Αναθεωρήθηκαν τα 6 καλύτερα πορτοφόλια υλικού πολλαπλών κρυπτονομισμάτων

Τα πορτοφόλια αποτελούν σημαντικό μέρος του κρυπτοσυστήματος, καθώς είναι αυτά που διαθέτουν όλα τα κλειδιά είτε είναι ιδιωτικά είτε δημόσια που κατέχουν οι επενδυτές. Λόγω των οποίων είναι συχνά οι στόχοι των χάκερ και των εισβολέων. Ως εκ τούτου, η επενδυτική κοινότητα ψάχνει πάντα επιλογές που είναι ασφαλείς και διατηρούν τα κέρματα και τα κέρματά τους ασφαλή. Όντας μια τόσο σημαντική πτυχή, είναι απαραίτητο να καταλάβει κανείς ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές και ποια είναι η πιο κατάλληλη για αυτές.

Τι είναι τα Πορτοφόλια Cryptocurrency?

Από επίσημο ορισμό, ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που διατηρεί ιδιωτικά και δημόσια κλειδιά και συνδέεται με άλλα blockchain για να βοηθήσει τους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν ψηφιακό νόμισμα και να ελέγχουν το υπόλοιπό τους. Εάν ένας χρήστης θέλει να λάβει ή να στείλει Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση, θα πρέπει να διαθέτει ψηφιακό πορτοφόλι για να εκτελέσει αυτήν τη συναλλαγή.

Υπάρχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση πορτοφόλια σε καθημερινή βάση, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο κενό γνώσης που δημιουργεί πολλές παρανοήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτών των πορτοφολιών. Σε αντίθεση με τα παλιά πορτοφόλια τύπου τσέπης, τα ψηφιακά πορτοφόλια δεν αποθηκεύουν νόμισμα. Στην πραγματικότητα, τα νομίσματα δεν αποθηκεύονται πουθενά σε καμία θέση ή δεν υπάρχουν οπουδήποτε σε οποιαδήποτε φυσική μορφή. Το μόνο που υπάρχει είναι εγγραφές συναλλαγών που είναι αποθηκευμένες στο blockchain.

Πώς τα Πορτοφόλια μεταφέρουν το Cryptocurrency

Όταν ένα άτομο στέλνει bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο είδος ψηφιακού νομίσματος σε άλλο άτομο, ουσιαστικά μετακινεί την κυριότητα των νομισμάτων του στη διεύθυνση πορτοφολιού του άλλου ατόμου. Για τον παραλήπτη χρήστη, για να μπορεί να λαμβάνει αυτά τα νομίσματα και να ξεκλειδώνει τα χρήματα, το ιδιωτικό κλειδί που είναι αποθηκευμένο στο πορτοφόλι του χρήστη πρέπει να ταιριάζει με τη δημόσια διεύθυνση στην οποία έχει εκχωρηθεί το νόμισμα. Εάν ταιριάζουν δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά, το υπόλοιπο στο ψηφιακό πορτοφόλι παραλήπτη αυξάνεται και μειώνεται ανάλογα από το πορτοφόλι του αποστολέα. Σε αντίθεση με τον σημερινό παραδοσιακό κόσμο, δεν υπάρχει πραγματική ανταλλαγή πραγματικών νομισμάτων. Η συναλλαγή σηματοδοτείται απλώς από ένα αρχείο συναλλαγών στο blockchain και από την αλλαγή του υπολοίπου στο πορτοφόλι κρυπτογράφησης αποστολέων και παραληπτών.

Τύποι Πορτοφολιών Cryptocurrency

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πορτοφολιών που παρέχουν διαφορετικούς τρόπους αποθήκευσης και πρόσβασης στο ψηφιακό σας νόμισμα. Σε γενικές γραμμές, τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης μπορούν να χωριστούν σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες – λογισμικό, υλικό και χαρτί. Τα πορτοφόλια λογισμικού χωρίζονται περαιτέρω σε επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητά ή διαδικτυακά.

Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας:

Αυτά είναι πορτοφόλια τα οποία λαμβάνονται και εγκαθίστανται από τους χρήστες σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Αυτά τα πορτοφόλια είναι προσβάσιμα μόνο από τον μοναδικό υπολογιστή στον οποίο λαμβάνονται και εγκαθίστανται. Έχοντας πρόσβαση σε ένα σημείο, τα επιτραπέζια πορτοφόλια θεωρείται ότι προσφέρουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλεια Ωστόσο, εάν ο υπολογιστής στον οποίο βρίσκονται τα πορτοφόλια, έχει δεχτεί εισβολή ή προσβληθεί από ιό, υπάρχει η πιθανότητα ο χρήστης να χάσει όλα τα χρήματά σας.

Τα θετικά για τα πορτοφόλια της επιφάνειας εργασίας είναι ότι τα ιδιωτικά κλειδιά δεν αποθηκεύονται σε κανένα διακομιστή τρίτου μέρους και λειτουργεί απρόσκοπτα με λογισμικό TOR που προσθέτει ένα επίπεδο απορρήτου. Το μόνο αρνητικό που μπορεί κανείς να αντλήσει από τα πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας είναι ότι αυτά τα πορτοφόλια μπορεί να χρειάζονται την έγκαιρη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, καθώς χρειάζεται το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα.

Διαδικτυακά πορτοφόλια:

Τα διαδικτυακά πορτοφόλια λειτουργούν συνήθως στο cloud και παρέχουν πρόσβαση στο χρήστη από οποιαδήποτε υπολογιστική συσκευή και από οποιαδήποτε τοποθεσία. Ενώ είναι πιο βολικά στην πρόσβαση, τα διαδικτυακά πορτοφόλια αποθηκεύουν τα ιδιωτικά σας κλειδιά στο διαδίκτυο και ελέγχονται από τρίτο μέρος που τα καθιστά πιο ευάλωτα σε επιθέσεις και κλοπές. Τα σαφή θετικά του διαδικτυακού πορτοφολιού είναι ότι είναι ιδανικό για τη συγκράτηση μικρών ποσοτήτων κρυπτογράφησης καθώς παρέχει ευκολότερη πρόσβαση με γρήγορο χρόνο συναλλαγής, ενώ στο μειονέκτημα αυτά τα πορτοφόλια είναι τα πιο ευαίσθητα σε hacking και κλοπή με υψηλό κίνδυνο κακόβουλου λογισμικού.

Πορτοφόλια για κινητά:


Αυτά τα πορτοφόλια είναι βασικά εφαρμογές που εκτελούνται στο τηλέφωνο του χρήστη. Αυτά τα πορτοφόλια δίνουν την απαιτούμενη ευελιξία στους χρήστες, επειδή μπορούν να μεταφερθούν οπουδήποτε και παντού επιτρέποντας στους χρήστες να το κάνουν σε οποιοδήποτε σημείο πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής. Τα κινητά πορτοφόλια είναι συνήθως πολύ μικρότερα και έχουν απλούστερες λειτουργίες από τα επιτραπέζια πορτοφόλια λόγω του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου σε κινητά. Το καλύτερο για αυτά τα κινητά πορτοφόλια είναι ότι είναι το καλύτερο για καθημερινές συναλλαγές, επειδή είναι ευκολότερο στη χρήση εν κινήσει. Επίσης, πολλές από αυτές τις εφαρμογές συνοδεύονται από δυνατότητα σάρωσης κωδικού QR που καθιστά την πληρωμή σε κρυπτογράφηση πιο γρήγορη.

Πορτοφόλια χαρτιού:

Αυτά τα πορτοφόλια είναι εύχρηστα και παρέχουν πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Βασικά, θεωρείται ως γέφυρα μεταξύ των ποδιών χαρτιού παράδοσης και του ψηφιακού κρυπτογράφησης. Ενώ ο όρος πορτοφόλι χαρτιού μπορεί απλώς να αναφέρεται σε ένα φυσικό αντίγραφο ή εκτύπωση των δημόσιων και ιδιωτικών κλειδιών σας, μπορεί επίσης να αναφέρεται σε ένα κομμάτι λογισμικού που χρησιμοποιείται για την ασφαλή δημιουργία ενός ζεύγους κλειδιών που στη συνέχεια εκτυπώνονται. Η χρήση χαρτιού πορτοφολιού είναι σχετικά απλή. Η μεταφορά Bitcoin ή οποιουδήποτε άλλου νομίσματος σε χαρτί πορτοφόλι πραγματοποιείται με τη μεταφορά χρημάτων από το πορτοφόλι λογισμικού στη δημόσια διεύθυνση που εμφανίζεται στο πορτοφόλι χαρτιού.

Εναλλακτικά, εάν κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει ανάληψη ή να ξοδέψει νόμισμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μεταφέρουν χρήματα από το χαρτοφυλάκιό τους στο πορτοφόλι λογισμικού. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται «σάρωση» και πραγματοποιείται είτε με τη μη αυτόματη εισαγωγή ιδιωτικών κλειδιών είτε με σάρωση του κωδικού QR στο πορτοφόλι χαρτιού. Τα πλεονεκτήματα ενός χαρτοφυλακίου είναι ο έλεγχος στάθμης που παρέχει στον χρήστη, καθώς δεν είναι αποθηκευμένος σε καμία συσκευή. Επίσης, καθίσταται σχεδόν αδύνατο να κάνετε ψηφιακή εισβολή σε αυτά. Ενώ η ασφάλεια είναι ύψιστη, το μειονέκτημα ορισμένοι επενδυτές πιστεύουν ότι είναι αρκετά δύσκολο να μετακινούνται ψηφιακά νομίσματα με χαρτο πορτοφόλι.

Πορτοφόλια υλικού:

Τα πορτοφόλια υλικού αποθηκεύουν τα ιδιωτικά κλειδιά ενός χρήστη σε μια συσκευή υλικού όπως ένα USB. Παρόλο που τα πορτοφόλια υλικού πραγματοποιούν συναλλαγές στο διαδίκτυο όπως τα πορτοφόλια λογισμικού, αποθηκεύονται εκτός σύνδεσης που παρέχει την απαιτούμενη αυξημένη ασφάλεια. Τα πορτοφόλια υλικού είναι συνήθως συμβατά με πολλές διεπαφές ιστού και υποστηρίζουν επίσης μια διαφορετική ποικιλία νομισμάτων και νομισμάτων. εξαρτάται απλώς από ποιον αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης. Επιπλέον, η πραγματοποίηση μιας συναλλαγής είναι εύκολη. Οι χρήστες απλώς συνδέουν τη συσκευή τους σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, εισάγουν μια πινέζα, στέλνουν νόμισμα και επιβεβαιώνουν. Τα πορτοφόλια υλικού επιτρέπουν την εύκολη συναλλαγή, διατηρώντας ταυτόχρονα τα χρήματά σας εκτός σύνδεσης και μακριά από τον κίνδυνο των χάκερ και των ψηφιακών κλεφτών. Τα θετικά για το πορτοφόλι υλικού προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από όλους τους άλλους τύπους πορτοφολιών. Εκτός από την ασφάλεια, αυτά τα πορτοφόλια είναι φορητές συσκευές που μπορούν εύκολα να διπλωθούν και να μεταφερθούν. Τα περισσότερα πορτοφόλια υλικού υποστηρίζουν μια ποικιλία κερμάτων. Το μόνο μειονέκτημα με αυτά τα πορτοφόλια είναι ότι ο χρήστης μπορεί να χρειαστεί κάποια τεχνική τεχνογνωσία για να το χρησιμοποιήσει εύκολα.

Καθώς τα πορτοφόλια υλικού παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη λύση για τους χρήστες, πρέπει να δούμε τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά.

Καθολικό Nano S

Καθολικό Nano S

ο Καθολικό Nano S υποστηρίζει πάνω από 25 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum, Ripple και Altcoins, επιτρέποντας στον χρήστη να διαχειρίζεται πολλά στοιχεία με το ίδιο πορτοφόλι υλικού. Το ιδιωτικό κλειδί στο Ledger Nano S δεν εκτίθεται ποτέ. Προστατεύεται μέσα από ένα ασφαλές τσιπ κλειδωμένο με κωδικό PIN, το ίδιο τσιπ με αυτό που χρησιμοποιείται για διαβατήρια και πιστωτικές κάρτες.

Η συσκευή είναι απλή και ελέγχεται μόνο από 2 κουμπιά και όλες οι ενέργειες μπορούν να επαληθευτούν στην οθόνη της. Και οι συνοδευτικές εφαρμογές Ledger επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται εύκολα τις συναλλαγές κρυπτογράφησης.

Το Ledger Nano S βασίζεται σε αρχιτεκτονική διπλού τσιπ (ST31 CC EAL5 +, STM32) και η ακεραιότητα του υλικολογισμικού διασφαλίζεται με κρυπτογραφική βεβαίωση. Το ασφαλές τσιπ ελέγχει την ακεραιότητα της συσκευής σας κάθε φορά που ενεργοποιείται, καθιστώντας το αυτοκόλλητο κατά της παραβίασης για την προστασία της συσκευής σας.

Όπως και άλλα πορτοφόλια καθολικών, το Ledger Nano S τροφοδοτείται επίσης από το BOLOS, ένα μοναδικό, ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την Ledger. Αυτό το σύστημα δημιουργεί μια μεμονωμένη ασπίδα γύρω από κάθε εφαρμογή στο πορτοφόλι Ledger για την προστασία τους από τους εισβολείς εφαρμογών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Η Sumsung επενδύει σε δημοφιλή κατασκευαστή πορτοφολιών Bitcoin Hardware, Ledger

Μπλε καθολικό

Μπλε καθολικό

Μπλε καθολικό είναι ένα premium πορτοφόλι υλικού με προηγμένη εμπειρία χρήστη χάρη σε μια μεγάλη διεπαφή οθόνης αφής. Είναι χτισμένο γύρω από ένα στοιχείο ασφαλείας και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες ασφαλείας που ο χρήστης περιμένει από μια συσκευή Ledger.

Το Ledger Blue υποστηρίζει πάνω από 30 κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ethereum, XRP και Altcoins, επιτρέποντάς σας να διαχειρίζεστε έως και 11 στοιχεία ταυτόχρονα με το ίδιο πορτοφόλι υλικού. Αυτό το πορτοφόλι υλικού ενσωματώνει έγχρωμη οθόνη και μεγάλη χωρητική οθόνη αφής με αντικραδασμικό γυαλί, που περικλείεται σε στιβαρό κάλυμμα.

Ακριβώς όπως το Nano S, το Ledger Blue to έχει σχεδιαστεί γύρω από ένα ισχυρό ασφαλές τσιπ, κατασκευασμένο για να αντέχει σε εξελιγμένες επιθέσεις: τα ιδιωτικά σας κλειδιά είναι ασφαλώς απομονωμένα μέσα στη συσκευή.

Trezor One

Trazor One

Trezor ένα είναι ένα δοκιμασμένο πορτοφόλι υλικού που υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία κρυπτονομισμάτων σε προσιτή τιμή. Η εταιρεία πίσω από το TREZOR One (Satoshi Labs) θεωρείται πρωτοπόρος στη βιομηχανία Bitcoin και αυτό βγαίνει πραγματικά στο προϊόν. Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως κωδικοί PIN και φράσεις πρόσβασης, καθιστούν αυτό το πορτοφόλι υλικού όσο πιο κοντά στο “proof proof” μπορείτε να πάρετε.

Σε αντίθεση με το Ledger, τα πορτοφόλια TREZOR υποστηρίζουν γενικά 700 νομίσματα και μάρκες ERC-20. Τα κύρια υποστηριζόμενα νομίσματα είναι τα Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Zcash (ZCH), Stellar (XLM). Το πορτοφόλι προς το παρόν δεν υποστηρίζει Ripple (XRP), Monero (XMR) και Cardano (ADA)

Τρέζορ Τ

Trazor Τ

ο Το μοντέλο T του Trezor έρχεται με ένα κομψό μαύρο φινίρισμα με ένα ωραίο μέγεθος LCD 240 x 240. Μέσω της οθόνης LCD, ο χρήστης μπορεί να χειριστεί και να διαμορφώσει το πορτοφόλι όπως απαιτείται. Η κομψή σχεδίαση του Model T το καθιστά πιο ελκυστικό από το αντίστοιχο του, καθώς εκπέμπει μια τελειωμένη και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, η οθόνη αφής που διατίθεται με το Model T δημιουργεί ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας.

Σχετιζομαι με: TREZOR Wallet Now Support Lisk [LSK], Decred [DCR] & Ιδιωτικό Bitcoin [BTCP]

Όπως και το Trezor One, το Trezor T μπορεί επίσης να χειριστεί πάνω από 500 κρυπτονομίσματα, όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Zcash και πολλά άλλα.

Κλειδί

Κρατήστε το κλειδί

KeepKey ιδρύθηκε από τον Darin Stanchfield το 2015 και εδρεύει στις ΗΠΑ. Το KeepKey απέκτησε το πορτοφόλι Bitcoin Multibit το 2016 και αργότερα αποκτήθηκε από τον Shapeshift τον Αύγουστο του 2017. Η εταιρεία διευθύνεται από τον Ντάριν ως Διευθύνων Σύμβουλος και ο Ken Hodler (ναι, το Hodler είναι το πραγματικό του όνομα) ως CTO.

Ενώ το πορτοφόλι ισχυρίζεται ότι είναι το πιο εξελιγμένο από την άποψη της ασφάλειας, υπολείπεται των ανταγωνιστών του όσον αφορά τη νομισματική υποστήριξη. Το KeepKey υποστηρίζει μόνο 40 διαφορετικά ψηφιακά στοιχεία.

Τα κύρια υποστηριζόμενα νομίσματα είναι Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum, Litecoin. Οι άλλες λειτουργίες που κάνουν το Keepkey ξεχωριστό είναι ότι παρέχει προστασία PIN στο χρήστη από μη εξουσιοδοτημένη χρήση, Πρόσθετη προστασία φράσης πρόσβασης, προσαρμόσιμες ταχύτητες συναλλαγών και διευθύνσεις πορτοφολιού χωρίς περιορισμούς σε μία συσκευή. Επίσης, υποστηρίζεται Shapeshift, το πορτοφόλι υλικού έχει λίγο περισσότερη αξιοπιστία.

Πορτοφόλι υλικού Archos Safe T mini

Πορτοφόλι υλικού Archos Safe T miniΠορτοφόλι υλικού Archos Safe T mini

Άρχος είναι μια γαλλική εταιρεία με κύριο επίκεντρο μέχρι τώρα την παραγωγή tablet, τηλεφώνων, συσκευών Android και φορητών συσκευών αποθήκευσης δεδομένων. Με την αυξανόμενη ζήτηση για κρυπτογράφηση, η εταιρεία εισήλθε στον χώρο κρυπτογράφησης με το πορτοφόλι υλικού της με την επωνυμία Archos SafeT. Λειτουργεί σαν ένα τυπικό πορτοφόλι ψυχρής αποθήκευσης υλικού που επιτρέπει στους χρήστες του να αποθηκεύουν την κρυπτογράφηση τους με ασφαλή τρόπο εκτός σύνδεσης.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το προϊόν είναι μια μικρότερη έκδοση του εμβληματικού πορτοφολιού υλικού του Archos που ονομάζεται Archos Safe-T Touch. Το πορτοφόλι χρησιμοποιεί ένα τσιπ STM32 STMicroelectronics ARM Cortex-M3 120 Mhz, που υποστηρίζεται από κρυπτογραφημένη μνήμη chipset με τέσσερα πλήκτρα AES 256-bit. Το Archos Safe-T Mini διαθέτει μια ευανάγνωστη αλλά απλή οθόνη OLED 128x64p με διαγώνιο 0,96 ίντσες. Χρησιμοποιεί ένα ασφαλές χαρακτηριστικό που ονομάζεται EEPROM (Ηλεκτρικά διαγράψιμη προγραμματιζόμενη μνήμη μόνο για ανάγνωση).

Τα περιεχόμενα αυτής της μνήμης μόνο για ανάγνωση μπορούν να διαγραφούν και να επαναπρογραμματιστούν μόνο με παλμική τάση. Το Archos Safe-T Mini υποστηρίζει ένα αξιοπρεπές ποσό κρυπτογράφησης στην αγορά. Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Litecoin (LTC), Dash (DSH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC) και μια ευρεία γκάμα διακριτικών ERC-20 μπορούν προς το παρόν να αποθηκευτούν στο πορτοφόλι. Παρόλο που υπάρχουν πολλά μεγάλα κρυπτονομίσματα που δεν υποστηρίζει το πορτοφόλι, το έργο ισχυρίστηκε ότι προσπαθούν να επεκτείνουν την προσφορά αποθήκευσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map