ShapeShift Crypto Exchange Review: Εύκολη, ασφαλής και ανταγωνιστική

Τι είναι το ShapeShift?

Αλλαγή μορφής είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων που εδρεύει στην Ελβετία και ιδρύθηκε το 2013 από τον Erik Voorhees και προσφέρει επιλογές συναλλαγών crypto-to-crypto.

Η ανταλλαγή είναι ιδανική για χρήστες κρυπτονομισμάτων που θέλουν να αλλάζουν εύκολα την κρυπτογράφηση τους με άλλα νομίσματα. Ενώ η υπηρεσία επιτρέπει την εύκολη διαπραγμάτευση κρυπτογράφησης, οι αγοραστές για πρώτη φορά δεν επιτρέπεται να αγοράζουν κρυπτογράφηση στο ShapeShift με νόμισμα fiat.

Το ShapeShift προσφέρει μια εξαιρετικά βολική υπηρεσία που δεν απαιτεί από τον χρήστη να εγγραφεί ή να παρέχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία αντιμετώπισε ορισμένα ζητήματα, καθώς υπήρχαν αναφορές μη ικανοποιημένων πελατών που είτε έχουν χάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία είτε έχουν χρεωθεί με υψηλά τέλη συναλλαγής.

Χαρακτηριστικά

Η διεπαφή χρήστη της πλατφόρμας είναι εύκολη στην πλοήγηση, καθώς απλά πρέπει να εισαγάγετε τη σχετική διεύθυνση κρυπτογράφησης για να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή. Καθώς οι συναλλαγές Shapeshift εκτελούνται αμέσως, τα χρήματα κρυπτογράφησης δεν διατηρούνται σε κεντρικό χρηματιστήριο, αντ ‘αυτού, παραδίδονται απευθείας στους χρήστες μέσω της διεύθυνσης κατάθεσης της ανταλλαγής.

Το Shapeshift μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά διαθέτει συγκεκριμένα όρια στις συναλλαγές του, αν και επιτρέπονται υψηλότερα όρια κατάθεσης στο Shapeshift εάν ολοκληρώσετε τις οδηγίες που παρουσιάζονται στο “πλαίσιο συγκεκριμένου ποσού”.

Παρόλο που το ShapeShift είναι προσβάσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι συναλλαγές στην πλατφόρμα έχουν περιοριστεί σε μερικές πολιτείες λόγω κανονιστικών νόμων.

Το ShapeShift επιτρέπει επίσης στους χρήστες να το χρησιμοποιούν API να αναπτύξει προσαρμοσμένο λογισμικό που μπορεί να έχει πρόσβαση και να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα τους.

Ασφάλεια ShapeShift

Παρόλο που το ShapeShift είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα, η έλλειψη ασφάλειας έχει δημιουργήσει ορισμένες ανησυχίες στην κοινότητα. Όταν οι χρήστες έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα, δεν υπάρχει ασφάλεια με τη μορφή κωδικών πρόσβασης ή διαδικασιών επαλήθευσης.

Ενώ υπάρχει ένα ορισμένο πλεονέκτημα ότι το χρηματιστήριο δεν διαθέτει λογαριασμούς και καυτά πορτοφόλια, οπότε οι χάκερ δεν έχουν τίποτα να επιτεθούν, φαίνεται να υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πού κατατίθενται τα χρήματα στο ShapeShift, ειδικά όταν μια συναλλαγή αποτύχει.

Μόλις πραγματοποιηθούν οι καταθέσεις στο ShapeShift, πρέπει να εμπιστευτείτε όλο το πρωτόκολλο ασφαλείας τους, καθώς θα ελέγχουν τα χρήματά σας. Αυτός ο τύπος άμεσης ανταλλαγής σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης εκτός σύνδεσης, μόνο ζεστά πορτοφόλια.


Το 2016, το ShapeShift ήταν το θύμα ενός hack στο οποίο ένα συνολικό ποσό 200.000 $ κλαπεί κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων. Μετά το συμβάν, ο ιστότοπος πήγε εκτός σύνδεσης και ξαναχτίστηκε η ασφάλειά του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shapeshift Erik Voorhees προσπάθησε να προσφέρει μια εξήγηση για το τι συνέβη. Η παραβίαση αποδόθηκε σε έναν ανώνυμο υπάλληλο που προσπάθησε να ξεφύγει με τα χρήματα ενός πορτοφολιού Bitcoin. Η οικονομική ζημιά ήταν αρκετά εκτεταμένη αν και η ShapeShift ισχυρίζεται ότι δεν χάθηκαν χρήματα από τους πελάτες στην επίθεση.

Η εταιρεία αγόρασε πρόσφατα το KeepKey, ένα κορυφαίο πορτοφόλι υλικού γνωστό για τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του. Αυτό είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για την ανταλλαγή όσον αφορά τα πρότυπα απορρήτου και ασφάλειας.

Τέλη συναλλαγών ShapeShift

Η ShapeShift δεν χρεώνει καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες συναλλαγών της. Στη θέση της, η εταιρεία αποκομίζει κέρδη από τη λήψη της αμοιβής ναρκοθέτησης του κέρματος, την οποία οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν κατά τη συναλλαγή στην πλατφόρμα τους.

Όλες οι συναλλαγές απαιτούν χρέωση ανθρακωρύχου, η οποία καθορίζεται από το δίκτυο blockchain. Η ανταλλαγή υποστηρίζει πάνω από 50 κρυπτονομίσματα. Ακολουθεί μια λίστα με μερικά από τα πιο σημαντικά νομίσματα και τα τέλη συναλλαγής τους:

  • Προμήθεια μετρητών Bitcoin Cash (BCH): 0,0002 BCH
  • Χρέωση Miner Bitcoin (BTC): 0,0025 BTC
  • Dogecoin (DOGE) Χρέωση Miner: 2.0 DOGE
  • Προμήθεια Ether Miner (ETH): 0,001 ETH
  • Κόστος Miner Ether Classic (ETC): 0,01 ETC
  • Κόστος Minit Miner Litecoin (LTC): 0,001 LTC
  • Κόστος Minero (XMR) Miner: 0,02 XMR
  • Προμήθεια Miner Ripple (XRP): 0,5 XRP
  • Χρέωση Miner Zcash (ZEC): 0,0001 ZEC

Όπως και το νόμισμα fiat, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συναλλαγματική ισοτιμία που προσφέρεται, καθώς η «ανταλλαγή» πιθανότατα θα έχει τέλος περιθωρίου. Δεν υπάρχει καμία προμήθεια κατάθεσης και ανάληψης και εάν η υπηρεσία έχει τις βέλτιστες παραμέτρους λειτουργίας, η διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα θα πρέπει να φαίνεται τόσο εύκολη όσο η αποστολή κρυπτονομισμάτων από το ένα πορτοφόλι στο άλλο.

Υποστήριξη πελατών

Όπως πολλές ανταλλαγές, οι απόψεις σχετικά με την υποστήριξη πελατών είναι διχασμένες. Όταν τα πράγματα λειτουργούν ομαλά, υπάρχουν καλές κριτικές και τα παράπονα επιλύονται πολύ γρήγορα. Και πάλι, όταν τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, η εταιρεία μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρει μια απάντηση. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό ειδικά όταν πρόκειται για τα χρήματά σας.

Αλλαγή μορφής

Δεν υπάρχει σελίδα επικοινωνίας στον ιστότοπο και δεν εμφανίζεται διεύθυνση ή αριθμός τηλεφώνου.

Ετυμηγορία

Αλλαγή μορφής είναι μια ελκυστική ανταλλαγή για όσους θέλουν να ανταλλάξουν γρήγορα τα cryptos τους με άλλα ψηφιακά νομίσματα. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για όσους θέλουν να διαφοροποιήσουν εύκολα το χαρτοφυλάκιό τους, αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για την ασφάλεια και τα τέλη μπορεί να είναι από την πιο ακριβή πλευρά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map