Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το Hybrid Aggregator της Orion Protocol γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ CEX και DEX

διαφήμιση Phemex

Σημαντική εισροή κεφαλαίων έχει εισέλθει στο χώρο της κρυπτογράφησης τα τελευταία χρόνια, αν και ο έντονος ανταγωνισμός για ρευστότητα έχει αφήσει την αγορά κατακερματισμένη, με πλήρη πρόσβαση στο εύρος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που υπάρχει ένα επίμονο ζήτημα. 

Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες αναγκάστηκαν να εμπιστεύονται μεγάλες κυρίαρχες ανταλλαγές με τα κεφάλαιά τους για να αποκτήσουν πρόσβαση στα επιθυμητά ρευστά και ζεύγη συναλλαγών, αφήνοντάς τα ευάλωτα σε παραβιάσεις και κίνδυνο αντισυμβαλλομένου. Από την άλλη πλευρά, έχει προκύψει defi, παρέχοντας εναλλακτικές αποκεντρωμένες λύσεις ανταλλαγής για πρόσβαση σε αγορές κρυπτογράφησης διατηρώντας παράλληλα την επιμέλεια, αν και στερείται ρευστότητας, ζεύγη συναλλαγών και εμπειρία χρήστη των κεντρικών αντιπάλων τους.

Έχουν γίνει προσπάθειες να συγκεντρωθεί αυτή η κατακερματισμένη ρευστότητα τόσο στο κεντρικό (CEX) όσο και στο αποκεντρωμένο (DEX) μέτωπο. Οι αθροιστές CEX όπως η Tagomi προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία και προσβασιμότητα στην αγορά πολλαπλών αλυσίδων συγκεντρώνοντας τη συγκεντρωτική ρευστότητα ανταλλαγής χωρίς να απαιτούν πολλαπλούς λογαριασμούς. Ωστόσο, δεν διαθέτουν το δυναμικό διαλειτουργικότητας του defi και εξακολουθούν να αφήνουν τους χρήστες ευάλωτους στους ίδιους κινδύνους παραβίασης και αντισυμβαλλομένου. Οι αθροιστές DEX όπως το 1inch έχουν επίσης αυξηθεί σε δημοτικότητα, συμβάλλοντας στην ανακούφιση ορισμένων από τα προβλήματα ρευστότητας με το όφελος της διαλειτουργικότητας. Ωστόσο, δεν παρέχουν την προσβασιμότητα πολλαπλών αλυσίδων που βασίζεται κυρίως στο ERC20 και αγωνίζονται να ανταγωνιστούν τους όγκους συναλλαγών και το slippage. Τα πρωτόκολλα ανταλλαγής είναι μια άλλη δημοφιλής εναλλακτική λύση, αν και συχνά δεν είναι αρκετά μεγάλα για να κλιμακωθούν με τη ζήτηση, ανοίγοντας τα για χειραγώγηση.

Χτισμένο στον πιο προηγμένο αθροιστή ρευστότητας που έχει αναπτυχθεί ποτέ, Πρωτόκολλο OrionΗ υβριδική λύση επιλύει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στο defi συγκεντρώνοντας τη ρευστότητα ολόκληρης της αγοράς κρυπτογράφησης σε μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα. Επέτρεψε την ανάπτυξη του Orion Terminal και άλλων προϊόντων defi τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις στο χώρο.

Αποκεντρωμένη Πύλη Καταναλωτή προς Ρευστότητα CEX και DEX

Το κορυφαίο καταναλωτικό προϊόν της Orion, Τερματικό σταθμό Orion, είναι η πρώτη αποκεντρωμένη πύλη για τον υβριδικό συσσωρευτή ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων του Orion Protocol, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Το Orion Terminal επιδιώκει να ολοκληρώσει και όχι να ανταγωνιστεί τις υπάρχουσες υπηρεσίες, παρέχοντας ένα αμοιβαία επωφελές σημείο πρόσβασης που μπορεί να συγκεντρώσει τη ρευστότητα, να παραγγείλει βιβλία και ζεύγη συναλλαγών κάθε μεγάλου CEX, DEX και ανταλλαγής δεξαμενών σε ένα αποκεντρωμένο τερματικό συναλλαγών. Προσφέρει κάτι παραπάνω από μάρκες ERC20, με την ευελιξία να διευκολύνει τις συναλλαγές μεταξύ αλυσίδων στο μέλλον.

Η Μηχανή Παραγγελίας Παραγγελιών, η οικεία διεπαφή και το προηγμένο σύνολο εργαλείων διαπραγμάτευσης συνδέονται με εκατοντάδες κορυφαίες πλατφόρμες CEX και DEX με πάνω από 10.000 ζεύγη διακριτικών, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδεθούν και να ανταλλάξουν απευθείας από τα πορτοφόλια τους χωρίς να παραιτηθούν από τον έλεγχο, τα δεδομένα ή την προστασία του ιδιωτικού κλειδιού περιουσιακών στοιχείων. Το Orion Terminal εγγυάται αποτελεσματικές και επεκτάσιμες παραγγελίες και ευκαιρίες arbitrage συγκεντρώνοντας τα βιβλία παραγγελιών χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθείτε σε διαδικασίες KYC ή να διαχειριστείτε πολλούς λογαριασμούς ανταλλαγής. 

Λειτουργεί συνδυάζοντας το Orion’s Liquidity Aggregator Protocol με ένα αποκεντρωμένο δίκτυο χρηματιστηρίων για την παροχή εκτέλεσης και διακανονισμού παραγγελιών χωρίς περιορισμούς, ενώ ταυτόχρονα αποκτά μεγαλύτερη ρευστότητα από μεγάλα χρηματιστήρια για την παροχή των καλύτερων τιμών, των χαμηλότερων spread και του ελάχιστου slippage. Αυτή η μοναδική αποκεντρωμένη μεσιτεία καθίσταται δυνατή μέσω ενός «Εκχωρημένη απόδειξη μεσίτη“(DPoB) μηχανισμός διακυβέρνησης, χρησιμοποιώντας το εγγενές διακριτικό του πρωτοκόλλου Orion, ΟΡΝ.

Το δίκτυο μεσιτών χρησιμοποιεί τους δικούς του επαληθευμένους λογαριασμούς ανταλλαγής κατά την εκτέλεση του Λογισμικού Orion Broker για την αυτόματη εκτέλεση συναλλαγών από το Liquidity Aggregator που διέπεται από έξυπνα συμβόλαια της Orion Protocol και ORN Staking. Οι μεσίτες πρέπει να ποντάρουν στο ORN για να συμμετάσχουν και να κερδίσουν ανταμοιβές ORN από τα τέλη συναλλαγών για την εκτέλεση αυτών των παραγγελιών. Οι μη μεσίτες Stakers μπορούν να ψηφίσουν για εκχώρηση σε Μεσίτες με βάση τα κοινά οφέλη που προσφέρονται, να λαμβάνουν εκπτώσεις στα τέλη συναλλαγών του Orion Terminal και να αποκτήσουν πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες. Αυτό το μη πληθωριστικό στοίχημα καθιστά το DPoB απίστευτα αποτελεσματικό και επεκτάσιμο, και είναι επιπλέον του Orion σε εξέλιξη Εξόρυξη ρευστότητας ευκαιρίες και προ-στοιχηματική πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη του mainnet.

Αυτή είναι μόνο η πρώτη φάση για το Orion Terminal, με πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως δανεισμό, διαπραγμάτευση περιθωρίου, μοχλούς ETFs, παράγωγα, NFTs και στοιχηματισμό άλλων τύπων περιουσιακών στοιχείων που έχουν σχεδιαστεί στον χάρτη πορείας. Στη συνέχεια, το Orion Lending θα συγκεντρώσει APR δανεισμού από κεντρικούς και αποκεντρωμένους παρόχους για να διασφαλίσει ότι οι δανειολήπτες και οι δανειστές θα έχουν πρόσβαση στις καλύτερες τιμές. Στη συνέχεια, το Orion Margin θα επιτρέψει τη δημιουργία προηγουμένως παρεμποδισμένων ευκαιριών περιθωρίου σε πλατφόρμες DEX, συγκεντρώνοντας τη ρευστότητα και το βάθος των κεντρικών ανταλλαγών μέσω αποκεντρωμένων εκτελέσεων.

Αποκεντρωμένα και βιώσιμα επιχειρηματικά οικοσυστήματα

Orion Enterprise παρέχει επίσης τις απαραίτητες λύσεις για τις επιχειρήσεις στο χώρο. Η Orion έχει εκπονήσει σχέδια για πολλά εταιρικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των oracle, ενός κιτ εκκίνησης DEX, ενός πρόσθετου ενίσχυσης ρευστότητας για ανταλλαγές και ενός widget εταιρικού εμπορίου για έργα κρυπτογράφησης με πελάτες εκτός κρυπτογράφησης. Αυτά θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να οικοδομήσουν αποκεντρωμένα και βιώσιμα οικοσυστήματα, παρέχοντας τη ρευστότητα, την προσβασιμότητα και την ανάπτυξη που χρειάζονται για να πετύχουν.

ο Orion Τιμή Oracle θα παρέχει μια ανθεκτική στη χειραγώγηση λύση oracle λόγω της απόδοσης τιμών από κάθε βιβλίο παραγγελιών στην αγορά, ζωτικής σημασίας για τα εξωτερικά προϊόντα defi στην αποφυγή εκμεταλλεύσεων μέσω αναποτελεσματικότητας στις τιμές.

ο Κιτ Orion DEX θα επιτρέψει στα blockchains να δημιουργήσουν το δικό τους οικονομικά αποδοτικό DEX, ειδικά για την αλυσίδα τους σε λίγες ώρες, με ένα Πρόσθετο ενίσχυσης ρευστότητας να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε κεντρική ή αποκεντρωμένη πηγή αγοράς για να βελτιώσετε το βάθος και τη ρευστότητα του βιβλίου παραγγελιών.

ο Widget εμπορικών συναλλαγών Orion θα παρέχει επίσης έναν αποτελεσματικό τρόπο για την εξυπηρέτηση πελατών χωρίς κρυπτογράφηση και για την εξάλειψη του εμποδίου μεταξύ των διακριτικών και του πελάτη. Αυτοματοποιεί άμεσες αγορές διακριτικών μέσω εντολών δρομολόγησης για άμεση πληρωμή ή παροχή πίστωσης για υπηρεσίες, χωρίς οι πελάτες να πρέπει να χειριστούν το ίδιο το διακριτικό.

Εκτός από τη δημιουργία τελών δικτύου για Stakers και Brokers, τα τέλη αδειοδότησης από αυτά τα εταιρικά προϊόντα κοινοποιούνται επίσης στους αντίστοιχους μεσίτες σε μάρκες ORN, συμβάλλοντας στην περαιτέρω παροχή κινήτρων στους συμμετέχοντες και στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του οικοσυστήματος. 

Επίλυση ρευστότητας, προσβασιμότητας, φύλαξης και επεκτασιμότητας

Κάθε λύση που βασίζεται στο πρωτόκολλο Orion αντιμετωπίζει τα θέματα ρευστότητας, φύλαξης, προσβασιμότητας και επεκτασιμότητας μέσω μιας πλατφόρμας.

Η πρόσβαση στην αγορά κρυπτογράφησης δεν πρέπει να είναι δύσκολη και ο κατακερματισμός δεν πρέπει να αποθαρρύνει την υιοθέτηση. Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση δεν θα επιτύχει χωρίζοντας πλήρως από τις κεντρικές πλατφόρμες, αλλά βρίσκοντας έναν τρόπο να συνεργαστεί μαζί τους για την παροχή υβριδικών αποκεντρωμένων μη στερητικών λύσεων που επωφελούνται από τη ρευστότητα και την επεκτασιμότητα που προσφέρουν.

Το Orion Protocol είναι το κορυφαίο έργο που κάνει ακριβώς αυτό, μεταβιβάζοντας αποτελεσματικά την αλληλεπίδραση με κεντρικές πλατφόρμες σε επιχειρήσεις μεσιτείας. Μεσίτες που είναι ευτυχείς να ανταλλάξουν τους σχετικούς κινδύνους έναντι των ενσωματωμένων μηχανισμών κινήτρων και παρέχουν στους χρήστες αποκεντρωμένη πρόσβαση στα πλεονεκτήματα τόσο των cefi όσο και των defi κόσμων ως αποτέλεσμα.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me