Γιατί η επερχόμενη κατάτμηση Bitcoin θα νάψει τα προηγούμενα δύο μισά BTC;

διαφήμιση Phemex

Το επόμενο μισό bitcoin απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες και εκτός από το αισιόδοξο συναίσθημα γύρω του, πολλά έχουν αλλάξει από τα δύο τελευταία μισά γεγονότα. Ας δούμε πώς το επερχόμενο τρίτο μισό είναι διαφορετικό από τα άλλα στο παρελθόν.

Πριν ξεκινήσουμε, γιατί το Bitcoin Halving είναι τόσο εκπληκτικό?

Το Bitcoin Block Reward Halving είναι γνωστό ότι είναι ένα εξαιρετικά bullish γεγονός κυρίως επειδή μειώνει την προσφορά Bitcoin που παράγεται ανά μπλοκ εξόρυξης κατά το ήμισυ. Με σταθερό ανώτατο όριο αγοράς 21 εκατομμυρίων, κάθε μισό συμβάν καθιστά το Bitcoin ένα πιο περιορισμένο περιουσιακό στοιχείο, δίνοντας μια αύξηση στην αξία του λόγω της δυναμικής προσφοράς-ζήτησης. Το μισό Block Reward πραγματοποιείται μετά από κάθε 210.000 μπλοκ που εξορύσσονται, τα οποία διαρκούν περίπου 4 χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Το Bitcoin, όταν ξεκίνησε το 2009, παρήγαγε 50 BTC ανά μπλοκ, το οποίο μειώθηκε σε 25 BTC κατά το πρώτο μισό το 2012. Ομοίως το 2016, η προσφορά μειώθηκε από 25 BTC σε 12,5 BTC και τώρα κατά το επερχόμενο μισό τον Μάιο θα ήταν μειώθηκε σε 6,25 BTC.

Εντάξει, ας βυθίσουμε και να μάθουμε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΠΑΤΑΝΟΥ!

1. Το Bitcoin δεν είναι πλέον ένα μαγικό χρήμα που βασίζεται στο Διαδίκτυο

Πριν από το υψηλό όλων των εποχών του 2017, το Bitcoin ήταν γνωστό μόνο σε μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων που το είδαν ως μαγικά χρήματα που βασίζονται στο Διαδίκτυο. Όντας μια σχετικά νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, το Bitcoin έδειξε υψηλή μεταβλητότητα και η μεταβολή των τιμών του τροφοδοτούσε συχνά τις αναφορές και τις φήμες των μέσων ενημέρωσης και οι άνθρωποι συχνά επένδυσαν στο Bitcoin καθώς πίστευαν ότι είναι ένα γρήγορο γρήγορο πρόγραμμα. 

Ωστόσο, η αγορά αρκούδων που ακολούθησε το 2017, βοήθησε το bitcoin να ρίχνει τη συμπεριφορά του που μοιάζει με φούσκα, το έκανε πιο σταθερό ενώ έπεσε σημαντικά τα επίπεδα μεταβλητότητας. Το επίπεδο μεταβλητότητας αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους λόγω της πτώσης της αγοράς και των πωλήσεων πανικού. Αν κοιτάξουμε πίσω το προηγούμενο μισό, η μεταβλητότητα αυξήθηκε επίσης πριν από το 2016 στο μισό

Μεταβλητότητα Bitcoin

Ωστόσο, η σιωπηρή μεταβλητότητα, η οποία μετρά τη μεταβλητότητα στο εγγύς μέλλον, σημείωσε πτώση στα επίπεδα του 2016.

Μεταβλητότητα BitcoinΠηγή: Λοξότητα

Εκτός από την αστάθεια, η καταχώριση κατακερματισμού που αποτελεί βασική μέτρηση για τον προσδιορισμό της ασφάλειας του δικτύου Bitcoin είναι 7Χ υψηλότερη από τα επίπεδα του 2017. Όσο περισσότερα hash inputs σημαίνει περισσότερος αριθμός ανθρακωρύχων επιβεβαιώνουν ενεργά τη συναλλαγή και αναζητούν το επόμενο μπλοκ στο δίκτυο, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την ασφάλεια του δικτύου έναντι 51% επιθέσεων.


2. Ενδιαφέρον γύρω από το Bitcoin κατά το ήμισυ στο υψηλό όλων των εποχών

Η αύξηση των τιμών του 2017 ώθησε σίγουρα το Bitcoin στο παγκόσμιο προσκήνιο και προκάλεσε περιέργεια στο κοινό για το πώς λειτουργεί μια αποκεντρωμένη μορφή νομίσματος χωρίς κυβερνητική εξουσία. Η περιέργεια αργότερα μετατράπηκε σε κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των χρημάτων και, ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον των ανθρώπων για το Bitcoin είναι σε υψηλό επίπεδο.

τάση googleGoogle Trend στο Bitcoin Halving Keyword

Οι μετρήσεις της Google υποδηλώνουν ότι οι αναζητήσεις για το «Bitcoin Halving» είναι σε υψηλά επίπεδα και αυξάνονται μόνο περισσότερο. Το παρακάτω γράφημα δεδομένων του Google Trend υποδηλώνει ότι οι αναζητήσεις αυξάνονται μόνο την ημέρα.

3. Πορτοφόλια Bitcoin με μηδενικό υπόλοιπο

Μια άλλη μέτρηση που δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πιο αισιόδοξοι έναντι του Bitcoin σήμερα από ό, τι στο παρελθόν, είναι η άνοδος των πορτοφολιών Bitcoin με μηδενικό υπόλοιπο. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βυθιστεί στο παιχνίδι Bitcoin και έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία συναλλαγή από ποτέ.

Διευθύνσεις BitcoinΠηγή: Glassnode

Η αύξηση του αριθμού αυτών των πορτοφολιών δείχνει επίσης την κατανομή του πλούτου μεταξύ των επενδυτών λιανικής. Η συσσώρευση πλούτου από τις φάλαινες ήταν μια αιτία ανησυχίας για πολλούς, καθώς αυτές οι φάλαινες είναι γνωστό ότι παρακωλύουν το παιχνίδι αντλιών και απορρίψεων, χειραγωγώντας έτσι την κίνηση των τιμών στην αγορά. Ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των πορτοφολιών μη μηδενικών υπολοίπων αποτελεί ένδειξη ότι οι λιανικοί επενδυτές επενδύουν ενεργά το βασιλικό νόμισμα.

4. Αποδοχή και νομιμότητα του Bitcoin

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα έκαναν αυτό το συμβάν στο μισό μεγάλης σημασίας είναι η αποδοχή του Bitcoin σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μισού, η πλειοψηφία του κόσμου δεν γνώριζε τον «ψηφιακό χρυσό» και ακόμη και μετά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης του 2017, η πλειοψηφία των κυβερνήσεων το θεώρησε ως φούσκα στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά τα τελευταία δύο χρόνια και όχι μόνο το Bitcoin είναι νόμιμο στην πλειοψηφία του κόσμου, αλλά πολλοί είτε το έχουν ρυθμίσει (όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Μάλτα, η Σιγκαπούρη) ή θέλουν να το ρυθμίσουν ( ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία κ.λπ.). Από σήμερα, το Bitcoin είναι νόμιμο σε περισσότερες από 111 χώρες, ενώ παράνομο σε 10 μόνο χώρες.

Αυτοί οι παράγοντες κάνουν το επερχόμενο μισό γεγονός πολύ σημαντικό και διαφέρει από τα δύο προηγούμενα. Ενώ η συζήτηση σχετικά με την τιμή του Bitcoin μπορεί να συνεχιστεί, η σημασία του ως αποκεντρωμένου χρηματοοικονομικού εργαλείου αυξάνεται κάθε μέρα.

Χάσαμε κάτι, ενημερώστε μας στα σχόλιά σας παρακάτω ή στο Κελάδημα

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map