Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το BitGrail Saga έρχεται στο φινάλε: Οι ιταλικές αρχές καταλαμβάνουν ταμεία, επιστροφή χρημάτων στο Sight

διαφήμιση Phemex

Το BitGrail, το παραβιασμένο ιταλικό χρηματιστήριο bitcoin, το οποίο έχασε την κρυπτογράφηση NANO αξίας περίπου 170 εκατομμυρίων δολαρίων, αντιμετώπισε κατάσχεση του Bitcoin Holding από τις ιταλικές αρχές μετά την απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο της Φλωρεντίας. Το ίδιο επιβεβαιώθηκε από το tweet του ιδρυτή της BitGrail, Francesco Firano.

Se non l’aveste capito, io non ho più accesso ai fondi depositati su bitgrail.

Sono stati sequestrati a seguito delle azioni legali promosse da Espen Enger.

È inutile che συνεχίζει ένα contattarmi, ormai io non posso fare più niente.

Dovrete aspettare il tribunale.

– Francesco The Bomber (@bomberfrancy) 16 Ιουνίου 2018

BitGrails Hack μονοπάτια και δικαστικές διαδικασίες

Νωρίτερα φέτος τον Φεβρουάριο του 2018, το χρηματιστήριο με έδρα την Ιταλία ανακοίνωσε ότι λόγω ασυμφωνίας στον κωδικό συντήρησης πορτοφολιού, κλέφτηκε πάνω από 170 εκατομμύρια δολάρια NANO (το παλαιότερα γνωστό κρυπτογράφηση «RaiBlocks») από τους λογαριασμούς των χρηστών. Αμέσως μετά ακολούθησαν διάφορες αγωγές, καταγγελίες και οργή χρηστών και εκκρεμείς ποινικές έρευνες. Τελικά τον Απρίλιο, το Ίδρυμα Nano δήλωσε ότι αποφάσισε να παράσχει βοήθεια στον χρήστη που έπεσε θύμα χάκερ χορηγώντας ένα νομικό ταμείο.

Ο σκοπός αυτού του ταμείου ήταν να διασφαλίσει ότι οι χρήστες που δεν μπορούν να αντέξουν μια νομική μάχη θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε νομικές διαδικασίες κατά της ιταλικής ανταλλαγής. Ο Espen Enger, μαζί με την ιταλική δικηγορική εταιρεία Bonelli Erede, διορίστηκε ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας 1400 θυμάτων που ζήτησαν βοήθεια από το Νομικό Ταμείο του Nano. Τέλος, στις 5 Ιουνίου 2018, το Δικαστήριο της Φλωρεντίας διέταξε την κατάσχεση όλων των BTC που περιλαμβάνονται στα πορτοφόλια Bitgrail, τα οποία επιβεβαιώθηκαν τώρα από τον Francesco Firano.

Ο Francesco αποκάλυψε τις κατασχέσεις ενώ διαφωνούσε με διάφορους χρήστες στο Twitter που πίστευαν ότι η αδράνεια των ανταλλαγών τους προκάλεσε τη ζημιά. Ο Francesco κατηγόρησε επίσης τις αγωγές των χρηστών που οδήγησαν σε ανταλλαγή σε αρχείο πτώχευσης. Πίστευε ότι αν οι άνθρωποι θα τον υποστήριζαν παρά να ασκήσουν αγωγές εναντίον του, θα ήταν σε καλύτερη θέση να τους βοηθήσει.

Avrei potuto far prelevare se ci fosse stato buon senso e appoggio da parte di tutti.

Con tanti utenti che invece chiedono il fallimento via tribunale e avvocati, non è una strada percorribile.

L’errore è stato fatto da chi vi ha convinto che fare causa è la scelta giusta

– Francesco The Bomber (@bomberfrancy) 16 Ιουνίου 2018

Δεν μπορείς να ενοχλήσεις σε εμάς / άτομα που είσαι τσαντισμένος φίλε. Μερικοί από εμάς είχαν λίγα σημαντικά χρήματα εμπιστευμένα μαζί σας, κάποιοι είχαν πολλά.

Θα έπρεπε να σταματήσετε το Nano μόλις το παρατηρήσετε.

Τότε δεν θα έπρεπε ποτέ να σταματήσετε τις αναλήψεις bitcoin κ.λπ. – Αυτό το μέρος ήταν δικό σας λάθος..

– Lewdoe (@LookItsLewis) 16 Ιουνίου 2018

Ίσως και ίσως ακόμη και το ζήτημα Xrb ήταν λάθος devs..

Αυτό που λέω είναι ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για να πείτε ρητά στους ανθρώπους να αποσύρουν ή να καταργήσουν το πάγωμα ανάληψης για άλλα νομίσματα και δεν το κάνατε. Αυτά τα μέρη σε εσάς και τώρα οι άνθρωποι έχουν χάσει κάτι περισσότερο από το XRB.

– Lewdoe (@LookItsLewis) 16 Ιουνίου 2018

Δεν λέω ότι οι χρήστες ενήργησαν σωστά και ότι η μήνυση δεν ήταν καλή..

Λέω ότι υπάρχει μια στιγμή που θα έπρεπε να είπατε: “κοίτα, η αστυνομία εμπλέκεται, δεν είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αποσύρετε όλα τα διαθέσιμα χρήματα Αν δεν είστε βέβαιοι” αντ ‘αυτού πάγωσε τα πάντα και καταργήσατε την επιλογή.

– Lewdoe (@LookItsLewis) 16 Ιουνίου 2018

Επίσης, διαβάστε: 170 εκατομμύρια δολάρια BitGrail Hack θα σηματοδοτήσουν το τέλος του Nano?

Τι μένει μπροστά για τα θύματα BitGrail: Επιστροφή χρημάτων ή μεγάλη αναμονή

Η BitGrail έχει αναστείλει όλες τις εμπορικές δραστηριότητες από την κατάσχεση των συμμετοχών της και όλοι οι σύνδεσμοι στην αρχική τους σελίδα συνδέονται απευθείας με την ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή των αρχών. Σε μια μικρή ανάρτηση που κυκλοφόρησε στο επίσημο δίκτυο ειδήσεών τους, η BitGrail επιβεβαίωσε τις κατασχέσεις κεφαλαίων από τις ιταλικές αρχές και ενημέρωσε την κοινότητα και τους χρήστες που τους ειδοποίησαν ότι ο ιστότοπος βρίσκεται σε “συντήρηση” με μια άγνωστη ημερομηνία λήξης αναποφάσιστη “διαδικασία πριν από την πτώχευση”.

Ενώ οι δηλώσεις σχετικά με την κατάθεση πτώχευσης του BitGrail δεν είναι επίσημες ή επιβεβαιωμένες ακόμη, φαίνεται σαν να έχει σφραγιστεί η μοίρα της.

Οι ειδήσεις των κατασχέσεων έχουν αναστατώσει πολλούς όταν η επιβολή του νόμου εμπλέκεται σε αυτό το είδος της περίπτωσης που η διαδικασία ανάκτησής της είναι αργή και μερικές φορές, μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για την ανάκτηση και την επιστροφή χρημάτων. Ενώ η κοινότητα είναι δυσαρεστημένη, ο Francesco στο προαναφερθέν tweet του έχει αποφύγει την ευθύνη λέγοντας ότι «δεν μπορώ να κάνω τίποτα»

Παρόλο που είναι χρονοβόρα, εξακολουθεί να υπάρχει ελπίδα σε πολλούς ότι η συμμετοχή των αρχών μπορεί να τους βοηθήσει να επιστρέψουν τα χρήματά τους και ελπίζουμε ότι αυτό ισχύει.

Η νομική πορεία θα βοηθήσει στη χαμένη NANO, ή στην ισοτιμία fiat, στα κρυπτογραφικά πορτοφόλια των θυμάτων; Πείτε μας την άποψή σας για το ίδιο.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me