απαγόρευσαν πρόσφατα την κρυπτογράφηση.

Λιούις Φελάς: Επομένως, δεν φέρνει το ίδιο ποσό νέων χρημάτων. Έτσι λοιπόν, αυτό που πραγματικά θέλουμε να δούμε είναι οι πραγματικοί καταλύτες που βγαίνουν από το ίδιο το οικοσύστημα. Επομένως, πρέπει να δούμε ένα έργο να αρχίζει να παράγει, είτε πρόκειται για λύσεις κλιμάκωσης είτε για τα πραγματικά βοηθητικά συμβόλαια που υλοποιούνται και παραδίδουν το βιώσιμο προϊόν που οι άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούν.

Λιούις Φελάς: Θα κοιτάξω το 2019, αρχίστε να προβλέψετε πώς θα διαπραγματεύονται οι αγορές. Η πιο προφανής τάση για μένα είναι ότι ο κανονισμός θα αυξηθεί και πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα αρχίσουν να βλέπουν τη ρύθμιση να ξεκινά σχεδόν κοντά σε έναν τύπο ιδίων κεφαλαίων. Και αυτό θα εξαναγκάσει ορισμένους από τους κακούς συμμετέχοντες των ICO, οι οποίοι πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμοι. Αλλά ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει ανεμοδαρμούς σε όλη την αγορά. Νομίζω, λοιπόν, αν ήμουν επενδυτής και προσπαθούσα να περιορίσω αυτήν την αγορά, και έτσι γνωρίζουμε πολύ καλά αυτήν τη ρυθμιστική δράση, οπότε πρέπει να προχωρήσουν χρονικά στην πρόοδο της τεχνολογίας σε σχέση με την πρόοδο στη ρύθμιση σε αυτόν τον χώρο.

Τίμοθι Ταμ: Υποθέτω από αυτό που λέτε, φαίνεται ότι όταν βλέπουμε μια σταθεροποίηση στο ρυθμιστικό περιβάλλον και βλέπετε κάποια έργα να υλοποιούνται τότε, ελπίζουμε, να δούμε μια αύξηση στην περίοδο εμπορίας.

Λιούις Φελάς: Νομίζω, νομίζω.

Τίμοθι Ταμ: Εντάξει, έτσι μπορείτε να μας δώσετε μια ακριβή ημερομηνία, σωστά?

Τίμοθι Ταμ: 11 Οκτωβρίου 2018.

Τίμοθι Ταμ: ίσως, όχι όχι. [γέλιο]

Τίμοθι Ταμ: Lewis, μπορείτε να μιλήσετε λίγο για την έκθεση σε μετρητά στο ταμείο σας, και πώς εξετάζετε αυτήν την έκθεση και πώς αλλάζει επίσης?

Λιούις Φελάς: Σίγουρος. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά δύσκολο θέμα για εμάς όταν μιλάμε με επενδυτές επειδή κάθε επενδυτής έχει διαφορετική αντίληψη για το τι πρέπει να επιτύχει το ταμείο ή τι πρέπει να επιτύχει μια επένδυση και, τελικά, το κλειδί είναι πάντα η διατήρηση του κεφαλαίου. Και έτσι, ορισμένοι επενδυτές θα ήθελαν απλώς ένα ολόκληρο άνοιγμα 1 beta, δηλαδή πλήρως επενδυμένο ανά πάσα στιγμή, άλλοι επενδυτές θα ήθελαν να αποδώσουμε μια απόλυτη απόδοση, ανεξάρτητα από το αν θα μειώσουμε ή όχι. Και έτσι, υπάρχει πάντα μια μικρή πράξη ταχυδακτυλουργίας για την εξισορρόπηση αυτού, αλλά τελικά, ο τρόπος που επιλέγουμε να διαχειριστούμε τα πράγματα είναι βασικά ένα πειθαρχημένο πλαίσιο κινδύνου. Χρησιμοποιούμε trailing stop loss για να διαχειριστούμε τις θέσεις μας. Έτσι, δεδομένης μιας πολύ συσχετισμένης ρήτρας περιουσιακών στοιχείων, όπου όλα τα νομίσματα τείνουν να κινούνται συγχρονισμένα, σε ορισμένες περιόδους, έχουμε στιγμές που κατεβάζουμε το απόθεμα φυσικά, και αυτό είναι απλώς πειθαρχημένο εμπόριο.

Λιούις Φελάς: Και έτσι σε αυτές τις περιόδους, ελπίζουμε, έχουμε σημειώσει ανοδική πορεία και στη συνέχεια σταματήσαμε να διαπραγματευόμαστε και μετά πηγαίνουμε σε υψηλότερο χρηματιστήριο με μετρητά και στη συνέχεια κοιτάζουμε να αξιολογήσουμε εάν υπάρχει καλύτερη είσοδος στην αγορά . Έτσι, η διατήρηση των μετρητών μας μπορεί να διαφέρει αρκετά δραματικά. Τον Δεκέμβριο, για παράδειγμα, στην αρχή επενδύσαμε σχεδόν πλήρως. Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, επενδύσαμε μόνο το 30%.

Τίμοθι Ταμ: Εντάξει, ενδιαφέρον.

Λιούις Φελάς: Τώρα ετοιμαστείτε για μια πολύ αμυντική θέση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όπου είδαμε μεγαλύτερη αστάθεια.

Τίμοθι Ταμ: Λοιπόν, είναι πιθανώς λίγο επώδυνο τον Ιανουάριο, αλλά τώρα μοιάζεις με ιδιοφυΐα, σαφώς σωστό?

Λιούις Φελάς: Δεν γνωρίζω. Ας μην μιλήσουμε. Ο Μάρτιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας.

Τίμοθι Ταμ: Βέβαια βέβαια. Μπορείτε να μιλήσετε λίγο για τις τάσεις που βλέπετε στον τομέα όσον αφορά τα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς και μόνο τους θεσμικούς παίκτες που θέλουν να επενδύσουν στο χώρο και πού βλέπετε να πηγαίνει φέτος?

Λιούις Φελάς: Η επέκταση των αντισταθμιστικών κεφαλαίων, οι διαχειριστές στο χώρο είναι έτοιμοι να συνεχιστούν. Στις αρχές του 2017, είχαμε 37 hedge funds σε αυτό το μέρος. Έξι μήνες αργότερα, φτάσαμε περίπου στα 100. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 226 χρήματα. Θα περίμενα να δω ότι συνεχίζουν να αυξάνονται, αλλά γενικά, το AUM (περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση) αυτών των διαχειριστών είναι αρκετά χαμηλό. Επίσης, το εμπόδιο στην είσοδο όταν η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων είναι σε μεγάλο βαθμό μη ρυθμιζόμενο είναι επίσης πολύ χαμηλό. Ας επιστρέψουμε στο προηγούμενο σημείο σχετικά με τις τάσεις και τη ρύθμιση. Νομίζω ότι ο κανονισμός θα έρθει και πιθανότατα θα επιβραδυνθεί και θα αναγκάσει μερικούς παίκτες να βγουν. Έτσι, μπορεί να δούμε μια αύξηση σε ένα ανώτατο επίπεδο νέων διευθυντικών στελεχών, θα περίμενα καθώς η ρύθμιση αυξάνεται ώστε να πάει στην άλλη κατεύθυνση.

Τίμοθι Ταμ: Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, Lewis. Το εκτιμώ πραγματικά.

Λιούις Φελάς: Είναι απόλυτη χαρά, σας ευχαριστώ που με έχετε.

Τίμοθι Ταμ: Ευχαριστώ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me