Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ανάλυση Bitcoin: Γιατί η SEC μπορεί να εγκρίνει το Bitcoin ETF; Τι διαφέρει αυτή τη φορά;

Τον περασμένο μήνα, μια αίτηση για Bitcoin ETF έφτασε ξανά στο γραφείο SEC των ΗΠΑ. Οι CBOE, VanEck και SolidX, οι υποψήφιοι αυτή τη φορά, είχαν ατομικά αντιμετωπίσει απόρριψη στο παρελθόν. Ωστόσο, οι αιτούντες και πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν στενά αυτό το γεγονός, πιστεύουν ότι αυτή τη φορά η στάση της SEC θα μπορούσε να αλλάξει. Αυτή η εφαρμογή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια να φτάσετε στο SEC. Είχε απορριφθεί στο παρελθόν. Οι υποψήφιοι δεν ήταν καινούριοι σε αυτό.

Γιατί απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση?

Η SEC έχει απορρίψει τρεις φορές το bitcoin στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα φαίνονται ευνοϊκά για να προχωρήσουμε

Η πρώτη απόπειρα για τη δημιουργία Bitcoin ETF ξεκίνησε από τα δίδυμα Winklevoss τον Μάρτιο του 2017. Είχαν προτείνει ότι το ταμείο μόνο για Bitcoin θα πραγματοποιούσε συναλλαγές σαν ένα κανονικό απόθεμα κάτω από το σύμβολο “COIN”. Η SEC αποφάσισε να αποτρέψει το προτεινόμενο ETF στη συνέχεια, καθώς ανέφερε «ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο δόλιων ή παραποιητικών πράξεων και πρακτικών». Λοιπόν, αυτό που έκανε την SEC να απορρίψει την πρόταση ETF του bitcoin?

  • Τον Δεκέμβριο του 2017, το Chicago Board Options Exchange (Cboe) υπέβαλε αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για να απαριθμήσει πολλά ETF μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin τα οποία είχαν επίσης αντιμετωπίσει απόρριψη.
  • Τον Ιανουάριο του 2018, η SEC απέρριψε σχέδια από μέλη δύο εμπορικών ομίλων της Wall Street, το Ινστιτούτο Επενδυτικών Εταιρειών και την Ένωση Βιομηχανιών Κινητών Αξιών και Χρηματοοικονομικών Αγορών για τη δημιουργία κεφαλαίων ανταλλαγής συναλλαγών (ETF) για bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Αυτά απορρίφθηκαν ξανά ως SEC ότι υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ζητήματα προστασίας των επενδυτών που πρέπει να εξεταστούν προτού οι χορηγοί αρχίσουν να προσφέρουν αυτά τα κεφάλαια σε ιδιώτες επενδυτές.
  • Η ρευστότητα και η περιβόητη αστάθεια των αγορών κρυπτογράφησης θα κάνουν τον ιδιώτη επενδυτή να χάσει την επένδυσή τους ως το κύριο ζήτημα. Τα άλλα ζητήματα που αναζητήθηκαν ήταν η επιτήρηση, η ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων και η πιθανή χειραγώγηση

Τον Μάρτιο του 2018, μετά την απόρριψη της SEC από άλλες δύο προσπάθειες ETF (μία από αυτές της SolidX Management – της τρέχουσας συν-υποψήφιας), ο πρόεδρος της CBOE Global Markets, έφτασε στην SEC ενθαρρύνοντας τη δημιουργία ενός αμοιβαίου κεφαλαίου Bitcoin ETF (ETF).

«Η Επιτροπή δεν πρέπει να εμποδίζει την κυκλοφορία τέτοιων ETP» 

Επίσης, διαβάστε: Bitcoin Futures Volume Spike στο CME, Signaling Wall Street Money Moving to Cryptos

Αυτό που κάνει την πρόταση Bitcoin ETF διαφορετική αυτή τη φορά

Η αίτηση που υπέβαλε η CBOE, η VanEck και η SolidX ετοιμάστηκε λαμβάνοντας υπόψη όλους τους λόγους που έθεσε προηγουμένως η SEC. Η λεπτομέρεια με την οποία ετοιμάζεται το έγγραφο είναι εντυπωσιακή.

Φαίνεται ότι όλοι οι κύριοι λόγοι έχουν ληφθεί υπόψη.

  • Όσον αφορά την προστασία των επενδυτών λιανικής, το μέγεθος των εισιτηρίων της επένδυσης είναι υψηλό για να κρατήσει το προϊόν μακριά από πολύ μικρούς επενδυτές λιανικής. Κάθε μετοχή, σύμφωνα με την πρόταση, θα αποτελείται από 25 bitcoin που το καθιστούν πολύ ακριβό για έναν ιδιώτη επενδυτή
  • Στο παρελθόν δεν υπήρχαν υπηρεσίες φύλαξης, τις οποίες είχε αναφέρει η κα Dalia Blass, Διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Επενδύσεων, Αμερικανικών Αξιών και Χρηματιστηρίου στην επιστολή απάντησης, η οποία είχε απορρίψει τη δημιουργία ETF τον Ιανουάριο του 2018. Ευτυχώς, οι υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων είναι τώρα διαθέσιμο με το Coinbase και το Χρηματιστήριο της Ελβετίας  
  • Όσον αφορά την κλοπή που οφείλεται σε hack, η εφαρμογή αναφέρει ότι όλα τα bitcoin που κατέχει η Trust θα αποθηκευτούν χρησιμοποιώντας “πορτοφόλια ψυχρής αποθήκευσης πολλαπλών υπογραφών”. Επιπλέον, “Για σκοπούς δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης καταστροφών, το Trust θα διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας πορτοφολιών ψυχρής αποθήκευσης σε τοποθεσίες γεωγραφικά κατανεμημένες σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των βορειοανατολικών και μεσοδυτικών.” Έχει μελλοντικά διεκδικήσει το χαρακτηριστικό ασφαλείας προσθέτοντας μια ασφάλεια σε υποκείμενα περιουσιακά στοιχεία.

Σκοπεύει να διατηρήσει ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη που αναλαμβάνεται από διάφορους ασφαλιστικούς φορείς. Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα έχει αρχικά όρια 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε πρωτογενή κάλυψη και 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίσσεια κάλυψης, με τη δυνατότητα αύξησης της κάλυψης ανάλογα με την αξία των bitcoin που κατέχει η Trust. Στο βαθμό που η αξία των συμμετοχών bitcoin της Trust υπερβαίνει τα συνολικά 125.000.000 $ της ασφαλιστικής κάλυψης, ο χορηγός έχει προβεί σε ρυθμίσεις για πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη με στόχο τη διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης σε αναλογία one-to-one με τις συμμετοχές bitcoin της Trust αξίας στις ΗΠΑ δολάρια έτσι ώστε για κάθε δολάριο bitcoin που κατέχει η Trust να υπάρχει ίσο ποσό ασφαλιστικής κάλυψης.

«Στο παρελθόν η ρευστότητα θεωρήθηκε επίσης ως ζήτημα. Τώρα με το Bitcoin futures έχει ξεκινήσει, υπάρχει ένας αξιοπρεπής όγκος που παράγεται τόσο στο CBOE όσο και στο CME. Ακόμα και σε αγορές spot σε κρυπτογραφικά χρηματιστήρια, ο όγκος φαίνεται να αυξάνεται. “

Τι σκέφτονται οι ρυθμιστικές αρχές για το Bitcoin ETF?

Οι κανονισμοί φαίνεται επίσης να ευνοούν αυτή τη φορά, ο οποίος αποτέλεσε επίσης σημαντικό λόγο απόρριψης, καθώς η SEC εξήγησε ότι τα Bitcoins δεν είχαν ρυθμιστεί. Αλλά τώρα, το Bitcoin Futures άρχισε να διαπραγματεύεται σε CBOE και CME προσελκύοντας πολλές επενδυτικές τράπεζες της Wall Street με τους JP Morgan και Goldman Sachs. Επίσης τον περασμένο μήνα, η ίδια η SEC παρείχε περαιτέρω σαφήνεια όταν ανακοίνωσε ότι τα Bitcoin, Ether και άλλα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα δεν θα ταξινομηθούν ως τίτλοι.

Εκτός από αυτά τα άμεσα καλυμμένα σημεία, οι μακροεντολές που έχουν αλλάξει τώρα. Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει περισσότερο τι είναι τα κρυπτονομίσματα από αυτά που ήταν πέρυσι. Με τις διορθώσεις των τιμών, οι κερδοσκόποι φαίνεται ότι πρέπει να βρίσκονται σε ξεκούραση, προς το παρόν, δημιουργώντας χώρο για τους γνήσιους επενδυτές και τους ενδιαφερόμενους.

Το Bitcoin ETF φαίνεται σχεδόν αληθινό, καθώς πολλά σημεία είναι υπέρ που προηγουμένως δεν ήταν. Η απόφαση μπορεί να είναι θετική αυτή τη φορά, εκτός και αν η SEC αποσύρει και πάλι κάποιους λόγους από το λεπτό αέρα για τη μη έγκριση του ETF. Ας περιμένουμε και να δούμε.

Θα εγκριθεί το Bitcoin ETF τον επόμενο μήνα; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me