Αποκατασκευή όλου του μύθου και του FUD γύρω από το Bitcoin Double-Spend και πληθωρισμός

διαφήμιση Phemex

Οχι!! Το Bitcoin “DOUBLE-SPEND” δεν έγινε ποτέ !! Το blockchain του Bitcoin λειτουργεί εξίσου κανονικά και ακριβώς όπως θα έπρεπε !! Λοιπόν, για να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες και να τα απο-κατασκευάσουμε διαδοχικά. Η τιμή του Bitcoin (BTC) έχει διορθωθεί σημαντικά τις τελευταίες τρεις / τέσσερις ημέρες, ενώ έκανε μια πτώση λίγο κάτω από τα επίπεδα των 30.000 $ πριν από λίγες ώρες. Ωστόσο, η BTC έχει πλέον υποχωρήσει και διαπραγματεύεται επί του παρόντος σε επίπεδα 30.440 $ με ανώτατο όριο αγοράς 569 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τι είναι το Bitcoin Double-Spend FUD?

Όπως αναφέρουμε, τις τελευταίες ημέρες, υπήρξε μεγάλη συσσώρευση θεσμικών BTC από το Grayscale. Από την άλλη πλευρά, οι έμποροι αποφάσισαν στο Bitcoin HOLDing με ταυτόχρονη αύξηση στους λογαριασμούς φαλαινών. Εάν αυτά δεν είναι σημάδια ανοδικής, η προσφορά BTC στα χρηματιστήρια έχει μειωθεί στο χαμηλότερο των ετών.

Αλλά γιατί η τιμή του Bitcoin μειώνεται συνεχώς; Λοιπόν, υπήρξε ένα FUD που κυμαίνεται γύρω από τις διπλές δαπάνες και τον πληθωρισμό του Bitcoin. Έτσι, όπως συνέβη, η Bitmex Research ανέφερε μια «διπλή προσπάθεια» του Bitcoin που τροφοδότησε όλο το FUD στην αγορά. Λοιπόν, αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει τη φρενίτιδα και να οδηγήσει σε ξεφάντωμα πωλήσεων μεταξύ των επενδυτών.

Αλλά δημοφιλείς προσωπικότητες από τον χώρο κρυπτογράφησης: Ευαγγελιστής Bitcoin Ανδρέας Αντωνόπουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της CoinMetrics Λούκας Ναζί έχει βγει με μια δίκαιη και τετράγωνη εξήγηση του ίδιου. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι πραγματικά συνέβη.

  • Στις 18 Ιανουαρίου, ένας χρήστης δημοσίευσε μια συναλλαγή με χαμηλά τέλη και οι ανθρακωρύχοι την άφησαν ανέγγιχτη καθώς είχαν πιο επικερδείς ευκαιρίες. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έχει δύο επιλογές 1) περιμένετε να μειωθούν τα τέλη 2) αυξήστε το τέλος ενημερώνοντας τους ανθρακωρύχους.
  • Τώρα σε περίπτωση μιας ήδη μεταδοθείσας συναλλαγής, ο χρήστης μπορεί να αυξήσει την αμοιβή με μια συναλλαγή RBF (Replace-by-Fee). Το RBF είναι απλώς ένα αντίγραφο της αρχικής συναλλαγής, αλλά με υψηλότερο τέλος και ρητή οδηγία για την επεξεργασία της νέας συναλλαγής.
  • Έτσι, όταν οι ανθρακωρύχοι δεν απάντησαν στην αρχική μεταδοθείσα συναλλαγή, την επόμενη μέρα στις 19, ο χρήστης εξέδωσε το πρώτο RBF, αλλά μόνο με μικρή αύξηση της χρέωσης. Οι ανθρακωρύχοι το αγνόησαν και πάλι και η συναλλαγή κολλήθηκε ξανά. Έτσι, μετά από μερικές ώρες, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός εξέδωσε το δεύτερο RBF με αρκετά υψηλά τέλη.
  • Έτσι, ο αρχικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός εξέδωσε τρεις συναλλαγές συνολικά: 1) 18 Δεκεμβρίου 22:11 UTC (1 sat / b) 2) 19 Δεκεμβρίου 21:22 UTC (9,4 sat / b) 3) 20 Δεκεμβρίου 00:32 UTC (14,3 sat / b)
  • Όπως εξηγεί ο Lucas Nazzi: «Περίπου στις 1:18 π.μ. το blockchain χωρίζεται σε 2 εκδόσεις, κάτι που είναι εντελώς φυσιολογικό. βασικό μέρος του τρόπου λειτουργίας του Bitcoin. Όταν συμβεί αυτό (1+ φορές το μήνα), οι ανθρακωρύχοι πρέπει να συγκλίνουν σε μία εκδοχή συμβάντων, η οποία διαρκεί συχνά περίπου 1 μπλοκ ή 10 λεπτά “.
  • Είναι ενδιαφέρον, τη στιγμή που ο χρήστης εξέδωσε το δεύτερο RBF (δηλαδή τρίτη συναλλαγή), το τέλος του ανθρακωρύχου έπεσε και η αλυσίδα είχε ήδη διαχωριστεί. Αυτό που συνέβη είναι ότι ένας ανθρακωρύχος επέλεξε την πρώτη συναλλαγή με το χαμηλότερο τέλος και ο άλλος ανθρακωρύχος επέλεξε την τρίτη. Σημειώστε ότι τα RBF είναι προαιρετικά και δίνουν στους ανθρακωρύχους να επιλέξουν τη συναλλαγή της επιλογής τους. Σε αυτήν την περίπτωση, έμοιαζε με τον πληθωρισμό bitcoin γνωστού ως «διπλής δαπάνης». Ωστόσο, αυτό είναι ένα πολύ φυσιολογικό γεγονός.
  • Η αλυσίδα χωρίστηκε για ένα μόνο μπλοκ, το οποίο ήταν φυσιολογικό, ωστόσο, μόνο ο ανθρακωρύχος που δέχθηκε τη συναλλαγή χαμηλότερης αμοιβής κατέληξε να κερδίσει τη συμφωνία. Έτσι, παρόλο που υπήρχαν διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας συναλλαγής, μόνο 1 έγινε τελικά αποδεκτή. Για άλλη μια φορά, όλοι πιστώνουμε στον Lucas για αυτήν την υπέροχη εξήγηση.

Όπως λέει ο Ανδρέας Αντωνόπολος, αυτό έχει εξηγηθεί ακριβώς στη Βίβλο του Bitcoin γνωστός και ως η Λευκή Βίβλος Satoshi.

Αυτό περιγράφεται στη Λευκή Βίβλο Satoshi στη σελίδα 8. Στην πραγματικότητα, είναι η μόνη μαθηματική εξίσωση στο χαρτί και περιγράφει τη φθίνουσα πιθανότητα ενός νέου οργανισμού, δείχνοντας γιατί "6 επιβεβαιώσεις", αν και επιλέγεται αυθαίρετα είναι μια καλή βάση για να θεωρηθεί μια συναλλαγή οριστικοποιημένη

14 /

– Ανδρέας Μ. Αντωνόπουλος (@aantonop) 21 Ιανουαρίου 2021

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένες δημοσιεύσεις που παρουσίασαν εσφαλμένα ολόκληρη την εκδήλωση προσπαθούσαν να βάλουν την ευθύνη στο BitMex για την αναφορά της «απόπειρας διπλής δαπάνης» του Bitcoin. Το BitMex έχει εκδώσει μια διευκρίνιση και συνοψίζει όλες τις συναλλαγές.

Όσον αφορά τη χθεσινή * πιθανή * διπλή δαπάνη Bitcoin, η οποία επιλύθηκε μετά από ένα μπλοκ, έχουμε συνοψίσει τις συναλλαγές στην παρακάτω εικόνα, έτσι ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας τι μπορεί να έχει συμβεί

Η εικόνα τροποποιήθηκε από την εργασία από @ 0xB10C https://t.co/V56scTQw5Q pic.twitter.com/W2lPYGZxvb


– Έρευνα BitMEX (@BitMEXResearch) 21 Ιανουαρίου 2021

Ο Ανδρέας Αντωνόπουλος ήρθε στη διάσωση του BitMex, κατηγορώντας όσους κατηγορούσαν την πλατφόρμα για την αναφορά της ιστορίας. Αυτός γράφει:

«Το BitMEX ανέφερε σωστά μια προσπάθεια διπλής δαπάνης Bitcoin με το χρήσιμο εργαλείο παρακολούθησης. Οι ανεύθυνοι δημοσιογράφοι το πήραν αυτό και πρόσθεσαν παραπληροφόρηση. Αυτό δεν είναι στο BitMex, σταματήστε να πυροβολείτε τον αθώο αγγελιοφόρο. “

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map