Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Token2049 – Συνέντευξη με τον Wayne Trench, CEO της Octagon Strategy

Wayne Trench, Διευθύνων Σύμβουλος της Στρατηγική Οκταγώνου, Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Ασία, συναρπάζεται από τα δημιουργικά μυαλά που εργάζονται για να διαταράξουν τις παραδοσιακές βιομηχανίες με το blockchain, με το tokenization. Ο Wayne πιστεύει επίσης ότι οι επαγγελματίες διαχειριστές χρημάτων, όπως τα οικογενειακά γραφεία, έχουν αρχίσει να υιοθετούν την αγορά κρυπτογράφησης το 2018. Ακολουθούμενα από κατάλληλα ρυθμιστικά πλαίσια, η θεσμική ζήτηση θα έρθει στο μέλλον. Παρακολουθήστε τη συνέντευξή μας με τον Wayne στο Token2049 για να μάθετε περισσότερα. 

Τιμόθεο Ταμ: Γουέιν, είσαι από τη στρατηγική Octagon, είσαι ο διευθύνων σύμβουλος εκεί και μιλάμε στο TOKEN2049. Υποθέτω λοιπόν, απλώς θέλω να ξεκινήσω τη συνομιλία με, θέλεις να μας πεις ένα διασκεδαστικό γεγονός για τον εαυτό σου που άλλοι δεν γνωρίζουν καθόλου?

Wayne Trench: Εντάξει. Έτσι, το ιστορικό μου είναι εξόρυξη, αλλά όχι εξόρυξη κρυπτογράφησης.

Τιμόθεο Ταμ: Υπάρχει μόνο εξόρυξη στο crypto, σωστά?

Wayne Trench: Ναι. Επομένως, το ιστορικό μου είναι αρχικά από την επεξεργασία ορυκτών και την εξόρυξη. Αρχικά από τη Νότια Αφρική, έτσι ήταν, υποθέτω, στο αίμα μου. Είχα τη δική μου επιχείρηση προμήθειας ορυκτών, την οποία πούλησα πριν από λίγα χρόνια. Αυτό είναι ίσως ένα διασκεδαστικό γεγονός.

Τιμόθεο Ταμ: Ουάου. Ορίστε. Έτσι εκατομμυριούχος στην εξόρυξη, και στη συνέχεια θα γίνει εκατομμυριούχος σε κρυπτογράφηση.

Wayne Trench: Ω, μπορεί μόνο να ελπίζει, μπορεί να ελπίζει μόνο, ναι.

Τιμόθεο Ταμ: Δροσερός. Υποθέτω, λοιπόν, θέλετε να μιλήσετε λίγο για το ιστορικό σας. Ξέρετε, γνωρίζω ότι εργαζόσασταν στα θεσμικά οικονομικά. Τότε τι σε έφερε στο crypto; Και ίσως να κάνετε μια εισαγωγή στη στρατηγική Octagon και τι κάνουν.

Wayne Trench: Σίγουρος. Ναι, έτσι είχα ρόλους, υποθέτω, στην παραδοσιακή χρηματοδότηση τόσο στην Macquarie Bank όσο και στην Morgan Stanley πιο πρόσφατα, στον χώρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Υποθέτω ότι η εμπειρία μου στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν, υποθέτω, θεωρούσα ότι ήταν χρήσιμη για την επιχείρηση στην οποία συμμετέχω τώρα. Η έκθεσή μου, ή ο πρώτος τρόπος που έχω έκθεση στο blockchain, υποθέτω, ήταν σε ένα προηγούμενο είδος κόσμου, στον χώρο εξόρυξης του παλιού κόσμου, όπου θέλαμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία blockchain για να εντοπίσουμε και να εντοπίσουμε εξαρτήματα καθώς φθορά.

Τιμόθεο Ταμ: Ενδιαφέρων.

Wayne Trench: Αυτό έγινε παραδοσιακά με πράγματα όπως το RFID tagging, αλλά το blockchain έχει νόημα τώρα. Στην πραγματικότητα δεν καταφέραμε να εφαρμόσουμε τον τρόπο που εμείς, εγκαίρως πριν βγήκαμε, αλλά αυτή ήταν η πρώτη μου έκθεση στο ίδιο το blockchain. Στη συνέχεια, μόλις επιστρέψουμε στο Χονγκ Κονγκ, μέσω φίλων που ίδρυσαν το γονικό μας γκρουπ Α & X International, είχα κάποιες πολύ καλές γνώσεις για τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρησή τους αναπτύχθηκε. Είχα παρακολουθήσει προσεκτικά την πρόοδό τους και επενδύσαμε σε μερικά πράγματα μαζί. Υποθέτω ότι αυτό είναι πραγματικά που ώθησε το ενδιαφέρον μου για την κρυπτογράφηση. Υποθέτω ότι ένα από αυτά, καθώς σκεφτόμουν αυτόν τον χώρο κρυπτογράφησης, ότι πιθανώς το πράγμα που έπρεπε να κάνω το κεφάλι μου ήταν πρώτα, γιατί χρειαζόμαστε κρυπτονομίσματα; Το κουπόνι μου είχε νόημα, αλλά υπάρχει ανάγκη ή θα μπορούσα να δικαιολογήσω στο μυαλό μου την ανάγκη για κρυπτογράφηση; Νομίζω ότι καθώς σκέφτηκα τα γεγονότα του 2008 και του 2009 και έχω δει την κακοδιαχείριση της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής από αρκετές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, νομίζω ότι αυτή ήταν πραγματικά η στιγμή που έπαιρνα για μένα. Είτε πρόκειται να κυριαρχήσει στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές είτε όχι, είναι μια άλλη ιστορία. Υπάρχει όμως ανάγκη; Νομίζω, σίγουρα. Αυτή είναι η άποψή μου.

Τιμόθεο Ταμ: Ναι, όχι. Αυτό είναι ενδιαφέρον. Υποθέτω ότι το 2008, μιλάς για το ότι είσαι ξεκάθαρα στα πράγματα, την παραδοσιακή χρηματοδότηση και όλα κατέρρευσαν, οπότε βλέποντας την ανάγκη για κρυπτογράφηση. Τι κάνει το Octagon; Όπως, προφανώς έχουμε κάνει μια συναλλαγή μαζί σας. Κάναμε ένα εξωχρηματιστηριακό εμπόριο. Μπορείτε να εξηγήσετε στο κοινό, ποια είναι η υπηρεσία που παρέχει το Octagon και τι είναι ένα εξωχρηματιστηριακό εμπόριο?

Wayne Trench: Σίγουρος. Εν συντομία, υποθέτω ότι η στρατηγική Octagon είναι η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά ψηφιακών στοιχείων στην Ασία. Διευκολύνουμε την αγορά και πώληση κρυπτογράφησης σε μέγεθος μπλοκ.

Τιμόθεο Ταμ: Δεν προορίζεται παν, σωστά?

Wayne Trench: Ναι ακριβώς. Όμως, ναι, το μέγεθος του μπλοκ, θα σήμαινε μια παραγγελία μεγέθους, η οποία είναι δύσκολο να εκτελεστεί σε ένα λιανικό εμπόριο γρήγορα, απρόσκοπτα και εύκολα. Ο ορισμός των μπλοκ, υποθέτω, θα εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που αποτελεί μπλοκ σήμερα, είναι διαφορετικό από αυτό που θα αποτελούσε μπλοκ πριν από 12 μήνες. Νομίζω ότι θα συνεχίσει να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Παρέχουμε μια ενιαία τιμή για να εκτελέσουν οι πελάτες μας και, στη συνέχεια, παρέχουμε ένα είδος απρόσκοπτης διευθέτησης εντός μιας ώρας, υποθέτω, ότι η ρευστότητα κινούμενου μεγέθους είναι πολύ πιο απλή και εύκολη από ό, τι θα μπορούσατε να έχετε σε ένα κατάστημα λιανικής.

Τιμόθεο Ταμ: Κατάλαβα. Εάν κάποιος ψάχνει να αγοράσει ή να πουλήσει ένα μεγάλο ποσό κρυπτογράφησης, λέτε ότι θα μπορούσε να εκτελέσει μαζί σας; Θα τους δώσετε μια τιμή και στη συνέχεια τα χρήματα ή το κρυπτογράφηση θα εισέλθουν στον λογαριασμό τους εντός μιας ώρας.

Wayne Trench: Σωστός. Το κατάλαβες σωστά.

Τιμόθεο Ταμ: Κατάλαβα. Και τότε μπορείτε να παρέχετε λίγο φόντο ή χρώμα, όπως προφανώς εμείς έχουμε ένα ICO, οπότε έπρεπε να το μετατρέψουμε για να δημιουργήσουμε τις λειτουργίες. Θέλω να πω, ποιοι είναι οι άλλοι άνθρωποι που κάνουν κάποιες από αυτές τις συναλλαγές; Είναι σαν πολλοί άνθρωποι, το κοινό μας θα μιλήσει για φάλαινες, άτομα με πολλά κρυπτονομίσματα. Είστε σε θέση να μιλήσετε σε υψηλό επίπεδο ποιος είναι ο πελάτης?

Wayne Trench: Ναι, είναι ένα μείγμα. Υποθέτω ότι η επιχείρησή μας προέρχεται από μια διαφορετική ποικιλία τμημάτων πελατών. Οι εκδότες ICO, που θα ήταν ένα από τα τμήματα των πελατών, αλλά τα άτομα με υψηλή καθαρή αξία και εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας είναι ένα άλλο είδος, υπήρξαν αρκετά σημαντικοί παράγοντες σε αυτόν τον χώρο. Τότε, όλο και περισσότερο, υποθέτω, είναι πιο θεσμικός τύπος ροής που αρχίζει να έρχεται στην αγορά, είτε είναι κρυπτογραφημένα hedge fund, ή σε μικρότερο βαθμό, αλλά παραδοσιακά μακροπρόθεσμα hedge funds που είναι, υποθέτω , αρχίζοντας να βυθίζουν το δάχτυλό τους στο νερό, και τότε, φυσικά, τα οικογενειακά γραφεία είναι πιθανώς λίγο πιο ευκίνητα από ό, τι λένε, ιδιωτικές τράπεζες και δάνεια μόνο S&Διευθυντές Μ. Έχουμε δει σίγουρα μεγαλύτερη συγκέντρωση στον θεσμικό χώρο τους τελευταίους έξι μήνες από ό, τι κάναμε πριν από 18 μήνες. Περιμένω να συνεχιστεί.

Τιμόθεο Ταμ: Ναι. Θέλω να πω, εσείς από εσάς προέρχεστε και από το θεσμικό υπόβαθρο, τον Γουέιν, και ενδιαφέρεστε πολύ για αυτόν τον χώρο και ποια είναι η γενική σας άποψη, όπως φέτος; Φέτος θα είναι η εκρηκτική χρονιά όσον αφορά την είσοδο επαγγελματικών διαχειριστών χρημάτων, περισσότερα οικογενειακά γραφεία ή νομίζετε, ειδικά με την πρόσφατη διόρθωση, ότι οι άνθρωποι είναι λίγο, κάνοντας ένα βήμα πίσω?

Wayne Trench: Θεωρούμε το 2017 ως έτος αποδοχής και το 2018 ως έτος υιοθέτησης. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει πραγματική θεσμική απαίτηση. Νομίζω ότι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη ρυθμιστική καθοδήγηση και οι ρυθμιστικές αρχές παρέχουν, υποθέτω, σαφήνεια στη λήψη τους. Αυτό αρχίζει να συμβαίνει. Οι πιο ευκίνητες οικονομίες σε όλο τον κόσμο είναι ότι μένουν πιθανώς πιο προηγμένες από κάποιες από τις άλλες, αλλά αυτό θα μου δώσει πραγματικά, αυτό θα είναι το 2018. Θα έχουμε κάποια κατάλληλα ρυθμιστικά πλαίσια για να λειτουργήσουμε. Μετά από αυτό, θα έχουμε ένα σωρό άλλα πράγματα που θα εφαρμοστούν. Πράγματα όπως η επιμέλεια και τα άλλα δεν θα έρθουν πίσω από αυτό. Και μόλις τεθούν σε ισχύ, τότε νομίζω ότι η θεσμική απαίτηση μπορεί πραγματικά να επιτευχθεί.

Τιμόθεο Ταμ: Το έπιασα. Το έπιασα. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τον όγκο συναλλαγών Bitcoin σε καθημερινή βάση. Νομίζω ότι στο Coin Market Cap σε όλα τα χρηματιστήρια, ισοδυναμούν, για παράδειγμα, περίπου 10 δισεκατομμύρια ΗΠΑ. Πόσο μεγάλο μέρος της συναλλαγής πραγματοποιείται μόνο σε υψηλό επίπεδο, κατά την άποψή σας, επειδή βλέπετε ένα πολύ συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς όπου πραγματοποιείται εκτός αγοράς; Είναι ένα μικρό ποσό; Είναι ένα σημαντικό ποσό, σε σύγκριση με αυτό που διαπραγματεύεται στα χρηματιστήρια; Ή, είναι δύσκολο να το πούμε?

Wayne Trench: Ναι, ναι. Είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Οι εκτιμήσεις μας εξακολουθούν να είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητας στην πραγματικότητα, ή τουλάχιστον ένα πολύ σημαντικό ποσό, ανταλλάσσεται εκτός συναλλάγματος. Τώρα, νομίζω ότι το άλλο ενδιαφέρον πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι οι αναφερόμενοι όγκοι ανταλλαγής που σχετίζονται με τους πραγματικούς όγκους διαπραγμάτευσης, νομίζω ότι είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Σε έναν μη ρυθμιζόμενο χώρο, όπως λειτουργούμε, πράγματα όπως το εμπόριο ρολογιών και το άλλο δεν ασκείται ενεργά σε αυτό το στάδιο. Ίσως διαβάσατε τα ίδια άρθρα που έχω γύρω, τα οποία εκτιμούν ότι έως και το 95% ορισμένων όγκων που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο πιθανότατα δεν είναι πραγματικοί. Είναι ωραίο, και ποιος ξέρει τους ακριβείς αριθμούς, αλλά δεν ήταν πολύς καιρός που αναφέραμε, ή τουλάχιστον αισθανθήκαμε σαν το 70% των συνολικών όγκων που διαπραγματεύτηκαν εκτός ανταλλαγής. Νομίζω ότι έχει αλλάξει, σωστά; Ιδιαίτερα με την υιοθέτηση λιανικής, ιδίως στην Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό κομμάτι που δεν είναι ανταλλαγή.

Τιμόθεο Ταμ: Σίγουρος. Είστε σε θέση να εξηγήσετε στο κοινό μας ποιος είναι ο ορισμός των συναλλαγών πλυσίματος; Είναι ψεύτικοι τόμοι; Κάποιο από το κοινό δεν είναι εξοικειωμένο με μερικούς από τους όρους.

Wayne Trench: Ναι. Αν είμαι αγοραστής και πωλητής σε ένα συγκεκριμένο νόμισμα και πάω να αγοράσω τη δική μου προσφορά ή πάω να πουλήσω ή να πετύχω τη δική μου προσφορά, δεν υπάρχει αλλαγή στον πραγματικό δικαιούχο. Καταγράφει ως όγκο συναλλαγών, αλλά στην πραγματικότητα, δεν συνέβη τίποτα.

Τιμόθεο Ταμ: Το έπιασα. Υποθέτω ότι αυτό έρχεται πιθανώς ως έκπληξη για το κοινό, έχω και την ίδια γνώμη. Πολλά από τα στοιχεία που πιθανώς βλέπετε στα χρηματιστήρια, όπως έχετε διατυπώσει, πιθανώς να μην είναι τα πραγματικά ποσά συναλλαγών. Στην πραγματικότητα, πολλές από τις συναλλαγές πραγματοποιούνται πραγματικά σε αριθμούς που δεν αναφέρονται στο Coin Market Cap, αλλά πραγματοποιούνται μέσω OTC χρηματιστών, όπως το Octagon και το Octagon που είναι το μεγαλύτερο στην Ασία.

Wayne Trench: Σωστός. Ειναι πολυ ενδιαφερον.

Τιμόθεο Ταμ: Ναι. Πιθανότατα αποτελεί έκπληξη για πολλούς ανθρώπους.

Wayne Trench: συμφωνώ.

Τιμόθεο Ταμ: Μεγάλος. Μπορείτε να μιλήσετε για τα νομίσματα στα οποία δραστηριοποιείται το Octagon, προφανώς το Bitcoin και το Ethereum; Είστε ενεργός σε άλλα νομίσματα?

Wayne Trench: Ναι σίγουρα. Ανταλλάσσουμε όλες τις μεγάλες εταιρείες, θα έλεγα. Ο τυπικός όγκος συναλλαγών επικεντρώθηκε σε BTC, Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash και ούτω καθεξής. Μπορούμε επίσης να ανταλλάξουμε οποιοδήποτε από τα παλιά νομίσματα. Είναι πραγματικά, έχει νόημα το μέγεθος του εισιτηρίου να συμμετέχουμε.

Τιμόθεο Ταμ: Σίγουρος.

Wayne Trench: Τα προφίλ ρευστότητας είναι προφανώς πιο προκλητικά, όσο πιο κάτω είναι η λίστα με τα όρια της αγοράς. Όμως, θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο μέρος του όγκου συναλλαγών μας θα επικεντρωνόταν στις πέντε ή έξι πρώτες θέσεις.

Τιμόθεο Ταμ: Εντάξει. Τέλειος. Και υποθέτω μόνο την τελική ερώτηση, Wayne. Για τι είστε πιο ενθουσιασμένοι σε αυτόν τον χώρο, ας πούμε ότι έρχονται τον επόμενο χρόνο ή δύο?

Wayne Trench: Απλώς γοητεύομαι από τα δημιουργικά μυαλά που εργάζονται για να διαταράξουν τις παραδοσιακές βιομηχανίες με το blockchain, με το tokenization. Εάν σκέφτεστε να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε και να μεταφέρετε την αξία πολύ πιο εύκολα από ό, τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, και επίσης παρέχοντας πρόσβαση για να αποκτήσετε έκθεση σε πράγματα που οι άνθρωποι, ας πούμε, τα δύο δισεκατομμύρια μη τραπεζικά στον κόσμο δεν είχαν ποτέ πρόσβαση σε μια τράπεζα και το χρειάζονται; Λοιπόν, ίσως το crypto παρέχει μια απάντηση για αυτούς και την ευκαιρία να συνδεθούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο απρόσκοπτα από ό, τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά. Στη συνέχεια, εάν μπορούμε να συμβολίσουμε την ακίνητη περιουσία, ή αν μπορούμε να συμβολίσουμε τα μέσα, μπορεί να είναι ομόλογα muni ή κάτι άλλο, και να δώσουμε στους ανθρώπους πρόσβαση σε πράγματα που ιστορικά ήταν για τους επιλεγμένους λίγους που είχαν την ικανότητα να συμμετέχουν σε αυτό είδος πράγματα. Δεν είμαι σίγουρος ακριβώς πού καταλήγουν όλα, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι μέρος του συναρπαστικού κομματιού.

Τιμόθεο Ταμ: Ναι, ξέρω. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό, την ικανότητα να φέρνω και να συνδέσω πολλούς ανθρώπους στον κόσμο με αυτήν την τεχνολογία που παραδοσιακά, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά συναρπαστικό. Μεγάλος. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας, Γουέιν. Το εκτιμώ και ανυπομονώ να σας μιλήσω ξανά σύντομα.

Wayne Trench: Ευχαριστώ που με έχετε.

Τιμόθεο Ταμ: Ευχαριστώ.

Wayne Trench: Ευχαριστώ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me