Πόσοι Επενδυτές HODL Post-ICO; Μια ματιά στη διατήρηση διακριτικών

Ένα από τα όμορφα πράγματα για το Ethereum είναι ότι κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται στο blockchain της είναι ανοιχτή στον κόσμο. Από την οπτική γωνία των δεδομένων, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πληθώρα ενδιαφέρων αναλύσεων που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και διορατικές μετρήσεις που μπορούμε να υπολογίσουμε από αυτές τις συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, ένας τομέας που δεν έχει ακόμη λάβει μεγάλη προσοχή είναι η διατήρηση των διακριτικών – δηλαδή, το% των πορτοφολιών που κρατούν τα κουπόνια τους για αρκετό καιρό. Δεδομένης της δημοτικότητας του “HODL”, είναι αρκετά εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν έχουμε δει πολλές σκληρές μετρήσεις σχετικά με τη διατήρηση των διακριτικών (παρόλο που ο Dhruve Bansal έπαιξε ένα εξαιρετικό κομμάτι ανάλυσης στα «Κύματα HODL» του Bitcoin). Σε τελική ανάλυση, τα δεδομένα συναλλαγών των διακριτικών ERC20 είναι άμεσα διαθέσιμα για να μελετήσουμε.

Η ενασχόληση με δεδομένα Ethereum δεν είναι ακριβώς plug-and-play, αλλά στο CoinFi λαμβάνουμε αυτές τις συναλλαγές ως μέρος της αποθήκης δεδομένων μας, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση και ανάλυση. Πριν όμως σκάψουμε τα δεδομένα, ας δούμε πώς ορίζουμε τη διατήρηση.

Πώς ορίζουμε τη διατήρηση διακριτικών?

Ο τομέας διατήρησης έχει μελετηθεί εκτενώς στον χώρο εφαρμογών για κινητά. Και υπάρχουν δύο τρόποι για τη μέτρηση της διατήρησης χρηστών που μπορούμε να αξιοποιήσουμε όταν πρόκειται για διακριτικά και συγκεκριμένα ICO. Το Amplitude έχει κάποια σπουδαία βιβλιογραφία αν ενδιαφέρεστε για τον τρόπο μέτρησης της διατήρησης χρήστη στον χώρο εφαρμογών για κινητά.

Για το σκοπό μας, ας φέρουμε τον απλούστερο ορισμό της διατήρησης χρηστών στον κόσμο των διακριτικών: Διατήρηση N-day.

Η διατήρηση N-day για εφαρμογές λέει: τι% των χρηστών εξακολουθούν να είναι ενεργοί N ημέρες μετά την πρώτη εγκατάσταση της εφαρμογής?

Στον κόσμο των διακριτικών, μπορούμε να κάνουμε έναν ανάλογο ορισμό για τους συμμετέχοντες στο ICO: Ποιο% των συμμετεχόντων στο ICO (πορτοφόλια) εξακολουθούν να κατέχουν τα κουπόνια τους N ημέρες μετά τη διανομή και το ξεκλείδωμα των διακριτικών?

Επιτρέψτε μου να επισημάνω αμέσως ότι υπάρχουν ορισμένα προφανή προβλήματα με αυτόν τον ορισμό:

  1. Τα πορτοφόλια δεν είναι 1: 1 με άτομα. Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πολλά πορτοφόλια. Και στην πραγματικότητα, πολλά άτομα μπορούν να μοιραστούν το ίδιο πορτοφόλι (π.χ. σε ομάδες ICO).
  2. Καταγράφουμε μόνο συναλλαγές εντός της αλυσίδας, πράγμα που σημαίνει ότι τυχόν συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε κεντρικά χρηματιστήρια δεν συλλέγονται χρησιμοποιώντας τον παραπάνω ορισμό. Τα καλά νέα είναι ότι σε ένα ICO, οι πρώτες συναλλαγές (διανομή token) πραγματοποιούνται στο blockchain. Τα κακά νέα είναι ότι μια συναλλαγή από ένα προσωπικό πορτοφόλι σε ένα πορτοφόλι ανταλλαγής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο ιδιοκτήτης του πορτοφολιού έχει πουλήσει πραγματικά τα διακριτικά.

Υπάρχουν μερικά ακόμη προβλήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, αλλά έχοντας υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις, ας ρίξουμε μια βουτιά στα δεδομένα εξετάζοντας πρώτα τη διατήρηση N-day του CoinFi.

Μια ματιά στη διατήρηση κουπονιών του CoinFi

Κλείνοντας τα δεδομένα συναλλαγών ERC20 από το blockchain Ethereum, εδώ είναι το ποσοστό διατήρησης που παρατηρούμε για το CoinFi τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες μετά το ξεκλείδωμα του διακριτικού COFI:

Διατήρηση διακριτικών-1

Όπως μπορείτε να δείτε, το γράφημα έχει το γνωστό αντίστροφο σχήμα χόκεϊ-ραβδιών των γραφημάτων διατήρησης χρήστη. Η μεγαλύτερη πτώση στην κατακράτηση συμβαίνει τις πρώτες ημέρες και στη συνέχεια σχηματίζει γρήγορα ένα οροπέδιο. Ενώ τα γραφήματα διατήρησης χρηστών συχνά πέφτουν σε ποσοστό διατήρησης περίπου 20-25% μετά από μόλις τρεις ημέρες, το ποσοστό διατήρησης των διακριτικών COFI είναι ~ 70% ακόμη και μετά από τέσσερις εβδομάδες.


Η απλούστερη εξήγηση για αυτήν τη διατήρηση διακριτικών είναι πολύ υψηλότερη από τη διατήρηση εφαρμογών είναι πιθανώς ότι απαιτείται διατήρηση χρήστη δραστηριότητα από την πλευρά του χρήστη (χρήση της εφαρμογής), ενώ απαιτείται διατήρηση διακριτικών αδράνεια (δεν στέλνει τα κουπόνια σας οπουδήποτε).

Αλλά η σύγκριση της διατήρησης χρηστών με τη διατήρηση διακριτικών είναι ουσιαστικά σύγκριση των μήλων με πορτοκάλια. Αργότερα σε αυτήν την ανάρτηση, θα επανέλθουμε σε μερικά πιο σημαντικά κριτήρια αξιολόγησης.

Μια άλλη ιδέα που μπορούμε να δανειστούμε από τη διατήρηση χρηστών είναι κοόρτες. Βασικά, θα θέλαμε να χωρίσουμε τα πορτοφόλια μας σε ουσιαστικά τμήματα. Στην περίπτωση του CoinFi, είχαμε δύο αρκετά ξεχωριστά τμήματα που λαμβάνουν μάρκες COFI: επενδυτές και εκείνοι που λαμβάνουν σταγόνες αέρα.

Ας συγκρίνουμε τα ποσοστά διατήρησης μεταξύ αυτών των δύο ομάδων:

Διατήρηση διακριτικών-2

Οι επενδυτές και οι παραλήπτες airdrop έχουν σταθεροποιηθεί σε ποσοστό διατήρησης περίπου 65-70% μετά από ~ 60 ημέρες, αλλά οι επενδυτές φαίνεται να έχουν μετακινήσει τα κουπόνια τους πιο γρήγορα. Σημειώστε ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβαίνει επειδή οι ομάδες επενδύσεων (που αντιπροσωπεύονται από ένα μόνο πορτοφόλι) επαναδιανέμουν τα κουπόνια στους συμμετέχοντες στο σύνολο. Και πάλι, δεν γνωρίζουμε πραγματικά εάν τα διακριτικά πωλήθηκαν τελικά για άλλα κρυπτογραφημένα σετ ή όχι.

Σύγκριση ποσοστών διατήρησης διακριτικών

Αλλά είναι ένα ποσοστό διατήρησης 65-70% υψηλό ή χαμηλό?

Ας συγκρίνουμε το γράφημα διατήρησης CoinFi με μερικούς άλλους ICO όπου η διανομή διακριτικών συνέβη την ίδια ώρα: SelfKey (KEY), Bee (BEE) και Insights Network (INSTAR).

Διατήρηση διακριτικών-3

15 ημέρες μετά το ξεκλείδωμα του διακριτικού, τα ποσοστά διατήρησης κυμαίνονται από ~ 45% έως ~ 83%. Πρόκειται για μια κατανομή σχεδόν 40 πόντων, δείχνοντας ότι διαφορετικά ICO και tokens έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά διατήρησης.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι καμπύλες διατήρησης SelfKey και CoinFi είναι σχεδόν ίδιες τις πρώτες 16 ημέρες.

Το υψηλό ποσοστό διατήρησης της μέλισσας είναι εντυπωσιακό, αλλά θα μπορούσε να εξηγηθεί από δύο σημαντικούς παράγοντες. Πρώτον, το ατομικό τους ανώτατο όριο ήταν πολύ χαμηλό (0,2 – 0,4 ETH), πράγμα που σημαίνει ότι λιγότερα άτομα μπορεί να ενδιαφέρονται για την επένδυσή τους. Δεύτερον, χρειάστηκαν περίπου 30 ημέρες για να ξεκλειδωθούν τα κουπόνια BEE. Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οι συμμετέχοντες στο ICO ίσως έχουν ξεχάσει ακόμη και τα κουπόνια εντελώς! Όπως σημειώθηκε παραπάνω, η αδράνεια οδηγεί σε υψηλή διατήρηση συμβολικών. Φυσικά, είναι επίσης πολύ πιθανό ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στο ICO της Bee είναι απλώς HODLers με ποσοστό διατήρησης πάνω από τον κανόνα.

Αυτό το άλμα που βλέπετε για το Insights Network οφείλεται σε ένα αέρος που συνέβη στις 16 Μαρτίου 2018 σε μέλη της κοινότητας. Στην πράξη αυτό σήμαινε ότι πολλοί επενδυτές που μετακόμισαν / πούλησαν τα κουπόνια τους ουσιαστικά ήταν πάλι HODLers όταν συνέβη το airdrop.

Τέλος, είναι άσχημο το γεγονός ότι το Bluzelle έχει το χαμηλότερο ποσοστό διατήρησης; Λοιπόν, το Bluzelle είχε στην πραγματικότητα την υψηλότερη απόδοση αυτών των μαρκών όταν χτύπησε τα χρηματιστήρια. Ίσως, λοιπόν, η αιτιώδης σχέση να αντιστραφεί: μια υψηλή τιμή στα χρηματιστήρια μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να πουλήσουν τα κουπόνια τους – γιατί στη συνέχεια μπορούν να κλειδώσουν ένα κέρδος. Δεν θα βγάλουμε κανένα ισχυρό συμπέρασμα από αυτήν την ανάλυση μόνο, αλλά σε μια μεταγενέστερη ανάρτηση, θα διερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ των μετρήσεων διατήρησης διακριτικών και της τιμής του διακριτικού.

Οι μετρήσεις διατήρησης διακριτικών έρχονται σύντομα στην πλατφόρμα CoinFi

Οι μετρήσεις διατήρησης θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην πλατφόρμα CoinFi. Πιστεύουμε ότι τέτοιες μετρήσεις θα βοηθήσουν τους επενδυτές κρυπτογράφησης να κατανοήσουν καλύτερα τα κρυπτονομίσματα που περιλαμβάνονται στο CoinFi και σε ποιο βαθμό οι πρώτοι επενδυτές HODLing τα tokens τους.

Για ποιο διακριτικό θέλετε να δείτε τις μετρήσεις διατήρησης; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια ή κάνοντας tweet σε εμάς!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map