Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME λήγουν αύριο, θα μειωθεί περαιτέρω η τιμή του Bitcoin;

διαφήμιση Phemex

Πρόσφατα ευρήματα το αποκαλύπτουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο CME είχαν πολλές φορές επίδραση στην τιμή του bitcoin τις περισσότερες φορές. Σύμφωνα με μια έκθεση της Arcane Research, οι αναλυτές bitcoin και cryptocurrency ανακάλυψαν ότι το bitcoin πέφτει περίπου 2,27% στην τιμή κατά μέσο όρο πριν από τους μηνιαίους διακανονισμούς της CME.

Η τιμή του Bitcoin είναι χειρισμένη μπροστά από τον μηνιαίο διακανονισμό μελλοντικών συμβολαίων

Οι αναλυτές της Arcane Research έχουν λόγους να πιστεύουν ότι η επαναλαμβανόμενη πτώση των τιμών του bitcoin πριν από τον μηνιαίο διακανονισμό συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στο CME δεν μπορεί να είναι απλώς σύμπτωση. Εξηγώντας την πιθανή κατάσταση, έγραψε ο Bendik Norheim Schei του Arcane,

«Στατιστικά, είναι πολύ απίθανο η πτώση της τιμής πριν από τον διακανονισμό CME να οφείλεται σε απλή σύμπτωση».

«Οι αριθμοί υποστηρίζουν έτσι μια υπόθεση ότι η τιμή του bitcoin υφίσταται χειραγώγηση πριν από τη διευθέτηση CME. Ωστόσο, οι αριθμοί δεν λένε τίποτα για σκόπιμη χειραγώγηση ή, για παράδειγμα, μόνο αποτέλεσμα της στρατηγικής των επενδυτών για αντιστάθμιση… »

Ο Schei λέει επίσης ότι το γεγονός ότι τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin της CME διευθετούνται σε μετρητά και όχι σε bitcoin κάνει αυτήν την αγορά γεμάτη κερδοσκοπία

«Αυτά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι ιδανικά για χειρισμό. Τακτοποιούνται σε δολάρια και όχι σε bitcoin. Η τιμή για τον διακανονισμό καθορίζεται από την τιμή bitcoin στην υποκείμενη αγορά. Έτσι, δεν είναι ποτέ το πραγματικό bitcoin που αλλάζει χέρια και είναι απλώς μια υπεραγορά που διαπραγματεύεται σε δολάρια. “

Πώς χειρίζεται την τιμή του Bitcoin?

Παρόλο που τα αποτελέσματα της έρευνας δεν αποκαλύπτουν πλήρως τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στην υποψία χειραγώγησης των τιμών, το γεγονός ότι η CME διευθετεί τα μηνιαία συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε USD καθιστά δυνατό για τους κερδοσκόπους και τους εμπόρους να στοιχηματίσουν στην τιμή του bitcoin. Σε μηνιαία βάση, προς την περίοδο του διακανονισμού, υπάρχει υποψία ότι οι έμποροι προσπαθούν να παίξουν το σύστημα κλείνοντας το bitcoin.

Πρόσφατες εμφανίσεις φερόμενης χειραγώγησης τιμών

Κατά το τελευταίο έτος 2 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2019, η ανάλυση δείχνει ότι η τιμή του bitcoin είχε σημειώσει πτωτική τάση πριν από την εκκαθάριση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης CME σε 15 από τους 20 μήνες υπό εξέταση. Σύμφωνα με την ανάλυση, μόνο 5 μήνες (2018-2019: Απρ, Σεπτέμβριος, Δεκέμβριος, Μάρτιος, Ιούλιος) σημείωσαν άνοδο των τιμών του bitcoin πριν από μια τέτοια περίοδο διακανονισμού. Τους υπόλοιπους μήνες, το bitcoin είχε μειωθεί κατά μέσο όρο 2%.

Τιμή Bitcoin έναντι μηνιαίων συμβολαίων συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης CMEΤιμή Bitcoin έναντι μηνιαίων συμβολαίων συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης CME

Οι αναλυτές εξετάζουν επίσης την κατάσταση. Στο ενημερωτικό δελτίο Daily Market Updates του eToro, ο Ανώτερος Αναλυτής Mati Greenspan αναφέρει ότι δεδομένου ότι οι όγκοι αυτών των συμβολαίων ήταν ιδιαίτερα υψηλοί αυτήν την εβδομάδα – 142.340 BTC από τη Δευτέρα, η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να παρουσιάσει υψηλή μεταβλητότητα στο τέλος του μήνα.

Crypto Welson, στο tweet του νωρίτερα σήμερα, σημείωσε ότι το bitcoin είχε ανακάμψει κάθε φορά που έπεσε λόγω του διακανονισμού futures CME. Πρότεινε επίσης ότι η τιμή του Bitcoin ήταν σε αντιστροφή τάσης μετά τη λήξη των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της CME την Παρασκευή.

Από τον Μάρτιο του 2019, # Bitcoin Το CME Futures έχει λήξει στο τέλος των μηνών.

Κάθε φορά, πριν από τη λήξη, το BTC έχει μειωθεί. Ενώ μετά τη λήξη των μελλοντικών συμβολαίων, το BTC είχε αντιστροφή!

Το CME Futures λήγει αύριο, πράγμα που σημαίνει ότι μια αλλαγή κατεύθυνσης θα μπορούσε να είναι σύντομα! #Οκτώβριος pic.twitter.com/IYzWt8EH6q

– Crypto Welson; (@CryptoWelson) 26 Σεπτεμβρίου 2019

Τι διαφέρει με τα Bitcoin Futures της Bakkt?

Πολλοί παρατηρητές της αγοράς ελπίζουν ότι τα φυσικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin της Bakkt θα εκτρέψουν τους επενδυτές από την τοποθέτηση χρημάτων σε συμβόλαια διακανονισμού με μετρητά, μειώνοντας έτσι το πεδίο χειραγώγησης των τιμών. Επιπλέον, ο Mati Greenspan είναι της γνώμης ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών οφείλεται στην «εισαγωγή της μοναδικής ανακάλυψης τιμών που έρχεται μόνο με την κατοχή μιας κανονιστικής συμβατής επιλογής για απευθείας ανταλλαγή bitcoin για δολάρια ΗΠΑ». Η CME, αν και ρυθμιζόμενη ανταλλαγή, μπόρεσε να επιλύσει εν μέρει μόνο το πρόβλημα της ανακάλυψης τιμών, επειδή οι συμβάσεις της διευθετήθηκαν σε μετρητά. Πρότεινε επίσης ότι οι μη ρυθμιζόμενες ανταλλαγές ενδέχεται να διατηρούν την τιμή του Bakkt διογκωμένη και ασταθής.

Ωστόσο, η Bakkt ξεκίνησε αρκετά αργά και οι εξελίξεις, όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών bitcoin τις τελευταίες δύο ημέρες, δεν ήταν εντυπωσιακές. Επομένως, απομένει να δούμε αν η υιοθέτηση του Bakkt θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση αυτού του φερόμενου χειραγώγησης των τιμών που σχετίζεται με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin της CME.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me