Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τι είναι το Ethereum; – Ένας πλήρης οδηγός για το Ethereum για αρχάριους

Το Ethereum είναι ένα άλλο στολίδι του κόσμου της κρυπτογράφησης που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές από τη γέννησή του το 2015. Θέλετε να μάθετε τι είναι το Ethereum, όλα τα σημεία του Ethereum, τότε είστε στο σωστό μέρος!

Τι είναι το Ethereum

Το Ethereum είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται σε ένα κατανεμημένο δημόσιο δίκτυο blockchain. Δημιουργήθηκε το 2015 από Vitalik Buterin, η ιδέα πίσω Αιθέριο ήταν να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα για αποκεντρωμένες και συνεργατικές εφαρμογές. Είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων με το δικό της νόμισμα. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του Cryptocurrency είναι τα έξυπνα συμβόλαια.

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι βασικά τα σενάρια ή οι κωδικοί υπολογιστών που μπορούν να δημιουργηθούν από οποιονδήποτε και στη συνέχεια να μεταφορτωθούν στο Blockchain. Αποθηκευμένο σε δημόσιο καθολικό, καθιστά τις συναλλαγές παραβίαση χωρίς την απαίτηση ενός μεσάζοντος. Το Ethereum έχει επίσης το διακριτικό Ether που λειτουργεί παρόμοια με αυτό Bitcoin, που σημαίνει ότι μπορείτε να το αγοράσετε και να το πουλήσετε.

Γιατί είναι σημαντικό το Ethereum?

Με την εισαγωγή του bitcoin, οι άνθρωποι πίστευαν ότι το blockchain του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους τομείς της ζωής. Ωστόσο, ο σχεδιασμός του bitcoin είναι να εξυπηρετεί το νόμισμα που περιορίζει την εφαρμογή του. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό οδήγησε στην εμφάνιση του Ethereum. Ο Buterin δημιούργησε αυτό το κρυπτογράφηση με σχέδιο ενός σύστημα blockchain που μπορούν να διευκολύνουν τις αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Το Ethereum έχει γράψει μια γλώσσα προγραμματισμού που επιτρέπει στους χρήστες να το προσαρμόσουν σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους. Όλες οι νέες εφαρμογές που δημιουργούνται σε αυτήν την πλατφόρμα βασίζονται στα έξυπνα συμβόλαιά της.

Για να το πούμε συνοπτικά, το Ethereum επιτρέπει την εκτέλεση όλων των ειδών λειτουργιών με διαφανή και αξιόπιστο τρόπο χωρίς την ανάγκη κεντρικής αρχής ή αξιόπιστου τρίτου μέρους.

Τι πρόβλημα λύνει το Ethereum?

Οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε τρίτους σε καθημερινή βάση, μερικές φορές χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε. Για παράδειγμα, μια απλή αγορά καφέ περιλαμβάνει έναν μεσάζοντα όσον αφορά την εταιρεία πιστωτικών καρτών που καταγράφει την αγορά σας.

Οι μεσάζοντες είναι συνήθως τα αξιόπιστα μέρη, όπου οι αγοραστές και οι πωλητές ενδέχεται να εμπιστεύονται ή να μην εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον που πραγματοποιεί μια επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας συναλλαγής. Δίκτυο Ethereum βασικα επιτρέπει σε δύο άτομα ή οργανισμούς προς αξία μεταφοράς, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ή χρήματα, με ασφάλεια και εμπιστοσύνη χωρίς να απαιτείται μεσάζων όπως το PayPal ή μια τράπεζα.

Οι έξυπνες συμβάσεις του Eethereum καθορίζουν τους κανόνες καθώς και τις κυρώσεις μιας συμφωνίας, ενώ σας βοηθούν να ανταλλάξετε οτιδήποτε έχει αξία σε ένα περιβάλλον χωρίς διαμάχες και διαφανές.

Τρέχουσες τάσεις αγοράς για Ethereum

Μόλις τρία χρόνια κρυπτογράφησης, το Ethereum οδηγεί σε τιμή 900 $ εκείνη τη στιγμή με ανώτατο όριο αγοράς 88.202.687.601 $. Ήταν μια δημοφιλής πλατφόρμα για την ανάπτυξη των εφαρμογών, τόσο που έχουν δημιουργηθεί πάνω από 1000 αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Συνήθως, η τιμή των ο αιθέρας κινείται με τάση με το bitcoin και είδε κάποια σκαμπανεβάσματα τους τελευταίους μήνες. Στις αρχές του 2017, ο αιθέρας σημείωσε αύξηση στις τιμές του και μέχρι το τέλος του, η τιμή του ανέβηκε 300 $.

Το Ethereum έχει γίνει η πιο προτιμώμενη επιλογή όσον αφορά τη μεταφορά χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, υπήρξε μια αυξημένη υιοθέτηση αυτής της πλατφόρμας ψηφιακού νομίσματος που θα επιφέρει περαιτέρω αύξηση των τιμών της στο μέλλον.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Ethereum

Το επίκεντρο του Eethereum είναι να λειτουργεί ως πλατφόρμα όπου μπορούν να δημιουργηθούν και να εκτελεστούν αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Μερικά βασικά πλεονεκτήματα του δικτύου Ethereum είναι:

  • Υποστήριξη προγραμματιστή – Η ομάδα ανάπτυξης αυτής της πλατφόρμας είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και σταθερή που εργάζεται ενεργά σε νέες τεχνολογίες. Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της ασφάλειας, της επεκτασιμότητας, της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του blockchain της.
  • Εύχρηστος – Το διακριτικό ERC20 του Ethereum blockchain είναι εύκολο και απλό στη δημιουργία. Επίσης, είναι γρήγορο, αλλά πρέπει να έχετε μια βασική τεχνική γνώση του προγράμματος διακριτικών για να επιτύχετε τα αποτελέσματά σας.
  • Χρησιμοποιήστε το blockchain του Ethereum – Όταν δημιουργείτε την εφαρμογή σας στο Ethereum, δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ή να διατηρήσετε το δικό σας blockchain, μπορείτε απλά να εκτελέσετε το blockchain του Ethereum.
  • Εξοικονομήστε τους πόρους σας – Επιτρέποντας στο Ethereum blockchain να διαχειρίζεται την εργασία σας, εξοικονομείτε προσπάθειες, χρόνο και χρήμα μέσω αυτού του συγχρονισμού. Ακόμα και οι πιο σύνθετες συμβάσεις μπορούν να εκτελεστούν σε αυτό το δίκτυο.
  • Η εκκίνηση ενός ICO είναι εύκολη και γρήγορη – Το Ethereum διευκόλυνε την ταχύτερη εκκίνηση έργων ICO. Ένα σύνολο λεπτομερών οδηγιών για την έναρξη ενός ICO είναι διαθέσιμο στον ιστότοπό του.

Έχει και τα μειονεκτήματά του:

  • Δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό – Όντας μια πλατφόρμα, το Ethereum δεν μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με άλλα blockchain που έχουν σχεδιαστεί για να είναι κρυπτογράφηση. Το Ethereum βασικά προσπαθεί να είναι έξυπνη γεννήτρια συμβολαίων, υπερυπολογιστής και καθολικό για ορισμένους χρήστες. Σίγουρα αυτό του παρέχει ευελιξία, αλλά ταυτόχρονα, γίνεται λιγότερο βελτιστοποιημένο για μια περίπτωση χρήσης.
  • Τεχνικές δυσλειτουργίες – Οι έξυπνες συμβάσεις της Ethereum είναι επιρρεπείς σε σφάλματα και σφάλματα που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά για οποιαδήποτε επιχείρηση. Επιπλέον, λόγω της αποκεντρωμένης φύσης του blockchain, δεν υπάρχει κεντρικό σημείο ελέγχου που να περιέχει πρόβλημα.
  • Τέλη φυσικού αερίου – Κατά τη χρήση του Ether, κάθε φορά που πραγματοποιείται μια συναλλαγή στο διακριτικό σας, μια συγκεκριμένη χρέωση πηγαίνει στο δίκτυο Ethereum για να τον εμπλουτίσει. Είναι βασικά ένας τρόπος αιθέρα για την ολοκλήρωση των συναλλαγών. Αυτή η χρέωση μπορεί να μην είναι πολύ αρχικά αλλά αργότερα, καθώς η επιχείρησή σας κλιμακώνεται, η χρέωση θα πολλαπλασιαστεί και έχετε πληρώσει τον λογαριασμό από τα κέρδη σας.

Πώς λειτουργεί το Ethereum?

Όπως και η δομή blockchain του bitcoin, το Ethereum μοιράζεται το ρεκόρ ολόκληρου του ιστορικού συναλλαγών. Κάθε κόμβος σε αυτό το δίκτυο αποθηκεύει ένα αντίγραφο του ιστορικού που είναι η πιο πρόσφατη κατάσταση κάθε έξυπνης σύμβασης.

Το δίκτυο παρακολουθεί τις τρέχουσες πληροφορίες όλων των εφαρμογών που περιλαμβάνουν τον κωδικό έξυπνης σύμβασης, το υπόλοιπο των χρηστών και τον τόπο στον οποίο αποθηκεύεται, για κάθε εφαρμογή Ethereum.

Όσον αφορά τις έξυπνες συμβάσεις, ένα νόμισμα ή ένα στοιχείο τοποθετείται σε ένα πρόγραμμα όπου θα εκτελεί έναν κωδικό. Αυτά τα συμβόλαια θα καθορίσουν αυτόματα εάν ένα περιουσιακό στοιχείο πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο άτομο ή να επιστραφεί στον αρχικό φορέα αυτού του περιουσιακού στοιχείου. Όλο το διάστημα, το αποκεντρωμένο καθολικό αυτού μπλοκ αλυσίδας θα αποθηκεύσει και θα αναπαραγάγει το έγγραφο παρέχοντάς του ασφάλεια και διαφάνεια.

Έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το ethereum, το blockchain ή τις έξυπνες συμβάσεις; Ενημερώστε μας παρακάτω στα σχόλια, θα τα συμπεριλάβουμε στο επόμενο άρθρο της γνωσιακής βάσης.

Εγγραφείτε σε καθημερινές ενημερώσεις ειδήσεων σχετικά με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me