Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το Bitcoin ETF σε λειτουργία «Περιμένετε και παρακολουθήστε» καθώς η SEC λαμβάνει κριτική ενάντια σε αυτό

διαφήμιση Phemex

Ενώ η κρυπτο-κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία την έγκριση του ETF, πολλοί έμποροι ορθοδόξων εμπορευμάτων και ταμείων ανταλλαγής έχουν εκφράσει την αποδοκιμασία τους για το ETF.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2019, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κάλεσε σχόλια από τους εμπόρους σχετικά με την πρόταση. Ενώ ορισμένοι έμποροι επιβεβαίωσαν την πίστη τους στο ψηφιακό στοιχείο, η πλειοψηφία εξακολουθούσε να ανησυχεί για τη χρησιμότητα και την «εγγενή αξία».

Η Ντίνα, μια Αμερικανίδα πολίτης εξέφρασε στην επιστολή προθέσεων της: «Είναι ασταθές, χειραγωγείται από τους πολύ λίγους και δεν έχει πραγματική περίπτωση χρήσης. Μπορώ να δω πολλούς ανθρώπους να πληγώνονται τόσο οικονομικά όσο και με άλλους τρόπους αποδεχόμενοι αυτήν την πρόταση. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτή η πρόταση απορρίπτεται. “

Συζήτηση για την εσωτερική αξία του Bitcoin

Το Bitcoin είναι ένα σύστημα πληρωμών peer-to-peer που βασίζεται σε κατανεμημένο μηχανισμό συναίνεσης που βασίζεται στο Blockchain. Επιπλέον, η αξία του «διακριτικού» που σχετίζεται με αυτό συνδέεται πιθανώς με το δίκτυό του και την ικανότητά του ως αποθήκης αξίας.

Σε ένα σειρά επιχειρημάτων ενάντια στην «εγγενή αξία του», ο Sam Ahn από την Hana Trading USA Inc. σημείωσε ότι δεδομένου ότι η τιμή κατακερματισμού Bitcoin είναι πολύτιμη μόνο όταν εφαρμόζεται στο Blockchain, η τιμή «κατακερματισμού» δεν έχει καμία αξία. Επομένως, καθώς η αξία του Bitcoin διατηρείται από έναν συνδυασμό «τιμής κατακερματισμού» σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο, δεν αποτελεί χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο.

Η τιμή του χρυσού ενδέχεται να μην δικαιολογεί τη λάμψη του στο μέλλον, ωστόσο, θα συνεχίσει να υπάρχει με τον ίδιο τρόπο. Το «δημόσιο καθολικό» του Bitcoin είναι επίσης αμετάβλητο. Ωστόσο, η μεταφορά επικύρωσης αξίας από ανθρακωρύχους είναι πεμπτουσία.

Επιπλέον, σύμφωνα με ορισμένους εμπόρους που μόνοι τους δεν καθορίζουν την εγγενή αξία και η χωρητικότητα του δικτύου μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και αυτό δεν πρέπει να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου..

Sarah thourgh μια δημόσια επιστολή προς τη SEC, «Θα ήθελα η επιτροπή να απορρίψει το προτεινόμενο ETP. Δεν έχει αξία ως χρηματοοικονομικό προϊόν, πόσο μάλλον ως νόμισμα. “

Χειρισμός

Η συζήτηση για την αστάθεια για το Bitcoin έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, τα σύννεφα της χειραγώγησης και του FUD (φόβος, αβεβαιότητα και αμφιβολία) το περιβάλλουν για πάντα. Ο πρωταρχικός λόγος για σύνδεση με το Bitcoin βασίζεται επί του παρόντος στις αποδόσεις του και όχι στις δυνατότητες συναλλαγών του.

Η αισιοδοξία και η πεποίθηση γύρω από την επιτυχία της αντιτίθενται επίσης από την απαισιοδοξία και τα επιχειρήματα κατά της υιοθέτησής του στον πραγματικό κόσμο.

Ο Avinash Shenoy ανέφερε τις περιπτώσεις εμφανούς χειραγώγησης των τιμών του Bitcoin λόγω της μη ρυθμιστικής δομής του και ευαίσθητου σε χειραγώγηση λόγω της σχετικά χαμηλής κεφαλαιοποίησης της αγοράς.

Μεταξύ πολλών τεχνικών χειραγώγησης που εφαρμόζονται στα Bitcoin, μία από αυτές περιλαμβάνει:

Τα σχήματα Pump and Dump που οργανώνονται μέσω εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram είναι

πανταχού παρούσα και κάντε τον παγκόσμιο χειρισμό των κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας και τα δύο

συντονισμένη χρήση των Bots και την ταχύτητα με την οποία οι ειδήσεις εξαπλώνονται στα κοινωνικά μέσα

δυνατόν.

Θετικά γράμματα πρόθεσης 

Ενώ η κριτική ήταν το θέμα των επιστολών, υπήρχαν και θετικές επιστολές προθέσεων υπέρ της έγκρισης του ΕΙΕΕ.

Ένα τέτοιο γράμμα σημείωσε ότι:

«Όσον αφορά το επιχείρημα της SEC που δεν έχει ακόμη εγκρίνει ένα ETF λόγω χειραγώγησης και εκτιμά κυρίως ότι η προστασία των επενδυτών είναι αντιφατική, επειδή χωρίς επενδυτικό ταμείο ο επενδυτής είναι επιρρεπής να αγοράσει bitcoin σε απορρυθμισμένες ανταλλαγές και να χάσει τις επενδύσεις του (bitcoins), Η VanEck προσφέρει ήδη ασφάλιση για την κάλυψη πιθανών ζημιών και ως εκ τούτου, ο επενδυτής θα δείξει ενδιαφέρον να επενδύσει σε ένα κεφάλαιο ETF. “

Το μεγάλο ερώτημα: Bitcoin ETF όταν?

Η έγκριση του ETF φαίνεται να έχει κολλήσει για πάντα. Ένα κομμάτι νέων ειδήσεων σχετικά με τα συναισθήματα γύρω από το ETF κυκλοφορεί καθημερινά. Ωστόσο, εκκρεμεί οριστική απόφαση από την SEC.

Η SEC θα αναθεωρήσει σίγουρα αυτά τα γράμματα και θα τα λάβει υπόψη στην απόφασή τους. Επιπλέον, η αυξανόμενη δημοτικότητα και η θεσμική υποστήριξη του Bitcoin απαιτούν επίσης κάποια δράση από τη ρυθμιστική αρχή της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η προσέγγιση «αναμονή και παρακολούθηση» από την SEC σχετικά με την έγκριση ETF μπορεί επίσης να επεκταθεί και στην «τιτλοποίηση» του κρυπτονομίσματος.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me