Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Η ιστορική ακρόαση της Γερουσίας συζητά το Bitcoin και το Libra με ειδικούς – Ακολουθούν οι προβολές κλεισίματος

διαφήμιση Phemex

Η ακρόαση Libra ήταν ένα από τα πιο δελεαστικά θέματα καθώς οι οίκοι μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο έδωσαν τη ζωντανή ακρόαση ενώπιον της Αμερικανικής Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών. Ο David Marcus, ο επικεφαλής της Ένωσης Libra, ψήθηκε για ώρες στην αυτονομία του δικτύου Libra και συγκεκριμένα για τον ρόλο του Facebook σε αυτό.

Όπως συνέβη την προηγούμενη μέρα, κατά την ακρόαση με την Επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων, η φήμη του Facebook δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο για το δίκτυο Libra.

Και οι δύο επιτροπές έχουν εκφράσει πλήρη αδιαφορία για τον γίγαντα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ως εκ τούτου, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την προσπάθεια κρυπτογράφησης. Επιπλέον, η Οικονομική Επιτροπή διαπίστωσε επίσης ότι το Libra δεν είναι κρυπτογράφηση.

πάνελ libra 2Ακρόαση της Γερουσίας των ΗΠΑ Libra: Ομάδα II

Η σημερινή συνάντηση περιελάμβανε επίσης μια δεύτερη ομάδα ομιλητών. Περιλάμβανε εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς όπως το δίκαιο, τα οικονομικά, το μάρκετινγκ κ.λπ. που επέλεξαν να μιλήσουν για το θέμα. Ο πίνακας περιελάμβανε λάτρη της κρυπτογράφησης. Ωστόσο, ακόμη και εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το Libra.

Μπορείτε να κατεβάσετε την κατάθεσή τους εδώ. Κατά την ακρόαση, σε αντίθεση με τη συζήτηση με τον David Marcus, ο ειδικός και οι γερουσιαστές συμφώνησαν. Όχι μόνο, μαζί δεν εμπιστεύονται το Facebook, αλλά επίσης αναγνωρίζουν ότι «το Libra δεν είναι κρυπτογράφηση».

Libra: Αμοιβαίο Κεφάλαιο ή ETF?

Η μαρτυρία που παρουσίασε η επιτροπή ικανοποίησε τη Γερουσία καθώς μίλησε για παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με τα σχέδια κρυπτογράφησης του Facebook. Αν και είναι συνήθως δύσκολο να ταξινομηθούν αυτά τα διακριτικά νέας εποχής, το συμβούλιο έκρινε γρήγορα αυτό. Όπως σημείωσε ο κ. Gensler, «Είναι είτε αμοιβαίο κεφάλαιο είτε ETF».

Η κα Demirors συνέχισε να το λέει αυτό,

Το Libra είναι ένα ιδιωτικό κερδοσκοπικό όφελος που ωφελεί μεγάλες εταιρείες και κέρδος για οντότητες που έχουν ήδη τεράστια δύναμη.

Στο Bitcoin 

Σημείωσε επίσης η κα Demirors,

«Η SEC έχει από καιρό συζητήσει σχετικά με τους νόμους ασφαλείας… και πρόσφατα το Bitcoin δεν είναι ασφάλεια. Το CFTC αντιμετωπίζει το Bitcoin και ορισμένα από τα προϊόντα γύρω από το Bitcoin ως ψηφιακό αγαθό. Ωστόσο, το IRS τους αντιμετωπίζει ως ιδιοκτησία. “

Ελβετία – Κέντρο δικαιοδοσίας για κρυπτονομίσματα – Αλλά, γιατί?

Η επιλογή μετακίνησης του Libra Association στην Ελβετία ήταν κανονιστική και σύμφωνα με την ομάδα, χρησιμεύει ως πλεονέκτημα για τη διεξαγωγή παράνομων δραστηριοτήτων.

Ο κ. Gensler σημειώνει,

Σύμφωνα με το ελβετικό δίκαιο, είναι πιθανότατα λιγότερο πιθανό ότι είναι ασφάλεια από ό, τι στο δίκαιο των ΗΠΑ

Σημείωσε η κα Demirors,

“Η Facecook δημιούργησε μια Ένωση που υποτίθεται ότι είναι μη κερδοσκοπική και τη χρησιμοποιεί για να επαναφέρει τα κέρδη της στα μέλη της.”

Ο κ. Brummer απάντησε επίσης στον γερουσιαστή Sherman με παρόμοιες γραμμές. Έθεσε ανησυχίες σχετικά με την αδυναμία των ελβετικών χρηματοοικονομικών νόμων. Αυτός είπε,

«Οι ΗΠΑ δεν θα συμμορφωθούν… Και η μεγαλύτερη πρόκληση έγκειται σε εκείνες τις δικαιοδοσίες… που δεν εμπίπτουν στις διεθνείς συμφωνίες με τις οποίες η FATF συμφώνησε πρόσφατα τον Ιούνιο. Σίγουρα, οι ελβετικοί κανόνες που αφορούν τόσο την ιδιωτική ζωή όσο και τα οικονομικά δεν είναι μόνο διαφορετικοί, αλλά ιστορικά σίγουρα ήταν πολύ πιο αδύναμοι. “

Επιπλέον, η επιτροπή φαίνεται να συμφωνεί ομόφωνα ότι τελικά, όταν το πράγμα γίνει μεγάλο, δεν θα συμμορφώνονταν επίσης με τους νόμους περί κυρώσεων των ΗΠΑ..

Shitcoins, Token ταξινόμηση και νόμοι ασφαλείας

Ο γερουσιαστής Davidson επέστησε στην προσοχή της κοινότητας την αναγκαιότητα περαιτέρω περικοπής των νόμων ασφαλείας. Η τρέχουσα δοκιμή Howey δεν καθορίζει πλήρως τις προϋποθέσεις για τα ψηφιακά στοιχεία νέας εποχής.

Παρ ‘όλα αυτά, η SEC έχει προχωρήσει σε μια νέα νομοθεσία που καλύπτει συγκεκριμένα τα κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Grenseler ότι ένας «καλός δικηγόρος θα μπορούσε εύκολα να εκμεταλλευτεί ένα απλό ασπρόμαυρο τεστ.» Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τον καθορισμό αυτών των νόμων. Επιπλέον, κάλεσε επίσης τη Γερουσία και τους νομοθέτες να κινηθούν για να κλιμακώσουν τους νόμους περί ταξινόμησης.

Εμπιστευτείτε αλλά επαληθεύστε, Ronald Regan Style

Ο κ. Gensler σημείωσε νωρίτερα κατά την ακρόαση ότι όλες οι επιχειρήσεις βασίζονται στην «εμπιστοσύνη» και ότι το γεγονός ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε το Facebook έρχεται με τον τρόπο του Libra. Παρατήρησε επίσης για τα αποτελέσματα κατά του ανταγωνισμού που μπορούν να προωθήσουν το Facebook και τα μέλη του οργανισμού Libra χρησιμοποιώντας αυτό το προτεινόμενο δίκτυο. Αυτός είπε,

Καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να κάνει αυτό που μπορεί να κάνει το Facebook.

Ο κ. Weissman συνέχισε στη συνέχεια να αναλύσει πώς τα μέλη θα βοηθήσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό στις παγκόσμιες αγορές που μετακινούνται κυρίως στο Διαδίκτυο για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων. Αυτός είπε,

«Εάν το Facebook γίνει τόσο ολιγοπωλιακό είτε μονοπώλιο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και είναι ένας σημαντικός πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών… Ξαφνικά μπορούν να συνδυάσουν οικονομικές πληροφορίες με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Μπορούν να διαφημιστούν με βάση αυτά που αγοράζετε. Μπορούν να εισέλθουν στην επιχείρηση και να παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες και να σας προσφέρουν έκπτωση στο Libra… Αθέμιτος ανταγωνισμός και συμπίεση κάθε αντίπαλου που δεν είναι μέρος του συστήματος. “

Ο McHenry έκλεισε την ακρόαση για το Κογκρέσο. Ανέτρεψε τις αμφιβολίες γύρω από το Ζυγό

Παρά το Facebook

«Λόγω της φύσης της τεχνολογίας του Bitcoin, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να το σκοτώσουν, ούτε πρέπει και εσείς και εσείς δεν μπορείτε να σκοτώσετε ευρέως τα ψηφιακά νομίσματα. Θα αντέχουν, θα είναι δυνατοί. Αυτό είναι το νέο πλαίσιο της επόμενης γενιάς του Διαδικτύου. “

Πρόσθεσε, «Και σε μια γενιά, ελπίζω ότι υπάρχουν κάποιες δηλώσεις εδώ σήμερα που θα εξακολουθούν να επισημαίνονται ως πραγματικές εσφαλμένες για το τι θα ζήσουμε σε αυτήν την επανάληψη της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας».

Η πρόεδρος παραβίασε έναν κανόνα και έδωσε ένα χειροκρότημα στον πίνακα. Στην τελευταία ομιλία της, σημείωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα σε έναν ιδιωτικό οργανισμό ή μια ομάδα ιδιωτικών οργανισμών δεν θα δοθεί αυτό το τεράστιο ποσό εξουσίας για τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής. Σημείωσε ότι δεν θα άφηνε «αγόρια δισεκατομμυρίων δολαρίων» να αναλάβουν τη βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Τέλος, ανέστειλε τη συνεδρίαση μετά την ακόλουθη δήλωση

«Και πρέπει να πάρουμε τον ίδιο τον κ. Zuckerberg. Είμαι με αυτό “

Πώς αντιλαμβάνεστε το μέλλον των κρυπτονομισμάτων από εδώ; Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας. 

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me