Κριτική ανταλλαγής Gemini | Τέλη, Ασφάλεια, Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Δίδυμοι είναι ένα από τα πιο γνωστά και σεβαστά χρηματιστήρια κρυπτογράφησης των ΗΠΑ στην αγορά. Σήμερα, θα αναλύουμε στην αναθεώρησή μας τις χρεώσεις, την ασφάλεια και τις δυνατότητες της ανταλλαγής Gemini.

Επισκόπηση ανταλλαγών Gemini

Το Gemini ιδρύθηκε από τα δίδυμα Winkelvoss το 2014 και ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του το 2015.

Η πλατφόρμα εδρεύει στη Νέα Υόρκη και είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες crypto-to-fiat που διαθέτουν άδεια λειτουργίας στις ΗΠΑ και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Από την κυκλοφορία του, έγινε ένα από τα πιο σεβαστά και αξιόπιστα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης στον χώρο του ψηφιακού νομίσματος. Όταν πρόσθεσε υποστήριξη για την Ether το 2016, έγινε το πρώτο αδειοδοτημένο χρηματιστήριο Ether στον κόσμο.

Δίδυμοι επί του παρόντος έχει 24ωρο όγκο συναλλαγών 16.896.635 $, καθιστώντας την 76η ανταλλαγή κρυπτογράφησης με καθημερινή ρευστότητα.

Τώρα θα συνεχίσουμε να διερευνούμε σε βάθος στην αναθεώρησή μας περισσότερες από τις δυνατότητες που παρέχει το Gemini.

Υποστηριζόμενα νομίσματα και διαθέσιμες χώρες

Η ανταλλαγή υποστηρίζει μόνο τη διαπραγμάτευση 5 κρυπτονομισμάτων (έξι μετρούν το Stablecoin τους):

  • Bitcoin (BTC);
  • Ethereum (ETH);
  • Bitcoin μετρητά (BCH)
  • Litecoin (LTC);
  • Zcash (ZEC);

Η Gemini κυκλοφόρησε επίσης το δικό της stablecoin, το δολάριο Gemini (GUSD), το οποίο υποστηρίζεται 100% από το USD. Αυτό το διακριτικό ERC20 είναι διαθέσιμο για διαπραγμάτευση σε διάφορα χρηματιστήρια. Η πλατφόρμα είναι η μόνη οντότητα που μπορεί να εκδώσει GUSD και να μετατρέψει το διακριτικό σε δολάρια ΗΠΑ. Απλώς καταθέτετε το GUSD στο Gemini και αυτά θα μετατραπούν αυτόματα σε υπόλοιπα USD που μπορούν να αναληφθούν.

Το μόνο υποστηριζόμενο νόμισμα fiat είναι USD.

Τα υποστηριζόμενα ζεύγη κρυπτονομισμάτων είναι:

  • BTC / USD;
  • ETH / USD;
  • ETH / BTC;
  • ZEC / USD;
  • ZEC / BTC;
  • ZEC / ETH;
  • ZEC / LTC;
  • ZEC / BCH;
  • BCH / USD;
  • BCH / BTC;
  • BCH / ETH;
  • BCH / LTC;
  • LTC / USD;
  • LTC / BTC;
  • LTC / ETH;
  • LTC / BCH.

Η πλατφόρμα λειτουργεί σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και σε λίγες άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Νότια Κορέα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διεπαφή χρήστη και εμπειρία


Το Gemini διαθέτει μια διαισθητικά σχεδιασμένη πλατφόρμα χρηστών που στοχεύει να είναι εύχρηστη για όλους τους εμπόρους ανεξάρτητα από την εμπειρία. Η διεπαφή του ιστότοπου ανταποκρίνεται και αναφέρεται ότι έχει ομαλή λειτουργικότητα.

Αν και δεν διαθέτει μια ευρεία γκάμα προηγμένων λειτουργιών, περιλαμβάνει τις βασικές: τις τιμές, το υπόλοιπο, τα γραφήματα και τις παραγγελίες.

Το exchange παρουσίασε επίσης μια εφαρμογή για κινητά τον Δεκέμβριο του 2018, η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για χρήστες iOS όσο και για χρήστες Android. Η εφαρμογή διαθέτει όλες τις λειτουργίες που εμφανίζονται στην έκδοση ιστού και έχει αναφερθεί ότι λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Διεπαφή ανταλλαγής Gemini

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Gemini Exchange

Εγγραφή Gemini

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στον επίσημο ιστότοπο.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί «Εγγραφή» (στην επάνω δεξιά πλευρά της σελίδας. Δείτε την παρακάτω εικόνα).
  3. Καταχωρίστε το όνομα, τον κωδικό πρόσβασης και μια έγκυρη διεύθυνση email.
  4. Αφού λάβετε τον κωδικό επιβεβαίωσης, εισαγάγετε τον δεδομένο κωδικό στον ιστότοπο.
  5. Στη συνέχεια, θα πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία επαλήθευσης της ανταλλαγής.
  6. Καταχωρίστε τα απαιτούμενα προσωπικά στοιχεία, τον αριθμό τηλεφώνου και ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Στο δεύτερο στάδιο, δώστε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Το τρίτο στάδιο επαλήθευσης θα σας ζητήσει να υποβάλετε φωτογραφίες της ταυτότητάς σας. Το τελευταίο στάδιο ζητά εγκεκριμένα από την κυβέρνηση έγγραφα για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

Ανταλλαγή Δίδυμων

Πραγματοποίηση κατάθεσης

  1. Μεταβείτε στο μενού και κάντε κλικ στο “Μεταφορά χρημάτων”.
  2. Μεταβείτε στο “Κατάθεση σε” → “Ανταλλαγή” → “Τραπεζικές μεταφορές”.
  3. Εισαγάγετε ένα ποσό που θέλετε να καταθέσετε.

Αγορά Crypto

  1. Μεταβείτε στο μενού και βρείτε το ζεύγος που θέλετε να ανταλλάξετε.
  2. Εισαγάγετε το ποσό και την τιμή της εντολής αγοράς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε παραγγελίες αγοράς που παρέχονται από άλλους χρήστες ή μπορείτε να ρυθμίσετε μια ειδοποίηση που σας στέλνει για να προωθήσετε ειδοποιήσεις όταν η τιμή φτάσει στο επίπεδο που σας ενδιαφέρει.
  3. Κάντε κλικ στο “Αγορά”.

Ανάληψη κρυπτογράφησης

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα “Μεταφορά χρημάτων” στον πίνακα ελέγχου Gemini.
  2. Από το αναπτυσσόμενο μενού, μεταβείτε στην κρυπτογράφηση που θέλετε να αποσύρετε »
  3. Μόλις ορίσετε τις επιλογές ανάληψης, θα σας ζητηθεί να βάλετε την “Διεύθυνση προορισμού” που είναι το εξωτερικό πορτοφόλι σας.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί για απόσυρση.

Τέλη ανταλλαγής Gemini

Η Gemini εφαρμόζει αμοιβή όταν πραγματοποιείτε παραγγελία αγοράς ή πώλησης μέσω του ιστότοπου ή της εφαρμογής για κινητά, επιπλέον του 0,5% “χρέωση ευκολίας”

  • Λιγότερο από ή ίσο με 10,00 $: 0,99 $
  • Μεγαλύτερο από 10,00 $ αλλά λιγότερο από ή ίσο με 25,00 $: 1,49 $
  • Μεγαλύτερο από 25,00 $ αλλά λιγότερο από ή ίσο με 50,00 $: 1,99 $.
  • Μεγαλύτερο από 50,00 $ αλλά μικρότερο ή ίσο με 200,00 $: 2,99 $
  • Μεγαλύτερο από 200,00 $: 1,49% της αξίας της παραγγελίας Ιστού σας.

Χρεώσεις στο Marketplace ActiveTrader

Όταν αγοράζετε ή πουλάτε από βιβλία συνεχών παραγγελιών ανταλλαγής ή από τη δημοπρασία Gemini, μέσω της διεπαφής ActiveTrader, θα έχετε διαφορετικές χρεώσεις που χρεώνονται στο μοντέλο κατασκευαστή / λήπτη βάσει περιόδου 30 ημερών..

Δεν χρεώνονται τέλη για αναλήψεις και καταθέσεις σε USD μέσω όλων των μεθόδων πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των μετατροπών ACH, Bank Wire και Δολάριο Gemini.

Οι διεθνείς τραπεζικές μεταφορές θα μπορούσαν να έχουν χρέωση ταχείας δρομολόγησης, τα οποία χρεώνονται από τη δική σας τράπεζα.

Δεν υπάρχουν επίσης χρεώσεις για καταθέσεις κρυπτογράφησης και η ανταλλαγή δεν θα σας χρεώσει καθόλου χρεώσεις εάν πραγματοποιήσετε λιγότερες από δέκα αναλήψεις κρυπτογράφησης το μήνα. Φυσικά, θα ισχύουν χρεώσεις εξόρυξης.

Όρια

Επιτρέπεται στους χρήστες να καταθέτουν έως και 500 USD ημερησίως μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, με μηνιαίο όριο 15.000 USD. Οι τραπεζικές μεταφορές και οι κρυπτογραφικές καταθέσεις δεν έχουν όριο.

Η τραπεζική μεταφορά έχει ημερήσιο όριο ανάληψης 100.000 USD, ενώ το τραπεζικό έμβασμα και οι αναλήψεις κρυπτογράφησης δεν έχουν κανένα όριο.

Το ελάχιστο ποσό που μπορείτε να αγοράσετε για το Bitcoin είναι 0,00001 BTC και για το Ether, το ελάχιστο ποσό είναι 0,001 ETH.

μέθοδοι πληρωμής

Οι χρήστες μπορούν να χρηματοδοτήσουν τους λογαριασμούς τους είτε με κρυπτογράφηση, τραπεζικό έμβασμα ή τραπεζικό έμβασμα (μόνο στις ΗΠΑ).

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Το Gemini θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή χρηματιστήρια στον κλάδο των κρυπτογράφησης.

Τα περισσότερα από τα κεφάλαιά της κρυπτογράφησης διατηρούνται σε ψυκτική αποθήκευση, με τα κλειδιά αυτών των πορτοφολιών να αποθηκεύονται σε πολλές διαφορετικές συσκευές και τοποθεσίες. Τα πορτοφόλια ασφαλίζονται με τεχνολογία πολλαπλών υπογραφών, που σημαίνει ότι απαιτείται η συνεργασία πολλών ατόμων για το άνοιγμα των πορτοφολιών. Το “Hot Wallet” του Gemini φιλοξενείται σε AWS, μια ασφαλή υποδομή και αυτά τα κλειδιά Hot Wallet αποθηκεύονται σε Hardware Security Modules (HSMs) που θεωρούνται κορυφαίο υλικό.

Για την προστασία λογαριασμού, η ανταλλαγή απαιτεί επίσης έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τη λειτουργία ενός λογαριασμού, μια δυνατότητα που διατηρεί επίσης τους λογαριασμούς προστατευμένους από απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος. Άλλα πρότυπα ασφαλείας που έχουν εφαρμοστεί περιλαμβάνουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, περιορισμό χρεώσεων λογαριασμού και λίστα επιτρεπόμενων διευθύνσεων.

Δίδυμοι ανταλλαγή ασφάλειαςmedium.com

Η Gemini παρέχει επίσης ασφάλιση FDIC για τα υπόλοιπα λογαριασμού USD των χρηστών τους έως και 250.000 $, με χρήματα USD αποθηκευμένα σε διαχωρισμένους λογαριασμούς.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα χρηστών διατηρούνται ξεχωριστά από οποιοδήποτε από τα κεφάλαια της εταιρείας. Τα αποθεματικά νομισμάτων τους από όλα τα υπόλοιπα του λογαριασμού τους υποστηρίζονται επίσης πλήρως από crypto ή USD.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει επίσης κλειδιά ασφαλείας πορτοφολιού υλικού, καθώς και έλεγχο ταυτότητας Ιστού που επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους μέσω πορτοφολιού υλικού αντί του τηλεφώνου τους.

Σε επίπεδο εταιρείας, η ανταλλαγή εφαρμόζει επίσης ορισμένα επιχειρησιακά μέτρα ασφαλείας, όπως τη διεξαγωγή ελέγχων ιστορικού σε όλους τους υπαλλήλους τους και την αποθήκευση κλειδιών εκτός των γραφείων τους. Επίσης, κανένας από τους διαχειριστές ή ιδρυτές δεν μπορεί να μεταφέρει χρήματα μεμονωμένα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα τους προστατεύεται από επιθέσεις Dedicated Denial of Service (DDoS) και χρησιμοποιεί μόνο την εσωτερική ενότητα του ιστότοπού τους που δεν έχει εξωτερική πρόσβαση.

Το Gemini εξετάστηκε επίσης από Ντελόιτ & Touché LLP για το SOC 2 τους υλοποίηση, καθιστώντας το ένα από τα λίγα ανταλλακτικά κρυπτονομισμάτων που ολοκλήρωσαν αυτήν την κριτική.

Η εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με τους αυστηρούς κανονισμούς των ΗΠΑ, καθώς είναι μια εταιρεία New York Trust, κατέχει ένα BitLicense – που σημαίνει ότι είναι μια ρυθμιζόμενη εταιρεία κρυπτογράφησης που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης (NYDFS).

Η ανταλλαγή είναι επίσης μέλος του Ένωση εικονικών προϊόντων (VCA), ένας αυτορυθμιζόμενος οργανισμός που επιβλέπει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Υποστήριξη πελατών

Η ανταλλαγή διαθέτει μια ενότητα FAQ που έχει απαντήσεις στις περισσότερες ερωτήσεις σε σχέση με την κρυπτογράφηση και τη χρηματοδότηση λογαριασμού.

Για συγκεκριμένες ερωτήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του Gemini μέσω ενός εισιτηρίου email.

Υπάρχει επίσης μια λειτουργία ζωντανής συνομιλίας, αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με την ομάδα υποστήριξης εάν τα προβλήματά τους παραμένουν άλυτα στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε στο Twitter είτε στο Facebook, δείχνοντας τον αριθμό του εισιτηρίου σας.

Υπήρξαν πολλά παράπονα σχετικά με την ανταπόκριση της ανταλλαγής, με ορισμένους χρήστες να παραπονιούνται ότι χρειάστηκαν ώρες για να λάβουν απάντηση ή κάποιοι δεν έλαβαν καθόλου απάντηση.

Φήμη ανταλλαγής Gemini

Όπως κάθε ανταλλαγή κρυπτογράφησης, θα βρείτε στο διαδίκτυο πολλές κακές και καλές κριτικές. Τα περισσότερα από τα παράπονα που έχουμε παρατηρήσει αφορούν σε σχέση με την έλλειψη ανταπόκρισης στην υποστήριξη πελατών ή το πάγωμα κεφαλαίων και λογαριασμών.

Όμως, συνολικά, έχει υψηλή βαθμολογία για την ασφάλεια και τη νομιμότητά του, και δεν έχουν αναφερθεί παραβιάσεις, παράγοντες που καθιστούν τους Δίδυμους μια αξιόπιστη ανταλλαγή.

Επισκόπηση ανταλλαγής Gemini: Ετυμηγορία

Δεν μπορούμε να σας πούμε εάν το Gemini είναι ένα καλό ή κακό ανταλλαγή, αλλά από την κριτική μας, μπορείτε να καθορίσετε μόνοι σας εάν είναι η καλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών για εσάς και τις συγκεκριμένες ανάγκες συναλλαγών σας.

Ανταλλαγή Gemini: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:

  • Διαισθητική διεπαφή;
  • Χωρίς προμήθειες κατάθεσης / ανάληψης.
  • Διαθέσιμο σε εμπόρους με έδρα τις ΗΠΑ.
  • Στενή ρύθμιση
  • Πολύ ασφαλές
  • Διάφοροι τύποι συναλλαγών.
  • Υψηλή ρευστότητα.

Μειονεκτήματα:

  • Μεγάλη διαδικασία εγγραφής λόγω κουραστικών απαιτήσεων επαλήθευσης.
  • Διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό χωρών.
  • Υψηλά τέλη συναλλαγών
  • Περιορισμένη επιλογή νομισμάτων.
  • Περιορισμένες επιλογές κατάθεσης fiat
  • Αργή υποστήριξη πελατών
  • Χωρίς λειτουργία συνομιλίας ή αριθμό τηλεφώνου.
  • Κρατήστε τα ιδιωτικά κλειδιά των χρηστών.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map