Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τι είναι το Bakkt; | Σημασία και αντίκτυπος στην αγορά

τι είναι ο Μπακκτ

Σήμερα, θα ρίξουμε μια ματιά στην πλατφόρμα futures Bakkt και θα αναλύσουμε τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην αγορά κρυπτογράφησης το 2020.

Τι είναι ο Bakkt?

Η Bakkt είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα που στοχεύει να προσφέρει ένα διαφοροποιημένο φάσμα υπηρεσιών κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών και της αποθήκευσης.

Η Bakkt ιδρύθηκε από την ίδια εταιρεία που δημιούργησε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μπήκε στην αγορά με μια ισχυρή λίστα υποστήριξης από μεγάλες εταιρείες, όπως η BCG, η Microsoft και η Starbucks. Άλλοι κορυφαίοι συνεργάτες από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν τα Pantera Capital, Fortress Investment Group, Eagle Seven, Galaxy Digital, Protocol Ventures, Susquehanna International Group και Horizons Ventures.

Διηπειρωτική ανταλλαγή, Η μητρική εταιρεία της Bakkt, ανακοίνωσε τον Αύγουστο του 2018, ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία cloud της Microsoft, Azure, για να “δημιουργήσει ένα ανοιχτό και ρυθμισμένο, παγκόσμιο οικοσύστημα για ψηφιακά στοιχεία.” Το ICE λειτουργεί 12 ρυθμιζόμενα χρηματιστήρια και αγορές, συμπεριλαμβανομένων των χρηματιστηρίων ICE στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Liffe στην Ευρώπη, καθώς και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

Εκτός από τη συμπερίληψη ομοσπονδιακών αγορών και βοηθητικών υπηρεσιών, η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επίσης μετατροπές Bitcoin σε fiat, που είναι ένα σπάνιο χαρακτηριστικό στις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων λόγω ρυθμιστικών επιπλοκών.

Ο Μπακκτ

cryptonewsz.com

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε για να καλύψει θεσμικές επενδύσεις για χρήστες κρυπτογράφησης. Ο Μπακκτ είδε την επιθυμία των θεσμικών επενδυτών να συμμετάσχουν στην κρυπτογράφηση και αποφάσισε να παρέχει παράγωγα κρυπτογράφησης, όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin.

Το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού θεσμικού επενδυτικού τομέα ασχολείται με μετοχές, ομόλογα και άλλα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά μέσα. Με την προσέλκυση αυτών των χρημάτων σε κρυπτονομίσματα, αυτό θα αύξανε σημαντικά το συνολικό όριο της αγοράς.

Αυτό θα σήμαινε ότι η Bakkt θα εκθέσει θεσμικούς επενδυτές σε μια αγορά αξίας 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

«Φέρνοντας ρυθμιζόμενη, συνδεδεμένη υποδομή μαζί με θεσμικές εφαρμογές και εφαρμογές καταναλωτών για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, στοχεύουμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με το ιστορικό μας που φέρνει τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη σε προηγούμενες μη ρυθμισμένες αγορές», τη δήλωση ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Intercontinental Exchange, Jeffrey Sprecher.

Συνοψίζοντας, τι είναι το Bakkt: ένα χρηματιστήριο μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτογράφησης που προσφέρει συμβόλαια Bitcoin που παραδίδονται καθημερινά, καθώς και υπηρεσίες φυσικής αποθήκευσης, οι οποίες θα ασφαλιστούν από ένα ταμείο εγγύησης. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους πελάτες λιανικής, θεσμικής και εμπορικής πρόσβασης να έχουν πρόσβαση σε αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με απόλυτα ασφαλή, αποτελεσματικό και συμβατό τρόπο.

Εκτός από αυτά τα νέα οφέλη, η εισροή θεσμικών χρημάτων θα έδινε περισσότερη νομιμότητα στην αγορά κρυπτογράφησης και θα προωθούσε τη διαδικασία επίτευξης της γενικής αποδοχής και υιοθέτησης.

Χρονολόγιο Bakkt

Στις 22 Ιουλίου, το Bakkt άρχισε να δοκιμάζει την πλατφόρμα Bitcoin Futures. Το έργο καθυστέρησε την έναρξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για λίγο τώρα, καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε πολλά ρυθμιστικά και τεχνικά εμπόδια.

Τον Σεπτέμβριο, η Bakkt ξεκίνησε τελικά το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin.

Τα συμβόλαιά μας έχουν ήδη λάβει το πράσινο φως από το CFTC μέσω της διαδικασίας αυτο-πιστοποίησης και έχει ξεκινήσει η δοκιμή αποδοχής χρηστών. Με την έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών της Νέας Υόρκης για τη δημιουργία της Bakkt Trust Company, ειδικού θεματοφύλακα, η Bakkt Warehouse θα διατηρήσει το Bitcoin για φυσικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Αυτό προσφέρει στους πελάτες άνευ προηγουμένου ρυθμιστική σαφήνεια και ασφάλεια, παράλληλα με μια ρυθμιζόμενη, παγκόσμια προσβάσιμη ανταλλαγή σε μια αγορά που δεν διαθέτει υπηρεσίες υποδομής.

Αλλά ενώ οι άνθρωποι περίμεναν να αυξήσει την τιμή του Bitcoin, συνέβη το αντίθετο. Μετά την έναρξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της BTC, οι αγορές κρυπτογράφησης έκαναν πτώση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όταν η CBOE ξεκίνησε το Bitcoin futures το 2017, αυτό οδήγησε σε αύξηση της τιμής του Bitcoin, αυξάνοντας την αξία του πάνω από 15.000 $.

Αλλά η περίοδος διόρθωσης και αρκούδας που ακολούθησε, η οποία τελικά έκανε το CBOE να ανακαλέσει την προσφορά μελλοντικών Bitcoin. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Σικάγο Mercantile Exchange έγιναν έτσι ο μόνος πάροχος συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στην αγορά.

Ακόμα κι αν το φυσικό συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης της Bakkt είχε βραδύτερη έναρξη σε σύγκριση με το CBOE, ο όγκος του πρόσφατα άρχισε να δείχνει κάποιες βελτιώσεις, με το μηνιαίο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης να καταγράφει όγκο συναλλαγών 120 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυκλοφορία του.

συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin

en.cryptonomist.ch

Η Bakkt διαπραγματεύτηκε 71 συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin την πρώτη ημέρα και τώρα είχε διαπραγματευτεί 224 μηνιαία συμβόλαια από την κυκλοφορία.

Ενώ ο αντίκτυπος στο Bitcoin δεν ήταν αισθητός, ο αριθμός συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin που διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα έχει αυξηθεί σημαντικά, σημειώνοντας αύξηση 800% στις καθημερινές συναλλαγές το πρώτο εξάμηνο του Οκτωβρίου.

Πρόσφατα, στις 9 Δεκεμβρίου, μόλις τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου, φυσικά διακανονισμένου προθεσμιακού προϊόντος Bitcoin, η Bakkt κυκλοφόρησε ζωντανά με τις επιλογές Bitcoin και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με μετρητά. Αυτό σηματοδοτεί επίσης την έναρξη των πρώτων ρυθμιζόμενων επιλογών Bitcoin στις ΗΠΑ.

«Ξεκινώντας με τα φυσικά παραδοθέντα μηνιαία συμβόλαια Bakkt Bitcoin (USD), έχουμε ένα συμβόλαιο αναφοράς το οποίο παρέχει τη βάση για να αναπτύξουμε συμπληρωματικά προϊόντα με βάση τις ανάγκες των πελατών μας», ανέφερε η δημοσίευση στο blog..

Η σύμβαση επιλογών της Bakkt θα τιμολογηθεί σύμφωνα με το υπάρχον φυσικό προϊόν της, ενώ οι επιλογές της CME ακολουθούν τον ιδιόκτητο δείκτη Bitcoin.

Τι κάνει η Bakkt στην αγορά κρυπτογράφησης?

Ως έργο που ξεκίνησε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, βασισμένο στην τεχνολογία της Microsoft και υποστηριζόμενο από επενδυτές ιδρυματικού επιπέδου που έχουν ήδη ενταχθεί, πώς μπορεί η Bakkt να επηρεάσει την κρυπτογράφηση?

Παρόλο που από την προοπτική των ενθουσιωδών κρυπτογράφησης, η κυκλοφορία νόμιμων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin είναι μια καταπληκτική ανακάλυψη για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, είναι ακόμη αρκετά δύσκολο να προβλεφθεί η επίπτωση της έναρξης της Bakkt.

Εάν η τιμή του Bitcoin φτάσει και πάλι τα 100.000 $ το επόμενο έτος, θα υπάρξουν εικασίες ότι αυτό οφειλόταν στην εισροή εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από θεσμικούς επενδυτές. Αλλά ακόμη και τότε, μια τέτοια αύξηση δεν μπορούσε να αποδοθεί μόνο στον Bakkt και μόνο. Θα πρέπει να αποκλείσετε όλους τους άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να αυξήσουν την τιμή. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει εντελώς ότι η Bakkt θα είχε συμβάλει σε κάποιο βαθμό στην αύξηση του BTC και κατ ‘επέκταση στην αγορά κρυπτογράφησης.

Το 2020 θα υπάρξει επίσης ένα μεγάλο γεγονός για το Bitcoin, καθώς η ανταμοιβή εξόρυξης θα μειωθεί στο ήμισυ από 12,5 σε 6,25. Υπήρξαν πολλές εικασίες και προβλέψεις σχετικά με το πώς πριν από το ήμισυ της τιμής των χρηματοοικονομικών προϊόντων που βασίζονται στο BTC και στο BTC θα σημειωθεί αύξηση.

Ο COO της Bakkt φάνηκε επίσης επιφυλακτικός σχετικά με την πρόβλεψη της μελλοντικής της αγοράς σε σχέση με το 2020 Halving event.

Bakkt στην αγορά Crypto

criptotendencia.com

Ο Bakkt θα οδηγήσει την υιοθέτηση?

Υποτίθεται ότι εάν ο Bakkt εντάξει τόσους πιστοποιημένους θεσμικούς επενδυτές, θα είναι μόνο θέμα χρόνου έως ότου άλλες μεγαλύτερες εταιρείες ενταχθούν στο πάρτι. Αυτό το σενάριο είναι πιθανό να ξεδιπλωθεί εάν η Bakkt συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους κανόνες SEC και να λάβει έγκριση για όλες τις μελλοντικές λειτουργίες και προϊόντα της.

Επίσης, εάν οι μεγάλοι επενδυτές εγκρίνουν τις δραστηριότητες της Bakkt, τότε μπορεί να αναγκάσει και τους μικρούς επενδυτές να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα, καθώς η προσήλωσή τους θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη. Καθώς η αγορά κρυπτογράφησης θεωρείται επί του παρόντος με πολύ σκεπτικισμό λόγω πολλών ρυθμιστικών γκρίζων περιοχών, η νόμιμη υποστήριξη και έγκριση θα μπορούσε να δελεάσει περισσότερους ανθρώπους να αλληλεπιδράσουν με την κρυπτογράφηση.

Επίσης, τα προϊόντα της Bakkt χρησιμεύουν ως ασφαλές σημείο εισόδου στην αγορά, ακολουθώντας μια πιο συντηρητική προσέγγιση για να προσφέρουμε το Bitcoin ως επενδυτικό μέσο.

Από τεχνολογική άποψη, η Bakkt είναι ενσωματωμένη στην πλατφόρμα υπηρεσιών cloud της Microsoft Azure και καθώς η Microsoft είναι ένας μεγάλος παίκτης στις αγορές προσωπικών υπολογιστών και γενικών λογισμικών, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τις επιλογές της Bakkt στα δικά τους προϊόντα.

Οι εταιρείες δεν είναι γνωστό ότι δημιουργούν εφαρμογές ή πλατφόρμες χρησιμοποιώντας τεχνολογία που δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί σε μεγαλύτερη κλίμακα. Με τη σφραγίδα έγκρισης της Microsoft, οι προγραμματιστές πιθανότατα θα έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ενσωμάτωση της Bakkt.

συμπέρασμα

Τώρα που ξέρετε τι είναι το Bakkt και πώς λειτουργεί, ίσως έχετε μια ευρύτερη ιδέα για το πώς θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά κρυπτογράφησης. Όπως κάθε είδος πρόβλεψης, είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια πώς θα επηρεάσει η Bakkt το επόμενο έτος, οπότε παρακαλώ πάρτε όλες αυτές τις εικασίες με έναν κόκκο αλατιού.

Προτεινόμενη εικόνα: namecoinnews.com

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά στις 18 Δεκεμβρίου 2018 και ενημερώθηκε πλήρως για την πληρότητα και την ακρίβεια του περιεχομένου στις 14 Δεκεμβρίου 2019.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me