Η Volkswagen δημιουργεί μια άλλη συνεργασία Blockchain με την IOTA για το “Digital CarPass”

διαφήμιση Phemex

Η Volkswagen, μία από τις λίγες εταιρείες αυτοκινήτων που δέχτηκε και πειραματίστηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογίες blockchain. Έχει δημιουργήσει πολλές συνεργασίες με εταιρείες blockchain για να αξιοποιήσει το τεράστιο δυναμικό που προσφέρει για την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία περιλαμβάνει συντήρηση, εφοδιαστική, αυτοκινούμενα οχήματα και εξειδικευμένες λύσεις, όπως οδομετρητές που δεν διαθέτουν παραβίαση. Σε μια πρόσφατη κίνηση, η Volkswagen συνεργάστηκε με το έργο IOTA για να λανσάρει το πρώτο της προϊόν που ονομάζεται Digital CarPass.

Digital CarPass – το μέλλον της αξιολόγησης χιλιομέτρων

Το έργο στο οποίο εργάζονται η IOTA και η Volkswagen είναι μια υπηρεσία γνωστή ως “Digital CarPass”. Είναι σαν μια κάρτα αναφοράς για ένα όχημα που χρησιμοποιεί ένα κατανεμημένο καθολικό για να διασφαλίσει ότι τα δεδομένα όπως η χιλιομετρική απόσταση είναι αξιόπιστα. Για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η Volkswagen αξιοποίησε το Ίota Ίδρυμα, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Βερολίνο και μία από τις πιο γνωστές πρωτοβουλίες στην κοινότητα κρυπτογράφησης.

Ο επικεφαλής της Blockchain της Volkswagen Benjamin Sinram, σε μια εκδήλωση στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, επεξεργάστηκε τους 5 πιλότους blockchain που επιδιώκει ο γίγαντας του αυτοκινήτου, από τους οποίους η πρωτοβουλία με την IOTA ήταν η πιο μακρινή εξέλιξη. Η IOTA και η Volkswagen ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά αυτά τα νέα σηματοδοτούν την πρώτη σημαντική εξέλιξη στις κοινές προσπάθειές τους να φέρουν το IoT στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η έναρξη θα είναι ένα ορόσημο για το έργο και μια δημόσια δοκιμή που τους επιτρέπει να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα. Η Sinram είπε ότι το CarPass θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019.

Η IOTA μοιράστηκε επίσης τα ίδια νέα χρησιμοποιώντας τη λαβή του στο Twitter

«Για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, # Volkswagen χτύπησε το #ΙΩΤΑ Ίδρυμα, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Βερολίνο και μία από τις πιο γνωστές πρωτοβουλίες στο # κρυπτο κοινότητα. Ο Sinram το είπε αυτό # CarPass θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019. ” #VW #Μπλέξιμο #SmartMobility https://t.co/sKGFBrQLSK

– Ειδήσεις IOTA (@iotatokennews) 26 Αυγούστου 2018

Επίσης, διαβάστε: Το πολυαναμενόμενο Trinity Desktop Wallet της IOTA Beta Τέλος εδώ, το MIOTA πηδά 4%

Volkswagen και Blockchain – Ένας τέλειος συνδυασμός

Στην ομιλία του, ο Benjamin Sinram, μίλησε επίσης για μια άλλη εφαρμογή του blockchain, η ομάδα της Sinram αναπτύσσει ένα ανοιχτό καθολικό για να παρακολουθεί την αλυσίδα εφοδιασμού αυτοκινήτων από κατασκευαστή σε πελάτη.


Ένα άλλο έργο είναι ένα «πρωτόκολλο φόρτισης» για ηλεκτρικά οχήματα που λειτουργούν στο δίκτυο Ethereum που έχει σχεδιαστεί από το Energy Web Foundation, το οποίο είναι παρόμοιο με το Iota, αλλά επικεντρώνεται σε εφαρμογές κρυπτογράφησης στην ενεργειακή βιομηχανία.

Η Sinram παρουσίασε επίσης ένα έργο που επικεντρώνεται στην τεκμηρίωση του κώδικα λογισμικού που είναι ενσωματωμένος σε συγκεκριμένα οχήματα. Στο παράδειγμα που έδωσε,

«Εάν υπάρχει ατύχημα, το blockchain μας επιτρέπει να τεκμηριώσουμε και να αποδείξουμε την τρέχουσα έκδοση λογισμικού του αυτοκινήτου. Έχουμε δημόσια απόδειξη της ακεραιότητας των δεδομένων. ”

Δυνητικά, αυτό το είδος τεχνολογίας μπορεί να δώσει μια απάντηση στο σκάνδαλο εξαπάτησης των εκπομπών ντίζελ της εταιρείας, στο οποίο η Volkswagen παραδέχτηκε ότι προγραμματίζει τους κινητήρες ορισμένων μοντέλων για την παραγωγή χαμηλότερων από τις κανονικές εκπομπές κατά τη δοκιμή των οχημάτων.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, η Volkswagen ακούστηκε να συνεργάζεται με την εταιρεία CarVertical με έδρα τη Λιθουανία, η οποία είχε αναπτύξει μια πλατφόρμα για αναφορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Προστέθηκε ακόμη και στο Volkswagen (VW) Future Mobility Incubator στη Δρέσδη. Σύμφωνα με εκπροσώπους, η carVertical θεωρείται η πιο επιτυχημένη αρχική προσφορά νομισμάτων με βάση την αυτοκινητοβιομηχανία (ICO). Η ομάδα έχει επιτύχει το στόχο της, έχοντας συγκεντρώσει σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ICO τον Ιανουάριο του 2018. Η εφαρμογή “Record history” σχεδιάστηκε για να αποτρέψει τις απάτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπως αναφέρεται στο carVertical blog. Στην εφαρμογή, ένας χρήστης μπορεί να βρει αρχεία με τον αριθμό αναγνώρισης οχήματος (VIN) που βρίσκεται στο τεχνικό διαβατήριό του ή στο σώμα του αυτοκινήτου.

Ο ιστότοπος της Volkswagen στο blockchain δηλώνει ότι τα μοντέλα Blockchain καλύπτουν μια σειρά διαφορετικών προσεγγίσεων, οι οποίες έχουν ένα κοινό κοινό: είναι πολύ ασφαλείς. Και ο όμιλος Volkswagen θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό ασφάλειας και παραβίασης του blockchain σε διάφορους κλάδους μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που περιλαμβάνει συντήρηση, εφοδιαστική και ψηφιακές εφαρμογές σε εξειδικευμένες λύσεις, όπως μετρήσεις οδομέτρων χωρίς προστασία.

Με το είδος της προσπάθειας, η ομάδα blockchain της Volkswagen κάνει ότι φαίνεται ότι πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Θα μπορέσει η Volkswagen να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της αυτοκινητοβιομηχανίας; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map