Πώς γίνεται το Bitcoin πανταχού παρόν χρησιμοποιώντας δορυφόρους και δίκτυα

διαφήμιση Phemex

Το Bitcoin [BTC] είναι ένα εικονικό νόμισμα του οποίου οι συναλλαγές εκτελούνται κυρίως στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η εξάρτησή του από την ύπαρξή του, δημιουργεί αμφιβολίες για το επιχείρημα της αξίας και του νομίσματος. Ενώ το Διαδίκτυο είναι πανταχού παρόν στη σημερινή εποχή, υπάρχουν ακόμα μέρη στη Γη όπου η πρόσβαση είναι περιορισμένη.

Ωστόσο, το Bitcoin αναπτύσσεται πιο ισχυρό από ποτέ. Ο Samson Mow, ο επικεφαλής στρατηγικός υπεύθυνος του Blockstream έγραψε στο Twitter για τη δορυφορική υπηρεσία του Blockstream που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Οι δορυφόροι παρέχουν δωρεάν συγχρονισμό με το καθολικό Bitcoin.

Επιπλέον, υπάρχουν επίσης δυνατότητες που διερευνώνται στη Γη για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές σύστημα εκτός σύνδεσης για το Bitcoin.

Ο δορυφόρος Blockstream

Ο δορυφόρος Blockstream καλύπτει τα 2/3 της Γης. Ο δορυφόρος επιτρέπει επίσης τη μετάδοση δεδομένων σε όλο τον κόσμο στο δίκτυο Bitcoin. Ως εκ τούτου, πληρώνοντας το Bitcoin μέσω του δικτύου αστραπής, οποιοδήποτε μήνυμα μπορεί να μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο.

ο #BlockstreamSatellite Η υπηρεσία λειτουργεί πλέον για 2 χρόνια. Αυτό είναι 2 χρόνια δωρεάν # Bitcoin Συγχρονισμός δεδομένων blockchain, βελτιωμένη προστασία της ιδιωτικής ζωής με πλήρεις κόμβους εκτός σύνδεσης και καθιστώντας το Bitcoin πιο ανθεκτικό σε σχέση με διαχωρισμούς δικτύου. ? @Blockstream #BitcoinInfrastructure pic.twitter.com/wYJw6tLbNX

– Samson Mow (@Excellion) 15 Αυγούστου 2019

Υπάρχουν πέντε εμπορικοί δορυφόροι που χρησιμοποιούνται από το Blockstream και συγχρονίζονται με τα μπλοκ στο δίκτυο σε πραγματικό χρόνο. Αυτό παρέχει ασφάλεια έναντι διχάλων ή διασπάσεων δικτύου από την εμφάνιση. Ως εκ τούτου, ο περιορισμός των προσπαθειών «51% επίθεση» και «αλυσίδα επαν-οργάνωσης».

δορυφόροι bitcoinΔορυφόροι Blockstream στο διάστημα (Πηγή)

Άλλα δίκτυα δωρεάν ISP στη Γη

Επί του παρόντος, τα δεδομένα στο Διαδίκτυο ακολουθούν μια κεντρική διαδρομή που περιλαμβάνει συγκεκριμένους κόμβους που ελέγχονται από εταιρείες. Σύμφωνα με πηγές, το AWS της Amazon μεταδίδει περισσότερα από 50% δεδομένα στον παγκόσμιο ιστό.

Ο Meltem Demirors, ο Διευθυντής Στρατηγικής του Coinshares με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, διοργάνωσε ένα podcast – «What Grinds My Gears». Στο πρόσφατο επεισόδιο της, μιλά για άλλες ανεξάρτητες υπηρεσίες ISP (Internet Service Provider) – την τεχνολογία πλέγματος, το Bitcoin Relay Network και το FIBER, υπηρεσίες συναλλαγών, νανο-δορυφόρους (Bitsat) και space- βασισμένο στο cloud computing (Cubesats).


Η τεχνολογία πλέγματος χρησιμοποιεί αποκεντρωμένους κόμβους για τη μετάδοση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου. Ακριβώς όπως το Bitcoin και το cryptocurrency, υπάρχουν πολλοί διάσπαρτοι κόμβοι που όλοι συμμετέχουν στη μετάδοση δεδομένων. Όπως σημείωσε η Meltem στην ανάρτηση ιστολογίου της, υπάρχουν μερικά δίκτυα δικτύων bitcoin και κρυπτονομισμάτων όπως το TxTenna, Bitcoin Mesh Network της Βενεζουέλας, Althea, Helen και NKN. 

Τα δίκτυα Relay έχουν αξιοποιηθεί συνεχώς στο παρελθόν από spammers. Ωστόσο, τα δίκτυα αναμετάδοσης Bitcoin έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν τα δεδομένα, επιτρέποντας τη μετάδοση μόνο πληροφοριών βιβλίου. ΙΝΑ (ή Γρήγορη μηχανή αναμετάδοσης Bitcoin Internet) είναι μια επέκταση του δικτύου Ρελέ με απόκριση αστραπής.

Το πλέγμα μπορεί επίσης να συνδεθεί στο Blocksteam Satellite για συγχρονισμό με τα τελευταία μπλοκ χωρίς καθυστέρηση.

Τα δίκτυα, όπως προαναφέρθηκε, σχηματίζουν ένα οικονομικό οικοσύστημα που ενθαρρύνει τη χρήση του δικτύου παρέχοντας ταυτόχρονα ασφάλεια. Αυτές είναι τεχνολογικές απόπειρες να κάνετε το Bitcoin πανταχού παρόν και απαλλαγμένο από το Διαδίκτυο, να γίνει πραγματικά αποκεντρωμένο.

Το μέλλον πέρα ​​από τις συνωμοσίες

Οι πάροχοι δικτύου επωφελούνται πολύ από το υπάρχον σύστημα μετάδοσης δεδομένων. Θυμάστε την συνωμοσία για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή την αμόλυβδη ιστορία του Gas Κάθε καινοτομία που διαταράσσει τα έσοδα των μεγάλων οργανισμών αντιμετώπιζε πάντα αντίσταση στην αρχή.

Επιπλέον, μερικά από αυτά τα δίκτυα πλέγματος παρέχουν μια απίστευτα φθηνή πηγή για σύνδεση με τον κόσμο χωρίς τη χρήση ISP. Ενώ το απόρρητο θα μειώσει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και την ανήθικη επιτήρηση, το σύστημα σίγουρα ενοχλεί το δίκτυο των Γίγαντες.

Υπάρχουν πολλές «λογοκρισμένες» περιοχές στη Γη, επιβάλλεται για γεωπολιτική ασφάλεια και για την εφαρμογή των εθνικών νόμων. Ωστόσο, τα χρήματα ή το νόμισμα πρέπει να είναι χωρίς περιθώρια και ανθεκτικά στη λογοκρισία. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τα λόγια του Κογκρέσου των ΗΠΑ Πάτρικ Μχένρι,

Λόγω της φύσης της τεχνολογίας του Bitcoin, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να το σκοτώσουν, ούτε θα πρέπει και εσείς και δεν μπορείτε να σκοτώσετε ευρέως τα ψηφιακά νομίσματα. Θα αντέχουν, θα είναι δυνατοί. Αυτό είναι το νέο πλαίσιο της επόμενης γενιάς του Διαδικτύου.

Επιπλέον, το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα παρέχουν ασφάλεια και ταυτόχρονα, ενθαρρύνουν εγγενώς τους παίκτες που υποστηρίζουν το δίκτυο. Ως εκ τούτου, τα εμπόδια εισόδου για μικρούς παίκτες είναι επίσης περιορισμένα.

Με εταιρείες που εργάζονται επιθετικά στο Bitcoin, πώς νομίζετε ότι άλλα κρυπτονομίσματα θα βρουν χώρο στην επόμενη εποχή του αποκεντρωμένου διαδικτύου; Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map