ETH 2.0: Το δίλημμα διακύμανσης που μπορεί να οδηγήσει σε επικέντρωση επικυρωτή

διαφήμιση Phemex

Το Ethereum είναι έτοιμο να κάνει τη μετάβαση στο ETH 2.0 που βασίζεται στο Proof-of-στοίχημα σε δεκαπενθήμερο και καθώς πλησιάζουν οι ημέρες της επίσημης εκτόξευσης, η προσδοκία για την κυκλοφορία αυξάνεται μόνο. Ο Vitalik Buterin, ο συνιδρυτής της Ethereum έχει μεταφράσει τη μετάβαση ως τη μεγαλύτερη ενημέρωση για το δίκτυο Ethereum από την κυκλοφορία του.

Τι οδήγησε στο ETH 2.0?

Η Ethereum εργάζεται σε μια συναίνεση εξόρυξης με βάση την απόδειξη της εργασίας, η οποία θεωρείται ως μία από τις πιο ασφαλείς συνομιλίες εξόρυξης, αλλά όχι απαραίτητα η πιο αποτελεσματική. Όλοι οι ανθρακωρύχοι στο δίκτυο έβαλαν στο hashpower τους να εξορύξουν το επόμενο μπλοκ, εξαιτίας του οποίου σπαταλάται πολλή εξόρυξη.

Η Ethereum φιλοδοξούσε να είναι ο υπερυπολογιστής του αποκεντρωμένου κόσμου, ωστόσο, τα ζητήματα επεκτασιμότητας συνέχισαν να αυξάνονται υπερωρίες και αυξήθηκαν μόνο το 2020 με το defi boom. Το τέλος φυσικού αερίου αυξήθηκε σε υψηλό επίπεδο και η συμφόρηση δικτύου έγινε πολύ συχνή, και παρά αρκετές προσπάθειες, κατέστη σαφές ότι το δίκτυο ethereum στην τρέχουσα μορφή του δεν θα μπορούσε να κλιμακώσει για να εξυπηρετήσει το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα.

Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη του ETH 2.0 που βασίζεται σε PoS και περιλαμβάνει πολλά νέα επεκτάσιμα χαρακτηριστικά που η Buterin ισχυρίζεται ότι θα έκανε το ETH 2.0 να επεξεργάζεται συναλλαγές ισοδύναμες με κεντρικούς γίγαντες εμβασμάτων, όπως VISA και Mastercard.

Πηγή: CoinDCX

Το ETH 2.0 θα κυκλοφορήσει σε τρεις φάσεις σε έναν πολυετή χάρτη πορείας:

  • Φάση 0: Το Beacon Chian – 1 Δεκεμβρίου 2020.
  • Φάση 1: Η αλυσίδα Shard – 2021
  • Φάση 1.5: Mainnet Shard – 2021
  • Φάση 2: Πλήρης θραύση – 2021

Το ETH 2.0 σε χαρτί φαίνεται να είναι ένας καλά επεξεργασμένος χάρτης πορείας για να βοηθήσει το ethereum να γίνει το κορυφαίο blockchain στον χώρο κρυπτογράφησης με υψηλή επεκτασιμότητα, ωστόσο, πολλοί αναλυτές και εμπορικοί ειδικοί έχουν επισημάνει τις πολυπλοκότητες που θα έρθουν στην πορεία. Ας δούμε μερικά από τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του ETH 2.0.

Το δίλημμα στοιχηματισμού

Για την κυκλοφορία του Beacon Chain την 1η Δεκεμβρίου, θα χρειαστούν συνολικά 16.384 επικυρωτές, όπου κάθε επικυρωτής κόμβου πρέπει να ποντάρει τουλάχιστον 32 ETH. Έτσι, για μια πιθανή εκκίνηση του mainnet την προγραμματισμένη ημερομηνία, θα απαιτηθεί συνολικό 524.288 ETH. Τη στιγμή του τύπου, ο συνολικός αριθμός κλειδωμένου ETH έφτασε τα 94.880 ETH.

Ο αριθμός στόχος του στοιχημένου ETH μπορεί να φαίνεται πολύ μακριά προς το παρόν, αλλά η πραγματική ανησυχία έγκειται στο στοίχημα. Πολλοί κρυπτογράφοι πιστεύουν ότι ο ελάχιστος αριθμός ETH που απαιτείται για να γίνει επικυρωτής είναι πολύ υψηλός μακροπρόθεσμα καθώς κοστίζει σχεδόν 14.500 $ στην τρέχουσα τιμή του ETH. Αυτό θα περιόριζε πραγματικά τη συμμετοχή μικρών ενδιαφερομένων που με τη σειρά τους θα επηρέαζαν την αποκέντρωση του δικτύου. Πολλοί πιστεύουν ότι οι μινιμαλιστές ETH και οι φάλαινες θα κυριαρχήσουν στους επικυρωτές που θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε συγκεντρωτισμό στην εξόρυξη.

Στην πραγματικότητα, μια συγκεκριμένη διεύθυνση έχει στοιχίσει 16.000 ETH που ισοδυναμεί με 500 επικυρωτές.


Καταθέσεις Ethereum 2.0

&# 128184; 69.856 ETH έχει κατατεθεί τις τελευταίες 10 ημέρες.

&# 128064; Μια μόνο διεύθυνση κατατέθηκε 16.000 ETH (= 500 επικυρωτές)

&# 129383; Μια μεμονωμένη οντότητα διαθέτει αυτήν τη στιγμή ~ 35%

454.432 ETH έμειναν για έναρξη την 1η Δεκεμβρίου.

Προβλεπόμενη έναρξη στις 31 Ιανουαρίου 2021. pic.twitter.com/MttAEku3SN

– Bitfly (@etherchain_org) 14 Νοεμβρίου 2020

Τα στοιχήματα μπιλιάρδου μπορεί να γίνουν η επιλογή για πολλούς που μπορούν να αντέξουν οικονομικά 32 ETH, εκτός από το ότι ακόμη και η συμμετοχή στο μπιλιάρδο θα εξαρτάται από τις ανταμοιβές πονταρίσματος.

Δεν είναι καλή στιγμή να είσαι ανθρακωρύχος ETH

Οι χειρότεροι που επηρεάστηκαν λόγω της αλλαγής της συναίνεσης εξόρυξης από Proof-of-Work σε Proof-of-Stake θα ήταν οι ανθρακωρύχοι, όπως και στους επικυρωτές συναίνεσης με βάση τα PoS με τις υψηλότερες ανταμοιβές στοιχηματισμού στην αλυσίδα θα εξουδετερώσουν το επόμενο μπλοκ. Εκτός από αυτό, οι τρέχουσες μηχανές εξόρυξης θα γίνουν παρωχημένες και δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να πωλούν είτε τις εξέδρες εξόρυξης τους σε μειωμένες τιμές είτε να αρχίζουν να εξορύσσουν άλλα νομίσματα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι εξέδρες εξόρυξης με βάση το PoW είναι εξαιρετικά εξειδικευμένες και επί του παρόντος στην τρίτη γενιά της με εξέδρες εξόρυξης ASIC.

Υψηλοί κίνδυνοι και ευπάθειες

Το στοίχημα θα ήταν η κεντρική πτυχή του ETH 2.0 που θα οδηγούσε σε άνοδο της υπηρεσίας στοιχηματισμού μέσω τρίτων και στοιχημάτων. Ωστόσο, το στοίχημα τρίτων με το δικό του σύνολο μειονεκτημάτων και κινδύνων μοιάζει πολύ με το να κρατάτε το κρυπτογράφηση σε ανταλλαγές κρυπτογράφησης. Οι ευπάθειες τρίτων είναι γνωστές και εκτεταμένες, επομένως η ασφάλεια των στοιχημένων κερμάτων θα αποτελούσε μεγάλη ανησυχία.

Τα στοιχήματα δεν θα ήταν διαφορετικά και θα είχαν τον κίνδυνο απάτης εξόδου, όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις. Πολλές φορές οι άπειροι έμποροι συχνά πέφτουν για αυτές τις απάτες, όπου τα στοιχήματα προσφοράς προσφέρουν υψηλές κερδοφόρες αποδόσεις και έξοδο απάτες μόλις φτάσουν στον επιθυμητό στόχο των κερμάτων.

Αξίζει τον κόπο?

Το ποσό ETH που απαιτείται για να γίνει επικυρωτής στο ETH 2.0 μπορεί να φαίνεται πολύ ακριβό, αλλά οι ανταμοιβές στοιχήματος είναι ακόμη πιο αποθαρρυντικές, καθώς το υψηλότερο όριο έχει οριστεί μόνο στο 18,1%, ενώ οι αποδόσεις μπορούν να φτάσουν το 1,36%. Αν εξετάσουμε και τις δύο αυτές πτυχές, δεν είναι πολύ προσοδοφόρο για τους ανθρακωρύχους να ποντάρουν το ETH τους στο ETH 2.0. Εκτός αυτού, οι στοιχητές θα πρέπει επίσης να εκπληρώσουν το καθήκον τους ως επικυρωτής, εάν δεν επιβαρυνθούν με κυρώσεις που θα καθιστούσαν ακόμη πιο δύσκολο για τους επικυρωτές να κάνουν κέρδος.

Κοιτάζοντας τις πολυπλοκότητες που εμπλέκονται στο στοίχημα στο ETH 2.0 προς το παρόν, το στοίχημα ως υπηρεσία μπορεί να αυξηθεί ως μια εξέχουσα αγορά στο εγγύς μέλλον.

συμπέρασμα

Η Vitalik Buterin έχει προβάλει το ETH 2.0 ως την πλατφόρμα blockchain που θα φέρει τις ιδιότητες που έχουμε διαβάσει μόνο θεωρητικά, όπως πολύ υψηλές δυνατότητες συναλλαγών σε πολύ φθηνή τιμή, δημιουργία μπλοκ 12 δευτερολέπτων και δυνατότητα κλιμάκωσης ως κεντρικό επίκεντρο. Ωστόσο, πολλοί κριτικοί έχουν επισημάνει τις πολυπλοκότητες που θα εμπλέκονταν από την πλευρά της τεχνολογίας για να επιτύχουν αυτό που υπόσχεται. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η έναρξη του mainnet την 1η Δεκεμβρίου θα ανοίξει το δρόμο για το όνειρο που οραματίστηκε η Vitalik

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map