Συνέντευξη: Ο πρώην CTO της Google συμμετέχει στο Credits Project ως CBO, αλλά, γιατί Blockchain;

Σύμφωνα με την Πιστώσεις έργο blockchain, Τζένιφερ Τρέλεβιτς, παλαιότερα γνωστός ως Διευθυντής των Συστημάτων & Τεχνολογικό Εργαστήριο στην IBM, CTO της Google Ρωσίας και Διευθυντής Κινδύνων & Τα Data Market στην Deutsche Bank, έγιναν ο νέος υπάλληλος της εταιρείας. Ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Επιχειρήσεων και θα είναι υπεύθυνη για τον εξωτερικό επιχειρηματικό τομέα.

Η Τζένιφερ είναι μια εξειδικευμένη ειδίκευση στη διεθνή αγορά, λόγω των εκτεταμένων δραστηριοτήτων της στη διαπραγμάτευση με μεγάλες εταιρείες και σε ομιλία σε πολλά συνέδρια για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τη βελτιστοποίηση λογισμικού, την ερεθιστική έρευνα κ.λπ. Η δραστηριότητά της της επέτρεψε να αποκτήσει χρήσιμες επαφές με εκπροσώπους της το επιχειρηματικό περιβάλλον, πλοηγηθείτε με επιτυχία στην ξένη αγορά και επιτύχετε απτά αποτελέσματα.  

Η συνέντευξη με το νέο Πιστώσεις Η CBO δίνει μια λεπτομερή εικόνα των προηγούμενων δραστηριοτήτων της Jennifer, των τρεχουσών απόψεών της σχετικά με την τεχνολογία blockchain και περαιτέρω όραμα για την ανάπτυξη της πλατφόρμας στην αγορά:

Ερ: Θα μπορούσατε να μας πείτε για ένα επίτευγμα που διαμόρφωσε την καριέρα σας?  

ΕΝΑ:  Το άνοιγμα του εργαστηρίου συστημάτων και τεχνολογίας IBM στη Μόσχα ήταν σημαντικό. Η πορεία μου προς τα εγκαίνια δεν ήταν απλή – άρχισα να δουλεύω για την πρόταση με 2 συναδέλφους της IBM το 2004 και τελικά εργάστηκα εκτελεστικό ρόλο στην έδρα της IBM για να λάβω τις υψηλότερες εγκρίσεις για να το συμβεί. Από το μηδέν έφτιαξα μια ομάδα 130 μηχανικών, συνεργάστηκα με συναδέλφους της IBM σε όλο τον κόσμο για να φέρω ενδιαφέρον R&D στο εργαστήριο, ρυθμίστε τη δομή και τις διαδικασίες. Το εργαστήριο συνέχισε να λειτουργεί με επιτυχία μετά την αναχώρησή μου και μία από τις πρώτες μου προσλήψεις ως υπεύθυνος έργου αργότερα προήχθη σε διευθυντή του εργαστηρίου, γεγονός που με κάνει να είμαι περήφανος για αυτόν.

– Για μένα, τα βασικά σημεία αυτού του έργου αφορούσαν τη λήψη μιας ιδέας από το μηδέν έως την επιχειρηματική επιτυχία, πλοηγώντας εμπόδια, οικοδομώντας συμμαχίες.

Ε: Κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως CTO στο Google, με ποια μεγάλα έργα έχετε συνεργαστεί?

ΕΝΑ:  Ήταν πριν από λίγο καιρό όταν η αναζήτηση Google έγινε πρώτη φορά χρήσιμη στα ρωσικά. Η ομάδα μας συνεργάστηκε με την κεντρική ομάδα αναζήτησης στο Mountain View της Καλιφόρνια, για να ενσωματώσει τη ρωσική μορφολογία στο γλωσσικό μοντέλο, το οποίο ήταν κρίσιμο για την απόδοση της πλατφόρμας σε αυτήν την αγορά. Επίσης, ηγήθηκε της συνεργασίας με τους Χάρτες Google για την προσαρμογή στις χάρτες και τις μεταφορές της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων για την αρίθμηση διευθύνσεων, του ρόλου των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων. Εκείνη την εποχή, οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν θεωρούνταν πολύ σημαντικές για τους χάρτες Google, αλλά θα μπορούσε κάποιος κάτοικος της Μόσχας να φανταστεί να δίνει οδηγίες σε μια διεύθυνση, ακόμη και σε ένα άτομο παράδοσης σε ένα όχημα, χωρίς να αναφέρει το όνομα του πλησιέστερου σταθμού του μετρό; Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της διαφοράς στο πρότυπο.

Ε: Πότε εξοικειωθήκατε με την τεχνολογία blockchain και την πλατφόρμα Credits? 

ΕΝΑ: Άρχισα να δουλεύω με την τεχνολογία blockchain ως CEO του S7 TechLab. Ξεκινήσαμε ένα κοινό έργο με την Alfabank για την πώληση αεροπορικών εισιτηρίων στο Ethereum και αργότερα, μαζί με την Alfabank και την Gaspromneft-Aero, για τον χειρισμό πληρωμών για την τροφοδοσία αεροπορικών μεταφορών. Σε αυτόν τον ρόλο, ήμουν εξοικειωμένος με το Ethereum και το Hyperledger και μπορούσα να δω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός για επιχειρηματικές λύσεις.

– Έχω εξοικειωθεί πρόσφατα με την πλατφόρμα Credits και εντυπωσιάζομαι με την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού επιπέδου και της δέσμευσης της εταιρείας τόσο στην κοινότητα χρηστών όσο και στους συνεργάτες λύσεων.

Ε: Πιστεύετε ότι ολόκληρη η αγορά έχει ωριμάσει με την κατανόηση ότι η επιχείρηση εξαρτάται από την ασφάλεια των πληροφοριών?

ΕΝΑ:  Οι επιχειρήσεις τεχνολογίας φαίνεται να καταλαβαίνουν αυτήν την πτυχή, αλλά μερικοί από τους ιστορικά ιστορικά λιγότερο συσχετισμένους με την τεχνολογία πληροφοριών φαίνεται να έρχονται μόλις σε αυτήν την ευαισθητοποίηση, συνήθως όταν συμβαίνει παραβίαση σε αυτούς. Ακόμη και οι επιχειρήσεις «χαμηλής τεχνολογίας» εξαρτώνται από την ασφάλεια των πληροφοριών, καθώς ακόμη και αποθηκεύουν πιθανότατα ποσά δεδομένων πελατών και προμηθευτών σε υπολογιστές. Οι επιχειρήσεις που δεν κατανοούν την εξάρτησή τους από την ασφάλεια των πληροφοριών διατρέχουν τον κίνδυνο μεγάλων προβλημάτων. Τα συμβιβαστικά πληροφοριακά συστήματα μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, από τους πελάτες και τα ενδιαφέροντά τους, τα συστήματα εσωτερικού ελέγχου (προϋπολογισμός, αγορά, προγραμματισμό), και τελικά τη φήμη της εταιρείας. Επίσης, οι νόμοι σε πολλές γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως διέπουν τη διαχείριση δεδομένων πελατών, επομένως τα προβλήματα μπορούν να οδηγήσουν σε πρόστιμα ή χειρότερα.

Ε: Πώς αξιολογείτε τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς?


ΕΝΑ: Είμαι πολύ αληθινός για τις προοπτικές και το παρατηρώ ακόμη Φορμπς έχει ονομάσει το 2019 ως «Έτος Επιχείρησης Blockchain». Οι επιχειρήσεις αρχίζουν να καταλαβαίνουν την αξία που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στα συστήματά τους, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης με παλαιά συστήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας. Επίσης, η επίτευξη εμπιστοσύνης μεταξύ αντισυμβαλλομένων σε έναν κόσμο παγκόσμιας βάσης εφοδιασμού, αυτοματοποιημένων εγγράφων και πληρωμών, ηλεκτρονικών δεσμεύσεων – όλα αυτά απαιτούν την τεχνολογία που φέρνει το blockchain στο τραπέζι.

Ε: Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι οι Credits θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την IBM?

ΕΝΑ: Η IBM είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης για σύνθετα έργα λύσεων και διαθέτουν παγκόσμιο κανάλι για εταιρικούς πελάτες. Βλέπω πολλές δυνατότητες να είμαι τεχνικός συνεργάτης της IBM σε έργα λύσεων, παρέχοντας στοιχεία της λύσης, με βάση την τεχνολογία blockchain της Credits.

Ε: Τι εκτιμάτε περισσότερο για την τεχνολογία και τους στόχους Credits?

ΕΝΑ: Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας είναι καλά σχεδιασμένη και εφαρμοσμένη με επιδεξιότητα. Ο κωδικός είναι ανοιχτός, ο οποίος επιτρέπει στους πελάτες και την κοινότητα να επαληθεύουν, να συνεισφέρουν και να πιστοποιούν για ειδικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι οι Credits ελέγχουν την πλατφόρμα, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι κρίσιμες διεπαφές ενσωμάτωσης για λύσεις πελατών δεν είναι σπασμένες με αναβαθμίσεις, όπως μπορεί να συμβεί με ορισμένες άλλες πλατφόρμες blockchain.

Ταυτόχρονα, εκτιμώ πραγματικά τις προτεραιότητες της ομάδας, με ισορροπία μεταξύ πελατών, προγραμματιστών και ενοποιητών, καθώς και κοινότητας και επενδυτών. Αυτός είναι ο τύπος μιας υγιούς προσέγγισης που χαρακτηρίζει τις μακροπρόθεσμες επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Ε: Τι κάνει τα Credits καλά και πού υπάρχει η ευκαιρία να αναπτυχθούν?

ΕΝΑ: Η πλατφόρμα τεχνολογίας Credits έχει εφαρμοστεί πολύ καλά και η ομάδα δίνει μεγάλη προσοχή στην επαλήθευση και τη σταθερότητα. Αυτό είναι ένα στέρεο θεμέλιο για συνεργασία με συνεργάτες που αναπτύσσονται στην πλατφόρμα, πελάτες που εργάζονται με λύσεις στην πλατφόρμα και γενική εμπιστοσύνη στην αγορά στην τεχνολογία.

– Όπου βλέπω την ευκαιρία είναι να αναπτύξω το χαρτοφυλάκιο λύσεών μας σε συνεργασία με βασικούς παίκτες, όπως η IBM και άλλοι. Εδώ θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τη μέγιστη αξία στους πελάτες των επιχειρήσεων, αξιοποιώντας τα δυνατά σημεία όλων των συνεργατών για την επίλυση σύνθετων επιχειρηματικών προβλημάτων.

Ε: Τι ελπίζετε να πετύχετε το επόμενο έτος σε Credits?

ΕΝΑ: Θα καλλιεργώ και θα αναπτύσσω τις σχέσεις μας με συνεργάτες, πελάτες και συμβούλους παγκοσμίως. Επίσης, έδωσα υψηλή προτεραιότητα στην οικοδόμηση συνεργασιών καναλιών, μεταξύ άλλων με προγράμματα ενσωμάτωσης και ISV. Για αυτές τις κατευθύνσεις, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τους πρεσβευτές μας και τους περιφερειακούς εκπροσώπους μας. Μαζί θα παρουσιάσουμε PoC σε βασικούς τομείς, θα επιτρέψουμε στους συνεργάτες καναλιών να αξιοποιήσουν τις λύσεις μας και να πραγματοποιήσουν λύσεις με εταιρικούς πελάτες.

– Παράλληλα, συνεργάζομαι στενά με την ομάδα ανάπτυξης της επιχείρησής μας για την ανάπτυξη πρόσθετων δεξιοτήτων, την πρόσληψη των σωστών υποψηφίων, τη δομή εργασίας γύρω από κατάλληλα KPI.

Με την ανάπτυξη της βιομηχανίας blockchain, ο αριθμός των μεγάλων παικτών που συμμετέχουν στην περαιτέρω ανάπτυξή του αυξάνεται. Καθώς όλο και περισσότεροι μεγάλοι επιχειρηματικοί αντιπρόσωποι εισάγουν και χρησιμοποιούν μια καινοτόμο λύση σε υπάρχοντα μοντέλα σχέσεων, η σύγχρονη κοινωνία θα γίνει πιο διαφανής και ασφαλής για αλληλεπίδραση.

Πιστώσεις είναι μια πλατφόρμα λογισμικού ανοιχτού κώδικα και πλήρως αποκεντρωμένη blockchain που λειτουργεί με βάση τον αλγόριθμο PoA (Proof of Agreement). Η πλατφόρμα προσφέρει χωρητικότητα δικτύου έως 1 εκατομμύριο συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο με χρόνους επεξεργασίας συναλλαγών στα 0,1 δευτερόλεπτα και χαμηλές χρεώσεις ξεκινώντας από 0,001 USD ανά συναλλαγή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map