Το 2020 τελειώνει με την είσοδο των τραπεζών στο DeFi, το DeFi Startups Mimicking Banks

διαφήμιση Phemex

Η ιδέα ότι το Bitcoin θα αποκρούσει μια μέρα τον έλεγχο από τον τραπεζικό κλάδο και θα παρέχει οικονομική κυριαρχία στο άτομο, διήρκεσε γύρω από φόρουμ διαδικτύου cypherpunk αμέσως μετά το πρωτόκολλο που ξεκίνησε το 2009. Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2020 οδήγησε στη γέννηση αποκεντρωμένης χρηματοδότησης defi), και η ιδέα του αυτόνομου οικονομικού ελέγχου πήρε ένα άλμα, ένα άλμα και ένα άλμα πιο κοντά στην καρποφορία. 

Ωστόσο, αργά ανεβαίνει στον τομέα της κρυπτογράφησης – και ειδικότερα το defi – είναι μια παραδοσιακή χρηματοοικονομική βιομηχανία που αρνείται να πάει κάτω χωρίς μάχη. Αντί να απογοητευόμαστε από την άνοδο και την άνοδο των νεότερων προϊόντων της κρυπτογράφησης, η παραδοσιακή χρηματοδότηση (tradfi) έχει υιοθετήσει πολλά από τα κόλπα που προκάλεσε ο Defi. Ακόμα και όταν η αγορά του defi γνώρισε μια άνοδο το 2020, στην οποία κυκλοφόρησαν νέα προϊόντα μετασχηματισμού, οι μετρήσεις χρηστών αυξήθηκαν και συνολική τιμή κλειδωμένη στο (TVL) έφτασε τα 12,4 δισ. δολάρια, ο tradfi κινήθηκε με παρόμοιο ρυθμό.

Το Crypto Refines Finance

Ταυτόχρονα με τις εταιρείες fintech υιοθέτησαν τα προϊόντα που γεννήθηκαν στο χώρο της κρυπτογράφησης, έτσι και οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων βελτιώνουν ορισμένα από τα βασικά στοιχεία της υπάρχουσας χρηματοοικονομικής βιομηχανίας. 

Για παράδειγμα, ανταλλαγή ιδρυμάτων ΑΑΧ πρόσφατα κυκλοφόρησε a προϊόν εξοικονόμησης όπου οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν τόκους σε στοιχημένα χρήματα χωρίς προκαθορισμένη περίοδο κλειδώματος, ενώ συγκεντρώνουν τόκους στο στοίχημά τους με κάθε περνώντας λεπτό. Μετατοπίζοντας αυτά τα defi-centric χαρακτηριστικά staking σε κεντρικές πλατφόρμες, ανταλλαγές όπως το AAX προσπαθούν επίσης να βελτιώσουν ορισμένες από τις ιδέες του defi, όπως και η βιομηχανία fintech.

Αντί να διαπραγματεύονται σε εξαιρετικά ευμετάβλητες #κρυπτονόμισμα αγορά με υψηλό κίνδυνο, # ΑΑΧ Η εξοικονόμηση σάς επιτρέπει να αναπτύξετε το χαρτοφυλάκιό σας σε ένα λιγότερο επικίνδυνο περιβάλλον.

Αυξήστε το δικό σας # κρυπτο συμμετοχές ως μακροπρόθεσμη επένδυση με λίγη προσπάθεια, μάθετε πώς εδώ: https://t.co/QBt4Dgn3fh pic.twitter.com/dh31CMFqMM

– AAX (@AAXExchange) 25 Οκτωβρίου 2020

Εν τω μεταξύ, πλατφόρμες κρυπτογράφησης όπως Wirex και Revolut έχουν συγκλίνει με τις νεο-τράπεζες, προσφέροντας μια εμπειρία για πρώτη φορά στο κινητό που αντικατοπτρίζει τις τελευταίες. Ενώ υπηρεσίες ψηφιακής τραπεζικής όπως Μόνζο μην χειρίζεστε την κρυπτογράφηση, η εμπειρία χρήστη είναι πλέον σχεδόν αδιάκριτη. Με το PayPal να έχει προσθέσει την επιλογή στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν κρυπτογράφηση μέσα στην εφαρμογή του, είναι δύσκολο να πούμε πού τελειώνει το tradfi και ξεκινά η κρυπτογράφηση. Η περαιτέρω θόλωση των γραμμών μεταξύ των δύο τομέων είναι Μονόλιθος, του οποίου η κάρτα defi επιτρέπει στους χρήστες να αυτοπροστατεύουν περιουσιακά στοιχεία προτού τα μετατρέψουν σε fiat με το πάτημα ενός κουμπιού, για να δαπανηθούν οπουδήποτε γίνεται δεκτή η Visa.

Crypto: Ο πρωτοπόρος με ένα βέλος στην πλάτη του?

Η τελευταία δεκαετία ανάπτυξης στον χώρο κρυπτογράφησης υπήρξε αποτελεσματικά ως χώρος δοκιμών για τη μεγαλύτερη χρηματοοικονομική βιομηχανία. Μέσα σε μόλις πέντε χρόνια από την κυκλοφορία του Bitcoin, όλες οι μεγάλες εφαρμογές πληρωμών για κινητά που κυριαρχούν στη δυτική αγορά (Apple Pay, CashApp, Samsung Pay) ανακοινώθηκαν και κυκλοφόρησαν στο κοινό. Η άνοδος των δανείων κρυπτογράφησης που βασίζονται σε κινητά blockchain το 2017 και τα τρία χρόνια ανάπτυξης από τότε, έδωσε ακόμη περισσότερες ιδέες σε μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία fintech που αρνείται να αποδεχθεί το αξίωμα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει το blockchain εάν θέλει να αποκομίσει φρούτα.

Αυτό έχει παρατηρηθεί στην άνοδο του τράπεζες αμφισβητίας, όπως η Δανία Σεληνιακός, που πρόσφατα συγκέντρωσε 104 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για την εφαρμογή mobile banking. Πλησίον του τέλους του 2020, ο ξαφνικός πολλαπλασιασμός των τραπεζών που αμφισβητούν, που φέρουν τραπεζικές εφαρμογές για κινητές συσκευές που δεν συνδέονται με συγκεκριμένη τράπεζα, έχουν γίνει ένα κοινό θέαμα να δεις.  


Ακόμα κι αν οι αμφισβητούμενες τράπεζες δεν εκπροσωπούν απαραίτητα τον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό τομέα (τελικά, ανταγωνίζονται με αυτόν), λειτουργούν με παρόμοιους όρους. Απαιτούνται άδειες τραπεζικής από αυτές τις εφαρμογές σε οποιαδήποτε δεδομένη δικαιοδοσία και ο έλεγχος και η διακυβέρνησή τους εξακολουθούν να ελέγχονται από ένα ή περισσότερα αξιόπιστα μέρη.

Ωστόσο, δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι τραπεζών που προκαλεί προβλήματα. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη μεγαλύτερη τράπεζα της Σιγκαπούρης, την πιο δημοφιλή, DBS, έναρξη μιας ανταλλαγής κρυπτογράφησης με την υπόσχεση να προσφέρει μια εμπειρία συναλλαγών κρυπτογράφησης, υπηρεσίες φύλαξης καθώς και προσφορές διακριτικών ασφαλείας.

Αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι ο τομέας της fintech υφίσταται τη δική του επανάσταση απουσία blockchain, ακόμα κι αν ορισμένες από τις ιδέες του εμπνεύστηκαν από αυτόν. Ευρωπαϊκή εταιρεία Κλάρνα πρόσφατα ανέβηκε σε αποτίμηση 10,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη εταιρεία fintech στην ήπειρο. Και όπως πολλοί από τους ανταγωνιστές της, εφαρμόζει ήδη ιδέες που θα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας defi υπερήφανο. Τυπικό μεταξύ αυτών είναι η έννοια του Buy-Now-Pay-Later (BNPL), όπου οι εφαρμογές επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές με δόσεις μηδενικού ενδιαφέροντος από μεγάλους διαδικτυακούς λιανοπωλητές, ενώ κερδίζουν επιστροφή χρημάτων για ακριβείς αποπληρωμές.

Κάποτε, ο Defi αναμενόταν να συντρίψει την παραδοσιακή χρηματοοικονομική βιομηχανία. Τώρα, λίγους μήνες μετά την εμφάνισή του στην παγκόσμια σκηνή, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διακρίνουμε εφαρμογές βασισμένες σε blockchain από τους αντίστοιχους που δεν είναι blockchain. Ο αυτόνομος οικονομικός έλεγχος εξακολουθεί να είναι σωληνώσεις για cypherpunks και crypto-anarchists. Εν τω μεταξύ, η παραδοσιακή χρηματοοικονομική βιομηχανία είναι αρκετά ευτυχισμένη να πάρει από το crypto και το αντίστροφο.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map