Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Αναθεώρηση BitPay | Επισκόπηση, Χαρακτηριστικά, Οφέλη, Τιμολόγηση

Τι είναι το BitPay?

BitPay είναι ένας επεξεργαστής πληρωμών που επιτρέπει στις επιχειρήσεις / εμπόρους να δέχονται πληρωμές σε bitcoin, κατευθύνοντας τα χρήματα απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 και το κεντρικό της γραφείο εδρεύει στην Ατλάντα της Γεωργίας.

Οι υπηρεσίες του BitPay είναι διαθέσιμες σε 38 χώρες και δέχεται μεγάλο αριθμό νομισμάτων fiat, όπως δολάρια ΗΠΑ, ευρώ και CAD. Θεωρείται ως η μεγαλύτερη υπηρεσία πληρωμών που επιτρέπει στους εμπόρους να δέχονται bitcoin για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Κάρτα και πορτοφόλι BitPay

Το BitPay Wallet χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του Bitcoin και είναι σε θέση να δέχεται έως και 12 διαφορετικές συσκευές. Το πορτοφόλι διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές σας και ενσωματώνει περαιτέρω δυνατότητες όπως υποστήριξη πρωτοκόλλου πληρωμής για άγνωστες διευθύνσεις.

Η κάρτα BitPay λειτουργεί παρόμοια με ένα πορτοφόλι, έχει λειτουργία αποθήκευσης, αλλά είναι περισσότερο

σαν τραπεζική κάρτα Visa. Αυτές οι κάρτες είναι διαθέσιμες μόνο σε πελάτες των ΗΠΑ.

Το Πορτοφόλι και η Κάρτα επιτρέπουν στους εμπόρους να αγοράζουν, να πωλούν και να ξοδεύουν Bitcoins εύκολα, καθώς όλοι οι έμποροι και τα ATM της Visa δέχονται αυτές τις κάρτες.

Η κάρτα BitPay Visa μπορεί να μετατρέψει τα Bitcoin σε δολάρια και το αντίστροφο. Τα χρήματα fiat κατατίθενται σε μια κάρτα Visa BitPay χρησιμοποιώντας το Πορτοφόλι.

Πως να το χρησιμοποιήσεις

Η εγγραφή περιλαμβάνει τη δημιουργία λογαριασμού κάρτας ή επαγγελματικού λογαριασμού. Ο πρώτος λογαριασμός είναι για μεμονωμένους χρήστες, ενώ ο δεύτερος αφορά εταιρείες που θέλουν να διαχειριστούν τις πληρωμές Bitcoin. Αφού ορίσετε την επιλογή του λογαριασμού σας, κάντε κλικ στην εγγραφή για τα παρακάτω βήματα.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια φόρμα με το email, το όνομα, το όνομα του οργανισμού σας (για επαγγελματικούς λογαριασμούς) και πληροφορίες λογαριασμού. Μετά την επεξεργασία του αιτήματος του λογαριασμού σας, θα σας δοθεί ένα πορτοφόλι ή μια κάρτα BitPay Visa.

Είναι ασφαλές το BitPay?

Το BitPay θεωρείται σε μεγάλο βαθμό ένας ασφαλής επεξεργαστής πληρωμών. Παρέχει μια βολική μέθοδο λεπτομερή την οποία οι κάτοχοι Bitcoin μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν για καθημερινές πληρωμές. Η εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας έχει θετικές και αρνητικές κριτικές.

Ένας χρήστης δήλωσε ότι η υπηρεσία ήταν γρήγορη για την επεξεργασία των πληρωμών της και ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει χρεώσεις για τη χρήση του ATM.

Ωστόσο, έχουν αναφερθεί ορισμένα ζητήματα. Τον Νοέμβριο του 2018, το BitPay εξέδωσε προειδοποίηση στους χρήστες του σχετικά με έναν μολυσμένο κώδικα που κλέβει ιδιωτικά κλειδιά πορτοφολιού από τους χρήστες της εφαρμογής Copay (το πορτοφόλι ανοιχτού κώδικα). Ένας χάκερ δημιούργησε ένα backdoor εφαρμόζοντας ένα κακόβουλο λογισμικό σε μια βιβλιοθήκη ανοιχτού κώδικα του Copay. Οι χρήστες με την εφαρμογή Copay για Android και iOS εκδόσεις 5.0.2 έως 5.1.0 συμβουλεύθηκαν να μην ανοίξουν ξανά την εφαρμογή, να ενημερώσουν τα πορτοφόλια τους και να μετεγκαταστήσουν τα χρήματά τους στα πορτοφόλια έκδοσης 5.2.0. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κακόβουλος κώδικας δεν επηρέασε τα πορτοφόλια BitPay.

Το BitPay έχασε το 2014 bitcoin αξίας άνω των 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας μιας απάτης ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) στην οποία συμμετείχε ο επικεφαλής οικονομικός της. Αλλά αυτό το περιστατικό δεν συνέβη λόγω κακών συστημάτων ασφαλείας ή μιας μαζικής απάτης από την πλευρά του BitPay, οφείλεται κυρίως σε ανθρώπινο σφάλμα.

Υπέρ και κατά

Το BitPay επιτρέπει στους διαδικτυακούς πωλητές και εμπόρους να δέχονται bitcoin για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Έρχεται με γρήγορες ταχύτητες συναλλαγών και εύκολη ρύθμιση που εξυπηρετεί τις online πληρωμές. Τα τέλη επεξεργασίας πιστωτικών καρτών είναι συνήθως περίπου 3% ανά συναλλαγή, ενώ το BitPay χρεώνει μια σταθερή χρέωση 1%.

Η πλατφόρμα επιτρέπει σε άτομα από όλο τον κόσμο να λαμβάνουν οποιοδήποτε ποσό χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το smartphone τους. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από ένα δίκτυο πληρωμών χωρίς περιθώρια, καθώς και από τις καλύτερες συναλλαγματικές ισοτιμίες προσφοράς.

Το κρυπτογραφικά ασφαλές API του λογισμικού επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση σε οποιοδήποτε υπάρχον σύστημα. Επίσης, οι χρήστες έχουν ένα ευρύ φάσμα προσαρμόσιμων επιλογών για την ασφάλεια και την ταχύτητα επιβεβαίωσής τους. Οι λογαριασμοί εμπόρων μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων που υποστηρίζεται από το Google Authenticator.

Κάποιος μπορεί να επιλέξει να λαμβάνει πληρωμές σε οκτώ νομίσματα fiat ή bitcoin, ή εσείς ένας συνδυασμός αυτών. Το BitPay διαθέτει υποστήριξη σε 40 γλώσσες, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να φτάσουν σε μια διεθνή βάση πελατών.

Οι πελάτες απαλλάσσονται από την απάτη αντιστροφής χρέωσης και την κλοπή ταυτότητας καθώς η υπηρεσία βασίζεται στο Bitcoin. Άλλες θετικές αξιολογήσεις της υπηρεσίας είναι η κομψή διεπαφή και η εύκολη διαμόρφωση.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αρνητικές κριτικές BitPay διαθέσιμες στο διαδίκτυο, μερικές από τις οποίες κατηγορούν ότι είναι απάτη. Τα κυριότερα μειονεκτήματα φαίνεται να είναι οι κρατήσεις κεφαλαίων και οι περίπλοκες διαδικασίες πληρωμής και επιστροφής χρημάτων.

Φαίνεται επίσης ότι η εταιρεία έχει γίνει με την πάροδο του χρόνου πιο περιοριστική όσον αφορά τις επιχειρήσεις που αποδέχεται.

Η BitPay έχει λάβει συχνά παράπονα σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών της, η οποία έχει αναφερθεί ότι είναι φτωχή και συχνά δεν βοηθά. Ένας χρήστης ανέφερε ότι δεν έλαβε απάντηση στα email του.

Τιμολόγηση

Η υπηρεσία αλλάζει και ενημερώνει συχνά το μοντέλο τιμολόγησης. Επί του παρόντος, η εταιρεία χρεώνει 1% Χρέωση ανά συναλλαγή που μπορεί να είναι υψηλότερη για βιομηχανίες υψηλού κινδύνου. Το ισχύον τέλος είναι το ίδιο για όλες τις 240 υποστηριζόμενες χώρες.

Εμπιστοσύνη κοινότητας BitPay

Το BitPay έχει λάβει τόσο θετικές όσο και αρνητικές κριτικές. Αναφέρθηκε ότι υπάρχουν ορισμένες δυσλειτουργίες στην εφαρμογή και στην διαδικτυακή πύλη και ότι το BitPay δεν στέλνει τα χρήματα στον προορισμό τους. Αυτά τα χρήματα διατηρήθηκαν επίσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακόμη και εβδομάδες.

Η εταιρεία φέρεται να αποκλείει έγκυρες συναλλαγές σε ορισμένα πορτοφόλια χωρίς κανένα κίνητρο, προκαλώντας στους χρήστες να χάσουν τα χρήματά τους. Αυτό οφείλεται προφανώς σε μια πολιτική της, η οποία αναφέρει “Διατηρούμε το δικαίωμα να κλείσουμε τον λογαριασμό σας.”

Ετυμηγορία

Το BitPay μπορεί να είχε τα σκαμπανεβάσματά του, αλλά συνολικά είναι μια ευρέως αξιόπιστη και χρησιμοποιημένη υπηρεσία επεξεργασίας Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me