Πώς τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων έχουν χάσει πάνω από 1,5 δισ. Δολάρια σε επενδυτικά ταμεία

Η αγορά κρυπτονομισμάτων αξίζει περίπου 350 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Σε σύγκριση με τις πιο παραδοσιακές αγορές, αυτό δεν μοιάζει πολύ. Ο χρυσός, για παράδειγμα, στον οποίο οι ειδικοί συγκρίνουν συνήθως το Bitcoin, αξίζει περίπου 8 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μία προοπτική. Μια διαφορετική προοπτική είναι το γεγονός ότι πάνω από 1,5 δισ. Δολάρια σε επενδυτικά κεφάλαια έχουν κλαπεί από διάφορες ανταλλαγές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών.

Αυτά είναι πολλά χρήματα και είναι ένα πρόβλημα που δεν ξεφεύγει. Στην πραγματικότητα, καθώς εξελίσσεται η τεχνολογία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, το ίδιο κάνουν και οι τεχνικές και τα κόλπα.

Όρος Gox: Ένα λάθος από το οποίο δεν μάθαμε

Όλα ξεκίνησαν με το Mt. Gox. Λειτουργεί μεταξύ 2010 και 2014, στο αποκορύφωμά του, Mt. Η Gox χειρίστηκε τουλάχιστον το 70% των συναλλαγών Bitcoin.

Το γεγονός ότι ο Όρος Ο ιστότοπος Gox προοριζόταν αρχικά να ανταλλάσσει Magic: Οι κάρτες Gathering online θα έπρεπε ίσως να γράφουν στον τοίχο για την κοινότητα κρυπτονομισμάτων. Δυστυχώς, δεν ήταν.

Μετά από μια σειρά παραβιάσεων ασφαλείας, ύποπτης δραστηριότητας και ανεξήγητων δυσλειτουργιών του συστήματος, αποσύρσεις από το Mt. Το Gox τέθηκε σε αναστολή επ ‘αόριστον τον Φεβρουάριο του 2104. Λίγο αργότερα, το χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι πάνω από 850.000 bitcoin.

Εκείνη την εποχή, αυτός ο αριθμός αντιπροσώπευε περισσότερο από το έξι τοις εκατό όλων των bitcoin που υπάρχουν. Ολόκληρη η αγορά αντέδρασε σε είδος, με το Bitcoin να χάνει το 20% της αξίας του. Ενώ μόνο 24.000 επενδυτές κράτησαν κεφάλαια που επηρεάστηκαν άμεσα, η όλη κατάσταση έστειλε επενδυτές σε όλο τον κόσμο σε ένα άκρο.

Όρος Ο Gox υπέβαλε πτώχευση λίγο αργότερα. Ωστόσο, η ζημιά έγινε και συνεχίζεται. Μέχρι σήμερα, η υπόθεση είναι εδραιωμένος στη νομιμότητα και τη σύγκρουση. Οι πιστωτές δεν έχουν ακόμη δει την αποζημίωση των ζημιών τους.

QuadrigaCX: Τραγωδία ή σκάνδαλο?

Η τελευταία μεγάλη επίθεση σε κρυπτονομίσματα του 2018 δεν ήταν ούτε καν χάκερ. Ήταν περισσότερο μια προσωπική τραγωδία, που μαστίζονταν από φήμες και πιθανό σκάνδαλο, που συνέβη επίσης με την απώλεια περιουσιακών στοιχείων επενδυτή 190 εκατομμυρίων δολαρίων..

Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της QuadridaCX Gerald Cotton πέθανε ξαφνικά από τη νόσο του Crohn τον Δεκέμβριο του 2018, ο κόσμος της κρυπτογράφησης σοκαρίστηκε. Όπως πάντα όταν πέθανε ένας νεαρός, ήταν μια απροσδόκητη και καταστροφική απώλεια.  

Δυστυχώς, η απώλεια ενισχύθηκε από το γεγονός ότι για τους τελευταίους οκτώ μήνες, κανείς, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής κληρονόμου του Cotten, της συζύγου του Τζένιφερ Ρόμπερτσον, δεν μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια που είχαν στο Quadriga. Ο Cotton κράτησε τους κωδικούς πρόσβασης στα ψηφιακά πορτοφόλια της Quadriga. Ο κρυπτογραφημένος φορητός υπολογιστής του έχει αποδειχθεί αδιαπέρατος.

Επιπλέον, πολλές σκιερές συμπτώσεις περιβάλλουν όλο το συγγνώμη χάος. Υπάρχουν αρκετά αναπάντητα ερωτήματα που αφθονούν τις φήμες για απάτες και στρατηγικές εξόδου.


Binance: Dark Horse Hackers

Αν υπήρχε μια ανταλλαγή, κανείς δεν περίμενε να γίνει θύμα πειρατείας, ήταν ο Binance. Αφού έσκασε στη σκηνή κρυπτογράφησης το καλοκαίρι του 2017, η Binance έγινε γρήγορα ηγέτης της βιομηχανίας στην ασφάλεια, την ευελιξία και τον καθαρό όγκο συναλλαγών.

Τον Μάιο, η ανταλλαγή υπέστη ένα 40 εκατομμύρια δολάρια. Αντιπροσωπεύοντας περίπου το 2% των συμμετοχών σε bitcoin, η Binance είχε τα εφεδρικά κεφάλαια για να καλύψει την απώλεια αυτού του όγκου.

Ωστόσο, οι επακόλουθες επιπτώσεις στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων ήταν άμεσες και ισχυρές. Εάν ακόμη και το Binance δεν ήταν ασφαλές από χάκερ, πού είναι ασφαλή τα ψηφιακά στοιχεία?

Το μέλλον: Φωτεινό ή λαμπερό?

Το 2019 σημειώθηκε μια πλημμύρα από νέες ανταλλαγές που έπληξαν την αγορά. Τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν τις τυπικές δυνατότητες ασφαλείας που διατίθενται τώρα μέσω των περισσότερων κρυπτογραφικών ανταλλαγών.

Ωστόσο, έχει γίνει πολύ εύκολο να ξεκινήσετε μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, είναι μια κερδοφόρα πρόταση. Αυτό οδήγησε σε πολλές ευκαιριακές δραστηριότητες ανταλλαγής.

Για αυτόν τον λόγο, η επιλογή μιας αξιόπιστης και σταθερής πλατφόρμας είναι επιτακτική. Ορισμένες νέες ανταλλαγές έχουν δέσμευση για την ασφάλεια και τις καλύτερες προσφορές υπηρεσιών φυλής.

Ένα από τα πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε ανταλλαγές, ecxx, έχει δεσμευτεί για την ασφαλή και αξιόπιστη προστασία ψηφιακών στοιχείων Το ecxx exchange διαθέτει πολυεπίπεδη ασφάλεια, σχεδιασμένη για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των λιανικών επενδυτών.

Η Ecxx δηλώνει ένα όραμα που περιλαμβάνει το να γίνει η κορυφαία ανταλλαγή ψηφιακών στοιχείων στον κόσμο. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο από το Coinbase, το Binance ή το Kraken. Αυτό σημαίνει επίσης ότι βρίσκονται σε αυτό για μεγάλες αποστάσεις.

Καθώς οι ανταλλαγές ψηφιακών στοιχείων προχωρούν, γίνονται πιο φιλικές προς το χρήστη και διαδραστικές, είναι θετικό και ίσως αυτό σημαίνει ότι οι ανταλλαγές αυτές τις μέρες φαίνεται να μαθαίνουν από τα προηγούμενα λάθη των προηγούμενων γιγαντιαίων, καθώς η ecxx δημιούργησε μια πλατφόρμα αφιερωμένη στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map