Τι είναι τα Fork Cryptocurrency; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Hard Fork και το Soft Fork

διαφήμιση Phemex

Cryptocurrency Forks – Πέρα από απλώς διακυμάνσεις τιμών και αστάθειες – επιδοτώντας αιτίες και πιθανές επιπτώσεις

Κατανόηση των βασικών στοιχείων πίσω από το Cryptocurrency Forks?

Με περισσότερα από όσα μπορείτε να μετρήσετε, η χρήση αυτών των κρυπτονομισμάτων ήταν πάντα καθήκον για τους περισσότερους από εμάς.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, αυτά τα διάφορα κρυπτονομίσματα (μάρκες και νομίσματα) γνωστά και ως ψηφιακά χρήματα δεν είναι παρά κωδικοί που δημιουργούνται από υπολογιστή. Ωστόσο, αναμφίβολα το ίδιο μπορεί εύκολα να εξηγηθεί ως ένα από τα καλύτερα παραδείγματα «αποκέντρωσης».

Βασικά, ο όρος «Cryptocurrency» δημιουργήθηκε αφού αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι αυτά τα νομίσματα ή μάρκες είναι κρυπτογραφημένες ενότητες δημόσιου καθολικού γνωστού ως μπλοκ αλυσίδας. Για να προσθέσετε περισσότερα στη λίστα των πραγματικών περιστατικών μας, με τον καταναγκασμό της διεύθυνσης αποστολής και μια ψηφιακή υπογραφή για να θεωρήσετε ότι οποιαδήποτε συναλλαγή είναι αυθεντική, επιτρέπεται σε οποιονδήποτε να προσθέσει μια νέα σελίδα σε αυτό το δημόσιο καθολικό εάν έχει τη σωστή λύση στη μαθηματική εξίσωση.

Εν ολίγοις, όπως και οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα υπολογιστή, μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι το συγκεκριμένο νόμισμά τους θα ανθεί, με τη βοήθεια τακτικών αναβαθμίσεων και αλλαγών. Αντίθετα, για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν είναι λανθασμένο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι πολύ προσεκτικοί ενώ αντιστοιχούν στη συμβατότητα παλαιότερων νομισμάτων με τα καινούργια.

  • Διαχωρισμός της αλυσίδας – όπως γνωρίζουμε ότι τα κρυπτονομίσματα βασίζονται σε μπλοκ αλυσίδων που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μπλοκ δεδομένων που διαρκώς αυξάνονται για να σχηματίσουν μια αλυσίδα πληροφοριών. Κατόπιν Περάτωση κρυπτονομισμάτων στη λαϊκή γλώσσα δεν είναι τίποτα άλλο από το διαχωρισμό των μπλοκ δεδομένων στα οποία βασίζονται και την εκτέλεση σε διαφορετικές κατευθύνσεις με διαφορετικούς κανόνες.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες των Cryptocurrency Forks?

Από τώρα, δύο διαφορετικοί λόγοι έχουν αναφερθεί για το ίδιο.

  • Τυχαίο πιρούνι – Η συμβατότητα νομισμάτων μπορεί να αναφερθεί ως ένας από τους κύριους λόγους για αυτό το συγκεκριμένο τμήμα.

Συνήθως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις του λογισμικού καταλήγουν να δημιουργούν δύο διαφορετικά καθολικά (ένα από τη νέα έκδοση και ένα από την παλιά). Μόλις συμβεί το ίδιο, οι προγραμματιστές νομισμάτων πρέπει να εξαλείψουν γρήγορα τα σφάλματα και να εργαστούν για τη συγχώνευση των διαφορετικών blockchain που δημιουργήθηκαν στη διαδικασία.

Σε περίπτωση που οι προγραμματιστές αποφασίσουν για τις αλλαγές που οδηγούν σε ασυμβατότητες μεταξύ της παλαιότερης και της νέας έκδοσης, δημιουργείται το «σκληρό πιρούνι».

  • Αλλαγή στους βασικούς κανόνες του πρωτοκόλλου – είτε να αλλάζετε τον βασικό κανόνα, όπως να αυξάνετε το μέγεθος του μπλοκ ή να προσθέτετε ένα νέο χαρακτηριστικό για να βελτιώσετε τις λειτουργίες, το πιρούνι που εμφανίζεται σε αυτήν την κατηγορία θεωρείται μόνιμο. Επίσης, είναι σημαντικό όλοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν κέρματα να ενημερώσουν όλη την εφαρμογή εάν επιθυμούν να πληκτρολογήσουν σωστά το νόμισμα.

Τα πιρούνια που εμφανίζονται στην παραπάνω κατηγορία αναφορών μπορούν να χωριστούν σε δύο διαφορετικές ενότητες, οι οποίες είναι μαλακό πιρούνι και σκληρό πιρούνι.

Κύριοι τύποι Fork Cryptocurrency

  • SOFT FORK – Ανυψωμένο λογισμικό που ταιριάζει με την παλαιότερη περιγραφή

Πολύ ήσυχο για να εργαστεί, καθώς μόνο μια μικρή κοινότητα των συμμετεχόντων πρέπει να αναβαθμίσει.


Ενώ επηρεάζεται η λειτουργικότητα των μη αναβαθμισμένων συμμετεχόντων, η συγκεκριμένη ενότητα επιτρέπει στους συμμετέχοντες με την παλαιότερη έκδοση του λογισμικού να συμμετέχουν στην επικύρωση και την επαλήθευση των συναλλαγών.

  • HARD FORK – Η αναβάθμιση λογισμικού δεν ταιριάζει με την παλαιότερη περιγραφή

Καταλήγει σε μια διαρκή ασυμφωνία του blockchain.

Είναι υποχρεωτικό για όλους τους συμμετέχοντες να κάνουν αναβάθμιση στη νέα φόρμα, αλλιώς δεν θα είναι σε θέση να συνεισφέρουν ή να υπομένουν για τον έλεγχο ταυτότητας νέων συναλλαγών.

Σε περίπτωση αλυσίδας μειονοτήτων, οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν την υποστήριξη, δύο αλυσίδες θα υπάρχουν ταυτόχρονα.

  • Προγραμματισμένο σκληρό πιρούνι – Σε περίπτωση που έχει ήδη ποσοτικοποιηθεί μια πρόοδος πρωτοκόλλου στον χάρτη πορείας του έργου, το ίδιο μπορεί να αναγράφεται στην ενότητα του προγραμματισμένου χάρτη πορείας. Τις περισσότερες φορές το ίδιο οδηγεί στο θάνατο της παλιάς αλυσίδας, καθώς ολόκληρη η κοινότητα με επικεφαλής την ομάδα του βασικού προγραμματιστή θα μεταφερθεί στη νέα αλυσίδα.

Λίγα παραδείγματα του προγραμματισμένου σκληρού πιρουνιού – Το Βυζάντιο του Ethereum εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2017, το σκληρό πιρούνι του Monero που συνέβη τον Ιανουάριο του 2017.

  • Αμφισβητούμενο σκληρό πιρούνι – συνήθως δημιουργείται από ένα τμήμα της κοινότητας με λίγες σημαντικές αλλαγές στον κώδικα (καλύτερη έκδοση σύμφωνα με αυτές) μετά από διαφωνία από τους υπόλοιπους.

Λίγα παραδείγματα αμφισβητούμενων σκληρών πιρουνιών

Σκληρό πιρούνι Bitcoin

Bitcoin μετρητά – ένα τμήμα της κοινότητας ήθελε να αυξήσει το μέγεθος του μπλοκ από 1MB σε 8MB, έτσι ώστε να μπορούν να διεκπεραιωθούν περισσότερες συναλλαγές και να μειωθούν οι χρεώσεις που καταβάλλει ο χρήστης, επομένως ένα σκληρό πιρούνι είχε ως αποτέλεσμα μετρητά Bitcoin.

20 Ιουλίου 2017 – στο ύψος του μπλοκ 476768 – Το BIP 91 (επίσης γνωστό ως πρόταση βελτίωσης blockchain) προγραμματίστηκε να ενεργοποιηθεί στο ύψος bock 477120, το οποίο προοριζόταν για την απομάκρυνση του μπλοκ που σχηματίστηκε από ανθρακωρύχους που δεν υποστηρίζουν. Ωστόσο, ορισμένα μέλη της κοινότητας θεώρησαν ότι η αποδοχή του BIP 91 χωρίς να συγκεντρωθεί το μέγεθος του μπλοκ δεν θα έκανε δίκαιο σε άτομα που αντιμετωπίζουν το Bitcoin ως επένδυση και όχι απλώς ως νόμισμα συναλλαγής.

Εκεί ήρθε το σχέδιο των σκληρών πιρούνι του Bitcoin, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την Bitmain. Βασικά, ο στόχος των διχάλων κρυπτογράφησης ήταν να αυξήσει τον αριθμό των συναλλαγών που μπορεί να επεξεργαστεί το καθολικό του αυξάνοντας το μέγεθος του μπλοκ.

Σκληρό πιρούνι Ethereum

Κλασικό Ethereum – Το σκληρό πιρούνι του Ethereum που προήλθε από το Ethereum classic σχεδιάστηκε για να διατηρήσει τα αποτελέσματα του hack που συνέβη στον αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό ή απλά στο DAO.

Μάιος 2016, το DAO «ένα κεφάλαιο επιχειρηματικού κεφαλαίου» συγκέντρωσε 168 εκατομμύρια δολάρια με σκοπό να επενδύσει σε έργα χρησιμοποιώντας έξυπνο συμβόλαιο.

Το Μάιο του 2016 κυκλοφόρησε ένα αποδεικτικό στοιχείο με τα στοιχεία που προσδιορίζουν τις ευαισθησίες ασφαλείας του DAO και πώς μπορεί να κλαπεί αιθέρας από αυτά.

Ιούνιος 2016, 3,6 εκατομμύρια (κοντά στα 50 εκατομμύρια USD) μεταφέρθηκαν σε άλλο λογαριασμό χωρίς τη συγκατάθεση του κατόχου.

Ιούλιος 2016, το σκληρό πιρούνι αποφασίστηκε να εφαρμοστεί με τη συγκατάθεση των μελών της κοινότητας Ethereum και του DAO για την επίλυση της κατάστασης με την αφαίρεση του αιθέρα που λαμβάνεται στην εκμετάλλευση.

Το Ethereum classic δημιουργήθηκε, καθώς λίγα μέλη της κοινότητας Ethereum απέρριψαν σκληρό πιρούνι για λόγους «αμετάβλητου».

Είναι τα Forks Cryptocurrency καλά ή κακά?

Αναμφίβολα από τα δύο υπάρχοντα Blockchain μόνο ένα μπορεί να επιτύχει την κατάσταση του σωστού, πράγμα που σημαίνει ότι οι συναλλαγές που έχουν καταγραφεί σε λάθος blockchain ενδέχεται να χαθούν. Το καλύτερο θα ήταν, οι άνθρωποι παραμένουν προειδοποιημένοι και απέφυγαν οποιεσδήποτε συναλλαγές μέχρι να επιλυθεί το πιρούνι.

Η πιθανή απώλεια κερμάτων κατά τη διάρκεια του ίδιου μπορεί να τρομάξει τον χρήστη ή τον συμμετέχοντα από τη χρήση του συγκεκριμένου Κρυπτονόμισμα.

Οι συχνές αναβαθμίσεις και διαταραχές δημιουργούν πρόσθετη δουλειά και μπορεί να προσελκύσουν τον χρήστη να στραφεί προς ένα πιο σταθερό νόμισμα.

Αυξήστε τον παράγοντα κινδύνου που μπορεί να οδηγήσει σε απόρριψη ή πώληση των κερμάτων και των μαρκών

Το ένα blockchain μπορεί να γίνει πιο κυρίαρχο ή να ευνοηθεί, με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη αξία και την υιοθέτηση της κοινότητας από την άλλη

Πόσο δύσκολο είναι να διαγράψετε ένα Cryptocurrency?

Η απάντηση θα ήταν ναι στη θεωρία, ωστόσο, όχι όχι λόγω όλων των εμποδίων στην πορεία.

Βασικά, ο καθένας μπορεί να εργαστεί στην ανάπτυξη και να κάνει ενημερώσεις που είναι πολύ απαραίτητες στο λογισμικό, στη συνέχεια πιέζοντας τον κώδικα Cryptocurrency από το GitHub. Ωστόσο, η λήψη υποστήριξης από επαρκείς ανθρακωρύχους και χρήστες δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί εύκολη εργασία. Επιπλέον, η αποτίμηση όσο πιο κοντά στο πρωτότυπο δεν είναι παιχνίδι παιδιού.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το Cryptocurrency Forks; Ενημερώστε μας παρακάτω στα σχόλια, θα τα συμπεριλάβουμε στο επόμενο άρθρο της γνωσιακής βάσης.

Εγγραφείτε σε καθημερινές ενημερώσεις ειδήσεων σχετικά με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map