Ένας οδηγός για το πώς να επιλέξετε την καλύτερη πλατφόρμα για συναλλαγές bitcoin

Το ενδιαφέρον για τις συναλλαγές Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, έτσι και η εισροή εμπόρων στις διάφορες πλατφόρμες συναλλαγών. Δυστυχώς, οι περισσότερες πλατφόρμες συναλλαγών Bitcoin αφήνουν αρνητικά σημάδια σε χρήστες και πιθανούς εμπόρους με πολλές ανησυχίες. Πολλοί έμποροι έχουν μείνει αβοήθητοι μετά την απώλεια όλων των κεφαλαίων τους, και άλλοι έχοντας κλειδώσει τις καταθέσεις τους. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι το μη λειτουργικό Mt.Gox και πολλοί άλλοι δημοφιλείς ιστότοποι συναλλαγών. Είναι αλήθεια ότι οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ανταλλαγής ανά πάσα στιγμή: ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος απώλειας όλων. Αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσει πώς να επιλέξετε την καλύτερη πλατφόρμα για συναλλαγές Bitcoin.

Ασφάλεια – Καλύτερα ασφαλή παρά συγγνώμη

Η ασφάλεια πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή μιας πλατφόρμας συναλλαγών. Ο λόγος είναι απλός: η πλατφόρμα θα απαιτήσει τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό ταυτοποίησης των φορολογουμένων, τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας και άλλα ευαίσθητα στοιχεία. Αυτό τους δίνει έμμεσα πρόσβαση σε ένα μέρος της οικονομικής και ιδιωτικής ζωής σας, οπότε η παροχή όλων αυτών των λεπτομερειών σε λάθος πλατφόρμα θα σας επηρεάσει πολύ. Επίσης, θα πρέπει να ανησυχείτε για την ασφάλεια, επειδή η πλατφόρμα θα φιλοξενήσει όλες τις καταθέσεις συναλλαγών σας και εκατομμύρια άλλες. Είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν η πλατφόρμα χρησιμοποιεί κρύο χώρο αποθήκευσης ή θερμό χώρο αποθήκευσης για την αποθήκευση στοιχείων. Αν και κρύα αποθήκευση έχει τα μειονεκτήματά του, είναι ένας πιο ασφαλής τρόπος αποθήκευσης περιουσιακών στοιχείων από την πρόσβαση των χάκερ.

Στο πλαίσιο της ασφάλειας, είναι επίσης σημαντικό να ελέγξετε εάν η ανταλλαγή είναι ασφαλισμένη ή όχι. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, οι περισσότερες πλατφόρμες συναλλαγών δεν είναι ασφαλισμένες. Μόνο μερικά από τα δημοφιλή, όπως το Gemini και το Coinbase, είναι ασφαλισμένα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανάκτηση μέρους ή του συνόλου των χαμένων περιουσιακών στοιχείων σας εάν η εταιρεία υποστεί παραβίαση της φυσικής ασφάλειας, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της κλοπής των εργαζομένων. 

Το πιο σημαντικό, σκεφτείτε να επιλέξετε μια πλατφόρμα ποια διεύθυνση ιστού είναι HTTPS αντί HTTP. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαλήθευση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και επιβεβαίωση μέσω email για συνδέσεις.

Η αυθεντικότητα 

Η δημιουργία μιας πλατφόρμας συναλλαγών είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε. Γιατί; Επειδή το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα όνομα τομέα, φιλοξενία ιστού και κάποια χρήματα. Αυτό έχει επιτρέψει την είσοδο πολλών πλαστών και μη εγγεγραμμένων πλατφορμών. Για να αποφασίσετε ποια πλατφόρμα συναλλαγών θα διαλέξετε, πρώτα επισκεφτείτε τον ιστότοπο για να δείτε εάν υπάρχει άλλη φυσική διεύθυνση εκτός από τη διεύθυνση P.O.BOX. Μετά από αυτό, επαληθεύστε εάν η πλατφόρμα είναι πραγματικά εγγεγραμμένη. Δοκιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερο για να γνωρίσετε τους ιδρυτές και την ομάδα πίσω από την πλατφόρμα. Αν όλα αυτά λείπουν, συμβουλευτείτε τον εαυτό σας. Ένας απλός τρόπος για να βρείτε όλες αυτές τις πληροφορίες είναι η αναζήτηση στο Google. Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων διαθέτει πολλές πληροφορίες σχετικά με τη μηχανή αναζήτησης για απλούς ανθρώπους για να βρουν ό, τι πρέπει να γνωρίζουν.

Τοποθεσία – Μπορεί να δοθεί πλατφόρμα κρυπτογράφησης στη χώρα σας?

Λόγω των περιστάσεων που αφορούν τους κανονισμούς κρυπτογράφησης, συνιστάται να ελέγξετε εάν η χώρα σας είναι επιλέξιμη για χρήση μιας εξεταζόμενης πλατφόρμας συναλλαγών. Οι περισσότερες από τις ανταλλαγές ή τις πλατφόρμες συναλλαγών περιορίζουν τους χρήστες από ορισμένες χώρες, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και ορισμένοι από αυτούς ενδέχεται να δέχονται χρήστες από ορισμένα κράτη στις ΗΠΑ, ορισμένοι από αυτούς περιορίζουν εμπόρους από πολλές άλλες πολιτείες. Σε αυτήν την περίπτωση, ορισμένοι έμποροι προσπαθούν να παίξουν έξυπνα χρησιμοποιώντας VPN. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς τα χρήματα που έχουν κλειδωθεί είναι σχεδόν αδύνατο να ανακτηθούν. 

Τέλη και τιμές των πλατφορμών συναλλαγών

Τα τέλη και οι τιμές είναι πολύ σημαντικά κριτήρια για την επιλογή η καλύτερη πλατφόρμα για συναλλαγές Bitcoin. Ορισμένες πλατφόρμες συναλλαγών χρεώνουν εμπόρους για τέλη κατασκευαστή και λήψης. Οι περισσότερες από τις μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών έχουν χαμηλή χρέωση σε σύγκριση με τις αναδυόμενες. Επίσης, οι τιμές Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων ποικίλλουν από ανταλλαγή σε ανταλλαγή. Κυρίως, τα ποσοστά του Bitcoin καθορίζονται από τον όγκο των συναλλαγών ή την αλληλεπίδραση της ζήτησης και της προσφοράς στις διάφορες πλατφόρμες. Αυτό κάνει τα ποσοστά διαφορετικά μεταξύ των πλατφορμών συναλλαγών. Όσον αφορά τις χρεώσεις, συνιστάται το Binance.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ελάχιστο ποσό ανάληψης Bitcoin και άλλων περιουσιακών στοιχείων είναι υψηλότερο σε ορισμένες πλατφόρμες συναλλαγών από άλλες. Αυτό έχει σημασία επειδή η κατάθεση 0,003 BTC και η ενημέρωση ότι πρέπει να εκδώσετε ένα ελάχιστο αίτημα ανάληψης 0,005 BTC είναι πολύ απογοητευτικό.

Ρευστότητα και κλειδωμένη λειτουργία

Οι πλατφόρμες συναλλαγών με υψηλή ρευστότητα εγγυώνται γρήγορες συναλλαγές σε σύγκριση με εκείνες με χαμηλή ρευστότητα. Είναι πολύ απογοητευτικό να περιμένουμε ώρες για έναν αγοραστή να δείξει ενδιαφέρον για μια προτεινόμενη παραγγελία πώλησης. Όσο περισσότερο παραμένει η παραγγελία και περιμένει τους αγοραστές, τόσο πιθανότερο είναι ο πωλητής να μάχεται την αστάθεια των τιμών. Σημειώστε ότι η ρευστότητα ποικίλλει ανάλογα με τα ζεύγη. Το BTC / ETH μπορεί να έχει υψηλή ρευστότητα από το ETH / BTCP. 


Επίσης, ελέγξτε αν η πλατφόρμα προσφέρει κλειδωμένη λειτουργία. Η λειτουργία κλειδώματος διασφαλίζει ότι οι πωλητές λαμβάνουν την ακριβή τιμή για την παραγγελία τους, ανεξάρτητα από την αλλαγή στην τιμή αγοράς.

Επιπλέον, οι πλατφόρμες συναλλαγών πρέπει να είναι φιλικές προς το χρήστη και να διαθέτουν αποτελεσματικό σύστημα ζωντανής συνομιλίας ή υποστήριξης μέσω email.

Παραδείγματα καταχωρημένων και νόμιμων πλατφορμών συναλλαγών Bitcoin σύμφωνα με τις δημόσιες κριτικές είναι οι Binance, Coinbase, Gemini, CREX24, Kraken και HitBTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map