Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Bitcoin και Crypto Εκδηλώσεις που έχασε η Ινδία κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης – Ακολουθεί μια επισήμανση

διαφήμιση Phemex

Η Crypto-κοινότητα όχι μόνο στην Ινδία, αλλά και σε όλο τον κόσμο χαίρεται για την απόφαση του Indian Apex Court να επιτρέπει τραπεζικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις κρυπτογράφησης.

Όπως αναφέρθηκε στο CoinGape το 2018, η ανακοίνωση της απαγόρευσης στις 5 Απριλίου 2018 έγινε σοκαριστική για ολόκληρη τη βιομηχανία. Η απαγόρευση ήταν μια αυθαίρετη απόφαση που ελήφθη από την Κεντρική Τράπεζα και όπως επιβεβαιώθηκε χθες από το Ανώτατο Δικαστήριο, αντισυνταγματική.

rbi κυκλική απαγόρευση κρυπτογράφησηςΕγκύκλιος RBI που ανακοίνωσε την απαγόρευση τραπεζικών υπηρεσιών σε εταιρείες VC

Ήταν ένας μακρύς αγώνας με επικεφαλής τον Ίντερνετ και την Κινητή Ένωση της Ινδίας (IMAI). υποστηρίζονται όχι μόνο από ιδιοκτήτες συναλλάγματος και επενδυτές, αλλά και βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

20 μήνες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα στις αγορές Bitcoin και cryptocurrency. Έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Αναδρομικά, από άποψη τιμής το διάλειμμα πιθανότατα απέφυγε τις απώλειες στις αγορές altcoin. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις στη χώρα έχασαν επίσης την πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης.

Ανακοίνωση και αποτυχία Ζυγός

Το Facebook μαζί με 27 κορυφαίες εταιρείες FinTech, συμπεριλαμβανομένων των MasterCard, PayPal, Uber, Vodafone, eBay και ούτω καθεξής, ανακοίνωσαν σχέδια για τη χρήση ενός «καλαθιού νομίσματος FIAT» – Libra για εικονικές πληρωμές.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της κρυπτογράφησης στις αρχές του 2019 μετά το Facebook που έκανε την ανακοίνωση τον Ιούνιο του 2019.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων προσπάθησε να κυριαρχήσει στον κλάδο των πληρωμών χρησιμοποιώντας ένα «stablecoin». Ο σχεδιασμός της Libra ήταν να δημιουργήσει ένα νέο περιουσιακό στοιχείο προσθέτοντας πολλά νομίσματα FIAT (USD, EUR, JPY) στο μείγμα για να του δώσει σταθερότητα.

Ωστόσο, τα σχέδια αντιμετώπισαν μεγάλη αντίσταση από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Ο ιδρυτής του Faceook Mark Zukerberg και ο David Marcus, επίσημα με το PayPal και τον επικεφαλής της Ένωσης Ζυγών, κλήθηκαν ακόμη και ενώπιον του Σώματος της Γερουσίας των ΗΠΑ για να τους ενημερώσουν σχετικά με τα σχέδια.

Τελικά, οι κυβερνήσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία και ούτω καθεξής αποφεύγουν το έργο με το επιχείρημα ότι η νομισματική δύναμη πρέπει να ανήκει στις Κεντρικές Τράπεζες, όχι στις ιδιωτικές εταιρείες, ειδικά στο Facebook.

Θεσμική ανάπτυξη

Τα θετικά που πιθανώς έχασαν οι Ινδοί ήταν οι θεσμικές αλλαγές γύρω από το Bitcoin. Η ανάπτυξη της αγοράς παραγώγων και των αγορών θεσμικής φύλαξης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξε μια θετική δύναμη που πρέπει να υπολογίσουμε.

Το πολυαναμενόμενο Bakkt, μια ρυθμιζόμενη ανταλλαγή που παρέχει φυσική παράδοση Bitcoin, επιτέλους δημιουργήθηκε επίσης. Οι LedgerX, TD Ameritrade, ErisX, Coinshares ήταν μερικές από τις άλλες ρυθμιζόμενες εταιρείες που υιοθέτησαν το Bitcoin και μερικά άλλα κρυπτονομίσματα.

Οι κορυφαίες πλατφόρμες επιμέλειας, όπως η Gemini και η Coinbase Custody, μαζί με την Fidelity, απέκτησαν άδειες και άδεια από ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ειδικά από το Υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης (NYDFS), το πιο αυστηρό από όλα.

Τα καταπιστευματικά κεφάλαια με επικεφαλής τον Greyscale και τον VanEck έφεραν τις αγορές ένα βήμα ήρθε πιο κοντά σε ένα ETF. Ωστόσο, εκκρεμεί μια έγκριση για αυτό από το SEC.

Απάτες

Ωστόσο, οι αγορές Bitcoin και κρυπτονομισμάτων έχουν επίσης γεμίσει απάτες και ανταλλάσσουν παραβιάσεις. Λόγω του σχετικά μικρού ορίου αγοράς, οι κακοί παίκτες έχουν σημαντική επίδραση στην αγορά. Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, οι αγορές έχασαν πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε παραβιάσεις, απάτες και άλλες απώλειες.

Σύμφωνα με μια ερευνητική έκθεση, μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2019, κρυπτονομίσματα αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων έπεσαν στις απάτες. Ξεκίνησε με την αποκάλυψη των Bitcoin που χάθηκαν στο QuadrigaCX μετά τον ύποπτο θάνατο του ιδιοκτήτη του.

Στην ίδια την Ινδία, ένας δακτύλιος εγκλήματος φρικτά έπεσε προφανώς οδήγησε σε απώλεια 6000 BTC για πάντα. Επιπλέον, αργότερα το δεύτερο τρίμηνο και το τρίτο τρίμηνο του 2019, η απάτη PlusToken ύψους περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κυριάρχησε στη δράση τιμών στις αγορές.

Πιο πρόσφατα, η απάτη Fcoin από τους ιδρυτές της ήταν η πιο κραυγαλέα που τράβηξε την προσοχή της κοινότητας.

Σύγκριση τιμών

Ωστόσο, όσον αφορά την τιμή, δεν έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το Bitcoin, αν και, w.r.t. συναισθήματα τιμής – άφθονο.

Το εύρος τιμών από την ώρα της ανακοίνωσης έως την πραγματική απαγόρευση, όταν οι ινδικές επιχειρήσεις κρυπτογράφησης ουσιαστικά κλήθηκαν να κλείσουν το κατάστημα, είναι παρόμοια με το εύρος τιμών σήμερα. Το υψηλό και το χαμηλό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν στα 10.000 $ και 5.800 $.

εβδομαδιαίο γράφημα btcusdΕβδομαδιαίο διάγραμμα BTC / USD στο Coinbase (TradingView)

Ωστόσο, μετά την επιβολή της απαγόρευσης, οι έμποροι απέφυγαν / έχασαν την αγορά αρκούδων του 2018, όπου οι τιμές μειώθηκαν στα χαμηλά στα 3.150 $.

Επιπλέον, το τρίτο τρίμηνο του 2019, αυξήθηκε εκθετικά και πάλι σε υψηλά επίπεδα περίπου 14.000 $. Το χαμηλό της διόρθωσης από το parabola ήταν στα 6500 $ τον Νοέμβριο του 2019. Από τότε βρίσκεται σε ανοδική τάση.

Τον τελευταίο καιρό, η τιμή του Bitcoin ήταν στη δοκιμαστική υποστήριξη και αντίσταση εύρους 8500- $ 9.500 για ανοδική τάση πριν από το μισό. Το Bitcoin Halving είναι το επόμενο μεγάλο γεγονός που αποτελεί ισχυρό θεμελιώδη παράγοντα για την αγορά αυτή τη στιγμή. 

Επιπλέον, τα altcoins έχουν χάσει μεγάλη αξία από τότε. Π.χ. Το Ethereum και το XRP είναι περίπου κάτω από το 70% από τα υψηλά κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η επένδυση σε altcoins μπορεί να είναι εξαιρετικά κερδοφόρα. Ωστόσο, ο σχετικός κίνδυνος παραμένει υψηλός σε συγκριτικά χαμηλότερες τιμές.

Τελευταίο αλλά σημειώστε το λιγότερο, το Bitcoin έχει αποκτήσει σημασία ως ένα μη συσχετισμένο, ασφαλές καταφύγιο. Ενώ η κριτική επιτροπή εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτό το θέμα, η δράση των τιμών σε Bitcoin κατά τη διάρκεια παγκόσμιων εκδηλώσεων όπως ο Εμπορικός Πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, η σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν και τώρα, ο Κοραναϊός ήταν αξιοσημείωτος.

Πώς πιστεύετε ότι τα 1,2 δισεκατομμύρια πολίτες της Ινδίας μπορούν να φέρουν μια αλλαγή στις αγορές κρυπτογράφησης; Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας. 

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me