Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ελβετικές τράπεζες δεν θέλουν να προσφέρουν λογαριασμούς σε πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις Blockchain

διαφήμιση Phemex

Η Ελβετία εμφανίστηκε ως κόμβος για τη δραστηριότητα του ICO πέρυσι, δημιουργώντας περίπου 850 εκατομμύρια CHF το 2017, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών της Λουκέρνης.

Ο αριθμός φαίνεται υπέροχος για μια χώρα που θέλει να καθιερωθεί ως «Crypto Valley», αλλά αυτό έχει τρομάξει τις ελβετικές τράπεζες από προσφορά υπηρεσίες σε εταιρείες επαφής ICO, καθώς πολλοί αποδεικνύονται απατηλοί. Ωστόσο, μετά από μια ζωτική παρέμβαση του Ελβετού υπουργού Οικονομικών, η Ελβετική Ένωση Τραπεζών (SBA) αντιμετωπίζει τώρα το αδιέξοδο.

Αυξάνοντας τον ένοχο του ICO για τραπεζικά πρότυπα

Η αγορά ICO «wild west» έχει γεμίσει με υψηλού προφίλ περιπτώσεις απάτης, απάτες και προγράμματα Ponzi. Μια πρόσφατη έρευνα σε 50 ελβετικές τράπεζες από το ελεγκτικό γραφείο KPMG είδε επίσης το 60% όνομα bitcoin & ως η πιο πιθανή πηγή αυξημένης οικονομικής απάτης. Αυτό έκανε τις ελβετικές τράπεζες δύσπιστες που τώρα φαίνονται φοβισμένες για κινδύνους φήμης που σχετίζονται με τον κόσμο της κρυπτογράφησης και θέλουν να συμπιέσουν αυτές τις νέες επιχειρήσεις, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν απάτες, απαγορεύοντας τις βασικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Σε ένα γραπτό blog, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BAS Luzius Meisser είπε:

«Η λήψη τραπεζικού λογαριασμού ακούγεται απλή, αλλά για κρυπτογραφικές εκκινήσεις, δεν είναι. Οι περισσότερες ελβετικές τράπεζες αρνούνται να συνάψουν επιχειρηματική σχέση με οποιαδήποτε οντότητα που έχει «Bitcoin» στο όνομά της ή σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα ή την τεχνολογία blockchain.

Πρόσθεσε επίσης ότι, παρά όλες τις δημόσιες δηλώσεις τους που υποστηρίζουν την καινοτομία και το blockchain, οι ελβετικές τράπεζες δεν έχουν παράγει μεγάλη αξία μέχρι στιγμής με τις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης και ως εκ τούτου απέφυγαν να συνεργαστούν με αυτές.

Επίσης, διαβάστε: Το Blockchain δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της υποδομής χρηματοπιστωτικών αγορών – Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα

Η εικόνα της Ελβετίας ως κρυπτογράφου παρεμποδίζεται

Ο Guido Schmitz-Krummacher, πρώην διευθυντής του ιδρύματος Tezos πιστεύει ότι αυτή η στρατηγική των τραπεζών των λιμοκτονούντων τραπεζικών λογαριασμών είναι παρόμοια με τη δολοφονία της χήνας που έθεσε το χρυσό αυγό.

Ο Kanton Zug, ένα από τα 26 καντόνια της Ελβετίας, βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες για την οικοδόμηση της φήμης του ως παγκόσμιου κόμβου blockchain «Crypto Valley». Αυτή η αρνητική προσπάθεια των τραπεζών, να αποσυνδέσουν τις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης, άρχισε αργά να δυσφημίζει την εικόνα του Zug καθώς και της Ελβετίας. Πιστεύει επίσης ότι αυτό απομακρύνει επίσης έργα από την Ελβετία σε πολλά έθνη συνεταιρισμών κρυπτογράφησης, κάνοντας την Ελβετία να την χάσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων.

«Βλέπω ήδη τα έργα να επιλέγουν τη Σιγκαπούρη, τη Μάλτα και το Γιβραλτάρ επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία. Θα ακολουθηθούν από έργα που έχουν ήδη δημιουργηθεί στην Ελβετία, εκτός εάν οι τράπεζες και οι πολιτικοί ασχοληθούν με αυτό το θέμα, ”

είπε ο Schmitz-Krummacher,

Υπήρξαν προσπάθειες από ορισμένους υπουργούς και πρώην ρυθμιστές, αλλά ακόμα δεν μπόρεσε να πείσει τις τράπεζες. Τον Ιανουάριο, ο υπουργός Οικονομίας Johann Schneider-Ammann καθόρισε το όνειρό του για το «Crypto Nation» Ελβετία. Ο υπουργός Οικονομικών Maurer, επίσης μεγάλος οπαδός του blockchain, συγκέντρωσε πρόσφατα ένα εργατικό δυναμικό που αποτελείται από την SBA, τη δημοσιονομική ρυθμιστική αρχή, την κεντρική τράπεζα και άλλους μεγάλους.

Οι προσπάθειες βρίσκονται σε εξέλιξη από τη SBA

Για να πιστέψουμε ορισμένα μέσα, αντιδρώντας στην πίεση που ασκείται από διάφορα στρώματα των ενθουσιωδών κρυπτογράφησης και την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, η SBA, με τη σειρά της, δημιούργησε τη δική της ειδική ομάδα, αναγνωρίζοντας ότι οι επιχειρηματικοί λογαριασμοί είναι μια σημαντική υπηρεσία υποδομής. Έχει επίσης δηλώσει ότι οι τράπεζες επί του παρόντος διστάζουν να ανοίξουν επιχειρηματικούς λογαριασμούς για εταιρείες με συγκεκριμένα σημεία επαφής σε ICO και κρυπτονομίσματα λόγω κινδύνων όπως απάτη ή ξέπλυμα χρήματος.

Καθώς η SBA ισχυρίζεται ότι αναζητά μια λύση για τη σύνδεση του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού οργανισμού και του νέου κόσμου των κρυπτογράφων, μια χούφτα τράπεζες ετοιμάζονται να προσφέρουν υπηρεσίες σε ορισμένες επιλεγμένες εταιρείες κρυπτογράφησης. Σε αυτά περιλαμβάνονται η Neuchâtel Cantonal Bank, η Neue Helvetische Bank και πιο πρόσφατα η Hypothekarbank Lenzburg.

Οι προσπάθειες εκτιμώνται, αλλά η βιομηχανία επιδιώκει αποτελέσματα και εάν αυτό το ζήτημα δεν επιλυθεί, η Ελβετία θα χάσει τον αγώνα με άλλους κρυπτονομικούς κόμβους που λειτουργούν με μεγάλο ρυθμό.

Θα είναι σε θέση η Ελβετία να πείσει τις τράπεζες να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κρυπτογράφησης; Θα είναι σε θέση να δημιουργήσει κανονισμούς που θα εξαλείψουν τις απάτες ICO και θα βοηθήσουν τις τράπεζες να αποκτήσουν ξανά την εμπιστοσύνη; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά   

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me