Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Το Bitcoin μπήκε επίσημα στη «Λειτουργία ανακάλυψης τιμών», γιατί η τιμή BTC δεν μπορεί να ξαναεπισκεφτεί 20.000 $

διαφήμιση Phemex

Επί του παρόντος, στα $ 30.000 + το Bitcoin (BTC) έχει ήδη εισέλθει σε αναμενόμενη λειτουργία ανακάλυψης τιμών. Αυτό το ράλι τιμών Bitcoin υποστηρίζεται από σημαντική θεσμική συμμετοχή με μερικούς μεγάλους παίκτες στον οικονομικό χώρο που ρίχνουν εκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τον ψηφιακό χρυσό.

Με την αυξανόμενη θεσμική συμμετοχή, οι οικονομικοί γίγαντες έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται επενδυτικά μέσα Bitcoin που ανταποκρίνονται στις θεσμικές απαιτήσεις. Μερικοί από τους ρυθμιζόμενους χρηματοοικονομικούς γίγαντες όπως η CME και η Bakkt προσφέρουν ήδη συναλλαγές για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αρκετή δουλειά για την εισαγωγή ETF Bitcoin στην αγορά.

Αλλά για να υπάρχουν όλα αυτά τα επενδυτικά προϊόντα στην αγορά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον μηχανισμό ανακάλυψης τιμών για την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι σημαίνει στην πραγματικότητα το Bitcoin Price Discovery.

Παράγοντες που διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανακάλυψη τιμών Bitcoin

Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι το Bitcoin λειτουργεί εντελώς σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο blockchain και δεν υπάρχει ρυθμιστικός φορέας που να το διέπει, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες στοιχείων. Το Bitcoin και γενικά τα κρυπτονομίσματα, είναι ένα πολύ ασταθές περιουσιακό στοιχείο και έχει αποτελέσει αντικείμενο σημαντικών χειρισμών τιμών στο παρελθόν.

Το Bitcoin Price Discovery παρέμεινε δύσκολο για μεγάλο χρονικό διάστημα Όμως, καθώς εμφανίζονται πιο ρυθμισμένες ανταλλαγές και αγορές, το σενάριο βελτιώνεται. Η θεσμική συμμετοχή στο BTC είναι πιθανό να ωθήσει περαιτέρω τη ζήτηση για επενδυτικά οχήματα όπως Bitcoin ETFs και άλλα.

Η άνοδος της επενδυτικής δραστηριότητας αποτελεί ήδη επιβεβαίωση ότι το Bitcoin βρίσκεται σε δική του περιοχή και ενδέχεται να μην δούμε μεγάλη διόρθωση όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών του 2017.

Πηγή: Twitter, γράφημα δραστηριότητας επενδυτών Bitcoin

Δεδομένου ότι τέτοια προϊόντα λειτουργούν μόνο μέσω ρυθμιζόμενων πλατφορμών, θα συμβάλει στον περιορισμό της αστάθειας των τιμών της BTC και της απρόβλεπτης συμπεριφοράς. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης πάνελ πέρυσι στο Invest: ASIA στη Σιγκαπούρη, Lennix Lai, διευθυντής χρηματοοικονομικής αγοράς στο OKEx είπε Coindesk:

“Εάν μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε συγκεκριμένα υποκείμενα bitcoin και δεν έχετε τη δυνατότητα να συντομεύσετε, βασικά να υποθέσετε σε μια άλλη κατεύθυνση, τότε η αγορά θα ήταν πολύ πιο ασταθής επειδή θα οδηγούσε εξ ολοκλήρου από συναίσθημα.”

“Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε το bitcoin ως πολύ πιο ασταθές πριν από την εισαγωγή του CME Futures … οπότε θα πρέπει να έχουμε περισσότερα χρηματοοικονομικά μέσα όπως επιλογές για να βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία ανακάλυψης τιμών σε σχέση με την αστάθεια.”

Η πρόσφατη συμμετοχή από hedge funds, βετεράνους επενδυτές, ιδρύματα και άλλους μεγάλους παίκτες θα φέρει περισσότερη σαφήνεια σε αυτήν την ιδέα του Bitcoin Price Discovery καθώς ωριμάζει η αγορά.

Γιατί η τιμή BTC δεν μπορεί να ξαναεπισκεφτεί ποτέ 20.000 $?

Όπως επεσήμανε ο αναλυτής κρυπτογράφησης Willy Woo, το Bitcoin Price ενδέχεται να μην ξαναεπισκεφτεί ποτέ 20.000 $. Κατά την άποψή του, οι υψηλές αγορές σε συνδυασμό με την αυξανόμενη δραστηριότητα των επενδυτών έχουν κάνει αυτό το ράλι να ξεχωρίζει από τα προηγούμενα. Κατά τη γνώμη του, το επίπεδο τιμών των 24.000 $ είναι ίδιο με αυτό που παρατηρήθηκε για το εύρος τιμών των 12- $ 14k $ BTC και θα απαιτήσει μια μαζική πτώση της αγοράς για να σπάσει αυτό το επίπεδο.

Δεν θα ξαναδούμε ποτέ 20.000 $ BTC.

Η υποστήριξη των 24.000 $ θα χρειαζόταν μια εκδήλωση μαύρου κύκνου για την ανάλυση.

Η κατώτατη τιμή που υποστηρίζεται από τους μακροπρόθεσμους αγοραστές αυξάνεται πολύ γρήγορα.

– Willy Woo (@woonomic) 3 Ιανουαρίου 2021

Ένα ακόμη βασικό σημείο που πρέπει να σημειωθεί από την έρευνα του Woo είναι ότι το Bitcoin μπορεί να μην δει ποτέ 30-40% διορθώσεις που μιλούν οι έμποροι κρυπτογράφησης και το μέγιστο μπορεί να δούμε διορθώσεις τιμών της παραγγελίας 20-25% σε αυτόν τον ταύρο.

Επιπλέον ανάγνωση: Τι είναι η λειτουργία Bitcoin Price Discovery?

Ο μηχανισμός ανακάλυψης τιμών ουσιαστικά σημαίνει την απόκτηση της τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου σε μια αγορά βάσει των αλληλεπιδράσεων αγοραστή και πωλητή. Το Bitcoin Price Discovery σημαίνει τον καθορισμό μιας άμεσης τιμής για συναλλαγές Bitcoin (BTC) που εξαρτάται από έναν αριθμό απτών και άυλων παραγόντων.

Εκτός από τις κλασικές οικονομικές αρχές της ζήτησης και της προσφοράς, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που έρχονται στην εικόνα της ανακάλυψης τιμών BTC. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει παράγοντες όπως η ροή πληροφοριών μεταξύ αγορών κρυπτογράφησης, ανταλλαγών, καθώς και αλληλεπιδράσεις με τις παραδοσιακές αγορές. Όπως είδαμε φέτος, η παγκόσμια οικονομική κατάσταση και οι αβεβαιότητες έχουν επίσης σημαντικό βάρος στην ανακάλυψη των τιμών.

Όπως ειπώθηκε, στον πυρήνα του Bitcoin Price Discovery είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ζήτησης και προσφοράς. Επίσης, το Bitcoin Price Discovery εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και αγοράς. Οι έμποροι σε αυτήν την αγορά έχουν καλύτερες πληροφορίες και κρίση για να κάνουν την επιθυμητή ενέργεια. Στην περίπτωση τυχόν εξωτερικών πληροφοριών ή ειδήσεων που επηρεάζουν τις συνθήκες της αγοράς ή την οικονομία, οι ενέργειες των κερδοσκοπικών εμπόρων τροφοδοτούν νέες πληροφορίες στην αγορά παραγώγων που οδηγούν περαιτέρω στις κινήσεις των τιμών.

Η αγορά μελλοντικών συμβολαίων και επιλογών Bitcoin παίζει βασικό ρόλο στην ανακάλυψη τιμών Bitcoin, καθώς είναι οι πρώτες που αντιδρούν καθώς το κόστος συναλλαγής είναι πολύ χαμηλό εδώ σε σύγκριση με τις αγορές spot. Έτσι, περιλαμβάνουν το στοιχείο της μελλοντικής πρόβλεψης για το τι είναι πιθανό να συμβεί.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me