Το Dash [DASH] ενέχει χαμηλότερο κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τις ρυθμίσεις από το Bitcoin: Dash Executive

διαφήμιση Phemex

Το Dash [DASH], το οποίο θεωρείται νόμισμα απορρήτου, δέχθηκε πυρά για την υποτιθέμενη μη συμμόρφωσή του με τον ταξιδιωτικό κανόνα της FATF. Πολλές ανταλλαγές συμπεριλαμβανομένων των OKEx, Coincheck και CEX.io έχουν ήδη καταργήσει το Dash ή σκέφτονται να το κάνουν. Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής της Dash για ανάπτυξη επιχειρήσεων στην περιοχή ΗΠΑ-Καναδά, Omar Hamwi, έχει αποδείξει ότι η Dash συμμορφώνεται με τον ταξιδιωτικό κανόνα της FATF όπως το Bitcoin σε ένα ιστολόγιο σε Μεσαίο. Στην πραγματικότητα, είπε ακόμη ότι ο Dash ενέχει χαμηλότερο κίνδυνο μη συμμόρφωσης με το Bitcoin. 

Τι είναι ο κανόνας ταξιδιού της FATF?

Ο κανόνας ταξιδιού της FATF υπαγορεύει σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών εικονικού περιουσιακού στοιχείου (VASPs) να μοιράζονται σχετικά δεδομένα πελατών με δικαιούχους φορείς. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν το όνομα του αποστολέα, τον αριθμό λογαριασμού του αποστολέα που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία της συναλλαγής (π.χ. πορτοφόλι κρυπτογράφησης), τα στοιχεία ταυτοποίησης του αποστολέα όπως τη διεύθυνση ή τον αριθμό ταυτότητας, το όνομα του δικαιούχου και τον αριθμό λογαριασμού του δικαιούχου στον οποίο έχει υποβληθεί σε επεξεργασία η συναλλαγή.

Το Dash συμμορφώνεται με τον κανόνα ταξιδιού της FATF?

Από την ανακοίνωση του Ο κανόνας ταξιδιού της FATF, Πολλές ανταλλαγές έχουν ανακοινώσει ότι θα καταργήσουν την Dash και άλλα νομίσματα απορρήτου, συμπεριλαμβανομένων των Monero και ZCash. Τον Σεπτέμβριο, η OKEx είχε ανακοινώσει ότι θα καταργήσει την Dash, αλλά στις αρχές Οκτωβρίου, δήλωσε ότι επανεξετάζει την απόφασή της να κάνει το ίδιο. Σύμφωνα με μια λαβή Twitter, η Electric Coin Company, το CEX.io μπορεί επίσης να καταργήσει το Dash. Ο Coincheck είχε επίσης ανακοινώσει τον Μάιο ότι θα διαγραφεί Παύλα, Μονόρο, και Zcash.

Το Dash, ωστόσο, συμμορφώνεται με τον ταξιδιωτικό κανόνα της FATF όπως το Bitcoin, σύμφωνα με ένα στέλεχος της εταιρείας. Ο Περιφερειακός Διευθυντής της Dash για την Επιχειρηματική Ανάπτυξη στην περιοχή ΗΠΑ-Καναδά, Omar Hamwi, δημοσίευσε πρόσφατα ένα blog στο Medium στο οποίο εξήγησε πώς οι συναλλαγές Dash δεν ήταν ανώνυμες και πώς ήταν δυνατό για την Dash να συμμορφώνεται με τον ταξιδιωτικό κανόνα της FATF.

Το ιστολόγιο καθορίζει πώς το δίκτυο Bitcoin και το δίκτυο Dash είναι εντελώς πανομοιότυπα –

  1. Τόσο το δίκτυο Dash όσο και το Bitcoin λειτουργούν με το ίδιο σύνολο κανόνων συναλλαγών.
  2. Και τα δύο δίκτυα είναι δημόσια blockchain και είναι δεδομένα συναλλαγών – η διεύθυνση του αποστολέα, η διεύθυνση του παραλήπτη και το ποσό της συναλλαγής καταγράφονται με διαφάνεια στο blockchain και στα δύο δίκτυα.
  3. Τόσο το Bitcoin όσο και το Dash χρησιμοποιούν προαιρετικά το CoinJoin για να προσφέρουν στις συναλλαγές ένα συγκεκριμένο επίπεδο απορρήτου. Το CoinJoin, ενώ βελτιώνει την πτυχή απορρήτου του προφίλ ενός χρήστη, δεν παρέχει στον χρήστη πλήρη ανωνυμία. Στην πραγματικότητα, το CoinJoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε δίκτυο κρυπτογράφησης. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση συναλλαγών Bitcoin ισχύουν επίσης για το δίκτυο Dash.

Επομένως, εάν το Bitcoin μπορεί να συμμορφώνεται με τον κανόνα ταξιδιού της FATF, το ίδιο μπορεί και το Dash.

Το Dash δεν είναι ένα “Απόρρητο – Κεντρικό νόμισμα”

Τα ιστολόγια εξηγούν πώς το απόρρητο και η διαφάνεια δεν είναι δυαδικό, αλλά μάλλον φάσμα –

«Αυτό το φάσμα περιλαμβάνει την πλήρη προστασία των συναλλαγών (στην οποία οι διευθύνσεις ή τα ποσά αποκρύπτονται εντελώς από τρίτους παρατηρητές), προαιρετική θωράκιση συναλλαγών και απόλυτα διαφανείς συναλλαγές. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνει συναλλαγές “εκτός αλυσίδας” και άλλες βελτιώσεις που εμποδίζουν τρίτους να παρακολουθούν καθόλου συναλλαγές. “

Στην περίπτωση του Dash, το απόρρητο είναι ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό – διαφορετικά, οι συναλλαγές του είναι απόλυτα διαφανείς από προεπιλογή όπως οι Bitcoin. Η πρόσθετη δυνατότητα απορρήτου είναι διαθέσιμη μόνο στο πορτοφόλι της επιφάνειας εργασίας. Όσον αφορά το CoinJoin, συνδυάζει πολλαπλές πληρωμές από πολλούς καταναλωτές σε μία συναλλαγή ή μια σειρά συναλλαγών. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τους τρίτους παρατηρητές να προσδιορίσουν ποια διεύθυνση πλήρωσαν ποιοι παραλήπτες ή παραλήπτες. Το CoinJoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε διαφανές blockchain συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, καθιστώντας έτσι το Dash και το Bitcoin πανομοιότυπο όσον αφορά το απόρρητο. Το ιστολόγιο σημειώνει επίσης ότι με το Lightning Network του Bitcoin, οι χρήστες bitcoin απολαμβάνουν ανώνυμες συναλλαγές.


Οι χρήστες Bitcoin έχουν μια επιλογή «εκτός αλυσίδας» που ονομάζεται Lightning Network, το οποίο είναι εντελώς ανώνυμο. Ακόμη και οι κόμβοι (π.χ. διακομιστές) που μεταδίδουν συναλλαγές στο Lightning Network δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον κόμβο προέλευσης ή προορισμού των πληρωμών που δρομολογεί.

Έτσι, η Dash ενέχει χαμηλότερο κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς από το Bitcoin.

Το ιστολόγιο συνεχίζει να λέει ότι η Dash συνεργάστηκε με πολλές εταιρείες για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις οδηγίες της FATF. Οι συνεργάτες συμμόρφωσης τη βοηθούν να ανταποκριθεί στον Κανόνα ταξιδιού και σε άλλες απαιτήσεις συμμόρφωσης με διάφορους τρόπους, όπως παρακολούθηση συναλλαγών, εντοπισμός και αποκλεισμός συναλλαγών που χρησιμοποιούν μίξερ. Η κρυπτογράφηση έχει επίσης παραθέσει οδηγίες για τα VASP σχετικά με τον τρόπο εντοπισμού, αποκλεισμού και αναφοράς ύποπτων συναλλαγών Dash με βελτιωμένες δυνατότητες απορρήτου, όπως η χρήση ενός μίκτη.

Το ιστολόγιο εξηγεί με μεγάλη λεπτομέρεια πώς το Dash δεν παραβιάζει τις οδηγίες της FATF και βοηθά τις ανταλλαγές να αποφασίσουν εάν θα καταργήσουν την κρυπτογράφηση ή όχι. Ποια είναι η γνώμη σας για την κίνηση του Dash για να εξηγήσετε πόσο συμβατό είναι το Bitcoin με τον κανόνα ταξιδιού της FATF; Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στα παρακάτω σχόλια!

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map