Follow Us
Facebooktwitteryoutube
Promo
banner
YouTube
Promo
banner

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance σχολιάζει την αστάθεια του Fiat ως νομίσματα σε όλο τον κόσμο

διαφήμιση Phemex

Ο Binance CZ χρησιμοποιώντας τη λαβή του στο Twitter προειδοποιεί ότι τα Fiats δεν είναι ασφαλέστερα όπως θεωρούνταν. Τα νομίσματα Fiat θεωρήθηκαν σταθερά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό τουλάχιστον λένε οι κυβερνήσεις και οι δημοσιονομικές ρυθμιστικές αρχές. Όμως, οι πρόσφατες οικονομικές κρίσεις στην Τουρκία και σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα, η Αργεντινή και η Βραζιλία, τα αντίστοιχα νομίσματα fiat τους έπαιρναν ένα νόημα. 

Η τουρκική αναταραχή

Η τουρκική οικονομία υπέστη αρνητική αντίδραση στα τιμολόγια του Trump για τον τουρκικό χάλυβα και αλουμίνιο, η Λίρα κατέρρευσε πάνω από 20 τοις εκατό μέσα σε λίγες ώρες. Αυτό οδήγησε τους επενδυτές όχι στο παραδοσιακό περιουσιακό στοιχείο του χρυσού, αλλά στο bitcoin.

Η Koinim, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Τουρκίας, ανέφερε αύξηση 63% στον όγκο συναλλαγών Bitcoin και οι ανταλλαγές BTCTurk και Paribu έχουν σημειώσει αύξηση όγκου 35% και 100% αντίστοιχα. Αυτό αύξησε την τιμή του bitcoin στην Τουρκία σε 7000 $ – πάνω από 500 $ υψηλότερα από τον δείκτη Brave New Coin Bitcoin Liquid Index, ο οποίος βασίζεται στην πλειονότητα της παγκόσμιας εμπορικής δραστηριότητας.

Παρόλο που το bitcoin μπορεί να μην λειτουργεί ως καθημερινό μέσο ανταλλαγής, οι Τούρκοι πολίτες συρρέουν σε αυτό ως ένα ασφαλές περιουσιακό στοιχείο – ένας τρόπος να ξεφύγουν από τις κινήσεις της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου, οι οποίες κάνουν ακόμη και τις διακυμάνσεις του bitcoin να φαίνονται ήρεμες.

Επίσης, διαβάστε: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance λέει ότι η αγορά Bear υποχωρεί καθώς το μέλλον είναι φωτεινό για την Crypto Market

Το χάος της Νότιας Αμερικής – Βενεζουέλα, Αργεντινή και ίσως η Βραζιλία

Οι οικονομικές προοπτικές για τη Λατινική Αμερική το 2018 είναι ζοφερές. Με πολιτική αστάθεια σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής, καθώς και γενική πτώση των τιμών του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν κατάθλιψη και, στην περίπτωση της Βενεζουέλας, οικονομική κατάρρευση.

Η κρίση που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες της Λατινικής Αμερικής δεν ξεκίνησε το 2018, ξεκινά από το 2015. Η Αργεντινή, η Βενεζουέλα και η Βραζιλία έληξαν το 2015 με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων τεράστιων ποσοστών πληθωρισμού – έως και 275% για τη Βενεζουέλα (63% για το 2014), ~ 30 τοις εκατό για την Αργεντινή (36,4 τοις εκατό για το 2014) και 10,4 τοις εκατό για τη Βραζιλία (6,3 τοις εκατό για το 2014).

Για την Αργεντινή, το νόμισμα της χώρας, το πέσο, έπεσε σημαντικά τα τελευταία 3 χρόνια, μειώθηκε κατά 15% έναντι του δολαρίου το 2017. Η πτώση του 2017 οφείλεται στην απώλεια 34% το 2015 και σε πτώση 18% το 2016 Το 2018 επίσης δεν άλλαξε την τύχη για τη χώρα, καθώς το πέσο της Αργεντινής έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ. Το ίδιο συνέβη και με την Brazilian Real αλλά η κεντρική τράπεζα παρενέβη

Η Βενεζουέλα έχει δικά της προβλήματα, ο πληθωρισμός της είναι στο 82766,0% όπως αναφέρεται στο Trading Economics, λόγω του οποίου το μπολιβάρ της Βενεζουέλας πλησίασε παράλογα επίπεδα. Η απάντηση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στον αυξανόμενο ρυθμό πληθωρισμού ήταν η δημιουργία της δικής τους «κρυπτογράφησης», που ονομάστηκε Petro, η οποία υποτίθεται ότι υποστηρίζεται από τον εφοδιασμό πετρελαίου της χώρας. Ωστόσο, δεδομένης της κακοδιαχείρισης του τρέχοντος bolivar από την ίδια κυβέρνηση, εκτός από τις ανησυχίες για το πώς θα λειτουργούσε ένα πλήρως συγκεντρωτικό κρυπτογράφηση (η πραγματικότητα είναι ότι το νόμισμα είναι πιο ψηφιακό fiat από το crypto), οδήγησε τους Βενεζουέλους να εγκαταλείψουν το έργο σε πολλές περιπτώσεις πριν μπορέσει καν να απογειωθεί.

Διακεκριμένες φωνές λένε ότι τα fiats δεν είναι εντελώς σταθερά

Σήμερα χρησιμοποιώντας το χέρι του στο Twitter, ο CZ του Binance είπε: «Το fiat δεν σημαίνει σταθερό». Μαζί με αυτό, δημοσίευσε διαγράμματα της τουρκικής λίρας και του πέσο Αργεντινής που ήταν υπό την ισχυρή πίεση χωρών που καταρρέουν οικονομική κατάσταση.

Το fiat δεν σημαίνει σταθερό pic.twitter.com/ad0CJYh2nA

– CZ Binance (@cz_binance) 30 Αυγούστου 2018

Η CZ δεν είναι η πρώτη που το λέει αυτό. Νωρίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong δήλωσε ότι οι οικονομικές κρίσεις που θα συμβούν σε όλο τον κόσμο τα επόμενα 3-5 χρόνια θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον καταλύτη για την οργανική υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων.

«Οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση και τσέπες ανθρώπων σε αυτές τις περιοχές ενδιαφέρονται [για την κρυπτογράφηση]. Υπάρχει ενδιαφέρον μεταξύ αυτών των ανθρώπων με το υψηλότερο σημείο πόνου να έχουν σταθερό νόμισμα […] Τα επόμενα τρία-πέντε χρόνια οι χώρες που διέρχονται οικονομική κρίση θα μπορούσαν να δουν τους ανθρώπους να υιοθετούν οργανικά την κρυπτογράφηση ως εναλλακτική λύση ».

Ενώ αυτές οι χώρες συνεχίζουν την αναταραχή τους και τα νομίσματά τους παίρνουν μύτη, οι άνθρωποι συνεχίζουν να μετακινούνται στο κεφάλαιο ασφαλούς καταφυγίου του χρυσού και τώρα σε πιο ρευστό bitcoin προστατευτικό. Ορισμένοι σχολιαστές προτείνουν επίσης ότι το bitcoin χάνει την κυριαρχία του χρυσού.

Τα κρυπτονομίσματα θα καταργήσουν επίσης την κυριαρχία των Fiats; Ενημερώστε μας για τις απόψεις σας σχετικά.

Για να παρακολουθείτε τις ενημερώσεις DeFi σε πραγματικό χρόνο, ανατρέξτε στη ροή ειδήσεων DeFi Εδώ.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me