Το Bitcoin χτύπησε το Rock Rock Bottom; Ακολουθεί ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για ανάκτηση

Περίληψη:

 • Μόλις βιώσαμε / παρακολουθήσαμε την 3η μεγαλύτερη εξαγορά Bitcoin -65,81% από τα ψηλά.
 • Σε απόλυτα δολάρια, αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα στην ιστορία του Bitcoin.
 • Η τρέχουσα ρουτίνα των τιμών συμβαίνει επίσης να είναι η πιο αργή πώληση που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ.
 • Το Bitcoin πήρε κατά μέσο όρο 1,5 φορές περισσότερες ημέρες να ανακάμψει στα προηγούμενα υψηλά επίπεδα από το NASDAQ Composite κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής έκρηξης.
 • Με βάση το “Recovery to Trough Ratio” του 1.69 και 111 ημέρες αιχμής σε γούρνα για την τρέχουσα ανάληψη, ενδέχεται να χρειαστεί άλλο 188 ημέρες από το χαμηλό (όχι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2018) πριν μπορέσουμε να πλησιάσουμε το 20.000 $ επίπεδο ξανά.
 • Οι αναλήψεις Bitcoin είναι πιο έντονες και ταχύτερες από τις αναλήψεις κατά τη διάρκεια της τεχνολογίας NASDAQ, αλλά χρειάζονται επίσης μικρότερο χρόνο προτού φτάσουμε σε μια νέα κορυφή.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε δει μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη των τιμών κρυπτογράφησης. Από την 1η Απριλίου 2018 (όταν το BTC έφτασε στο χαμηλό της ημέρας στα 6463,54 $) μέχρι σήμερα (με BTC περίπου 9240 $), το Bitcoin έχει ανακάμψει 44%. Ενώ αυτό είναι ανάκτηση στο Τιμή Bitcoin είναι εντυπωσιακό, απέχει ακόμη από τα επίπεδα των $ 19k + που είδαμε στα μέσα Δεκεμβρίου 2017.

Οι ερωτήσεις στο μυαλό όλων είναι:

 1. Θα διαρκέσει αυτή η ανάκαμψη των τιμών?
 2. Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να επιστρέψουμε στις ημέρες δόξας του Bitcoin σε επίπεδα σχεδόν 20.000 δολαρίων ΗΠΑ?

Ο Χειμώνας τελείωσε?

Σε αυτό το ερευνητικό κομμάτι, θα εξετάσουμε το ιστορικό αναλήψεων στο BTC για να δούμε πώς αυτός ο πρόσφατος «μακρύς χειμώνας» συγκρίνεται με διορθώσεις στο παρελθόν και, επιπλέον, θα συγκρίνουμε αυτό το μειονέκτημα με τις μειώσεις κατά τη διάρκεια της τεχνολογίας φούσκα για να δούμε αν μπορούμε να κερδίσουμε χρήσιμα πληροφορίες.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιούμε για αυτό το κομμάτι θα είναι οι τιμές κλεισίματος BTC από τον Οκτώβριο του 2012 και οι τιμές κλεισίματος της NASDAQ Composite (το κύριο σημείο αναφοράς για τις τεχνολογικές μετοχές) από το 1996-2004, η οποία περιλαμβάνει την περίοδο «tech bubble».

Ξέρω, ξέρω, πολλά άρθρα εκεί έξω έχουν ήδη κάνει τη σύγκριση μεταξύ Crypto και NASDAQ Tech bubble, αλλά εδώ στο CoinFi θέλαμε να εκτελέσουμε αυτήν τη σύγκριση για τον εαυτό μας και επίσης να κάνουμε την ανάλυση ένα βήμα παραπέρα για να δούμε αν θα μπορούσαμε να βρούμε με νέες πληροφορίες για κοινή χρήση με εσάς.

Αρχικά, ας ξεκινήσουμε με μερικά βασικά.

Τι είναι ένα σχέδιο?

ΕΝΑ ανάληψη σε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο ορίζεται ως η αλλαγή της τιμής% από την κορυφή της τιμής του ενεργητικού στο κάτω μέρος.

Έτσι, χωρίς άλλη παραλλαγή, εδώ είναι μια λίστα με τα αξιοσημείωτα μειονεκτήματα για το BTC, ξεκινώντας από το μεγαλύτερο:

Αναλήψεις BTC

 • Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 3η μεγαλύτερη αναμέτρηση (από τότε που το BTC έγινε πραγματικά κάτι) -65,81% από τα ψηλά.
 • Αυτό συνεπάγεται α 12,445,72 $ απόλυτη πτώση της τιμής, η οποία είναι η μεγαλύτερη από ποτέ μείωση σε όρους απόλυτων δολαρίων.
 • Ο μέσος όρος αυτών των αναλήψεων είναι -49,24%, οπότε η τρέχουσα αναλογία του -65,81% είναι στην υψηλότερη πλευρά από ό, τι είδαμε προηγουμένως, και θα μπορούσε κανείς να κάνει το επιχείρημα ότι το BTC είναι υπερβολικά εκτεταμένο και είναι απίθανο να πέσει περαιτέρω.
 • Είναι ενδιαφέρον ότι η τρέχουσα ρουτίνα τιμών στην οποία βρισκόμαστε είναι επίσης η πιο αργή πώληση που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ 111 ημέρες να χτυπήσω κάτω. Αυτό είναι σχεδόν 3x ο μέσος όρος των 41,28 ημέρες. Εξηγεί επίσης γιατί αυτή η πρόσφατη ανάληψη αισθάνεται ιδιαίτερα οδυνηρή, καθώς οι επενδυτές κρυπτογράφησης έχουν συνηθίσει να ανακάμπτουν γρήγορα.
 • Η “Αναλογία ανάκτησης προς κατώτατο σημείο” που συγκρίνει πόσες ημέρες χρειάζεται για να ανακτήσει τα προηγούμενα υψηλά με τον αριθμό των ημερών που χρειάζεται για να χτυπήσει τα χαμηλά, έχει κατά μέσο όρο 1.69 για όλες τις αναλήψεις. Αυτό είναι σημαντικό καθώς υπονοεί ότι χρειάζεται 1,69x τόσες μέρες για να ανακάμψει στα προηγούμενα υψηλά όσο έφτασε στο χαμηλότερο σημείο κατά μέσο όρο.

Bitcoin VS. Το Tech Bubble

Ας δούμε πώς έμοιαζαν οι αναλύσεις του NASDAQ Composite κατά τη διάρκεια του “Tech Bubble”.

Αναλήψεις για το NASDAQ


 • Μπορείτε να δείτε ότι η μεγαλύτερη αναλογία του -77,93% από τις 13 Μαρτίου 2000 έως τις 9 Οκτωβρίου 2002 σηματοδοτεί την έκρηξη της φούσκας. Παραδόξως χρειάστηκε 647 ημέρες για το τεχνολογικό σφάλμα να φτάσει στα απόλυτα χαμηλά και δεν ήταν μέχρι τις 23 Απριλίου 2015, ένα επιβλητικό 3155 ημέρες διαπραγμάτευσης αργότερα, που φτάσαμε ξανά στα ίδια ψηλά. Αυτό είναι πραγματικά, Πραγματικά πολύ καιρό έως την ανάκαμψη.
 • Η μέση αναλογία είναι -21,76% το οποίο είναι λιγότερο από το ήμισυ του BTC. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσατε να μαντέψετε για τον εαυτό σας, δεδομένης της υψηλότερης αστάθειας του crypto.
 • Κατά μέσο όρο, χρειάστηκε 102,8 ημέρες να χτυπήσει τα χαμηλά, που είναι 2,5 φορές περισσότερο από ό, τι παρατηρούμε στο BTC.
 • Το BTC έχει μια αναλογία ανάκτησης προς «Μέγιστη προς Κορυφή» που είναι 1,5 φορές πιο αργή από το NASDAQ. Αυτό υπονοεί ότι για το BTC, κάθε ημέρα αναλήψεως χρειάστηκε κατά μέσο όρο 1,5 φορές περισσότερες ημέρες για να ανακάμψει στα προηγούμενα υψηλά από ό, τι έκανε το NASDAQ Composite κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής έκρηξης! Σίγουρα ένα ενδιαφέρον εύρημα, αν και λίγο καταθλιπτικό για όλους τους λάτρεις της κρυπτογράφησης και τους HODLers εκεί έξω, καθώς περιμέναμε έναν ταχύτερο χρόνο ανάκαμψης για ένα πιο ασταθές περιουσιακό στοιχείο.

Τι μας λένε λοιπόν αυτές οι πληροφορίες;?

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι συχνά συγκρίνουν τη σύγκριση μεταξύ των δύο, η συμπεριφορά εξαφάνισης μεταξύ της τεχνολογίας NASDAQ bubble και του BTC δεν είναι παρόμοια.

Συγκεκριμένα, δεδομένης της αποκεντρωμένης φύσης της κερδοσκοπίας και της έλλειψης θεσμικής υποστήριξης στα αποθέματα Crypto vs Tech, η σύγκριση των 2 μοιάζει με τη σύγκριση του μήλου με τα πορτοκάλια – παρά τη βολική αφήγηση των φυσαλίδων γενικά.

Η μεγάλη διαφορά δυστυχώς είναι η σχετικά βραδύτερη περίοδος ανάκαμψης. Με το “Recovery to Trough Ratio” στο 1.69 για BTC και 111 ημέρες από την κορυφή στο κατώτατο σημείο για την πιο πρόσφατη αναδίπλωση, μπορούμε να υπονοήσουμε απλά ότι μπορεί να χρειαστούν άλλες 188 ημέρες από το χαμηλό πριν μπορέσουμε να πλησιάσουμε ξανά το επίπεδο 20Κ.

Έτσι, σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση, μπορεί να μην είναι μέχρι μέσα Οκτωβρίου έως ότου δείτε τα χρήματά σας πίσω εάν αγοράσατε στο υψηλό, που είναι μια ζωή στον κόσμο της κρυπτογράφησης!

Κατάδυση βαθύτερα στην ανάλυση

Ενώ η παραπάνω ανάλυση οδηγεί σε μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα, υπάρχουν ορισμένες προειδοποιήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Δεν υπάρχουν αρκετά σημεία δεδομένων για να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα
 • ο διαφορά μεταξύ των στατιστικών αναλύσεων είναι μεγάλα – δεν υπάρχει αρκετή συνοχή μεταξύ των σημείων δεδομένων για να εξαχθούν συμπεράσματα.
 • Το πλαίσιο στο οποίο συμβαίνουν οι αναλήψεις είναι αρκετά ποικίλο
 • Το πιο σημαντικό, τα δεδομένα παραμορφώνονται σοβαρά από το φιάσκο του Mt Gox, το οποίο προκάλεσε τη μεγαλύτερη ανακύκλωση BTC και έναν εξαιρετικά μακρύ χειμώνα.

Για να αντισταθμίσουμε τα παραπάνω σημεία, έχουμε επεκτείνει την ανάλυση για να εξετάσουμε όχι μόνο τις κατώτατες έως τις κατώτατες αποδόσεις, αλλά και τα τοπικά ελάχιστα και μέγιστα – τα οποία μας δίνουν περισσότερα σημεία δεδομένων.

Το παρακάτω γράφημα θα δώσει μια καλύτερη ιδέα για τα σημεία που εξετάζουμε:

Ιστορικό τιμών BTC

Στο παραπάνω γράφημα, τα μπλε σημεία αντικατοπτρίζουν τις τοπικές κορυφές (μέγιστα) και τα κόκκινα σημεία αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες κοιλότητες (τοπικά ελάχιστα).

Αναλήψεις BTC-2

 • Κοιτάζοντας τοπικά ελάχιστα και μέγιστα μπορούμε να ζωγραφίσουμε μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα
 • Ωστόσο, η μέση αναλογία αυξήθηκε ελαφρά σε -55,57% δεδομένου ότι λαμβάνουμε υπόψη περισσότερες αιχμές εντός της ημέρας και γούρνες
 • Τα καλά νέα είναι ότι ο μέσος όρος “To Next Peak to To Trough Ratio”, ο οποίος μετρά πόσες ημέρες χρειάζεται για να δείτε την επόμενη τοπική κορυφή έναντι του αριθμού των ημερών που χρειάζεται για να πέσετε τα χαμηλά, μειώνεται σε 1,25x, μια βελτίωση της 27% και ένα θετικό σημάδι για τους HODLers
 • Επιπλέον, η μέση ανάκαμψη στην επόμενη τοπική κορυφή είναι 119% δείχνοντας ότι κάθε μέση ανάκαμψη υπερδιπλασιάζει το προηγούμενο χαμηλό.

Μπορούμε να κάνουμε την ίδια βαθύτερη ανάλυση για το NASDAQ κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής έκρηξης για να δούμε πώς συγκρίνεται.

Ιστορικό τιμών NASDAQ

Οι κορυφαίες 10 τοπικές κορυφές και κοιλότητες NASDAQ:

Οι κορυφαίες 10 τοπικές κορυφές και κοιλότητες NASDAQ

 • Η μέση αναλογία αυξάνεται σε -29% με το μέσο To.Trough μήκος παραμένει περίπου το ίδιο στο 96,4 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι η τοπική ανάλυση ελάχιστων και μεγίστων αποδίδει περίπου τα ίδια συμπεράσματα με την αποκορύφωμα από την κορυφή προς την κατεύθυνση
 • Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι ότι το “To Next Peak to Trough Ratio” αυξάνεται σημαντικά από 1.05 προς την 1,78x. Στην πραγματικότητα, ο ρόλος αντιστρέφεται σχεδόν με την τιμή BTC να βλέπει μια σχετικά ταχύτερη ανάκαμψη από το NASDAQ Composite

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα είχαμε περισσότερα σημεία δεδομένων και θα διεξαγάγαμε κάποια δοκιμή σημασίας, αλλά είναι σαφές ότι οι αναλήψεις BTC είναι πιο έντονες και γρηγορότερες από τις αναλήψεις κατά τη διάρκεια της τεχνολογίας φούσκα, αλλά επίσης χρειάζονται μικρότερο χρόνο πριν φτάσουμε σε μια νέα κορυφή.

συμπέρασμα

Πολλοί έχουν αποδώσει την πρόσφατη ανάκαμψη των τιμών στο τέλος της φορολογικής περιόδου. Ενώ αυτή η ανάκαμψη είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενη και ο κόσμος της κρυπτογράφησης βλέπει θετικές εξελίξεις όπως το αυξημένο θεσμικό ενδιαφέρον για τον κόσμο της κρυπτογράφησης, θα ήθελα να προειδοποιήσω τους συναδέλφους αναγνώστες μας ότι μπορεί να εξακολουθεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από μερικές εβδομάδες προτού δούμε τα cryptos να φτάσουν στον προηγούμενο υψηλά, αλλά μεσοπρόθεσμα η προοπτική φαίνεται λαμπρή.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map