Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Περισσότερη χρήση της τεχνολογίας Blockchain θα μπορούσε να αποφέρει οφέλη στην Αφρική

διαφήμιση Phemex

Η σχετικά πρόσφατη εμπειρία στον περιορισμό των επιδημιών του Έμπολα στην Αφρική επέτρεψε στα έθνη της να συγκρατήσουν αποτελεσματικά την εξάπλωση του κοροναϊού. Πολλές αφρικανικές χώρες έχουν αναπτύξει γρήγορα αποτελεσματικά μέτρα παρακολούθησης, ιχνών και καραντίνας του είδους που απουσιάζουν σημαντικά στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ωστόσο, η οικονομική επίπτωση του ιού πλήττει τμήματα της Αφρικής με άλλους πιο έμμεσους τρόπους. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα έργα ότι η αξία των εμβασμάτων προς την Υποσαχάρια Αφρική θα μειωθεί κατά περίπου 9% το 2020 λόγω της παγκόσμιας ύφεσης που προκαλείται από την πανδημία. Σε μια περιοχή όπου πολλές οικογένειες εξαρτώνται από εμβάσματα από μέλη του εξωτερικού, η πτώση είναι πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση της επισιτιστικής ανασφάλειας και της φτώχειας. 

Επιπλέον, η Παγκόσμια Τράπεζα διαπίστωσε ότι το κόστος αποστολής εμβασμάτων αξίας 200 $ στην υποσαχάρια Αφρική είναι περίπου 8,5% – μεταξύ των πιο ακριβών στον κόσμο. Ωστόσο, αναγνωρίζει επίσης ότι η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ένας τομέας που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του κόστους των εμβασμάτων. Η μείωση του κόστους θα συμβάλει στην αύξηση της αξίας των πληρωμών από το εξωτερικό, συμβάλλοντας στην αντιστάθμιση ορισμένων από τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης COVID-19. 

Μείωση χρεώσεων εμβάσματος με χρήση Blockchain

Δεδομένου του χαμηλού κόστους αποστολής πληρωμών μέσω blockchain, φαίνεται πιθανό ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση του κόστους των εμβασμάτων στην υποσαχάρια Αφρική. Είναι ένας τομέας που η εταιρεία ανάπτυξης blockchain Jelurida έχει εντοπίσει όπου το blockchain θα μπορούσε να κάνει σημαντική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων που ζουν στην Αφρική. 

Μέσω του υποκαταστήματος της Αφρικής, Jelurida Africa DLT, η εταιρεία συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις για να τους βοηθήσει να εφαρμόσουν τις λύσεις που βασίζονται σε blockchain στις επιχειρήσεις τους. Η Jelurida διαχειρίζεται την πλατφόρμα πολλαπλών αλυσίδων Ardor, η οποία διαθέτει μια καινοτόμο δομή αλυσίδας γονέων και παιδιών. Οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει το Ardor για να δημιουργήσει τη δική του παιδική αλυσίδα για οποιαδήποτε περίπτωση χρήσης. 

Το Bitswift είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Λειτουργεί τα τελευταία έξι χρόνια και αποφάσισε να μεταφέρει την αρχιτεκτονική blockchain στο Ardor το 2017. Το Bitswift είναι ένας συνδυασμός εταιρειών και μιας διαδικτυακής κοινότητας που συνεργάζεται για την προώθηση υγιών ψηφιακών τρόπων ζωής. Του Bitswift.cash Το υποκατάστημα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει στην οικονομία των token που βασίζεται σε blockchain, παρέχοντας ένα μέσο χαμηλού κόστους για τα δύο μέρη να κάνουν συναλλαγές αξίας. Έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει ακόμη και μη τεχνικούς χρήστες που θέλουν να αποκομίσουν τα οφέλη των αγορών διακριτικών, καθιστώντας την μια εφαρμόσιμη λύση στην πρόκληση του υψηλού κόστους εμβασμάτων. 

Ξεκλείδωμα του δυναμικού της αειφόρου ενέργειας 

Το Blockchain προσφέρει επίσης σημαντικές δυνατότητες σε άλλους τομείς, πέρα ​​από τις καθαρές πληρωμές, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καινοτόμους που θέλουν να λύσουν προκλήσεις σε αφρικανικά έθνη. Για παράδειγμα, πολλές αφρικανικές χώρες εξακολουθούν να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ορυκτά καύσιμα, τα οποία ενδέχεται να παρεμποδίζουν τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Μόνο η Νιγηρία επιδοτεί την παραγωγή ορυκτών καυσίμων έως και 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. 

Επομένως, είναι σημαντικό να αρθούν τα εμπόδια σε πιο βιώσιμα μέσα παραγωγής ενέργειας. Μέσω της ελβετικής οντότητάς της, η Jelurida συνεργάζεται με ένα έργο που συνεργάζεται με την αυστριακή κυβέρνηση και στοχεύει στην ανακύκλωση απορριμμάτων θερμικής ενέργειας. Το έργο ονομάζεται «Hot City,»Και χρησιμοποιεί gamification για να συσσωρεύσει τη θερμότητα που μπορεί να ανακυκλωθεί πίσω στο ενεργειακό δίκτυο. Οι πολίτες μπορούν να ανταμειφθούν για τις προσπάθειές τους στον εντοπισμό αυτών των πηγών χρησιμοποιώντας tokens που βασίζονται σε blockchain, τα οποία προστατεύονται χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ardor. Αν και αυτή τη στιγμή λειτουργεί στη Βιέννη, μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο πολύτιμη σε μια πόλη όπως το Λάγος, η οποία έχει περίπου επτά φορές τον πληθυσμό. Θα μπορούσε να μειώσει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση κόστους, καθώς και στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Υποστήριξη Νέας Καινοτομίας

Η Jelurida Africa υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς καινοτόμων blockchain μέσω του Ινστιτούτο Blockchain της Αφρικής. Το ινστιτούτο προσφέρει πολλά κορυφαία στον κλάδο προγράμματα βοηθώντας τους υποψήφιους προγραμματιστές να δημιουργήσουν τα διαπιστευτήριά τους. 

Η Jelurida συμμετείχε επίσης πρόσφατα στο κλειδί Σειρά Call Africa Developers Developers, προβάλλοντας διάφορες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα Ardor, συμπεριλαμβανομένης μιας εφαρμογής Smart Voting Bot και GiveSafely, ενός ασφαλούς συστήματος για φιλανθρωπικές δωρεές. 

Σε μια ήπειρο τόσο μεγάλη και ποικιλόμορφη όσο η Αφρική, δεν υπάρχει λύση «one-size-fits-all» σε οποιοδήποτε ζήτημα. Ωστόσο, η τεχνολογία blockchain είναι αρκετά ευέλικτη για να αντιμετωπίσει πολλές από τις συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αφρικανικές χώρες. Η Jelurida Africa δίνει έμφαση στην εκπαίδευση και την καινοτομία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να ξεκλειδώσουν τα πραγματικά οφέλη του blockchain. 

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me