Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Mining Marketplace Η NiceHash επιστρέφει το 60% του κλεμμένου Bitcoin ενώ η έρευνα συνεχίζεται

διαφήμιση Phemex

Η αγορά εξόρυξης bitcoin με έδρα τη Σλοβενία ​​NiceHash, σε μια πρόσφατη ενημέρωσή της, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιστρέψει στους πελάτες της το 60% των 4.700 bitcoin που έχουν κλαπεί. Η εταιρεία είχε αναστείλει τις δραστηριότητές του τον Δεκέμβριο του 2017 μετά από κλοπή bitcoin αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων. Η έρευνα του ίδιου συνεχίζεται.

Η ιστορία πίσω από το hack Bitcoin

Το NiceHash ήταν μια αγορά ψηφιακού νομίσματος που ταιριάζει με ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν χρόνο επεξεργασίας στους υπολογιστές τους για τους λεγόμενους ανθρακωρύχους για να επαληθεύσουν τις συναλλαγές χρηστών bitcoin σε αντάλλαγμα για το bitcoin. Τα προβλήματα με τον ιστότοπο προκάλεσαν συναγερμό και παράπονα, με πολλούς ιδιοκτήτες bitcoin να δημοσιεύουν σχόλια πανικού στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων της NiceHash.

Όσον αφορά τα παράπονα, η αγορά είχε αναστείλει τις δραστηριότητές της τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ διερεύνησε την παραβίαση, λέγοντας ότι συνεργάζεται με την επιβολή του νόμου ως «επείγον», ενώ προτρέπει τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης. Το hack ήταν «μια πολύ επαγγελματική επίθεση με εξελιγμένη κοινωνική μηχανική» που είχε ως αποτέλεσμα να κλαπεί περίπου 4.700 bitcoin, αξίας περίπου 63,92 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές, δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της NiceHash Andrej P Škraba.

Η NiceHash είχε επίσης εκδώσει επίσημη δήλωση που ανέφερε,

«Κατανοούμε ότι θα έχετε πολλές ερωτήσεις και ζητάμε υπομονή και κατανόηση ενώ ερευνούμε τις αιτίες και βρίσκουμε τις κατάλληλες λύσεις για το μέλλον της υπηρεσίας».

Σύμφωνα με την NiceHash, η παραβίαση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου ήταν το αποτέλεσμα παραβίασης της ασφάλειας στο σύστημα πληρωμών NiceHash. Λίγο μετά το συμβάν, η NiceHash ανακοίνωσε στο Reddit:

«Το σύστημα πληρωμών μας παραβιάστηκε και τα περιεχόμενα του πορτοφολιού Nicehash Bitcoin έχουν κλαπεί. Εργαζόμαστε για να επαληθεύσουμε τον ακριβή αριθμό των BTC που ελήφθησαν. ”

Η πλατφόρμα ήταν εκτός σύνδεσης για δύο εβδομάδες μετά την επίθεση.

Μετά την παραβίαση, ο συνιδρυτής της NiceHash, Marko Kobal, παραιτήθηκε από τη θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, λέγοντας σε μια δημοσίευση στο LinkedIn ότι τώρα θα «παραμείνει στην άκρη και θα επιτρέψει στη νέα διοίκηση να οδηγήσει τον οργανισμό στην επόμενη, συναρπαστική περίοδο ανάπτυξης».

Επίσης, διαβάστε: Bitcoin Shorts που κλείνουν γρήγορα Σήματα Οι καλές στιγμές είναι εδώ για να έρθουν

Το πρόγραμμα αποζημίωσης

Η NiceHash ανακοίνωσε αρχικά το σχέδιο αποζημίωσης δύο εβδομάδες μετά την παραβίαση σε ένα μήνυμα προς τα μέλη της πλατφόρμας της, αν και τα υπόλοιπα δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι την ημερομηνία που είχε αρχικά υποσχεθεί:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι καταφέραμε να κρατήσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάσταση υπολοίπων από μια ομάδα διεθνών επενδυτών. Τα παλιά υπόλοιπα, επομένως, θα αποκατασταθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2018. “

Στις 31 Ιανουαρίου 2018, η εταιρεία ανακοίνωσε τη χρήση της λαβής του στο Twitter,

“Το πρόγραμμα αποπληρωμής θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018 και θα επιστρέψει αρχικά το 10% του παλαιού ποσού υπολοίπου σε όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ασφαλείας.”

Τα νέα που περιμένατε όλοι ? https://t.co/KfQ8HDvhTx ?

Το πρόγραμμα αποπληρωμής θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018 και θα επιστρέψει αρχικά το 10% του παλαιού ποσού υπολοίπου σε όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ασφαλείας.

– NiceHash (@NiceHashMining) 31 Ιανουαρίου 2018

Ανέφερε επίσης ότι «δεσμευόμαστε να αποπληρώνουμε περιοδικά το υπόλοιπο ποσό σε όλους τους χρήστες τους επόμενους μήνες».

Δεσμευόμαστε να αποπληρώνουμε περιοδικά το υπόλοιπο ποσό σε όλους τους χρήστες τους επόμενους μήνες.

– NiceHash (@NiceHashMining) 31 Ιανουαρίου 2018

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του προγράμματος αποπληρωμής, η εταιρεία διαίρεσε το σχήμα αποπληρωμής σε δύο μέρη ένα για τους χρήστες εσωτερικών πορτοφολιών NiceHash και εξωτερικούς χρήστες πορτοφολιών που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ασφαλείας. Το πρόγραμμα αποπληρωμής ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και έπρεπε αρχικά να επιστρέψει το 10% του παλαιού ποσού υπολοίπου σε όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από την παραβίαση ασφαλείας.

Η NiceHash είπε ότι δεσμεύτηκε να αποπληρώνει περιοδικά το υπόλοιπο ποσό σε όλους τους χρήστες τους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες θα αποζημιώνονται πλήρως, ταυτόχρονα και υπό τις ίδιες συνθήκες. Κάθε νέο μέρος του προγράμματος αποζημίωσης θα ανακοινώνεται εκ των προτέρων και οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο αποπληρωμής. Εάν κάποιος χρήστης παρατηρήσει ότι δεν είχε λάβει αντίστοιχη πληρωμή, ζητήθηκε να ειδοποιήσουν αμέσως τη NiceHash για να λάβουν τέτοια πληρωμή. Το παλιό υπόλοιπο θα εξοφληθεί σε Bitcoin (BTC) και όχι στην τιμή fiat ή σε οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση.

Όσον αφορά την έρευνα του hack, η εταιρεία είχε κοινοποιήσει στην ίδια ενημέρωση λέγοντας ότι

«Η έρευνα για την παραβίαση της ασφάλειας συνεχίζεται, με την υποστήριξη διεθνών ομάδων επιβολής του νόμου και εγκληματολογικών εγκληματολογικών ομάδων, και ενώ θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανοιχτοί και διαφανείς, για λόγους συνεχιζόμενης έρευνας δεν μπορούμε να παρέχουμε πολλές λεπτομέρειες στο αυτή τη φορά. Βρισκόμαστε σε ενεργές συζητήσεις με επενδυτές, αλλά αυτή η διαδικασία θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο και δέουσα επιμέλεια από ό, τι αναμενόταν αρχικά. “

Μετά τις ειδήσεις του Mt Gox, αυτή η είδηση ​​αποζημίωσης είναι ένας άλλος ενισχυτής για επενδυτές που έχουν χάσει χρήματα. Ένα άλλο βήμα που μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της πίστης της κοινότητας στις εταιρείες κρυπτογράφησης. Με ήδη αποζημίωση 60%, η Nicehash φαίνεται να εκκαθαρίζει πλήρως τα τέλη τους επόμενους μήνες.

Έχουν μάθει οι εταιρείες που ασχολούνται με κρυπτογράφηση από τις παραβιάσεις των Mt Gox και Nicehash; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me