“Πρέπει να” κρατήσουμε “το Qtum ή να πάρουμε την έξοδο σας ως προειδοποιητικό σήμα;” Μια προσωπική συνέντευξη με τον Ex-lead dev Qtum, Stephen Xu

Βασικά σημεία για αυτό το άρθρο:

  • Ερωτήσεις από αναγνώστες
  • Ερωτήσεις συνέντευξης
  • Qtum Review: Τρέχουσα κατάσταση του έργου

Το “Qtum” από το πλήθος των πωλήσεων τον Μάρτιο του 2017, έχει κερδίσει αρκετά σεβασμό τόσο στον προγραμματιστή όσο και στην επενδυτική κοινότητα. Το έργο υβριδικό από τα καλύτερα bitcoin και ethereum σχεδιάζει να κάνει το blockchain φιλικό προς τον χρήστη για τις επιχειρήσεις. Το έργο κληρονομεί Μοντέλο UTXO από το bitcoin για παρακολούθηση χρημάτων και χρησιμοποιεί το EVM του ethereum για να επιτρέπει έξυπνες συμβάσεις. Με σημαντικές κυκλοφορίες για το Qtum που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η πρόσφατη έξοδος του πρώην επικεφαλής προγραμματιστή της Qtum Stephen Xu έχει σηκώσει κάποια φρύδια. Έτσι σήμερα θα πάρουμε συνέντευξη από τον Stephen και θα του κάνουμε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του Qtum και του blockchain.

Θα ξεκινήσουμε ζητώντας ερωτήσεις από τους αναγνώστες μας που λάβαμε μέσω διαφόρων λαβών κοινωνικών μέσων. Αν και δεν μπορέσαμε να τα αντιμετωπίσουμε όλα, έχουμε επιλέξει δύο από αυτά..

Ερώτηση από τους αναγνώστες μας

Ε: Πρέπει ακόμα να «κρατήσουμε» το Qtum ή να πάρουμε την έξοδο σας ως προειδοποιητικό σήμα και να φύγουμε?

ΕΝΑ: Το έχω συζητήσει με τον Πάτρικ πολλές φορές στο παρελθόν. Είμαι ενθουσιασμένος για την αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν άμεσα. Το Qtum Foundation παρουσιάζει μια πλατφόρμα δημόσιας αλυσίδας που μόνο οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ανάπτυξη εφαρμογών. Έναρξη DREP (Αποκεντρωμένο σύστημα φήμης) Το Foundation είναι μια κίνηση προς την κατεύθυνση μιας λύσης που είναι πιο κοντά στους χρήστες.

Ερ: Έχει ξεσπάσει το «bubble» του bitcoin καθώς η αγορά δεν δείχνει σημάδια ανοδικής τάσης?

ΕΝΑ: Λοιπόν, η φούσκα BitCoin έχει επίσης εκραγεί πολλές φορές πριν. Κάθε φορά που ξεσπά, η τιμή επέστρεφε υψηλότερα! Είμαι υποστηρικτής του BitCoin, ενός πρωτοποριακού έργου στον τομέα του blockchain. Το BitCoin είναι κάτι παραπάνω από την τιμή του. Ως ένα από τα πρώτα έργα blockchain με εφαρμογές χρηστών, η τιμή του BitCoin αντικατοπτρίζει επίσης την αντίληψη και τις ελπίδες του κοινού στο μέλλον της τεχνολογίας blockchain.

Καθώς η νεοεμφανιζόμενη βιομηχανία blockchain συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αναπτύσσεται, αρχίζουμε να βλέπουμε περισσότερες περιπτώσεις χρήσης για το blockchain – όπως στον χρηματοοικονομικό και τον κυβερνητικό τομέα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον του blockchain και τις χρήσεις του στον πραγματικό κόσμο!

Ερωτήσεις συνέντευξης:

Ε: Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η Qtum σε περίπτωση απουσίας σας και είναι η ομάδα της Qtum έτοιμη για αυτήν?

ΕΝΑ: Είμαι πολύ πεπεισμένος ότι το Qtum Foundation θα τα πάει καλά στα χέρια μιας καλά καταρτισμένης ομάδας προγραμματιστών και Πάτρικ Ντάι, ο φίλος μου και ο συνιδρυτής του Ιδρύματος Qtum. Ενώ ήμουν με το Qtum Foundation, μπορέσαμε να κυκλοφορήσουμε το testnet και το mainnet εντός έξι μηνών από την αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) – αυτό δείχνει μόνο πόσο πολύ αποτελεσματική και παρακινημένη είναι η ομάδα!

Ε: Υπάρχουν ήδη χιλιάδες λεγόμενα προϊόντα «επόμενης γενιάς», με το Blockchain να υποφέρει ακόμη από πολλά τεχνικά προβλήματα και απέχουμε πολύ από την πραγματική υιοθέτηση. Πώς αντιμετωπίζει το DREP αυτά τα προβλήματα?

ΕΝΑ: Το Blockchain μπορεί να είναι μια πολύ εκκολαπτόμενη βιομηχανία, αλλά η αυξημένη ανάπτυξη στη βιομηχανία blockchain σηματοδοτεί μια συναρπαστική εισαγωγή του blockchain στο γενικό ενδιαφέρον και συνείδηση. Μερικά από τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα έργα blockchain περιλαμβάνουν εξισορρόπηση της επεκτασιμότητας και της ασφάλειας.

Επεκτασιμότητα υπήρξε πρόβλημα για υπάρχουσες πλατφόρμες blockchain. Η υψηλή επισκεψιμότητα μπορεί να μειώσει την πλατφόρμα, όπως είδαμε πρόσφατα με έναν μεγάλο αριθμό χρηστών στο CryptoKitties να προκαλούν συμφόρηση στο δίκτυο Ethereum.


Ωστόσο, οι νεότερες πλατφόρμες που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της επεκτασιμότητας συχνά καταλήγουν σε κίνδυνο της ασφάλειας και της αποκέντρωσης σε αυτό που φαίνεται να είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος. Χρήση κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη πονταρίσματος (DPOS), για παράδειγμα, αυξάνει τις συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS), αλλά αφήνοντας την επαλήθευση των συναλλαγών σε μερικούς υπερκαινοδρόμους, γεγονός που καθιστά το δίκτυο πιο συγκεντρωτικό.

«Ο πρόσφατος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) θέτει επίσης νέα εμπόδια για την τεχνολογία. Ο κανονισμός ορίζει ότι τα δεδομένα είναι αφαιρούμενα, αλλά τα δεδομένα στο blockchain είναι αμετάβλητα. Ωστόσο, αυτός ο κανονισμός θα ενθαρρύνει μόνο την περαιτέρω καινοτομία στον τομέα του blockchain. Για εμάς, εργαζόμαστε σε έναν τρόπο ώστε τα ιδιωτικά δεδομένα να μην είναι προσβάσιμα, ακόμα κι αν παραμένει αμετάβλητο. “

Ε: Τι είναι το DREP; Πώς μπορούν οι άνθρωποι να υποστηρίξουν σε αρχικά στάδια?

Α: Το DREP είναι ένα αποκεντρωμένο οικοσύστημα φήμης. Θέλουμε να βοηθήσουμε και τις δύο πλατφόρμες διαδικτύου – από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως το περιεχόμενο έως τα τυχερά παιχνίδια – και οι χρήστες του διαδικτύου αξιοποιούν την αξία της διαδικτυακής φήμης και ξεπερνούν τις προκλήσεις της ποιοτικής απόκτησης χρηστών, της δημιουργίας εσόδων από την κίνηση και της κακής αφοσίωσης των χρηστών.

Τα θεμέλια του συστήματός μας είναι τα ποσοτικοποίηση και συμβολισμός της φήμης, και συγκεντρώνοντας τη φήμη κάθε χρήστη σε όλες τις πλατφόρμες. Η φήμη κάθε χρήστη ποσοτικοποιείται μέσω ενός αλγορίθμου που αξιολογεί πόσο επιθυμητή ή σημαντική είναι η συμβολή τους στις πλατφόρμες διαδικτύου. Συνδεδεμένη με αυτήν την αξία φήμης είναι η απονομή διακριτικών πλατφόρμας, τα οποία μπορεί να δαπανηθούν για την ψηφοφορία, την απόσυρση ή την επένδυση, καθώς και την ανταλλαγή σε διάφορα ανταλλακτικά. Το DREP συγκεντρώνει επίσης τιμές φήμης κάθε χρήστη σε πολλαπλές πλατφόρμες για να παρουσιάσει μια μοναδική τιμή φήμης που μπορεί να αναφέρεται στο σύστημά μας.

Οι πλατφόρμες Διαδικτύου μπορούν να χρησιμοποιούν το DREP με πολλούς τρόπους, όπως αποτρεπτικός κακόβουλη συμπεριφορά και κίνητρα θετική συμπεριφορά. Με τον ποσοτικό προσδιορισμό της φήμης, οι πλατφόρμες μπορούν να εξουδετερώσουν κακόβουλους χρήστες ή bot που στρεβλώνουν τις τιμές φήμης. Αυτοί οι χρήστες θα μπορούσαν να έχουν τη μορφή «ψεύτικων στρατών» σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες δημιουργούν μεγάλο όγκο ψεύτικων παραγγελιών για να διογκώσουν ανέντιμα τον όγκο πωλήσεων ενός προμηθευτή. Οι πλατφόρμες θα εξελιχθούν επίσης καθώς οι χρήστες αρχίζουν να αυτοδιοικούνται αφήνοντας σχόλια ο ένας στον άλλο, ενθαρρύνοντας έτσι τη θετική συμπεριφορά. Για πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτό θα μπορούσε να είναι καλή εξυπηρέτηση πελατών από προμηθευτές. για πλατφόρμες περιεχομένου, αυτό μπορεί να είναι πραγματικό ή ουσιαστικό περιεχόμενο. Πέρα από αυτό, οι πλατφόρμες μπορούν επίσης να αποκτήσουν ποιοτικούς χρήστες μέσω του φιλτραρίσματος των τιμών φήμης και της δημιουργίας εσόδων από την επισκεψιμότητα.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες θα μπορούν να αξιοποιήσουν την αξία της διαδικτυακής φήμης για να δημιουργήσουν μια διαφανή κοινότητα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Αποσυναρμολογώντας την κακόβουλη συμπεριφορά και ενθαρρύνοντας τη θετική συμπεριφορά μέσω του tokenization, οι χρήστες θα είναι πιο προσεκτικοί για τη συμπεριφορά τους στο Διαδίκτυο.

Είναι επίσης σε θέση να εκτιμήσουν την αξιοπιστία ενός άλλου χρήστη στις αλληλεπιδράσεις τους. Ένα παράδειγμα για το πώς αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο: οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν την αξία φήμης των πωλητών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικατοπτρίζουν την ποιότητα των αγαθών και των υπηρεσιών, πριν αγοράσουν από αυτούς.

Αναθεώρηση Qtum: Σημείωση του συντάκτη

Λοιπόν, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα με αυτό το έργο, οπότε δεν θα τα απαγγέλλω ξανά. Αλλά εδώ είναι μερικά σημεία που η Qtum αγωνίζεται να καταλάβει:

  1. Το Qtum βασίζεται στο μοντέλο Proof of Stake, αλλά το 28% του token του ανήκει σε έναν κάτοχο λογαριασμού. Επί του παρόντος, το 75% των διακριτικών Qtum διατηρούνται από τους 5 πρώτους λογαριασμούς. Αυτή η κακή διανομή διακριτικών είναι κάτι που πρέπει να επεξεργαστεί το Qtum.
  2. Το έργο Qtum έχει μεταφέρει αέριο από το αιθέριο, αλλά δεν υπάρχει καμία εξήγηση ότι πώς το Qtum πρόκειται να λύσει το πρόβλημα επεκτασιμότητας που στοιχειώνει τον κόσμο του blockchain για λίγο τώρα.

Ελπίζω ότι η ομάδα του Qtum θα βρει σύντομα την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις.

Εάν έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω – [προστασία μέσω email]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map