Ένας οδηγός για αρχάριους στο Bitcoin

Αναρωτιέστε για το bitcoin; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Bitcoin; Αυτός ο οδηγός για αρχάριους Bitcoin είναι το πρώτο σας βήμα στην εξεύρεση bitcoin.

Οδηγός για αρχάριους Bitcoin:

Τι είναι το Bitcoin?

Το Bitcoin είναι ένα σύστημα διαδικτυακών πληρωμών peer-to-peer που δεν περιλαμβάνει κεντρική αρχή ή διαμεσολαβητή για να πραγματοποιηθεί μια συναλλαγή. Χρησιμοποιεί κρυπτογραφία για να επαληθεύσει αυτές τις συναλλαγές μέσω κόμβων δικτύου και στη συνέχεια τις καταγράφει σε ένα δημόσιο κατανεμημένο καθολικό που ονομάζεται blockchain. Όντας ένα δίκτυο ανοιχτού κώδικα, ο σχεδιασμός του bitcoin είναι δημόσιος που κανένας δεν κατέχει ούτε ελέγχει. Από την ίδρυσή του το 2008, το Bitcoin έχει εξελιχθεί σε τεχνολογία, κοινότητα χρηστών, επενδυτικό όχημα και νόμισμα.

Γιατί το Bitcoin είναι σημαντικό?

«Το Bitcoin είναι το νόμισμα της αντίστασης…»

Η οικονομική κρίση της περιόδου 2007-2008 ξεκίνησε με την κρίση στην αγορά ενυπόθηκων δανείων subprime των ΗΠΑ. Προκειμένου να προσελκύσουν νέους πελάτες, οι αμερικανικές τράπεζες άρχισαν να δίνουν επικίνδυνα δάνεια που κατέληξαν να είναι αθέτηση. Η αδυναμία των ανθρώπων να επιστρέψουν τα χρήματα προκάλεσαν την κατάρρευση των τραπεζών. Παράλληλα με αυτό, οι τράπεζες χρησιμοποιούσαν τα χρήματα των ανθρώπων για να επενδύσουν και όταν οι επενδύσεις δεν απέδωσαν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχασαν χρήματα και χρεοκόπησαν. Σε απάντηση σε αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε να τους διασώσει με τα χρήματα των φόρων. Αυτό οδήγησε σε δυσαρέσκεια των πελατών σε ολόκληρη τη χώρα. Δεδομένου ότι η παγκόσμια οικονομία είναι αλληλένδετη, αυτό εξελίχθηκε σε διεθνείς τραπεζικές κρίσεις, καθιστώντας την παγκόσμια οικονομία σε στασιμότητα.

Με την εμπιστοσύνη τους σε μια τράπεζα, οι άνθρωποι έχασαν τα χρήματά τους. Ως αντίμετρο η κυβέρνηση εκτύπωσε περισσότερα χρήματα, αλλά δεν υπάρχει ανώτατο όριο για το ποσό των χρημάτων που μπορούν να εκτυπωθούν και οδήγησε σε μείωση της αξίας του χρήματος μαζί με αβεβαιότητα στην πτώση της αξίας του χρήματος. Αυτή η οικονομική κρίση έκανε τους ανθρώπους να απαιτούν ένα νόμισμα που δεν ελέγχεται από μια κεντρική αρχή.

Τι είδους προβλήματα επιλύει το Bitcoin?

Μια εναλλακτική λύση νομίσματος μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο εάν κανείς δεν την έχει ξεκινήσει και το σύστημα δεν έχει κεντρικό σημείο αποτυχίας. Αυτό ξεκίνησε η Satoshi Nakamoto το 2008, ένα σύστημα ηλεκτρονικών μετρητών peer-to-peer. Το Bitcoin έχει καθορίσει τον μέγιστο αριθμό bitcoin που μπορούν να κυκλοφορούν και το ρυθμό με τον οποίο μπορούν να παραχθούν καινούργια που διασφαλίζεται από την κωδικοποίηση που χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό του. Αυτό επιτρέπει στην αξία κάθε bitcoin να εξαρτάται μόνο από την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά και χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση.

Με το τρέχον νόμισμά μας, υπάρχει τρίτο μέρος στην επαλήθευση και επικύρωση μιας συναλλαγής. Το Bitcoin εξάλειψε την ανάγκη για μεσάζοντες επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές μεταξύ τους. Χρειάζεστε απλώς ένα Πορτοφόλι Bitcoin για να αποθηκεύσετε τα bitcoin σας που λειτουργούν σαν ένα φυσικό πορτοφόλι αντί για τράπεζα. Η κωδικοποίηση που χρησιμοποιείται στη σχεδίαση αυτών των πορτοφολιών τα καθιστά ορατά σε οποιονδήποτε θέλει να το ελέγξει που διασφαλίζει την ασφάλεια των καταθέσεων σας. Επιπλέον, η διαδικασία δικτύου bitcoin είναι ανώνυμη, οι πληρωμές είναι πολύ γρήγορες και μόλις σταλούν, δεν υπάρχει καμία επιστροφή.

Η τρέχουσα κατάσταση του Bitcoin

Όταν το bitcoin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009, η αξία του ήταν 0 $ και αργότερα 0,39 $. Με την πάροδο του χρόνου, οι επίπεδες νομισματικές κρίσεις και οι τραπεζικοί αποκλεισμοί τόνισαν το ενδιαφέρον του κοινού. Πέρυσι, στα μέσα Ιουνίου, η αξία του blockchain ήταν 14,37 δισ. Δολάρια, του οποίου ο κύριος οδηγός ήταν η τιμή του bitcoin. Στο τέλος του Ιουνίου, η τιμή του bitcoin αυξήθηκε στα 300 $ περίπου.

Η συνολική αξία του bitcoin που υπάρχει είναι 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα ήταν ακριβές να πούμε, επί του παρόντος, η αξία της αγοράς bitcoin είναι πολύ πιο πολύτιμη από ότι ακόμη και το Twitter, το οποίο είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κοινωνικών μέσων στον κόσμο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Bitcoin


«Με το ηλεκτρονικό νόμισμα που βασίζεται στην κρυπτογραφική απόδειξη, χωρίς την ανάγκη εμπιστοσύνης τρίτου μεσάζοντος, τα χρήματα μπορούν να είναι ασφαλή και οι συναλλαγές χωρίς κόπο»

Έχουν περάσει μόλις 7 χρόνια από τότε που το bitcoin κυκλοφόρησε και βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Αλλά υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά του bitcoin που είναι σίγουρα η συζήτηση της πόλης.

Πλεονεκτήματα του bitcoin

 • Χωρίς τρίτα μέρη – Η απουσία ενδιάμεσου το καθιστά μια φτηνή επιλογή. Από το POV ενός πωλητή, αφού έχετε χρήματα bitcoin, τα έχετε και οι αγοραστές δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω.
 • Ελευθερία – Στείλτε τα χρήματά σας οπουδήποτε στον κόσμο ανά πάσα στιγμή.
 • Ψηφιακή ταυτότητα – Η δημιουργία ψηφιακών ταυτοτήτων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που λατρεύουν πολύ οι λάτρεις του bitcoin. Αυτό διευκολύνει επίσης την εγγραφή σε πλατφόρμες και υπηρεσίες.
 • Χωρίς κεντρική εντολή – Τα bitcoin δεν ανήκουν σε κανέναν και καμία εταιρεία δεν είναι ιδιοκτήτης αυτής. Αυτό σημαίνει ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε οι τράπεζες δεν μπορούν να σας εμποδίσουν να λαμβάνετε ή να στέλνετε χρήματα bitcoin, οπουδήποτε στον κόσμο.
 • Ψευδο ανωνυμία – Αν και το bitcoin δεν σας παρέχει πλήρη ανωνυμία, αλλά δεν χρειάζεται να αποκαλύψετε την ταυτότητά σας στο δίκτυο.
 • Διαφάνεια – Όλες οι τελικές συναλλαγές είναι διαθέσιμες για να δουν όλοι, αλλά τα προσωπικά σας στοιχεία είναι κρυμμένα.
 • Ελεγχος & Ασφάλεια – Οι χρήστες έχουν τον έλεγχο, οι έμποροι δεν μπορούν να χρεώσουν επιπλέον χρεώσεις και το bitcoin μπορεί να κρυπτογραφηθεί για να διασφαλιστεί η ασφάλεια.

Μειονεκτήματα του bitcoin

 • Κίνδυνος & Μεταβλητότητα – Η περιορισμένη ποσότητα κερμάτων και η αυξανόμενη ζήτηση το καθιστούν εξαιρετικά ευμετάβλητο. Αλλά ανέμενε ότι με την πάροδο του χρόνου η μεταβλητότητα θα μειωθεί.
 • Έλλειψη ευαισθητοποίησης – Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακόμη και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει σαφή κατανόηση.
 • Υψηλού κινδύνου – Η αυξημένη ρύθμιση, η έλλειψη εφαρμογών, η περιορισμένη κλιμάκωση και η έλλειψη ασφάλειας το καθιστούν επιχείρηση υψηλού κινδύνου.
 • Περιορισμένες περιπτώσεις χρήσης – Αν και το Bitcoin παρέχει καινοτόμες λύσεις σε γρηγορότερες και ευκολότερες πληρωμές, αλλά έχει προβλήματα όσον αφορά τη σκοπιμότητα. Μερικά ελαττώματα που παρεμποδίζουν την υιοθεσία του είναι ζητήματα κλιμάκωσης και τελών.

Το Bitcoin βρίσκεται στο νηπιακό στάδιο και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Θα χρειαστεί χρόνος για το bitcoin για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Πώς λειτουργεί το Bitcoin?

Τα Bitcoin είναι εικονικά νομίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να είναι αυτόνομα για την αξία τους. Για να αποθηκεύσετε ή να μετακινήσετε τα χρήματά σας, δεν χρειάζεστε τράπεζες. Η συμπεριφορά αυτών των bitcoins είναι παρόμοια με τα φυσικά νομίσματα χρυσού. Αυτό σημαίνει, μόλις έχετε bitcoin, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ως αξία. Πρόσφατα έχουμε δει το bitcoin να χρησιμοποιείται και για σκοπούς πληρωμής, αλλά η χρήση του bitcoin ως νομίσματος υπόκειται ακόμη σε διόρθωση ζητημάτων κλιμάκωσης με το Bitcoin blockchain.

Τα bitcoin βασικά ανταλλάσσονται από το συγκεκριμένο πορτοφόλι bitcoin του ενός ατόμου στο άλλο. Μιλώντας για το πορτοφόλι, είναι ένα ψηφιακό κατάστημα για τα bitcoin που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο smartphone, στη μονάδα υπολογιστή, στο tablet ή στο cloud.

Τώρα γνωρίζετε τα βασικά του Bitcoin. Στο επόμενο άρθρο, θα σας καθοδηγήσουμε συμβουλές και πόρους που θα χρειαστείτε για να αποκτήσετε το Bitcoin.

Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα?

Ενημερώστε μας για όλες τις αμφιβολίες σας σχετικά με το bitcoin στα σχόλια. 

 Ακολουθήστε μας στο

Κελάδημα , Facebook , Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map