Κηροπήγιο – Στρατηγικές συναλλαγών Forex

Τα γραφήματα κηροπηγίων είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι γραφημάτων που χρησιμοποιούνται από εμπόρους λιανικής και επενδυτές. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τύποι γραφημάτων όπως γραφήματα γραμμών, γραφήματα κ.λπ., αλλά δεν αφηγούνται την ιστορία της προηγούμενης δράσης τιμών όπως κάνουν τα μοτίβα δείκτη κηροπηγίων. Όταν η ενεργητική διαπραγμάτευση βασίζεται αποκλειστικά σε τεχνική ανάλυση, η προβολή μελλοντικών ενεργειών ως προς τις τιμές βασίζεται στον τρόπο συμπεριφοράς της τιμής στο παρελθόν.

Η ανάλυση κηροπηγίων είναι μια πολύ χρήσιμη μορφή τεχνικής ανάλυσης. Λειτουργεί σχεδόν τέλεια σε πτητικούς χρόνους, αλλά επίσης λειτουργεί επαρκώς σε λιγότερο πτητικούς χρόνους. Συνολικά, τα κηροπήγια, καθώς και η εμπορία κηροπηγίων, λειτουργεί αρκετά καλά μεμονωμένα ή όταν συνδυάζονται με έναν ή δύο άλλους δείκτες.

Τα κηροπήγια αντιπροσωπεύουν διακυμάνσεις στην τιμή για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η διάρκεια μπορεί να είναι μόλις ένα λεπτό ή τόσο μεγάλη όσο μια εβδομάδα ή μήνα. Το σώμα του κηροπηγίου είναι η διαφορά τιμής μεταξύ του χρόνου έναρξης και λήξης. Οι δύο κάθετες γραμμές σε κάθε πλευρά, που ονομάζονται σκιές ή φυτίλια, εμφανίζουν το υψηλότερο και το χαμηλότερο σημείο της τιμής για εκείνη την χρονική περίοδο.

Το πράσινο κηροπήγιο στην παρακάτω εικόνα είναι ένα bullish κηροπήγιο στο οποίο το σημείο κλεισίματος είναι υψηλότερο από το άνοιγμα. Το κόκκινο κηροπήγιο είναι ένα πτωτικό κηροπήγιο, που δείχνει ότι η τιμή στο κλείσιμο ήταν χαμηλότερη από ό, τι στο άνοιγμα. Τα χρώματα του αμαξώματος είναι άσχετα, μπορείτε να τα ρυθμίσετε στις προσωπικές σας προτιμήσεις.

χρωματιστό-κηροπήγιο.png

Στην αγορά κηροπηγίων, ένα πράσινο κερί είναι bullish και ένα κόκκινο κερί είναι bearish. 

Τώρα που έχουμε εξηγήσει τι είναι ένα κηροπήγιο, ας δούμε τα διαφορετικά σχήματα που μπορεί να πάρει ένα κηροπήγιο.

Κηροπήγιο: Δημοφιλή μοτίβα γραφήματος

Οι έμποροι πραγματοποιούν τεχνική ανάλυση για να χτίσουν ιδέες και στρατηγικές για την εκτέλεση μελλοντικών συναλλαγών. Οι σχηματισμοί κηροπηγίων είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον προσδιορισμό των δυνατοτήτων εισόδου και εξόδου. Τα σχήματά τους δείχνουν ξεκάθαρα τι συμβαίνει με την τιμή. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή και εύκολα αναγνωρίσιμα μοτίβα στο εμπόριο κηροπηγίων.

Dojis: Σε ένα doji, η τιμή ανοίγει και κλείνει σχεδόν στο ίδιο επίπεδο μετά την ανταλλαγή και από τις δύο πλευρές. Οι αγοραστές και οι πωλητές προσπαθούν να ωθήσουν την τιμή υψηλότερα και χαμηλότερα, αλλά τελικά, η τιμή καταλήγει στο σημείο εκκίνησης. Αυτό σημαίνει ότι οι δυνάμεις είναι ίδιες και από τις δύο κατευθύνσεις. Μετά από μια ανοδική τάση όπου οι αγοραστές είχαν το πάνω χέρι, ένα doji δείχνει ότι οι πωλητές επέστρεψαν στην επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια αντιστροφή, ή τουλάχιστον μια επαναφορά. Το αντίθετο ισχύει για μια πτωτική τάση.

doji.png

Αριστερά – ένα τυπικό κηροπήγιο doji

Δεξιά – αντιστροφή που υποδεικνύεται από το κηροπήγιο doji.

Καρφίτσες / Καρφίτσες όπισθεν: Σε ένα κηροπήγιο, η τιμή διαπραγματεύεται κάτω από το επίπεδο ανοίγματος και καταλήγει στο ίδιο επίπεδο μέχρι τη λήξη της περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές ταιριάζουν με την πεποίθηση των πωλητών. Σε μια πτωτική τάση αυτό σημαίνει ότι οι αρκούδες χάνουν ατμό, επομένως μπορεί να πραγματοποιηθεί αντιστροφή. Σε μια ανοδική τάση, μια καρφίτσα δείχνει ότι οι πωλητές είχαν μια προσπάθεια να πιέσουν την τιμή, αλλά ξεπέρασαν τους αγοραστές. Αυτή είναι μια επιβεβαίωση της συνέχισης της τάσης και τα όρια έχουν πολύ καλύτερες αποδόσεις από τα σορτς.

αντιστροφή καρφιτσών.png


Σε μια πτωτική τάση, ένα κηροπήγιο υποδηλώνει συνήθως μια αντιστροφή.

pins.png

Σε ανοδική τάση, τα κηροπήγια υποδηλώνουν συνήθως τη συνέχιση της τάσης.

Οι αντίστροφοι ακροδέκτες είναι ίδιοι με τους ακροδέκτες αλλά ενεργούν στην αντίθετη κατεύθυνση. Το κερί ανοίγει, οι ταύροι έχουν μια κίνηση, και στη συνέχεια οι αρκούδες χρεώνουν για να επαναφέρουν την τιμή στο αρχικό επίπεδο. Σε μια ανοδική τάση, αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια πτωτική τάση – σε μια πτωτική τάση, ένας πείρος αντιστροφής δείχνει μια συνέχεια τάσης.

inv pin pin reversal.png

Σε ανοδική τάση, τα κηροπήγια αντίστροφης ακίδας συνήθως υποδεικνύουν την αρχή μιας πτωτικής τάσης.

Σφυριά / Αντίστροφα σφυριά: Στην αγορά κηροπηγίων, τα σφυριά είναι βασικά τα ίδια με τους πείρους και τους αντίστροφους πείρους αλλά με ισχυρότερη ορμή. Σε ένα σφυρί πτωτικής τάσης, η τιμή ανοίγει και διαπραγματεύεται παρακάτω πριν κλείσει πάνω από το επίπεδο ανοίγματος. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές ταιριάζουν περισσότερο με τους πωλητές.

Το μέγεθος της σκιάς μπορεί να διαφέρει. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον διπλάσιο από το μέγεθος του σώματος, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όσο μεγαλύτερη είναι η σκιά / φυτίλι, τόσο μεγαλύτερη και ισχυρότερη είναι η αντιστροφή. Αυτό ισχύει και για τις καρφίτσες. Σε μια ανοδική τάση, ένα σφυρί είναι ένα σημάδι συνέχισης της τάσης. Τα αντίστροφα σφυριά είναι το αντίθετο, όπως και οι αντίστροφοι πείροι. Δείχνουν αλλαγή τάσης σε ανοδική τάση και συνέχιση τάσης σε πτωτική τάση.

hammer.png

Τα σφυριά υποδεικνύουν ότι η αντιστροφή τάσεων είναι σε ισχύ.

rev hammer.png

Το ανεστραμμένο σφυρί σε ανοδική τάση υποδηλώνει αντιστροφή της τάσης.

Πρωί / Βραδινό Αστέρι: Τα πρωινά και τα αστέρια το βράδυ μπορούν να σημαίνουν μόνο ένα πράγμα στο εμπόριο κηροπηγίων – αντιστροφή. Ένας πρωινός σχηματισμός αστεριών περιλαμβάνει τρία κεριά, ένα κερί bearish, ένα ουδέτερο κερί και ένα bullish κερί. Ο σχηματισμός σημαίνει ότι η τιμή θα αυξηθεί, εξ ου και το όνομα «αστέρι πρωινού». Τα βραδινά αστέρια αποτελούνται από ένα bullish κερί, ένα αναποφάσιστο και ένα bearish κερί. Υποδεικνύουν ότι πρόκειται να μειωθεί η τιμή. Μεταξύ των τριών κεριών, υποτίθεται ότι υπάρχουν κενά, τα οποία μπορούν να συμβούν μόνο σε ημερήσια ή εβδομαδιαία γραφήματα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

πρωί βράδυ star.png

Τα αστέρια το βράδυ και το πρωί δείχνουν πάντα μια αντιστροφή.

Bearish / Bullish κατάποση: Η bearish καταπίεση είναι ένα πολύ μεγαλύτερο κερί αρκούδας από το προηγούμενο κερί bull. Το νέο κερί κατακλύζει το σώμα του προηγούμενου κεριού. Σε αυτόν τον σχηματισμό, η τάση δεν έχει σημασία καθώς δείχνει πτώση ανεξάρτητα από την τάση. Το αντίστροφο για το λαμπρό κερί.

καταπίεση bearish.png

Αντίστροφη καταπόνηση bearish – οι πτώσεις ακολουθούν κάθε bearish καταπίνοντας κερί.

bull egulf.png

Bullish κατακλυσμός αναστροφή και συνέχεια – bullish καταπίεση σχηματισμός ακολουθείται από αυξήσεις στην τιμή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map