Κίνα Φέρνοντας κανονισμού τραπεζικού επιπέδου στο Blockchain, αλλά δεν είναι έτοιμο να αγκαλιάσει το Crypto

διαφήμιση Phemex

Η Κίνα ήταν γνωστή για την στάση της απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Ενώ υπήρχαν φήμες ότι η Κίνα θα υιοθετήσει κρυπτογράφηση όταν η Κίνα ψήφισε τον κρυπτογραφικό νόμο, ωστόσο, η πραγματικότητα απέχει πολύ από την αλήθεια. Από την άλλη πλευρά, οι πρωτοβουλίες blockchain της Κίνας υποδηλώνουν ότι φέρνει ασφάλεια τραπεζικού επιπέδου στο blockchain και εργάζεται σοβαρά για τη ρύθμιση του blockchain. Ακολουθεί μια ματιά στις διαφορετικές πρωτοβουλίες blockchain της Κίνας. 

Ο Huangzhao κυκλοφορεί το πρώτο κυβερνητικό Blockchain

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η ανατολική πόλη Hangzhou της Κίνας έχει ολοκληρώθηκε το την κατασκευή και δοκιμαστική λειτουργία της «Κυβερνητικής Αλυσίδας Υπηρεσιών», του πρώτου υποκείμενου συστήματος που βασίζεται σε blockchain για κυβερνητικές υποθέσεις. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε τεχνικά από το τοπικό έργο blockchain Bytom. Το σύστημα προσφέρει κορυφαία ασφάλεια με την αρχιτεκτονική One-mainchain + multi-sidechain του Bystack και έχει αρχικά δημιουργήσει τέσσερις κόμβους blockchain.

Στην πραγματικότητα, η δοκιμαστική έναρξη ξεκίνησε τον Μάιο και έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια μπλοκ τους τελευταίους 6 μήνες. Τα μπλοκ που δημιουργήθηκαν έχουν τροφοδοτήσει πολλά σενάρια εφαρμογών. 

Η κατασκευή του συστήματος είναι επίσης ένας δείκτης ότι στο μέλλον θα υπάρχουν ανεξάρτητα και ελεγχόμενα blockchains που θα υποστηρίζουν πολλαπλές κυβερνητικές υποθέσεις και σενάρια blockchain. 

Ο Ma Qianli, Διευθύνων Σύμβουλος του Bytom’s Bytack είπε, 

Σε αντίθεση με το προϊόν POC (Proof of Concept), η κυβερνητική αλυσίδα υπηρεσιών κυκλοφόρησε μετά από έξι μήνες δοκιμαστικής δοκιμής και μια δέσμη ερευνητικών εργασιών, η οποία θα σημειώσει πρόοδο με το μοντέλο blockchain plus κυβερνητικών υπηρεσιών και θα εξυπηρετήσει τους ανθρώπους με καλύτερη εμπειρία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Οι κάτοικοι πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο ταυτότητας ταυτότητας για τη διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με φορείς εξουσίας. Προς τα εμπρός, οι πληροφορίες ταυτότητας θα συγχρονιστούν επίσης στην Κυβερνητική Αλυσίδα Υπηρεσιών, έτσι ώστε οι πληροφορίες ταυτότητας των κατοίκων να μπορούν να έχουν μεγαλύτερη περίοδο ισχύος και ευρύτερο πεδίο εφαρμογής. Επιπλέον, θα εξαλειφθεί η ανάγκη για ανάκαμψη μεταξύ ανώτερων τμημάτων. Επίσης, στο μέλλον, καθώς περισσότερα τμήματα γίνονται μέρος της αλυσίδας, θα γίνεται ολοένα και πιο εύκολο να συντονιστούν οι κυβερνητικές υποθέσεις μεταξύ διαμερισμάτων, πόλεων και επαρχιών. 

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα καθορίσει βιομηχανικά πρότυπα σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό τομέα

Η Yifei Fan, αντιπρόεδρος της PBoC στην Εθνική Τεχνική Επιτροπή μίλησε πρόσφατα ότι η τράπεζα στοχεύει να βελτιώσει την εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Είναι ενδιαφέρον ότι το blockchain είναι επίσης στη λίστα. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν υπηρεσίες cloud και τεχνητή νοημοσύνη. 

«Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος είτε δεν διαθέτει τα πρότυπα είτε χρειάζεται να ενημερώσει τα υπάρχοντα πρότυπα. Οι ισχύοντες κανονισμοί για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες δεν είναι σαφείς και αρκετά ισχυροί για να καθοδηγήσουν τις εξελίξεις υψηλής ποιότητας στον κλάδο. ” 

Αυτός είπε, 


Είναι ενδιαφέρον ότι η δήλωση έρχεται μετά τη δημιουργία δύο άλλων βιομηχανικών προτύπων από την κυβέρνηση. Ένα για την εγγραφή όλων των νέων έργων blockchain και 11 κατηγορίες προϊόντων fintech για ψηφιακές πληρωμές. 

Το Ant Financial Work της Alibaba προς μια άδεια εικονικής τράπεζας της Σιγκαπούρης

Η Ant Financial της Alibaba Group, η κινεζική εταιρεία online πληρωμών είναι είπε να υποβάλλετε αίτηση για άδεια ψηφιακής τραπεζικής στη Σιγκαπούρη. Επιπλέον, η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης θα εκδώσει έως και πέντε νέες άδειες ψηφιακής τράπεζας. Αυτά περιλαμβάνουν επίσης μη τραπεζικούς παίκτες. Αυτό θα επιτρέψει στους φορείς εκμετάλλευσης να παρέχουν μια σειρά χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και να λαμβάνουν καταθέσεις από πελάτες λιανικής με την πλήρη άδεια ψηφιακής τράπεζας. 

Επιπλέον, ο κανόνας ζήτησε από τους αιτούντες να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 31 Δεκεμβρίου, μετά την οποία η MAS αναμένει να ανακοινώσει επιτυχημένους υποψηφίους στα μέσα του 2020. 

Αναμένεται να εκδώσει πέντε άδειες εικονικής τραπεζικής, συμπεριλαμβανομένων 2 αδειών εικονικής τραπεζικής και 3 αδειών εικονικής τραπεζικής. Αυτό θα επιτρέψει στις εταιρείες Fintech να υιοθετήσουν προηγμένη τεχνολογία και ανάλυση δεδομένων για να παρέχουν καλύτερες τραπεζικές υπηρεσίες με σχετικά χαμηλό κόστος.

Τοπικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης στη Σαγκάη

Οι αξιωματούχοι της Σαγκάης είναι έτοιμοι να ελέγξουν τις τοπικές ανταλλαγές κρυπτογράφησης Επιπλέον, η καταστολή της Κίνας στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo, απαγορεύοντας τη δημοσίευση οποιωνδήποτε δημοσιεύσεων χρησιμοποιώντας το “Blockchain και Crypto Trading” ταυτόχρονα αρκεί για να υποθέσουμε ότι η βεβαιότητα γύρω από την κρυπτογράφηση στην Κίνα δεν είναι κοντά και θα διαρκέσει πολύ χρόνο.

Όχι μόνο αυτό το μείγμα αποδόσεων έχει μια άλλη συστροφή σε αυτό, σε μια άλλη περίπτωση η Κίνα σχεδιάζει να ανταμείψει τους στρατιώτες της σε κρυπτογράφηση. Τα κουπόνια που βασίζονται σε blockchain θα δοθούν σε στρατιώτες που θα κερδίσουν υψηλούς βαθμούς από δασκάλους κατά την περίοδο εκπαίδευσης. Επιπλέον, οι στρατιώτες μπορούν επίσης να κερδίσουν κρυπτογραφικές ανταμοιβές όταν ολοκληρώνουν συγκεκριμένες εργασίες ή υπερέχουν στον τομέα τους.

Η Κίνα μπορεί να εθνικοποιήσει τα εξωχρηματιστηριακά γραφεία

Σε πρόσφατο συνέντευξη με τον Luke Martin, ο Dovey Wan, ο ιδρυτής της Primitive Crypto, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό ότι στο εγγύς μέλλον, όλα τα κανάλια ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων OTC και των ανταλλαγών, θα εθνικοποιηθούν. Είπε,

«Υπάρχει πιθανότητα στο εγγύς μέλλον, να εθνικοποιηθούν όλα τα κανάλια ρευστότητας, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων OTC και των ανταλλαγών. Αυτοί (κινεζική κυβέρνηση) μπορούν να επηρεάσουν τη ρευστότητα και το dApps. “

Επιπλέον, έγιναν συζητήσεις για τα πιθανά πλεονεκτήματα ενός ψηφιακού Renminbi. Σχετικά με αυτό, ο Wan σχολίασε ότι «θα συγκεντρώσει σε μεγάλο βαθμό τη νομισματική δύναμη πίσω στο PBoC». Ανέφερε επίσης ότι θα βοηθήσει στον περιορισμό του «σκιώδους τραπεζικού προβλήματος» της Κίνας, το οποίο ανέρχεται σε 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Στην πραγματικότητα, ενώ το ψηφιακό RMB σκοπεύει να είναι άμεση αντικατάσταση του fiat της Κίνας, θα εξαλείψει το απόρρητο που προσφέρει το παραδοσιακό νόμισμα και θα καταγραφεί στο κεντρικό καθολικό της Κίνας.

Ενισχύστε τη ρύθμιση και τον έλεγχο, περιορίστε το Cryptocurrency Trading – PBOC Shanghai Office

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, το Κοινό Συνέδριο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας της Σαγκάης και η έδρα της Σαγκάης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας πρόκειται να περιορίσουν τις συναλλαγές κρυπτογράφησης. Θα παρακολουθούν ενεργά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εικονικού νομίσματος εντός της δικαιοδοσίας. Μόλις ανακαλυφθεί, θα απορριφθεί αμέσως και θα αποτραπεί να συμβεί νωρίς. Η ανακοίνωση αναφέρει περαιτέρω,

Μόλις ανακαλυφθεί, θα απορριφθεί αμέσως και θα αποτραπεί να συμβεί νωρίς. Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ώστε να μην αναμιγνύουν τεχνολογία blockchain με εικονικό νόμισμα. Υπάρχουν πολλαπλοί κίνδυνοι στη χρηματοδότηση και τη διαπραγμάτευση της έκδοσης εικονικού νομίσματος, συμπεριλαμβανομένου του ψευδούς κινδύνου ενεργητικού, του κινδύνου επιχειρηματικής αποτυχίας, του κινδύνου κερδοσκοπίας επενδύσεων κ.λπ..

Επίσης, εάν οι επενδυτές ανακαλύψουν διάφορες μορφές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και οργανισμών ή ατόμων εικονικού νομίσματος, μπορούν να αναφέρουν στις ρυθμιστικές αρχές. Πολίτες που είναι ύποπτοι για διάπραξη εγκλημάτων μπορούν να σταλούν στη δημόσια ασφάλεια.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map