Ας πάρουμε μια στιγμή, το Ethereum γυρίζει το “Three” σήμερα!

Ο ανταγωνισμός Crypto βρίσκεται στο αποκορύφωμά του με το Ethereum να διατηρεί τη δεύτερη θέση του στο coinmarketcap. Στις 30 Ιουλίου 2015, ένα ιστορικό γεγονός γράφτηκε από έναν άγνωστο κωδικοποιητή σε μια άγνωστη τοποθεσία. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε ενώ σας οδηγούμε στην πιο σημαντική καινοτομία στο blockchain.

Ταπεινές αρχές, Ethereum ως ανταγωνιστής του Bitcoin!

Ο ιδρυτής της Ethereum, Vitalik Buterin, έχει ήδη γίνει παγκόσμιο τεχνολογικό εικονίδιο και τεχνογνωσία. Όπως το έθεσε ένας συνιδρυτής της Ethereum και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ConsenSys, Joseph Lubin, για μια πλατφόρμα που έχει κυκλοφορήσει πάνω από 700 μάρκες και 1.100 εφαρμογές στο οικοσύστημα της

«Ήταν άνευ προηγουμένου, πολλοί άνθρωποι είπαν ότι δεν μπορούσε να γίνει [Ethereum]. Πολλοί άνθρωποι είπαν ότι ήταν ανόητο να το κάνουμε γιατί η υπηρεσία επίθεσης θα ήταν τόσο μεγάλη και ασαφής. Κατά τη γνώμη μου, αποδείχθηκε αξιοσημείωτη επιτυχία. ”

Ο Vitalik Buterin, ένας προγραμματιστής που ασχολήθηκε με το περιοδικό Bitcoin, στα τέλη του 2013 είχε στόχο να δημιουργήσει αποκεντρωμένες εφαρμογές. Η Ιδέα του ήταν και η οποία υποστήριξε εγκάρδια ήταν ότι το Bitcoin από μόνο του δεν ήταν αρκετό και χρειαζόταν μια γλώσσα δέσμης ενεργειών για την ανάπτυξη εφαρμογών που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μια ποικιλία λειτουργιών. Αποτυχημένος να αποκτήσει συμφωνία από τους τότε ιδιοφυείς, πρότεινε την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας με μια πιο γενική γλώσσα σεναρίων

«Νόμιζα ότι [εκείνοι στην κοινότητα Bitcoin] δεν πλησίαζαν το πρόβλημα με τον σωστό τρόπο. Νόμιζα ότι ακολουθούσαν μεμονωμένες εφαρμογές. προσπαθούσαν να υποστηρίξουν ρητά κάθε [θήκη χρήσης] σε ένα είδος πρωτοκόλλου μαχαιριού Ελβετικού Στρατού. ”

Αυτή η σκέψη του Vitalik ήταν το βασικό κίνητρο που τον οδήγησε να αναπτύξει τον μεγαλύτερο αντίπαλο του Bitcoin.

Η επίσημη ανάπτυξη του προγράμματος λογισμικού Ethereum ξεκίνησε στις αρχές του 2014 μέσω μιας ελβετικής εταιρείας, Ethereum Switzerland GmbH (EthSuisse). Τη στιγμή της δημόσιας ανακοίνωσης τον Ιανουάριο του 2014, η βασική ομάδα Ethereum ήταν οι Vitalik Buterin, Mihai Alisie, Anthony Di Iorio και Charles Hoskinson.

Αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια και συνέχισε για εκεί χρόνια ήταν απλά πρωτοποριακό.

Η άνοδος του Ethereum

Αρχές 2013: Ο Vitalik Buterin περιγράφει για πρώτη φορά το Ethereum σε χαρτί

Τέλη 2013: Ο Buterin προτείνει την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας με μια γενική γλώσσα scripting

Αρχές 2014: Η ελβετική εταιρεία EthSuisse αναπτύσσει το πρώτο λογισμικό Ethereum

22 Ιουλίου 2014: Η Ethereum εγκαινιάζει μια δημόσια προ-πώληση του ETH.


2 Σεπτεμβρίου 2014: Οι επενδυτές πριν από την πώληση λαμβάνουν 60 εκατομμύρια ETH, εκ των οποίων 12 εκατομμύρια διατίθενται σε ομάδα dev

Οκτώβριος 2014: Το πρωτόκολλο Ethereum επιτρέπει τη δημιουργία 5 ETH για κάθε μπλοκ που εξορύσσεται

Μάιος 2015: κυκλοφόρησε το τελευταίο πρωτότυπο με τίτλο Olympic.

30 Ιουλίου 2015: Frontier, κυκλοφορεί η πρώτη έκδοση του Ethereum.

14 Μαρτίου 2016: Homestead, κυκλοφόρησε η πρώτη σταθερή έκδοση του Ethereum

Μάιος 2016: Η DAO συγκεντρώνει ρεκόρ πωλήσεων 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

18 Ιουνίου 2016: Το DAO παραβιάστηκε από μια ανώνυμη ομάδα, κλαπεί 50 εκατομμύρια δολάρια. Η εκδήλωση πυροδοτεί συζήτηση στην κοινότητα.

2 Ιουλίου 2016: Ως αποτέλεσμα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία τους, το δίκτυο χωρίζεται σε δύο ομάδες: Ethereum (ETH) και Ethereum Classic (ETC).

28 Ιουλίου 2016: Το Ίδρυμα Ethereum, προγραμματιστές, επιχειρηματικοί συνεργάτες, ανθρακωρύχοι και χρήστες του οικοσυστήματος Ethereum αποσυνδέονται με το ETC.

Φεβ 2017: Το Ethereum φθάνει για πρώτη φορά ένα όριο αγοράς 1 δισεκατομμυρίου.

Μάρτιος 2017: Δημιουργήθηκε το Enterprise Ethereum Alliance (EEA).

19 Μαΐου 2017: Η τιμή του ETH ξεπερνά τα 100 $ για πρώτη φορά.

Ιούνιος 2017: Η Ρωσία υποστηρίζει το Ethereum που ξεπερνά τα $ 400 ως αποτέλεσμα της αύξησης της δυναμικής.

16 Οκτωβρίου 2017: “Metropolis Part 1: Byzantium”, το πρώτο μέρος της τρίτης έκδοσης της πλατφόρμας που κυκλοφόρησε.

Δεκέμβριος 2017: Ξεκινά ο καλύτερος μήνας για κρυπτογράφηση. Το Ethereum σπάει το $ 800.

14 Ιανουαρίου 2018: Η υψηλότερη αποτίμηση του κρυπτονομίσματος φτάνει. Με τιμή 1.418 $, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών πλησιάζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το ανώτατο όριο της αγοράς είναι στα αστρονομικά 135 δισεκατομμύρια δολάρια.

6 Απριλίου 2018: Έφτασε το χαμηλότερο σημείο του 2018. Η τιμή του νομίσματος είναι κάτω από 400 $.

Μάιος 2018: Η αγορά ανακάμπτει. Το Ethereum ξεπερνά τα 800 $, αν και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών είναι 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

30 Ιουλίου 2018: Χρόνια πολλά γενέθλια Ethereum

Σημαντικά γεγονότα στο χρονοδιάγραμμα του Ethereum

Enterprise Ethereum Alliance (ΕΟΧ): Τον Μάρτιο του 2017, διάφορες νεοσύστατες εταιρείες, ερευνητικές ομάδες και εταιρείες Fortune 500 ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Enterprise Ethereum Alliance (EEA) με 30 ιδρυτικά μέλη. Μέχρι τον Μάιο, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός είχε 116 επιχειρηματικά μέλη – συμπεριλαμβανομένων των ConsenSys, CME Group, ερευνητικής ομάδας Cornell University, Toyota Research Institute, Samsung SDS, Microsoft, Intel, JP Morgan κ.λπ. Μέχρι τον Ιούλιο του 2017, υπήρχαν πάνω από 150 μέλη στη συμμαχία, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατων προσθηκών MasterCard, Cisco Systems, Sberbank και Scotiabank.

Η εκδήλωση DAO: Το 2016, ο Ether έκλεψε 50 εκατομμύρια δολάρια από έναν ανώνυμο χάκερ, ο οποίος οδήγησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια της πλατφόρμας. Η εκδήλωση πυροδότησε μια συζήτηση στην κρυπτο-κοινότητα για το κατά πόσον το Ethereum πρέπει να εκτελέσει μια αμφισβητούμενη «σκληρή διακλάδωση» για την εκ νέου προσαρμογή των επηρεαζόμενων κεφαλαίων. Ως αποτέλεσμα της διαφωνίας, το δίκτυο χωρίστηκε στα δύο. Μετά το σκληρό πιρούνι που σχετίζεται με το DAO, η Ethereum στη συνέχεια διέταξε δύο φορές το τέταρτο τρίμηνο του 2016 για να αντιμετωπίσει άλλες επιθέσεις. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2016, η Ethereum είχε αυξήσει την προστασία DDoS, απενεργοποίησε το blockchain και απέτρεψε περαιτέρω επιθέσεις spam από χάκερ.

Επίσης, διαβάστε: Ethereum Volume Δείτε ένα ξαφνικό άλμα που ξεπερνά το Bitcoin

Αυτό που μένει μπροστά, το Ethereum θα αντιμετωπίσει έναν σκληρό ανταγωνισμό

Αν τι πρέπει να πιστέψετε και να ακούσετε Τα παρακάτω φαίνεται να είναι ο χάρτης πορείας για τον Vitalik Buterin και την ομάδα προγραμματιστών του με προθεσμία για τα 4α και 5α γενέθλιά του

  • Ενίσχυση της Βυζαντίου φάσης του χάρτη πορείας του Ethereum · το πρώτο μέρος της σκηνής Metropolis πριν προχωρήσουμε στο επόμενο μέρος.
  • Ενημέρωση και ενίσχυση του Plasma για την άρνηση της επιβράδυνσης των χρόνων συναλλαγής, ειδικά κατά τη διάρκεια ICO
  • Ανάπτυξη του Sharding για να κάνει το πράγμα γρηγορότερο από τα υπάρχοντα μπλοκ απόδειξης εργασίας
  • Προχωρώντας στην Κωνσταντινούπολη και παρουσιάζοντας την αναβάθμιση του Casper proof-of-stake που βρίσκεται υπό δοκιμή
  • Ο Casper θα είναι σε πλήρη εξέλιξη τη στιγμή που το Ethereum θα αναβαθμιστεί σε Serenity, το τελευταίο ορόσημο στον χάρτη πορείας του Ethereum.

Επί του παρόντος, οι προγραμματιστές αναμένουν ότι οι Sharding, Casper και Plasma θα φέρουν την επεκτασιμότητα του Ethereum στην επόμενη βαθμίδα. Αυτές οι λύσεις κλιμάκωσης θα μπορούσαν να είναι το ελιξίριο για να ανεβάσει το Ethereum σε νέα ύψη και νέες δυνατότητες. Η μάχη δεν θα είναι μόνο για αυτο-ανάπτυξη, θα περιλαμβάνει επίσης έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο και το Ethereum θα πρέπει να προχωρήσει στον ανταγωνισμό του ειδικά στους οπαδούς των ανταγωνιστικών κρυπτογράφησης όπως το EOS, που συχνά ονομάζεται “Ethereum killer”.

Ενώ τα πράγματα είναι ακόμη έτοιμα, ευχόμαστε στο Ethereum χαρούμενα 3α γενέθλια!

Θα είναι το Ethereum το αδιαμφισβήτητο cryptocurrency και το blockchain στα επόμενα χρόνια; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map