Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τα έργα DeFi αποκαθιστούν τη φήμη των κουπονιών χρησιμότητας;

Τα διακριτικά βοηθητικών προγραμμάτων έχασαν μεγάλο μέρος της λαμπρότητάς τους μετά τη φρενίτιδα του ICO του 2017, καθώς πολλά διακριτικά που δεν είχαν ισχυρή πρόταση αξίας τελικά εξαφανίστηκαν. Αντί να παρέχουν πραγματική αξία στους κατόχους διακριτικών, πολλά από αυτά σχεδιάστηκαν απλά με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για ομάδες έργων, σε μια βραχύβια αρπαγή μετρητών.

Παρά την κακή ραπ, τα tokens χρησιμότητας εξακολουθούν να έχουν εκπληκτικές δυνατότητες – κάτι που το οικοσύστημα DeFi φαίνεται να αναβιώνει γρήγορα.

Οι πλατφόρμες DeFi, με την εγγενή ανάγκη τους για αποκεντρωμένη διακυβέρνηση και ελέγχους, παρουσιάζουν την τελική περίπτωση χρήσης για μάρκες χρησιμότητας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη άνοδο του Διακριτικά DeFi με προσεκτικά σχεδιασμένα οικονομικά, περιπτώσεις χρήσης και έκδοση, με τρόπο που να παρέχει μακροπρόθεσμη αξία τόσο στους κατόχους διακριτικών όσο και στις ομάδες του έργου.

Λοιπόν, τι είναι αυτό που χωρίζει ένα καλό βοηθητικό διακριτικό από ένα κακό?

Δίκαιη και βιώσιμη διανομή κουπονιών

Ο τρόπος εκτέλεσης μιας πώλησης διακριτικών χρησιμότητας είναι εξαιρετικά κρίσιμος για την επιτυχία του έργου.

Τα οικονομικά πώλησης κουπονιών πρέπει να κατασκευαστούν προσεκτικά, επιβραβεύοντας τους αγοραστές μάρκας ανάλογα με τον κίνδυνο που διατρέχουν. Τα κίνητρα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη για να ενθαρρύνουν τη μακροπρόθεσμη κατοχή ή χρήση των διακριτικών από τους επενδυτές. 

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη διαχείριση της διανομής διακριτικών χρησιμότητας:

Κλείδωμα με κουπόνια

Τα κλειδώματα με κουπόνια είναι αρκετά αυτονόητα – τα κουπόνια που ανήκουν σε ιδρυτές έργων και οι πρώτοι επενδυτές γίνονται «κλειδωμένοι», συνήθως μέσω έξυπνης σύμβασης, για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Αυτό αποτρέπει την απόρριψη των διακριτικών στην ανοικτή αγορά στα πρώτα στάδια του έργου. 

Διόδια γεφυρών

Τα διόδια γεφυρών περιγράφονται καλύτερα ως αμοιβή που επιβαρύνουν τους πρώτους επενδυτές εάν προσπαθήσουν να πουλήσουν εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Αυτό είναι παρόμοιο από τη φύση του με ένα κλείδωμα διακριτικών, με την έννοια ότι αποτρέπει τους πρώτους επενδυτές και τα μέλη της ομάδας από την πώληση των μαρκών τους. Αντί για ένα πλήρες κλείδωμα, ωστόσο, αποθαρρύνεται από μια αμοιβή.   

Συνδετικές καμπύλες

Οι καμπύλες συνδέσεων χρησιμοποιούνται γενικά ως τρόπος πώλησης διακριτικών για χαμηλότερες τιμές σε πρώιμους επενδυτές και προοδευτικά υψηλότερες τιμές σε μεταγενέστερους επενδυτές. 

Αυτό αντισταθμίζει τους πρώτους επενδυτές για τον επιπλέον κίνδυνο τους, καθώς και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή στην πώληση.

Ένα υβριδικό μοντέλο

Ένας ιδανικός τρόπος κατασκευής μιας πώλησης μάρκας χρησιμότητας θα ήταν η εφαρμογή ενός συνδυασμού των παραπάνω μηχανισμών. Plutus DeFi – ένα συγκεντρωτικό στοιχείο της πλατφόρμας δανεισμού DeFi που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής – το έκανε ακριβώς αυτό, με αυτό που αποκαλούν «υβριδική καμπύλη σύνδεσης γέφυρας“. Αυτό ξεκινά με τη χρήση μιας λειτουργίας γεφύρωσης διόδων για επενδυτές γύρω από το σπόρο και στη συνέχεια ενσωματώνει μια εκθετική καμπύλη σύνδεσης για τους μετέπειτα επενδυτές.

Συνδυάζοντας τόσο τα χαρακτηριστικά των διόδων γεφύρωσης όσο και της καμπύλης συνδέσεων, η τιμή του PLT token Plutus DeFi είναι έτοιμη να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο σταθερή στα πρώτα στάδια του έργου, ενώ οι μετέπειτα επενδυτές προστατεύονται από τους επενδυτές ντάμπινγκ πρώτων σταδίων.

Απτή χρησιμότητα και αξία

Μερικές από τις πρώτες επαναλήψεις των διακριτικών χρησιμότητας είχαν μία μόνο λειτουργία: απαιτήθηκαν ως πληρωμή για πρόσβαση και χρήση πλατφόρμας ή υπηρεσίας. 

Αυτή η μονοδιάστατη φύση δημιουργεί εμπόδια στη χρήση της πλατφόρμας για όποιον δεν μπορεί εύκολα να αποκτήσει το διακριτικό και δεν παρέχει καμία άλλη αξία στους κατόχους διακριτικών.

Μέσω του DeFi, αρχίζουμε να βλέπουμε τα βοηθητικά tokens να εξελίσσονται ώστε να γίνονται πιο πολυδιάστατα, προσφέροντας μεγαλύτερη αξία από την απλή πρόσβαση στην πλατφόρμα. 

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις αξίας που μπορούν να προστεθούν σε ένα τυπικό διακριτικό χρησιμότητας:

Διακυβέρνηση και ψηφοφορία

Οι πλατφόρμες DeFi απαιτούν αποκεντρωμένη διακυβέρνηση, εάν πρόκειται να συνεχίσουν να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου. Η αποκεντρωμένη διακυβέρνηση απαιτεί διακριτικά με δικαιώματα ψήφου, ώστε να επηρεάζονται δίκαια οι αλλαγές σε ένα πρωτόκολλο όπως υποστηριζόμενα στοιχεία, δυνατότητες και παράμετροι όπως τα τέλη.

Τα δικαιώματα ψήφου είναι εξαιρετικά σημαντικά για τους μεγάλους χρήστες ή τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις αποφάσεις. Το πιο καθιερωμένο παράδειγμα ενός διακριτικού με δικαιώματα διακυβέρνησης είναι Διακριτικό MKR του κατασκευαστή, που χρησιμοποιείται για την ψηφοφορία για αλλαγές στο πρωτόκολλο του Maker.

Έλεγχος τροφοδοσίας μέσω εγκαυμάτων

Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε αξία σε ένα βοηθητικό διακριτικό είναι μέσω της μείωσης της προσφοράς μέσω των διαγραφών. Aave – ένα πολύ δημοφιλές Δανεισμός DeFi platform – είναι ένα καλό παράδειγμα μιας πλατφόρμας που κάνει token burns, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα τέλη της. 

Με εντοπιστικός Το 80% του μεριδίου της στα τέλη πλατφόρμας για αγορά και εγγραφή των εγγενών διακριτικών LEND, η Aave μειώνει αργά τη συνολική προσφορά των διακριτικών, αυξάνοντας την αξία των υπόλοιπων διακριτικών. 

Διαμοιρασμός κερδών με κατόχους διακριτικών

Η κατανομή κερδών με κατόχους διακριτικών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποδώσετε αξία στο διακριτικό χρησιμότητας. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ανακατευθύνετε ένα μέρος των τελών πλατφόρμας στους κατόχους διακριτικών, μέσω ενός μηχανισμού στοιχήματος.

Ο Aave, που αναφέρθηκε παραπάνω, σύντομα θα μετακινηθεί από το μοντέλο token-burn στο να μοιράζεται τα κέρδη απευθείας στους κατόχους των token, μέσω ενός μηχανισμού στοιχήματος. 

Παροχή εκπτώσεων με πληρωμή διακριτικού

Η μετάβαση από την επιβολή ΟΛΩΝ των πληρωμών που πρέπει να γίνονται με διακριτικό, στην ενθάρρυνση της χρήσης του διακριτικού παρέχοντας έκπτωση στις πληρωμές που γίνονται σε αυτό το διακριτικό είναι επίσης μια πολύ χρήσιμη κίνηση.

Αυτό καταργεί τα εμπόδια στη χρήση της πλατφόρμας ή της υπηρεσίας, επιτρέποντας ευκολότερη πρόσβαση και ευρύτερη υιοθέτηση. Το διακριτικό εξακολουθεί να έχει άφθονη χρήση, ωστόσο αυτή η χρήση ενθαρρύνεται, και όχι αναγκαστικά. 

συμπέρασμα

Τα διακριτικά DeFi μπορεί να έχουν βρει το «γλυκό σημείο» για μάρκες χρησιμότητας, συνδυάζοντας τελικά απτές θήκες χρήσης με ισχυρά οικονομικά μοντέλα για πωλήσεις διακριτικών. Διευκολύνοντας τη δημιουργία αξίας τόσο για κατόχους διακριτικών όσο και για ομάδες έργων, το βοηθητικό διακριτικό μπορεί να επιστρέψει χάρη στο DeFi – και καλύτερο από ποτέ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me