Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Μάθετε τα έξυπνα συμβόλαια Blockchain από τα βασικά

Κατανόηση των έξυπνων συμβολαίων Blockchain ως βασικά 

Ένα πρωτόκολλο υπολογιστή που έχει σχεδιαστεί ή έχει προβλεφθεί για την ψηφιακή ενεργοποίηση, έλεγχο ταυτότητας ή εφαρμογή του συμβιβασμού ή παρουσίασης μιας συμφωνίας. Στα έξυπνα συμβόλαια, δεν απαιτείται τρίτος για την εκτέλεση των αξιόπιστων συναλλαγών που είναι ανιχνεύσιμες αλλά μη αναστρέψιμες.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Nick Szabo το 1994, οι υποστηρικτές των έξυπνων συμβολαίων λένε ότι ενώ ένα έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να είναι εντελώς αυτοεξυπηρετούμενο και αυτο-επιβεβλημένο, το ίδιο μπορεί να γίνει και εν μέρει. Επίσης, η ασφάλεια που παρέχεται κατά τη χρήση του ίδιου είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με την παραδοσιακή νομοθεσία περί συμβάσεων.

Και να μην ξεχνάμε ότι οι έξυπνες συμβάσεις εξυπηρετούν με συνοπτικό κόστος λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης… Busting 5 πιο συνηθισμένοι μύθοι Bitcoin

Έξυπνες συμβάσεις σε blockchain 

ο μπλοκ αλυσίδας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα αποκεντρωμένα συστήματα που υπάρχουν σήμερα. Καθώς το ίδιο επιτρέπει σε όλα τα μέρη να εξοικονομήσουν χρόνο και μάχες, αυτό επίσης χωρίς να πληρώσουν τους μεσάζοντες. Παρόλο που αυτή η τεχνολογία του blockchain έχει τα προβλήματά της, εξακολουθεί να μην είναι λάθος να πούμε ότι το ίδιο είναι πιο γρήγορο, φθηνό και ασφαλές από τους περισσότερους παλαιούς τρόπους εμπορικών συναλλαγών.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, τα έξυπνα συμβόλαια συμβάλλουν στην ανταλλαγή χρημάτων, περιουσίας και οτιδήποτε έχει αξία με διαφανή και χωρίς συγκρούσεις τρόπο. Επιπλέον, ένας μεσαίος δεν χρειάζεται επίσης να επιτύχει το ίδιο. Από εκεί, δεν θα είναι λάθος να πούμε ότι τα έξυπνα συμβόλαια είναι σαν μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Ωστόσο, το ίδιο μπορεί εύκολα να υποστηρίξει στη διεξαγωγή πολύπλευρων ζητημάτων.

Στην πραγματικότητα, μετά την ανάλυση της περίπτωσης χρήσης έξυπνων συμβάσεων, ο Nick Szabo ένιωσε αποκεντρωμένο σύστημα γνωστό ως blockchain και έξυπνες συμβάσεις θα λειτουργούσε σωστά μεταξύ τους.  

Ωστόσο, σε αυτή τη συσχέτιση, οι ρυθμίσεις θα αλλάξουν σε κώδικα υπολογιστή, θα απομακρυνθούν και θα αναπαραχθούν στο πλαίσιο και θα διαχειρίζονται από το σύστημα υπολογιστών που εκτελούν το blockchain. Αυτό θα επιφέρει επίσης την καταχώριση ρεκόρ, για παράδειγμα, ανταλλαγή μετρητών και αποδοχή του αντικειμένου ή της διαχείρισης.

Σύμφωνα με τα λόγια των εμπειρογνωμόνων 

Ο Vitalik Buterin, 22χρονος προγραμματιστής του Ethereum, εξήγησε το έξυπνο συμβόλαιο,

“Καθώς ένα περιουσιακό στοιχείο ή ένα νόμισμα μεταφέρεται σε ένα πρόγραμμα”, και το πρόγραμμα εκτελεί αυτόν τον κώδικα και σε κάποιο σημείο επικυρώνει αυτόματα μια συνθήκη και καθορίζει αυτόματα εάν το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να πάει σε ένα άτομο ή πίσω στο άλλο άτομο, ή αν θα πρέπει να επιστραφεί αμέσως στο άτομο που το έστειλε ή σε κάποιο συνδυασμό αυτών. Εν τω μεταξύ, το αποκεντρωμένο καθολικό αποθηκεύει και αναπαράγει το έγγραφο που του δίνει ορισμένη ασφάλεια και αμετάβλητο »..

Ας το καταλάβουμε καλύτερα – Ας υποθέσουμε ότι υποθετικά έχετε μισθώσει ένα διαμέρισμα, το οποίο μπορεί να γίνει γρήγορα χρησιμοποιώντας το blockchain και το ψηφιακό νόμισμα ως τρόπο πληρωμής. Λαμβάνετε ένα εικονικό συμβόλαιο και το άλλο μέρος λαμβάνει ένα μηχανογραφημένο κλειδί μετάβασης που έρχεται με μια προκαθορισμένη ημερομηνία.

Τώρα, σε περίπτωση που το κλειδί δεν προχωρήσει, το blockchain αποδίδει έκπτωση. Ενώ σε περίπτωση αποστολής του κλειδιού πριν από την περίοδο ενοικίασης, η χωρητικότητα διατηρεί την εκπλήρωση τόσο της χρέωσης όσο και κρίσιμης σημασίας για εσάς και για το δεύτερο μέρος που συμμετέχει στη σύμβαση όταν φτάσει η ημερομηνία.

Βασικά, το πλαίσιο ρίχνει μια φωτογραφία στον πρόλογο If-Then και το βλέπουν πολλά άτομα έτσι ώστε να μπορείτε να περιμένετε μια τέλεια μεταφορά. Δηλαδή, είναι βέβαιο ότι θα πληρωθείτε για την παράδοση του κλειδιού. Και το άλλο μέρος θα χρεωθεί, μόλις λάβουν το κλειδί. Κατά συνέπεια, το αρχείο καταργείται μετά την πάροδο του χρόνου και ο κώδικας δεν μπορεί να αναμιχθεί και από τους δύο χωρίς να γνωρίζουμε οι άλλοι, καθώς όλα τα μέλη ανησυχούν ταυτόχρονα.

Με απλά λόγια – Το έξυπνο συμβόλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για όλες τις περιπτώσεις που κυμαίνονται από θυγατρικές που σχετίζονται με χρήματα έως ασφάλιστρα προστασίας, συμβόλαια ρήξης, νόμο ιδιοκτησίας, άδεια πίστωσης, νομισματικές διοικήσεις, καθιερωμένες διαδικασίες και ισχυρισμούς crowdfunding.

Διαφορετικές μέθοδοι χρήσης έξυπνης σύμβασης 

Ερανος – Οι πραγματικές περιπτώσεις χρήσης έξυπνων συμβάσεων μπορεί να είναι στις εφαρμογές όπου υπάρχει ανάγκη για διαφάνεια στη μεταφορά χρημάτων. Οι οργανισμοί που μπορούν να υποβάλουν αίτηση βάσει αυτών των συμβάσεων είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός (NPO), μη κυβερνητικοί οργανισμοί (ΜΚΟ), πλατφόρμες συγκέντρωσης χρημάτων για νεοσύστατες επιχειρήσεις κ.λπ..

Κυβέρνηση – Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι το πλαίσιο του συστήματος ψηφοφορίας δεν μπορεί να καθοριστεί. Ωστόσο, πρέπει να συμφωνήσουμε στο σημείο ότι το ίδιο (έξυπνο συμβόλαιο) θα ανακουφίσει όλες τις ανησυχίες δίνοντας ένα απεριόριστα πιο ασφαλές πλαίσιο. Εξάλλου, μια αποκεντρωμένη ψήφος που προστατεύεται από το καθολικό θα χρειαζόταν πάνω από την κορυφαία ενέργεια καταχώρησης για να την αποκωδικοποιήσει.

Διαχείριση – Ενώ οι μοναχικές εγγραφές μπορούν να αναφέρονται ως ένας από τους κύριους λόγους για τη χρήση έξυπνης σύμβασης και blockchain στη διαχείριση. Η εξάλειψη των πιθανών sneers στην επικοινωνία και τη ροή εργασίας λόγω των χαρακτηριστικών του όπως η διαφάνεια, το αυτοματοποιημένο σύστημα και η ακρίβεια δεν πρέπει να χάσετε επίσης.

Αυτοκίνητο – Με όλα τα ρομποτικά, καταλαβαίνω γυαλιά και λαμπρά αυτοκίνητα, μπορούμε γρήγορα να αναφέρουμε στη λίστα των γεγονότων ότι προχωρούμε από τα ανόητα προ-ανθρώπινα σπονδυλωτά σε υπερ-καταλαβαίνω ρομπότ. Λοιπόν, αυτή είναι η περίπτωση που τα έξυπνα συμβόλαια θα μας βοηθούσαν καλύτερα.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας έξυπνες συμβάσεις, ο οργανισμός προστασίας ατυχημάτων θα μπορούσε να χρεώνει διαφορετικά ποσοστά ανάλογα με το πού και υπό ποιες συνθήκες οι πελάτες λειτουργούν τα οχήματά τους.

Φροντίδα υγείας – Μεμονωμένα αρχεία ευεξίας θα μπορούσαν να κωδικοποιηθούν και να αποθηκευτούν στο blockchain με ένα ιδιωτικό κλειδί που θα παρέχει πρόσβαση σε πολύ συγκεκριμένα άτομα. Οι αποδείξεις χειρουργικών επεμβάσεων θα μπορούσαν να τοποθετηθούν αλλού σε ένα blockchain και, κατά συνέπεια, να σταλούν σε προμηθευτές προστασίας ως απόδειξη της μεταφοράς. Επίσης, το ρεκόρ, θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη γενική διοίκηση ανθρώπινων υπηρεσιών, για παράδειγμα, τη χορήγηση ναρκωτικών, τη συνεκτικότητα της κατεύθυνσης, τον έλεγχο και την εποπτεία των προμηθειών κοινωνικής ασφάλισης.

Πλεονεκτήματα των έξυπνων συμβάσεων 

Αυτονομία – Η εξάλειψη της ανάγκης για μεσάζοντα είναι μια από τις καλύτερες θέσεις έξυπνες συμβάσεις εξυπηρετεί με, όπως με τον ίδιο κίνδυνο χειρισμών από τρίτο μέρος μπορεί να μειωθεί ή κάπως να αγνοηθεί εντελώς.

Εμπιστοσύνη – Ούτε το έγγραφο μπορεί να χαθεί ή να παραπλανηθεί, καθώς κρυπτογραφούνται σε κοινόχρηστο καθολικό.

Αντιγράφων ασφαλείας – Στο blockchain, με κάθε έναν από τους συντρόφους σας να έχει την πλάτη σας, δεν θα υπάρχει πιθανότητα να χάσετε τον επενδυτικό λογαριασμό σας. Στην πραγματικότητα, οι αναφορές σας αντιγράφονται σε πολλές περιπτώσεις.

Ασφάλεια – Με κρυπτογράφηση ιστότοπων και προστατευμένων αναφορών, σχεδόν δεν υπάρχει πιθανότητα εισβολής. Θα χρειαζόταν ένας παράξενα έντονος προγραμματιστής να καταλάβει τον κώδικα και να διεισδύσει.

Ταχύτητα – Με έξυπνα συμβόλαια, το μόνο που χρειάζεστε θα ήταν κωδικοί προγραμματισμού, πράγμα που σημαίνει ότι εξοικονομείτε ώρες εκτός του πεδίου της επιχειρηματικής φόρμας.

Επενδυτικά κεφάλαια – Τα έξυπνα συμβόλαια σας κερδίζουν μετρητά, καθώς χάνουν την εγγύτητα ενός μεσαίου ατόμου. Για παράδειγμα, θα πρέπει να πληρώσετε έναν δημόσιο λογιστή για να παρακολουθήσετε την ανταλλαγή σας.

Ακρίβεια – Τα έξυπνα συμβόλαια είναι ταχύτερα αλλά λιγότερο ακριβά καθώς και διατηρούν μια στρατηγική απόσταση από τα λάθη που προέρχονται από φυσικές στρογγυλοποιήσεις σωρών δομών.

Μειονεκτήματα των έξυπνων συμβάσεων 

Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο της τεχνολογίας δεν είναι τέλειο, και το ίδιο συμβαίνει με το έξυπνο συμβόλαιο. Για παράδειγμα, τι θα κάνατε αν ένα σφάλμα μπήκε στον κώδικά σας; Ενώ αυτά έξυπνες συμβάσεις μπλοκ αλυσίδας είναι γεμάτη με μια λίστα πλεονεκτημάτων, υπάρχουν σίγουρα λίγα ελαττώματα που δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Λίγα παραδείγματα του blockchain, που εργάζονται επί του παρόντος με έξυπνα συμβόλαια

Bitcoin – Με περιορισμένη ικανότητα επεξεργασίας εγγράφων, το Bitcoin κάνει θαύματα κατά την επεξεργασία συναλλαγών Bitcoin.

Πλευρικές αλυσίδες – Ενώ τρέχει δίπλα στο Bitcoin, το ίδιο έχει περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας συμβολαίων.

ΝΧΤ – Το δημόσιο blockchain λειτουργεί με περιορισμένα πρότυπα έξυπνης σύμβασης.

Αιθέριο – Ένα από τα πιο προηγμένα δημόσια blockchain σχετικά με την επεξεργασία έξυπνων συμβάσεων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε πληρωμή σε eth, και μπορείτε να χειριστείτε ό, τι θέλετε να μεταμορφώσετε.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το Smart Contracts Blockchain; Ενημερώστε μας στα παρακάτω σχόλια!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me