Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Μια ματιά πίσω στη Λευκή Βίβλο και την πορεία προς τα εμπρός μέσω του Crypto Winter

Έι CoinFi Fans,

Σε αυτήν την ενημέρωση, θα ρίξουμε μια ματιά στο CoinFi Whitepaper και τον δρόμο μας μπροστά από το χειμώνα crypto.

Μια ματιά πίσω στη Λευκή Βίβλο CoinFi

Πίσω όταν δημοσιεύσαμε το Λευκό χαρτί CoinFi τον Οκτώβριο του 2017, εδώ είπαμε για το επιχειρηματικό μας μοντέλο:

Εκείνη την εποχή, είδαμε μια αγορά καθοδηγούμενη από μαζικές κερδοσκοπίες λιανικής. Μακροπρόθεσμα, είδαμε τους θεσμικούς εμπόρους ως την κύρια αγορά της πλατφόρμας μας.

Εκεί βρισκόμαστε σήμερα. Είδαμε μια φούσκα να έρχεται και να φύγει, και με την έκρηξη της φούσκας, είδαμε τους περισσότερους από τους κερδοσκόπους λιανικής να βγαίνουν από την κρυπτογράφηση.

Ενώ δεν υπήρξε, και σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι, μια ξαφνική μαζική εισροή θεσμικών χρημάτων που πλημμυρίζει στο διάστημα (μία από τις κύριες αφηγήσεις που βοήθησαν να τροφοδοτήσουν τη φούσκα), έχουμε δει το θεσμικό εμπόριο να αυξάνεται σταθερά ως ανεξέλεγκτη λιανική κερδοσκοπία πέθανε.

Πώς επηρέασε αυτό το CoinFi?

Στην αρχική λευκή βίβλο, αφιερώσαμε ένα μεγάλο τμήμα στα σήματα διαπραγμάτευσης (ένα beta του οποίου κυκλοφορήσαμε τον Οκτώβριο του 2018), καθώς και ένα μεγάλο τμήμα σε αλγόριθμους συναλλαγών θεσμικού βαθμού.

Είδαμε μια τεράστια ευκαιρία να παρέχουμε εμπορικά άλγη που βοήθησαν τους αγοραστές και τους πωλητές μεγάλου όγκου να ελαχιστοποιήσουν το κόστος συναλλαγών και να διατηρήσουν περισσότερες από τις αποδόσεις τους.

Στα μέσα του 2018, προσλάβαμε μια ομάδα για να δουλέψουμε για την ανάπτυξη της ανάπτυξης αλόγου. Δεν έχουμε δώσει πολύ μεγάλη κάλυψη στο έργο τους κατά τη διάρκεια των μηνιαίων ενημερώσεών μας, καθώς παρέχουμε κυρίως ενημερώσεις για τα προϊόντα που κατασκευάζουμε για να εξυπηρετήσουμε τη λιανική αγορά.

Τον Δεκέμβριο 2017 / Ιαν 2018, όταν ολοκληρώσαμε την πώληση των διακριτικών μας, το ενδιαφέρον λιανικής για το crypto βρισκόταν στο αποκορύφωμά του. Ως αποτέλεσμα, ήταν λογικό να επικεντρωθούμε σε προϊόντα και οικονομικά συμβόλων που εξυπηρετούσαν κυρίως τον επενδυτή λιανικής κρυπτογράφησης.

Τον Φεβρουάριο του 2019, το τοπίο έχει αλλάξει εντελώς. Οι προβολές βίντεο για αξιοσημείωτες επιρροές κρυπτογράφησης έχουν μειώθηκε 90-95% από τον Ιανουάριο του 2018. Η τιμή του ETH έχει μειωθεί κατά 90% και τα περισσότερα διακριτικά ERC-20 έχουν μειωθεί 95-99% από το ATH τους. Έτσι, ενώ το 90% των επενδυτών λιανικής κρυπτογράφησης εγκατέλειψαν την αγορά, τα επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία αυτών που απομένουν μειώθηκαν επίσης κατά 90%. Μιλήστε για μια εκθετικά συρρικνούμενη αγορά.

Ταυτόχρονα, ενώ μπορεί να μην υπάρχει μια πλημμύρα θεσμικού κεφαλαίου στην αγορά, όπως πολλοί προέβλεπαν κατά την πρόσφατη φούσκα, αργά και σταθερά, οι θεσμικές συναλλαγές συνέχισαν να αυξάνονται σε σχέση με τον όγκο των λιανικών συναλλαγών.

Crypto ανταλλαγές όπως Bittrex, Binance, Coinbase, Kraken όλα άνοιξε πρόσφατα γραφεία OTC για την κάλυψη συναλλαγών μεγέθους. Τα OTC γραφεία συνεχίζουν κερδίστε όγκο συναλλαγών έως το 2018 ακόμη και όταν ο συνολικός όγκος συναλλαγών μειώθηκε.

Οι ανταλλαγές όπως το CoinSuper είναι επανεστίαση στους θεσμικούς επενδυτές καθώς οι νέοι κανονισμοί μπαίνουν στο παιχνίδι. Μεγάλα ονόματα όπως πιστότητα και Διηπειρωτική ανταλλαγή μπήκε στην αγορά με θεσμικές προσφορές.

Genesis Capital, το οποίο εξυπηρετεί μόνο θεσμικά αντισυμβαλλόμενα μέρη, προήλθε από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια κρυπτογράφησης το 2018, παρά την έναρξη της υπηρεσίας τους τον Μάρτιο του 2018. 500 εκατομμύρια δολάρια από αυτά τα δάνεια προήλθαν μόνο από το 4ο τρίμηνο του 2018, καθοδηγούμενα σε μεγάλο βαθμό από εμπόρους που θέλουν να μειώσουν ή να αντισταθμίσουν τις θέσεις τους.

Αλγόριθμοι συναλλαγών για θεσμικούς εμπόρους

Προς το παρόν δοκιμάζουμε διάφορες εφαρμογές των εμπορικών μας αλγόριθμων για να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές έργων, τους ιδρυτές, τα VC, τα κρυπτονομίσματα και τα οικογενειακά γραφεία να ανταλλάσσουν τα κρυπτογραφικά στοιχεία τους πιο οικονομικά..

Στη δεκαετία του 90, αν θέλετε να χαλαρώσετε ένα μεγάλο κομμάτι μετοχών, ο μόνος τρόπος να το κάνετε ήταν να καλέσετε τον φιλικό σας μεσίτη και να εμπιστευτείτε ότι θα το ξεκουράσει αργά, χωρίς να διαρρεύσει τις πληροφορίες και να δώσει σε άλλους την ευκαιρία να πηδήξουν μπροστά σας να πουλήσει. Αυτό διακόπηκε τη δεκαετία του 2000 με την εισαγωγή των καλύτερων αλγορίθμων εκτέλεσης και του darkpools.

Σήμερα, εάν οι μεγάλοι κάτοχοι μετοχών θέλουν να χαλαρώσουν, όλα γίνονται αλγοριθμικά με περιορισμένο αντίκτυπο στην αγορά.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να πουλήσετε ένα μεγάλο μπλοκ κρυπτογράφησης, μοιάζει ακόμα περισσότερο με μια κλήση στον μεσίτη της δεκαετίας του ’90, αντί για την αυτοεξυπηρετούμενη, χαμηλού κόστους, αλγοριθμικά εκτελεσμένη προσέγγιση που έχουν έρθει τώρα οι έμποροι μετοχών να το θεωρω δεδομενο. Εξακολουθούμε να βλέπουμε την ανάγκη για μια πλατφόρμα που παρέχει άμεση πρόσβαση σε εμπορικά άλγη σε επίπεδο κρυπτογράφησης, επιτρέποντας στους αγοραστές και τους πωλητές να έχουν καλύτερη εκτέλεση και να αγοράζουν / πωλούν μεγάλες παραγγελίες με ελάχιστο αντίκτυπο στην αγορά.

Ευτυχώς, αυτό είναι κάτι στο οποίο εργάστηκε η ομάδα μας.

Η υπόθεσή μας είναι ότι μπορούμε να καλύψουμε μια ανάγκη στην αγορά προσφέροντας άμεση πρόσβαση στα άλγη βέλτιστης εκτέλεσης που ελαχιστοποιούν την ολίσθηση για εμπόρους που επιθυμούν να χαλαρώσουν / αποκτήσουν μεγάλες θέσεις σε λιγότερο ρευστά περιουσιακά στοιχεία.

Πώς λειτουργούν οι αλγόριθμοί μας?

Υπάρχουν δύο κύριες πτυχές σε αυτό που έχουμε αναπτύξει – η λήψη αλγοτικής λογικής που έχει λειτουργήσει σε μετοχές και η προσαρμογή της στις ανάγκες στην αγορά κρυπτογράφησης και η ανάπτυξη ισχυρής υποδομής για την εκτέλεση συναλλαγών και τη μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης κόστους για τους πελάτες μας.

Για παράδειγμα, εάν ένας μεγάλος κάτοχος διακριτικών προσπαθεί να ξεκουραστεί ένα μεγάλο ποσό Cardano (ADA) σε USD με την ελάχιστη επίδραση στην αγορά και στην καλύτερη τιμή, ο αλγόριθμος σαρώνει συνεχώς όλες τις ανταλλαγές στις οποίες αναφέρεται το διακριτικό και δρομολογεί παραγγελίες, στην ανάγκη:

α) Πουλήστε στην καλύτερη τιμή, δηλαδή τη φθηνότερη ανταλλαγή εκείνη τη στιγμή

β) Συμμετέχετε ενεργά σε όλες τις ομάδες ρευστότητας ADA

γ) Καλύψτε την πρόθεση του πωλητή να πουλήσει μια μεγάλη θέση

Πώληση στην καλύτερη τιμή

Τα ADA αναφέρονται σε ζεύγη ADA / USDT, ADA / BTC και ADA / ETH, αλλά στόχος μας είναι να χαλαρώσουμε σε USD. Κατά την παρακολούθηση ADA / USDT, οι άλγοι παράγοντες στην ισοτιμία USDT / USD υποδηλώνουν την τιμή ADA / USD. Ομοίως για ADA / BTC, οι άλγοι παράγοντες στην τιμή BTC / USD σε πραγματικό χρόνο υποδηλώνουν την τιμή ADA / USD. Η εκτέλεση μας algo υπολογίζει δυναμικά την καθαρή ισοτιμία ADA / USD και στα 3 ζεύγη και δρομολογεί παραγγελίες προς την ανταλλαγή με την υψηλότερη τιμή ADA / USD.

Συμμετέχετε ενεργά σε όλες τις ομάδες ρευστότητας ADA

Όταν ξετυλίγετε μια μεγάλη, ρευστή θέση, το άλγο πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι μεγιστοποιεί τη συμμετοχή στον όγκο που διαπραγματεύεται στην αγορά, καθώς πωλεί χωρίς να μετακινήσει την τιμή. Το άλγο ζυγίζει δυναμικά αυτόν τον παράγοντα, προκειμένου να εξισορροπήσει την ανάγκη για την καλύτερη τιμή με την ανάγκη μεγιστοποίησης της συμμετοχής στην αγορά.

Καλύψτε την πρόθεση του πωλητή

Η εκτέλεση algo τυχαιοποιεί επίσης το μέγεθος της παραγγελίας και τον χρόνο εκτέλεσης, έτσι φαίνεται ότι υπάρχουν μικροί μεμονωμένοι πωλητές και όχι ένας μεγάλος πωλητής, για να αποφευχθεί η πρωτοπορία από τους δείκτες της αγοράς και τα ποσοστά άλγους που εισπνέουν την ύπαρξη μεγάλων πωλητών.

Αυτό γρατσουνίζει μόνο την επιφάνεια των ικανοτήτων των αλγορίθμων εκτέλεσης. Η αυτοματοποίηση της εκτέλεσης συναλλαγών ελαχιστοποιεί την ολίσθηση και την παροχή αυτοεξυπηρετούμενων εισόδων πρόσβασης για εξοικονόμηση κόστους στον πωλητή.

Δημιουργία προσαρμοσμένης συνδεσιμότητας ανταλλαγής για αύξηση της αξιοπιστίας και ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης ανταλλαγής

Η ταχύτητα έχει σημασία για μια εκτέλεση αλόγου, επειδή θέλετε να μπορείτε να κερδίσετε παραγγελίες στο βιβλίο παραγγελιών προτού ακυρωθούν και να αποφύγετε την παραλαβή των παραγγελιών σας καθώς κινείται η αγορά.

Ενώ οποιοσδήποτε θέλει να δημιουργήσει συνδεσιμότητα ανταλλαγής μπορεί να αξιοποιήσει βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα, οι προσφορές είναι ακόμα πολύ ανώριμες για χρήση εκτός κουτιού αν θέλετε να ανταλλάξετε ανταγωνιστικά. Απαιτείται προσαρμοσμένη συνδεσιμότητα για να διατηρηθεί ένα πλεονέκτημα ταχύτητας. Επιπλέον, οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης απλά δεν διαθέτουν την ισχυρή τεχνική υποδομή που απολαμβάνουν πιο ώριμες τάξεις περιουσιακών στοιχείων – ως αποτέλεσμα, οι ανταλλαγές συχνά αποσύρουν συνδέσεις.

Για την εκτέλεση της παραγγελίας ώστε να λειτουργεί ισχυρά 24/7, απαιτούνται εκτεταμένες λύσεις, δοκιμές και συντήρηση για την αντιμετώπιση των ιδιοσυγκρασιών των μεμονωμένων ανταλλαγών και για τη διασφάλιση του μέγιστου χρόνου λειτουργίας.

Προκειμένου να ξεπεραστούν αυτές οι προκλήσεις, η ομάδα μας έχει ξοδέψει σημαντικό χρόνο και προσπάθεια εφαρμόζοντας προσαρμοσμένες βιβλιοθήκες συνδεσιμότητας ανταλλαγής για να χειριστεί όλες τις αιχμές που μπορούν να παρουσιάσουν οι ανταλλαγές.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους αλγόριθμους συναλλαγών, ρίξτε μια ματιά στο επεισόδιο 9 του The CoinFi Podcast όπου η ομάδα μας δίνει μια ωραία μικρή εισαγωγή στον κόσμο των αλγορίθμων συναλλαγών.

Στο επεισόδιο, συζητήσαμε επίσης τους δύο κύριους τύπους συναλλαγών αλόγου, τον τρόπο με τον οποίο οι συναλλαγές αλόγου εφαρμόζονται στις σημερινές αγορές κρυπτογράφησης, πώς οι έμποροι υψηλής συχνότητας επωφελούνται από τα άλγη και γιατί οι συναλλαγές υψηλής συχνότητας μπορεί να ωφελήσουν πραγματικά τον μέσο όρο, καθημερινά εμπόρους τρέξιμο.

Ενημέρωση σημάτων συναλλαγών

Τον Οκτώβριο του 2018, κυκλοφορήσαμε μια beta σήματα συναλλαγών για εμπόρους κρυπτογράφησης λιανικής.

Με βάση τα αρχικά σχόλια, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τα σήματα σε έκδοση beta καθώς αξιολογούμε το έργο. Παρόλο που ενδέχεται να διαθέσουμε περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη νέων σημάτων στο μέλλον, προς το παρόν η προώθηση της πλατφόρμας των αλγορίθμων συναλλαγών είναι η μεγαλύτερη εστίαση της ομάδας.

Παρόλο που ενθαρρύνουμε τους χρήστες να συνεχίσουν να στοιχηματίζουν, καθώς αναμένουμε να ενσωματώσουμε επιπλέον βοηθητικό πρόγραμμα διακριτικών, οι χρήστες που συμμετείχαν στην έκδοση beta και θέλουν να αναλάβουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν μετά από 90 ημέρες, υποβάλλοντας ένα αίτημα εδώ.

Συνεχίζοντας να προσφέρει δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα

Η Λευκή Βίβλος μας δήλωσε:

Ήταν πάντα μέρος του σχεδίου μας να παρέχουμε ένα δωρεάν επίπεδο για την πλατφόρμα CoinFi και συνεχίζουμε να το κάνουμε.

Από την κυκλοφορία του CoinFi News στα τέλη του 2018, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες έχουν έρθει στο CoinFi News για να παρακολουθήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο crypto.

Ενώ το αρχικό μας όραμα ήταν για το CoinFi News να προσφέρει στους επενδυτές της κρυπτογράφησης τη δυνατότητα να εμφανίζουν κινούμενες ειδήσεις στην αγορά, το τοπίο έχει αλλάξει δραματικά από τη δημοσίευση της λευκής βίβλου.

Η λιανική ζήτηση για ειδήσεις που κινούνται στην αγορά έχει μειωθεί στην αγορά αρκούδων, ο πραγματικός αντίκτυπος των ειδήσεων στις αγορές κρυπτογράφησης έχει μειωθεί σημαντικά. Ενώ πολλοί τύποι ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια του ταύρου του 2017, από εκδηλώσεις σε συνεργασίες έως ανταλλαγές λιστών συχνά κινούνται στην αγορά, αυτοί οι τύποι ειδήσεων είχαν ελάχιστο αντίκτυπο στην αγορά κατά τη διάρκεια της αγοράς αρκούδων.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αυτού ήταν η λίστα των XRP στο Coinbase. Ενώ οι απλές φήμες για μια εισαγωγή στο Coinbase ήταν ένα κλασικό παράδειγμα ειδήσεων που μετακίνησαν την αγορά κατά τη διάρκεια της φούσκας, το “Coinbase Effect” είχε σχετικά μικρό αντίκτυπο στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Ακόμα, συνεχίζουμε να κάνουμε σταδιακές βελτιώσεις CoinFi News για να εξυπηρετούμε τους τακτικούς μας χρήστες, όπως Σκοτεινή λειτουργία.

Εάν έχετε προτάσεις για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το CoinFi News ή άλλες δωρεάν βαθμίδες της πλατφόρμας CoinFi, μπορείτε υποβάλετε τις προτάσεις και τα αιτήματά σας εδώ.

Οι μετρήσεις Advanced Token ERC-20 είναι πλέον διαθέσιμες στον ιστότοπο του CoinFi

Οι χρήστες μπορούν τώρα να ερευνήσουν τα διακριτικά ERC-20 μέσω ενός αριθμού μοναδικών μετρήσεων διακριτικών που διατίθενται μόνο στο CoinFi.com.

Ενώ όλες αυτές οι μετρήσεις δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα άμεσων σχολίων από επενδυτές κρυπτογράφησης, πιστεύουμε ότι η πιο ενδιαφέρουσα μέτρηση είναι το “Token Supply on Exchange”. Όταν οι χρήστες μετακινούν τα διακριτικά τους σε μια ανταλλαγή, τείνει να αποδεικνύει την πρόθεση να πουλήσει, ή τουλάχιστον, την υψηλότερη πρόθεση πώλησης από ό, τι όταν τα διακριτικά παρακρατούνται από την ανταλλαγή.

Αυτά τα δεδομένα βασίζονται στην ιδιόκτητη, ολοκληρωμένη βάση δεδομένων των διευθύνσεων πορτοφολιών ανταλλαγής.

Ενημερώστε μας πώς χρησιμοποιείτε αυτές τις μετρήσεις κατά την επένδυση σε κρυπτογράφηση ή πώς θα μπορούσαμε να τις βελτιώσουμε. Θα θέλαμε πολύ να σας ακούσουμε!

Αναδιάρθρωση ομάδας

Σε μια ενημέρωση πέρυσι, αναφέραμε την εξάπλωση πολύ λεπτών σε πάρα πολλά έργα. Βασίζαμε ουσιαστικά δύο ξεχωριστές ομάδες, η μία επιδιώκει την ανάπτυξη αλγορίθμων συναλλαγών που ωφελούν κυρίως τους θεσμικούς εμπόρους και μια άλλη ομάδα επικεντρώθηκε στην ανάλυση δεδομένων και σηματοδοτεί το προϊόν που στοχεύει κυρίως στη λιανική αγορά.

Όπως πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης σε αυτήν την αγορά αρκούδων, έχουμε πάρει τη σκληρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας. Δυστυχώς, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να χωρίσουμε τους δρόμους με μια σειρά από πολύτιμα μέλη της ομάδας που έχουν συνεισφέρει πολύτιμα στο έργο CoinFi. Σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, αλλά απαραίτητη για να συνεχίσουμε να προχωράμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρυπτογράφησης.

Η σαφής προτεραιότητα για την υπόλοιπη ομάδα θα είναι η εμπορευματοποίηση της πλατφόρμας συναλλαγών algo. Η ανάπτυξη προϊόντων λιανικής, συμπεριλαμβανομένων σημάτων, ειδήσεων και ανάλυσης δεδομένων, θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι χαμηλότερη προτεραιότητα.

Πηγαίνοντας μπροστά

Ως έργο, σίγουρα επωφεληθήκαμε σε κάποιο βαθμό από το ICO bubble. Αλλά είναι ένα δίκοπο σπαθί – η φούσκα δημιούργησε επίσης μια σταθερή προσδοκία για γρήγορες αποδόσεις από ένα συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς κρυπτογράφησης που περιμένουν τα πράγματα να έρθουν γρήγορα και εύκολα.

Αλλά αυτή η μανία έχει φύγει και δεν επιστρέφει. Πρέπει να υπάρχει δημιουργία πραγματικής αξίας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τη διαφημιστική εκστρατεία και αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί εν μία νυκτί.

Η πορεία προς τα εμπρός θα είναι μακρά. Βρισκόμαστε ακόμα σε μια πολύ εκκολαπτόμενη αγορά και πρέπει να γίνουν πολλές δουλειές. Η αγορά αλλάζει γρήγορα και πρέπει επίσης να προσαρμοστούμε. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε υποδομή και δεδομένα για να βοηθήσουμε τους εμπόρους κρυπτογράφησης να κάνουν καλύτερες συναλλαγές, αλλά το πώς θα φαίνεται να συνεχίζει να εξελίσσεται.

Ο συνιδρυτής της Reddit Alexis Ohanian δήλωσε πρόσφατα ότι ο χειμώνας crypto είναι καλός για τους κατασκευαστές. Ενώ η αγορά αρκούδων μπορεί να είναι επώδυνη βραχυπρόθεσμα, πιστεύουμε ότι είναι η ώρα που θα δημιουργηθεί η μακροπρόθεσμη υποδομή για τις αγορές κρυπτογράφησης.

Σε όσους από εσάς συνεχίζετε να υποστηρίζετε το CoinFi, εκτιμούμε τις προσπάθειές σας και την εμπιστοσύνη που έχετε.

-Η ομάδα CoinFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me