Η Coinbase καλωσορίζει την έκθεση ακεραιότητας εικονικών αγορών της Νέας Υόρκης, αλλά αμφισβητεί τα ευρήματα

διαφήμιση Phemex

Εντός 48 ωρών από την κυκλοφορία της έκθεσης για την ακεραιότητα των εικονικών αγορών της Νέας Υόρκης που εκδόθηκε από το Κρατικό Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης (το “OAG”), το Coinbase, η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων χαιρέτισε την έκθεση, αλλά αντέκρουσε ορισμένα ευρήματα.

Ο Coinnbase πιστεύει ότι η έκθεση παραποιεί τα γεγονότα

Η έκθεση, που σχηματίστηκε μετά τη συγκέντρωση λεπτομερειών που συλλέχθηκαν από 9 εξέχοντα χρηματιστήρια που λειτουργούν στην περιοχή της Νέας Υόρκης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πολλά χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων που διερεύνησε είναι ευάλωτα σε χειραγώγηση της αγοράς, έχει αντλήσει αντίδραση από τους φορείς της βιομηχανίας. Σε συγκεκριμένο σχόλιο στην έκθεση προς Coinbase ήταν

«Η Coinbase αποκάλυψε ότι σχεδόν το 20% του εκτελεσθέντος όγκου στην πλατφόρμα της οφείλεται στις συναλλαγές της».

Αυτό το σχόλιο δεν πήγε καλά με το Coinbase και σε μια δημοσίευση σε blog, ο επικεφαλής πολιτικής της Coinbase, Mike Lempres, έγραψε ότι οι ισχυρισμοί της OAG στην έκθεση οδήγησαν σε εσφαλμένη παρουσίαση της επιχείρησης της ανταλλαγής στα μέσα ενημέρωσης..

Απαντώντας συγκεκριμένα στο σχόλιο, η Lempres διευκρίνισε ότι η Coinbase δεν «εμπορεύεται προς όφελος της εταιρείας σε ιδιόκτητη βάση». Αυτός συνεχίζεται:

«Όταν η Coinbase εκτελεί αυτές τις συναλλαγές, το κάνει για λογαριασμό των πελατών της Coinbase Consumer και όχι από μόνη της.»

Η Lempres εξήγησε περαιτέρω ότι το ποσοστό 20 τοις εκατό αντιπροσωπεύει τον όγκο που καθοδηγείται από τους καταναλωτές στο Coinbase Consumer, μια υπηρεσία που εκτελεί τις παραγγελίες των χρηστών με τη δική της ανταλλαγή, σε αντίθεση με αυτό που περιγράφεται ως «αυτο-συναλλαγή» στην έκθεση

Ο Τζέσε Πάουελ, ο ιδρυτής της ανταλλαγής Kraken που εδρεύει στις ΗΠΑ, το οποίο ονομάστηκε από την OAG ως πιθανώς παραβίαση του κρατικού δικαίου, εξαέρωσε τον θυμό του στο Twitter, περιγράφοντας το περιβάλλον στη Νέα Υόρκη γενικά ως «καταχρηστικό».

Η Νέα Υόρκη είναι τόσο καταχρηστική, ελέγχοντας πρώην που χωρίσατε πριν από 3 χρόνια, αλλά συνεχίζουν να σας παρακολουθούν, ρίχνοντας σκιά στις νέες σας σχέσεις, ανίκανοι να αποδεχτείτε ότι έχετε προχωρήσει ευτυχώς και είστε καλύτερα χωρίς αυτούς. #ξεπέρασέ το https://t.co/DC5S1WyRnp

– Τζέσε Πάουελ (@jespow) 19 Σεπτεμβρίου 2018


Ο Erik Voorhees, Διευθύνων Σύμβουλος του ShapeShift σχολίασε το tweet του Powell

Και αυτά τα είδη ανθρώπων δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η συμπεριφορά τους είναι αυτό που οδήγησε στη διάλυση… Η Νέα Υόρκη πρόκειται να χάσει τη θέση της ως επικεφαλής της παγκόσμιας χρηματοδότησης, εάν δεν αλλάξει σύντομα. Συνέχισε την καλή δουλειά @ jespow https://t.co/74CVAfivis

– Erik Voorhees (@ErikVoorhees) 19 Σεπτεμβρίου 2018

Επίσης, διαβάστε: Bitcoin ETF Exclusive: Ο Trump διορίζει τον Επίτροπο Pro-Crypto SEC, ενώ η Coinbase σχεδιάζει ένα Bitcoin ETF

Η ανακάλυψη των εκθέσεων είναι συγκλονιστική

Η έκθεση είχε επίσης δηλώσει κορυφαίες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων Bitstamp, itBit και Kraken που βοηθούν στην τροφοδοσία της μελλοντικής αγοράς Bitcoin της CME Group Inc. Η ρυθμιστική αρχή στο πόρισμά της κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Bitstamp και το itBit, δεν έχουν επίσημες πολιτικές για την καταπολέμηση της χειραγώγησης της αγοράς, ενώ ο Kraken, μαζί με τους Binance, Gate.io και Huobi, ισχυρίστηκαν ότι δεν λειτουργούν στη Νέα Υόρκη και ως εκ τούτου αρνήθηκε να συμμετάσχει την κριτική του γενικού εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση ανέφερε ότι οι Binance, Gate.io και Kraken είχαν παραπεμφθεί στο Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της πολιτείας μετά από έρευνα για το κατά πόσον αυτές οι ανταλλαγές λειτουργούν στη Νέα Υόρκη. Μια τέταρτη ανταλλαγή, το Χόμπι, διερευνήθηκε επίσης αλλά δεν παραπέμφθηκε.

Το κρατικό γραφείο της Γενικής Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης διαπίστωσε ότι ορισμένες ανταλλαγές μπορούσαν να ποσοτικοποιήσουν πόση εμπορική δραστηριότητα στις πλατφόρμες τους προήλθαν από τις δικές τους δραστηριότητες. Η Circle δήλωσε ότι ήταν υπεύθυνη για λιγότερο από το 1% του όγκου συναλλαγών στην Poloniex, ενώ η BitFlyer USA διεξάγει περίπου το 10% των συναλλαγών στην πλατφόρμα της.

Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι ενώ τα περισσότερα χρηματιστήρια χρησιμοποιούν διαδικασίες γνωριμίας-πελάτη, τα Bitfinex και Tidex δεν «απαιτούν κάτι περισσότερο από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ξεκινήσουν τις συναλλαγές εικονικών νομισμάτων». Ωστόσο, η έκθεση δεν παρείχε σχόλιο για τυχόν νομικά ζητήματα που μπορεί να προκαλέσει.

Με την Coinbase να είναι η πρώτη ανταλλαγή που έρχεται και να αποσαφηνίσει τη στάση της σχετικά με την έκθεση, μπορούμε να περιμένουμε από την άλλη να παρουσιάσει τις απόψεις της ή να εφαρμόσει διορθωτικά μέτρα όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Θα γίνουν άλλες ανταλλαγές ή θα σφίξουν ακόμη περισσότερο τις πολιτικές τους για την αντιμετώπιση των ισχυρισμών που διατυπώνονται σε αυτήν την έκθεση; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map