Κορυφαία 10 αμφιλεγόμενα κρυπτονομίσματα του 2019

διαφήμιση Phemex

Το 2019 ήταν ένα έτος σκαμπανεβάσματα. Ενώ η αγορά ανέκαμψε από την πτωτική της διάθεση το 2018, τα περισσότερα κορυφαία κρυπτονομίσματα είναι πολύ κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών στα τέλη του 2017-αρχές του 2018. Αυτό που ήταν επίσης το 2019, είναι μια χρονιά αντιπαραθέσεων για τον κόσμο της κρυπτογράφησης. Ας δούμε μερικά από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα που δημιούργησαν νέα το 2019 λόγω των αντιπαραθέσεων που τους περιβάλλουν –

1. XRP

Το XRP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με κεφαλαιοποίηση της αγοράς και με το δικό του τεράστιο αίσθημα, που ονομάζεται στρατός XRP. Υπάρχουν θεωρίες ότι ο στρατός του XRP είναι απλώς συλλογή bots και ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter. Ενώ αυτή ήταν μια διαμάχη που έκανε τους γύρους τον Μάρτιο του 2019, μια άλλη διαμάχη που έφερε το Ripple σε πρόβλημα με την κοινότητα κρυπτογράφησης ήταν οι φήμες ότι η Ripple ρίχνει το XRP στην αγορά, καταστέλλοντας έτσι την τιμή της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επέκταση της Ripple στην οποία έχει συνεργαστεί με αξιοσημείωτες τράπεζες και παρόχους υπηρεσιών πληρωμών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Moneygram, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την τιμή της XRP. Η απόδοση του XRP για το 2019 παραμένει θλιβερή. Το Ripple έχει μειωθεί κατά 27% το τελευταίο 1 έτος, ακόμη χαμηλότερο από τα επίπεδα του 2018.

XRPΠηγή: Coinstats

Αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse διέλυσε το FUD γύρω από το ντάμπινγκ XRP σε μια συνέντευξη με τον Anthony Pompliano, η τιμή του XRP συνεχίζει να αγωνίζεται σε αυτήν την πτωτική αγορά.

Το να προσθέσετε στα δεινά της XRP ήταν η αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της Ripple από επενδυτές το 2018 ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία τους είχε παραπλανήσει με την πώληση μιας μη εγγεγραμμένης ασφάλειας. Τον Σεπτέμβριο, η Ripple είχε προσπαθήσει να κερδίσει το επιχείρημα ισχυριζόμενη ότι οι επενδυτές δεν ήταν σε θέση να υποβάλουν τις αξιώσεις καθώς το χρονοδιάγραμμά τους είχε λήξει. Ωστόσο, απέτυχε να απαντήσει πώς το XRP δεν ήταν ασφάλεια. Η αγωγή συνεχίζεται, και σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, στις 4 Δεκεμβρίου, ο Ripple υπέβαλε πρόταση για απόρριψη της αγωγής κατηγορίας για το επιχείρημα, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση είναι αντιφατική και «αυτοκαταστροφική». Η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου για την υπόθεση δεν έχει ακόμη εκδοθεί και, όταν συμβεί αυτό, είναι πιθανό να προκαλέσει σημαντική θετική ή αρνητική μεταβολή στην τιμή του XRP.

2. Tether (USDT)

Ο Tether άρπαξε το επίκεντρο, για λάθος λόγους, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, όταν ο δικηγόρος του παραδέχτηκε ότι το stablecoin υποστηρίχθηκε μόνο στο 74% από μετρητά και ισοδύναμα. Ο Stuart Hoegner, γενικός σύμβουλος της εταιρείας, είπε:

«Από την ημερομηνία [30 Απριλίου] Υπογράφω αυτήν την ένορκη δήλωση, ο Tether έχει διαθέσιμα μετρητά και ισοδύναμα μετρητών (βραχυπρόθεσμες αξίες) συνολικού ύψους περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 74 τοις εκατό των τρεχουσών εκκρεμών δανείων»,

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης (NYAG) ισχυρίστηκε επίσης ότι η Bitfinex, η άλλη εταιρεία της iFinex, η μητρική εταιρεία της Tether, έλαβε δάνειο 600 εκατομμυρίων δολαρίων από τα αποθεματικά της Tether που δεν έχει εξοφλήσει. Αυτό ξεκίνησε μια συζήτηση στην κοινότητα κρυπτογράφησης για τη νομιμότητα του Tether ως αξιόπιστου stablecoin.

τριχιά


Η μητρική εταιρεία του Tether, iFinex, αντιμετώπισε επίσης προβλήματα όταν μια δικηγορική εταιρεία Roche Freedman LLP με έδρα τη Νέα Υόρκη χαστούκισε μια αγωγή εναντίον του και συνδεδεμένων εταιρειών και ατόμων, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποιούν συλλογικά κρυπτογράφηση για «εξαπάτηση επενδυτών, χειραγώγηση αγορών και απόκρυψη παράνομων εσόδων». Σύμφωνα με την αγωγή, η BitFinex και η Tether ήταν δύο επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα iFinex, το οποίο ήταν «Part Fraud, Part Pump and Dump and Part Money Laundering». Η αγωγή ισχυρίστηκε επίσης ότι το iFinex είχε εκδώσει τεράστια ποσά μη υποστηριζόμενων νομισμάτων USDT για χειρισμό της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, παρά όλες αυτές τις αντιπαραθέσεις, η Tether εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά κρυπτογράφησης.

3. Tron (TRX)

Το TRX είναι ένα νόμισμα το οποίο, παρά τις πολυάριθμες προσπάθειες του Justin Sun, παρέμεινε bearish για μεγαλύτερο μέρος του 2019. Το νόμισμα είχε ξεκινήσει μια bull bull στα τέλη του 2018, κορυφώνοντας τον Ιανουάριο του 2019 στα 0,29 $, αλλά από τότε έχει μειωθεί έπειτα.

ΤρόνΠηγή: Coinstats

Η απόδοση της TRX έχει εν μέρει σχέση με τις αντιπαραθέσεις που αφορούν τον διευθύνοντα σύμβουλό τους, Justin Sun. Τον Ιούλιο, ο Sun έπρεπε να παρευρεθεί σε μεσημεριανό γεύμα με τον Warren Buffett, το οποίο είχε αγοράσει καταβάλλοντας ρεκόρ 4,57 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια δημοπρασία φιλανθρωπίας στο eBay. Ωστόσο, 4 ημέρες πριν από το μεσημεριανό γεύμα, ο Justin Sun το ακύρωσε επικαλούμενο ιατρικό επείγον. Η ακύρωση έστειλε την τιμή του TRX. Αργότερα, ο Justin Sun δημοσίευσε φωτογραφίες του σε ένα πάρτι με επηρεαστές κρυπτογράφησης στο Σαν Φρανσίσκο και αυτό δεν έγινε δεκτό από την κοινότητα κρυπτογράφησης. Ωστόσο, η ιστορία του πάρτι μπορεί να ήταν ένα ψεύτικο άλλοθι. Οι φήμες είναι ότι η Sun είχε συλληφθεί από την κορυφαία ρυθμιστική αρχή διαδικτύου του Πεκίνου στην Κίνα τον ερευνά για υποψίες σχετικά με την παράνομη συγκέντρωση χρημάτων, το ξέπλυμα χρήματος, τη διανομή πορνογραφίας και τον τζόγο.

Μια άλλη διαμάχη γύρω από την Tron το 2019 ήταν οι ισχυρισμοί ότι το TRX διαπραγματεύεται. Σύμφωνα με ένα κανω ΑΝΑΦΟΡΑ από το Blockchain Transparency Institute που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2019, η Tron συγκαταλέγεται στα υψηλότερα μάρκες με πλύσιμο με 85% ψεύτικο όγκο.

4. & 5. & 6. Dash (DASH), Monero (XMR), ZCash (ZEC)

Τα κορυφαία νομίσματα απορρήτου – Dash (DASH), Monero (XMR) και ZCash (ZEC) – όλα μαστιγώθηκαν από το ίδιο ζήτημα, το να διαγραφούν από τις ανταλλαγές, επειδή φέρεται ότι δεν συμμορφώνονται με τον ταξιδιωτικό κανόνα της FATF. Πρόσφατα, η Bitbay, μια ανταλλαγή κρυπτογράφησης που λειτουργεί στην Ανατολική Ευρώπη ανακοίνωσε ότι καταργούσε το Monero [XMR] επειδή το κρυπτογράφηση «μπορεί να χρησιμοποιήσει επιλεκτικά χαρακτηριστικά ανωνυμίας μεταξύ έργων».

Πηγή: Systweak

Η ανταλλαγή Νοτίου Κορέας Upbit και η ιαπωνική Coincheck έχουν ήδη καταργήσει τα τρία νομίσματα απορρήτου. Η OKEx, αφού ανακοίνωσε ότι πρόκειται να τις διαγράψει, αποφάσισε να επανεξετάσει την απόφασή της. Η CEX.io ανακοίνωσε επίσης τα σχέδιά της για κατάργηση των XMR, DASH και ZEC.

Λόγω των ανακοινώσεων διαγραφής και της γενικής πτωτικής διάθεσης της αγοράς, οι τιμές των νομισμάτων έχουν μειωθεί σημαντικά από τα υψηλά όλων των εποχών. Τη στιγμή του Τύπου, η Monero διαπραγματεύεται στα 49 $, μειωμένο κατά 91% από τον Ιανουάριο του 2018 ATH στα 542,33 $. Η Dash διαπραγματεύεται στα 46,22 $, μειωμένο κατά 97% από τον Δεκέμβριο του 2017 ATH στα 1493,59 $. Το ZCash κάνει το χειρότερο από όλα. Διαπραγματεύεται στα 29,94 $, μειωμένο κατά 99% από τον Οκτώβριο του 2016 στα 3191,93 $.

7. Digibyte (DGB)

Το Digibyte (DGB) έγινε το κέντρο της διαμάχης όταν ο ιδρυτής του νομίσματος Ο Jared Tate επέκρινε σκληρά τον Justin Sun, Διευθύνων Σύμβουλος της Tron και η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων Poloniex. Το επιχείρημά του εναντίον του Tron ήταν ότι ήταν πολύ συγκεντρωτικό. Είπε ότι το TRX ήταν 100% προπαρασκευασμένο και ελεγχόμενο από τον Justin Sun και το Ίδρυμα Tron. Από τα 100 δισεκατομμύρια TRX που είχαν προ-εκδοθεί, 66 δισεκατομμύρια ήταν σε κυκλοφορία και τα υπόλοιπα – 34 δισεκατομμύρια ήταν με τον Justin Sun. Είπε επίσης ότι το δίκτυο Tron διευθύνεται από συνολικά 27 κόμβους «Super Representative» και ελέγχονται ως επί το πλείστον από το Sun και το Ίδρυμα Tron χρησιμοποιώντας το Delegated Proof-of-Stake (DPoS). 

digibyte

Εξέφρασε επίσης την ενόχλησή του στον Justin Sun έχοντας αναλάβει τον Poloniex. Σύμφωνα με το tweet του, ήταν αναστατωμένος που τα προσωπικά του δεδομένα και τα πιο ευαίσθητα δεδομένα των φίλων του, της οικογένειας και των άλλων πελατών της Digibyte των ΗΠΑ ήταν τώρα στα χέρια του Poloniex.

8/8 Είμαι τυχαία τα προσωπικά μου δεδομένα, τα δεδομένα των φίλων και των οικογενειών μου και άλλες ΗΠΑ #DigiByte τα πιο ευαίσθητα δεδομένα πελατών βρίσκονται τώρα στα χέρια αυτού του τσίρκου που είναι τώρα # Πολονιξ. Ή το $ TRX θα πρέπει να το ονομάσουμε τώρα. Ευχαριστώ @ jerallaire https://t.co/pLg9qrIYse

– Jared Tate (@jaredctate) 4 Δεκεμβρίου 2019

Η Poloniex απάντησε στο Tate’s καταργώντας το DGB από την ανταλλαγή χωρίς εξήγηση.

poloniex dgbΠηγή: Twitter

Το Poloniex έλαβε σοβαρή αντίδραση από την κοινότητα κρυπτογράφησης για την αντίδρασή της στην κριτική του Tate.

8. Matic Network (MATIC)

Το Matic Network (MATIC) έγινε πρόσφατα το κέντρο της προσοχής στην κοινότητα κρυπτογράφησης όταν το νόμισμα απορρίφθηκε στο Binance και από 0,041 $, έπεσε στα 0,011 $, χάνοντας έτσι πάνω από το 60% της αξίας του σε λίγες ώρες.

maticusd 1d δυαδικόMATIC / USD 1-Day Chart στο Binance (TradingView)

Εκείνη την εποχή, κυκλοφόρησαν στην αγορά φήμες σχετικά με την απόρριψη της δουλειάς του. Σύμφωνα με τον Samuel JJ Gosling, τον ιδρυτή του Validity Crypto, η ομάδα του Matic Network ήταν υπεύθυνη για τη διαφήμιση dump που είχαν μεταφέρει 1.495.322.715 MATIC, που αντιστοιχούσε στο 15% της προμήθειας, τις τελευταίες 50 ημέρες, και οι μάρκες είχαν προσγειωθεί στο Binance για εκκαθάριση. Ωστόσο, η φήμη διαλύθηκε από έναν προγραμματιστή Ethereum, Eric, ο οποίος κοινοποίησε ότι μόνο 290.000.000 MATIC είχαν σταλεί στην Binance. Λίγο αργότερα, ο Γκόσλινγκ διόρθωσε επίσης τους ισχυρισμούς του και δημοσίευσε τη συγγνώμη του, αλλά μέχρι τότε η ζημιά είχε ήδη γίνει. 

Η Matic έκανε μια ανάκαμψη αμέσως μετά το χτύπημα, φθάνοντας στα 0,0196 $ στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά τώρα το νόμισμα έχει πέσει στα 0,0121 $ λόγω της συνολικής πτωτικής διάθεσης της αγοράς κρυπτογράφησης.

9. Διακριτικό KIN (KIN)

Η καναδική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, η Kik είχε κάνει μια αρχική προσφορά νομισμάτων (ICO) για την πώληση του διακριτικού της, Kin, και συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια από αυτήν. Ο ICO έγινε αμφιλεγόμενος όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία για πώληση ενός μη εγγεγραμμένου τίτλου. Σύμφωνα με την κατάθεση της SEC, η εταιρεία με μετρητά είχε πραγματοποιήσει το ICO και πούλησε ένα ψηφιακό διακριτικό χωρίς κατάλληλες γνωστοποιήσεις.

«Λιγότεροι και λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το Kik Messenger. Η εταιρεία αναμένεται να εξαντλήσει τα μετρητά για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της έως το τέλος του 2017, αλλά τα έσοδά της ήταν ασήμαντα », δήλωσε η κατάθεση..

Σε απάντηση στην κατάθεση, η KiK ξεκίνησε μια καμπάνια με την ονομασία #DefendCrypto και συγκέντρωσε πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψει τα νομικά έξοδα της αγωγής. Τον Αύγουστο, η KiK εξέδωσε κατάθεση, αμφισβητώντας τις αξιώσεις της SEC. Σύμφωνα με το παρατεταμένο έγγραφο των 130 σελίδων, ο KiK υποστήριζε τη στάση του ότι ο Kin δεν ήταν ασφάλεια και η SEC σκόπιμα «στρίβει τα γεγονότα» για να το δείξει ως ένα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της KiK, Ted Livingston, ισχυρίστηκε ότι –

«Η SEC προσπαθεί να ζωγραφίσει μια εικόνα ότι το έργο Kin ήταν μια πράξη απελπισίας και όχι η τολμηρή κίνηση που επρόκειτο να κερδίσει το παιχνίδι, και αυτό που ακολούθησαν όλοι οι Kakao, Line, Telegram και Facebook».

Η νομική αναταραχή επηρέασε δραστικά την αξία του διακριτικού. Τώρα διαπραγματεύεται στα 0,000003 $, κάτω από το 99% από το υψηλό όλων των εποχών των 0,0012 $ που επιτεύχθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Ο 24ωρος όγκος συναλλαγών του διακριτικού είναι μικρότερος από 200.000 $.

10. Ανοιχτό δίκτυο Telegram IOU (GRAM)

Κανάλι τηλεγραφήματος

Όπως και το KiK, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram βρίσκεται επίσης στη σούπα λόγω της πρωτοβουλίας κρυπτογράφησης. Η εταιρεία διεξήγαγε επίσης ένα ICO που συγκέντρωσε ένα επιβλητικό 1,7 δισ. Δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, αλλά η εταιρεία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τη δημόσια πώληση του ICO της επειδή φοβόταν να αντιμετωπίσει προβλήματα με την SEC. Εξαιτίας αυτού, το διακριτικό GRAM δεν είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό καθώς δεν έχει εισαχθεί σε χρηματιστήρια. Ωστόσο, σύμφωνα με αναφορές, μια υπόγεια αγορά για το διακριτικό ευδοκιμεί.

Ωστόσο, τον Οκτώβριο, η SEC υπέβαλε ένα αγωγή εναντίον της εταιρείας για φερόμενη παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών με την πώληση παράνομων διακριτικών. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ενημερώσεις, η SEC διέταξε τον ιδρυτή και CEO της Telegram Pavel Durov να καταθέσει στην υπόθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατά του αμφιλεγόμενου ψηφιακού διακριτικού της εταιρείας.

Ποιο διακριτικό, νομίζετε, θα ξεπεράσει τις αντιπαραθέσεις το 2020 και θα ανακτήσει τη φήμη και την αξία του; Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας στα παρακάτω σχόλια!

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map