Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Cryptocurrency Mining 101: Τι είναι και τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε

Το Cryptocurrency είναι μια σχετικά νέα εφεύρεση επίσημη έναρξη του το 2008 όταν ένας συγκεκριμένος Satoshi Nakamoto έκανε ένα εικονικό νόμισμα που ονόμασε Bitcoin. Από τότε έχουν αναπτυχθεί διάφορα άλλα κρυπτονομίσματα – με τον πιο πρόσφατο αριθμό να είναι πάνω από 2.400. Αλλά σε αντίθεση με τα πραγματικά χρήματα, όπου το ταμείο μιας χώρας επιβλέπει την παραγωγή του, τα νέα κρυπτονομίσματα γίνονται εξ ολοκλήρου μέσα στον ψηφιακό χώρο μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «εξόρυξη». Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα με εικονικά νομίσματα παρά απλώς ως τελικός χρήστης, θα θέλατε να μάθετε τι είναι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και τι θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε.

Τι είναι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων?

Για καλύτερη κατανόηση πώς λειτουργεί η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τον όρο “blockchain”.

Υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τη λογιστική, μπορεί να θυμάστε ότι ένας λογιστής καταγράφει κάθε χρηματοοικονομικό γεγονός που περνά μια εταιρεία σε ένα πίνακα με πίνακα που είναι γνωστό ως καθολικό. Το ίδιο ισχύει και στον κόσμο της κρυπτογράφησης, με όλες τις συναλλαγές να καταγράφονται σε ένα ψηφιακό καθολικό γνωστό ως blockchain. Το ισοδύναμο του λογιστή στον τομέα της κρυπτογράφησης είναι αυτό που είναι γνωστό ως ανθρακωρύχος. Έτσι, εάν θέλετε να μπείτε στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, είναι καλύτερο να απεικονίσετε τον εαυτό σας ως λιγότερο πραγματικό ανθρακωρύχο που ψάχνει χρυσό μέσα σε κάποια υπόγεια σήραγγα και περισσότερα από έναν λογιστή.

Συνοψίζοντας, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι ουσιαστικά το ψηφιακό ισοδύναμο της τήρησης βιβλίων. Ακριβώς όπως ένας λογιστής πληρώνεται από μια επιχείρηση για τη διατήρηση των βιβλίων της, ένας ανθρακωρύχος λαμβάνει ένα ορισμένο ποσό κρυπτογράφησης για τις λογιστικές υπηρεσίες τους από διαδικτυακούς εμπόρους που το δέχονται ως μέθοδο πληρωμής.

Αλλά αυτό που κάνει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων διαφέρει από τη λογιστική?

Υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ της πραγματικής λογιστικής και της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων όπως ακριβώς υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες μεταξύ των δύο, όπως ήδη συζητήθηκε παραπάνω.

Πρώτον, μόνο ένας λογιστής μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα καθολικό, ενώ όλοι σε ένα δίκτυο κρυπτογράφησης μπορούν να ενημερώσουν ολόκληρο το blockchain του εάν θέλουν να δοκιμάσουν το χέρι τους στην εξόρυξη.

Επίσης, ένας λογιστής για μια συγκεκριμένη επιχείρηση είναι υπάλληλος, ενώ ο ανθρακωρύχος είναι υπόλογος σε κανέναν, αλλά από μόνοι τους, δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ηγετικά και αποκεντρωμένα.

Τέλος, άλλοι λογιστές μπορούν εύκολα να κατανοήσουν όλες τις συναλλαγές σε ένα καθολικό, αλλά εκείνοι σε ένα blockchain είναι τόσο ασφαλείς που ακόμη και όσοι γνωρίζουν τον τρόπο τους γύρω από τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να δουν τις λεπτομέρειες κάθε οικονομικού συμβάντος εκτός εάν διαθέτουν ειδικό λογισμικό που μπορεί να σπάσει την κρυπτογράφηση ενσωματωμένο σε αυτές τις συναλλαγές.

Τι θα θέλατε να ξεκινήσετε ως Cryptocurrency Miner?

Για να μπείτε στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, θα πρέπει να έχετε έτοιμα τα εξής:

  1. Λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων

Όπως συζητήθηκε προηγουμένως, κάθε συναλλαγή που περιλαμβάνεται σε ένα blockchain κρυπτογράφησης έχει ισχυρή κρυπτογράφηση που καθιστά αδύνατο για τους ανθρώπους – ειδικά τους χάκερ και άλλους που βρίσκονται σε λάθος πλευρά της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο – να το ανοίξουν και να κλέψουν ευαίσθητα δεδομένα χρηστών. Για αυτόν τον λόγο, ένας ανθρακωρύχος κρυπτογράφησης χρειάζεται ειδικό λογισμικό για να ξεπεράσει κάθε κρυπτογράφηση συναλλαγών blockchain.

  1. Μεταλλευτική εξέδρα

Ίσως αρχικά να πιστεύετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον επιτραπέζιο υπολογιστή που έχετε τώρα για να εξορύξετε κρυπτογράφηση, καθώς πραγματοποιείτε συχνά συναλλαγές στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας έτσι κι αλλιώς. Δυστυχώς, εάν έχετε εγκαταστήσει λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στον μόνο υπολογιστή σας και το αφήσετε να τρέξει, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή για να κάνετε άλλα.

Εξόρυξη κρυπτονομισμάτωνΠηγή εικόνας εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Sutterstock

Το λογισμικό εξόρυξης καταναλώνει τόσο μεγάλη υπολογιστική ισχύ που ένας επιτραπέζιος υπολογιστής ή ακόμα και εξωτερικές μονάδες επεξεργασίας γραφικών – ή GPU – που χρησιμοποίησαν οι ανθρακωρύχοι όταν εξερράγη η δημοτικότητα κρυπτογράφησης δεν αρκεί πλέον. Αντ ‘αυτού, η εξόρυξη απαιτεί μια ειδικά σχεδιασμένη εξέδρα που αποτελείται από ένα τροφοδοτικό και μια μητρική πλακέτα με ενσωματωμένα κυκλώματα ειδικά για εφαρμογές – ή ASIC – ενσωματωμένα σε αυτό.

  1. Αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο

Καθώς η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια αποκλειστικά διαδικτυακή προσπάθεια, θα χρειαστείτε μια ισχυρή και σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Σε τελική ανάλυση, δεν είστε μόνοι στην εξόρυξη της κρυπτογράφησης που έχετε επιλέξει και δεν θα θέλατε να σας κερδίσει κάποιος ανθρακωρύχος σε έναν αγώνα για να σπάσει την κρυπτογράφηση συναλλαγών σε ένα blockchain κρυπτογράφησης μόνο και μόνο επειδή η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο μειώθηκε για λίγα λεπτά.

  1. Συνδρομή ανταλλαγής νομισμάτων στο διαδίκτυο

Φυσικά, μπορείτε να ισχυριστείτε ότι έχει γίνει πλούσιος στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων εάν έχετε νόμισμα πραγματικού κόσμου για να το δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Επομένως, θα πρέπει να εγγραφείτε σε ένα ηλεκτρονικό χρηματιστήριο που αποδέχεται το δικό σας κρυπτογράφηση που επιλέξατε.

συμπέρασμα

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με εξαιρετικά ανησυχητικό ρυθμό, η ιδέα μιας αποκεντρωμένης μορφής ψηφιακού νομίσματος μετατράπηκε σταδιακά σε συγκεκριμένη πραγματικότητα χάρη στη συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και πολλά άλλα. Το Cryptocurrency μπορεί να έχει τις λεγεώνες των χρηστών του, αλλά μεγάλο μέρος της ύπαρξής του έχει να κάνει με τους ανθρακωρύχους που διασφαλίζουν ότι είναι πάντα σε κυκλοφορία. Μπορεί να έχετε ερωτευτεί από την ιδέα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων αφού κάποιος που γνωρίζετε είχε γίνει πλούσιος εξαιτίας αυτού. Αλλά πριν από την κατάδυση, θα θέλατε πρώτα να μάθετε τι είναι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και τι θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε, όπως συζητήθηκε παραπάνω, έτσι ώστε να μην το κάνετε τυφλά μόνο για να το μετανιώσετε αργότερα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me