Πώς να αγοράσετε Bitcoin

Όταν το Bitcoin κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008, λίγοι φαντάστηκαν πραγματικά τα ύψη που θα κέρδιζε το νόμισμα. Σήμερα, το Bitcoin είναι το χρυσό πρότυπο για την κρυπτογράφηση. Ενώ η τιμή μπορεί να κυμαίνεται άγρια, το νόμισμα εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα για μνημειώδη κέρδη.

Φυσικά, πρέπει να έχετε το Bitcoin για να επωφεληθείτε από αυτά τα κέρδη. Εάν είστε έτοιμοι να πάρετε το τρένο Bitcoin, έχετε φτάσει στο σωστό μέρος. Θα σας διδάξουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πώς να αγοράσετε bitcoin, καθώς και για την αποθήκευση επιλογών για κατόχους μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων.

Πώς αγοράζετε Bitcoin?

Η διαδικασία αγοράς Bitcoin έχει εξελιχθεί με τα χρόνια. Στα πρώτα χρόνια του νομίσματος, ο μόνος τρόπος απόκτησής του ήταν να το αγοράσετε απευθείας από άλλους χρήστες Bitcoin ή να το ορυχείο για αυτό. Καθώς η δημοτικότητα του Bitcoin αυξήθηκε, άρχισαν να εμφανίζονται άλλες επιλογές για την αγορά του νομίσματος.

Αγορά Bitcoin

Σήμερα, υπάρχουν πολλοί νόμιμοι τρόποι αγοράς Bitcoin χωρίς να καταφεύγετε σε δαπανηρή εξόρυξη. Σήμερα, θα εξετάσουμε τον τρόπο αγοράς του Bitcoin, μαζί με την προσφορά μερικών εναλλακτικών μεθόδων για την απόκτησή του.

Αγορά Bitcoin: Βήμα προς βήμα

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να μπουν στο Bitcoin επειδή πιστεύουν ότι η διαδικασία θα είναι περίπλοκη. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι πιο εύκολο από ποτέ να αγοράσετε και να πουλήσετε Bitcoin. Σήμερα, θα σας δώσουμε μια απλή διαδικασία τεσσάρων βημάτων για την αγορά Bitcoin. Θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα, από τη ρύθμιση του πορτοφολιού σας Bitcoin έως την πρώτη σας αγορά.

Βήμα 1: Επιλογή πορτοφολιού Bitcoin

Ένα πορτοφόλι Bitcoin είναι παρόμοιο με ένα φυσικό πορτοφόλι αλλά με επιπλέον χαρακτηριστικά. Ένα πορτοφόλι χρησιμοποιείται για την αποθήκευση του ψηφιακού σας νομίσματος, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή και τη λήψη Bitcoin.

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις Bitcoin πορτοφολιών διαθέσιμες, και σε αυτήν την ενότητα, θα αναλύσουμε τα πιο κοινά διαθέσιμα πορτοφόλια.

Πορτοφόλια χαρτιού

Αυτή είναι η απλούστερη μορφή ενός πορτοφολιού Bitcoin. Είναι απλώς ένα κομμάτι χαρτί με εκτύπωση τόσο της διεύθυνσης Bitcoin όσο και των ιδιωτικών κλειδιών σας. Αυτά τα πορτοφόλια εκτυπώνονται γενικά ως κωδικοί QR έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να σαρωθούν σε ψηφιακό πορτοφόλι.

Τα πορτοφόλια χαρτιού αναφέρονται ως ψυκτική αποθήκευση επειδή δεν είναι φυσικά συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο. Εάν σκοπεύετε να κάνετε HODL το Bitcoin σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν χρειάζεστε άμεση πρόσβαση στο crypto σας, αυτή είναι μια αξιόπιστη επιλογή.

Πορτοφόλια για κινητά


Τα κινητά πορτοφόλια είναι εύκολα η πιο δημοφιλής μορφή πορτοφολιού Bitcoin, καθώς μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε κινητή συσκευή. Πρόκειται για άτομα που ανταλλάσσουν Bitcoin ή χρησιμοποιούν Bitcoin για αγορές τακτικά. Τα Airbitz, Blockchain.info και Mycelium είναι δημοφιλή κινητά πορτοφόλια.

Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας

Τα επιτραπέζια πορτοφόλια είναι πορτοφόλια Bitcoin που είναι αποθηκευμένα στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας. Τα επιτραπέζια πορτοφόλια σας δίνουν περισσότερο έλεγχο στο πορτοφόλι σας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του πορτοφολιού σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Το Electrum είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια επιτραπέζιων υπολογιστών με άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των Atomic και Exodus.

Πορτοφόλια υλικού

Το πιο ασφαλές πορτοφόλι εκεί έξω είναι ένα πορτοφόλι υλικού. Είναι μικρές συσκευές που χρησιμοποιείτε για να αποθηκεύσετε το Bitcoin σας και να πραγματοποιήσετε οποιεσδήποτε συναλλαγές. Εκτός εάν συνδέεστε στον Ιστό για να κάνετε συναλλαγές, το Bitcoin σας παραμένει εκτός σύνδεσης. Τα πορτοφόλια υλικού ασφαλίζουν τα ιδιωτικά σας κλειδιά και θεωρούνται δυσάρεστα. Το σημαντικότερο μειονέκτημα για τα πορτοφόλια υλικού είναι ότι είναι δαπανηρά και μπορεί να είναι δύσκολο να εγκατασταθούν. Οι Nano Ledger και Trezor είναι δύο από τους κορυφαίους παρόχους πορτοφολιών υλικού.

Βήμα 2: Ρύθμιση του Πορτοφολιού σας

Η δημιουργία ενός πορτοφολιού Bitcoin δεν είναι πολύ δύσκολη. Η πλειοψηφία της διαδικασίας γίνεται αυτόματα. Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να προσέξετε προσεκτικά. Το πρώτο είναι ο σπόρος του πορτοφολιού σας. Τα περισσότερα πορτοφόλια θα δημιουργήσουν μια φράση πρόσβασης 12 λέξεων που θα πρέπει να διατηρήσετε. Γράψτε το και διατηρήστε το ασφαλές. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε το πορτοφόλι σας εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή εάν αντιμετωπίσετε βλάβη στον υπολογιστή.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης για το πορτοφόλι σας. Μην χρησιμοποιείτε κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται οπουδήποτε αλλού. Ακριβώς όπως δεν θα θέλατε κάποιος να γνωρίζει την καρφίτσα ATM σας, δεν θέλετε κάποιον να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης στο πορτοφόλι σας.

Αφού επαληθεύσετε το σπόρο σας και ρυθμίσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, η υπόλοιπη ρύθμιση του πορτοφολιού σας θα ολοκληρωθεί αυτόματα. Το πορτοφόλι σας θα δημιουργήσει μια διεύθυνση που χρησιμοποιείται για την αποστολή και τη λήψη Bitcoin. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως δημόσιο κλειδί. Μπορείτε να βρείτε αυτήν τη διεύθυνση στην ενότητα λήψης του πορτοφολιού σας. Για να στείλετε Bitcoin, μεταβείτε στην ενότητα αποστολής για να εισαγάγετε τη διεύθυνση που θέλετε να στείλετε κρυπτογράφηση.

Τέλος, ας μιλήσουμε για τα ιδιωτικά κλειδιά του πορτοφολιού σας. Τα ιδιωτικά κλειδιά είναι ο τρόπος με τον οποίο το πορτοφόλι σας πραγματοποιεί φυσικές συναλλαγές. Σκεφτείτε το δημόσιο κλειδί σας ως διεύθυνση τραπεζικού λογαριασμού. Το ιδιωτικό κλειδί σας είναι το pin που χρειάζεστε για να εξαργυρώσετε χρήματα από ένα ATM.

Σημειώστε ότι το ιδιωτικό σας κλειδί είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παζλ. Εάν κάποιος αποκτήσει το ιδιωτικό σας κλειδί, μπορεί να πάρει τον έλεγχο του πορτοφολιού σας. Όπως ο σπόρος σας, μην δίνετε ποτέ τα προσωπικά κλειδιά του πορτοφολιού σας σε κανέναν. Τώρα που έχετε ρυθμίσει το πορτοφόλι σας, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να αγοράσετε Bitcoin.

Βήμα 3: Επιλογή ανταλλαγής Bitcoin

Ανταλλαγές Bitcoin λειτουργούν παρόμοια με τις πλατφόρμες χρηματιστηρίου. Η ανταλλαγή ορίζει μια τιμή για Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα και μπορείτε να κάνετε μια παραγγελία χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού σας. Ορισμένα χρηματιστήρια δέχονται ακόμη και άμεση τραπεζική μεταφορά. Όπως τα χρηματιστήρια, μπορείτε να τοποθετήσετε μια αγορά, να περιορίσετε ή να κάνετε εντολές stop-loss.

Μόλις αγοράσετε το Bitcoin σας, μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε είτε να διατηρήσετε το crypto σας στο χρηματιστήριο είτε να το στείλετε στο πορτοφόλι Bitcoin. Είναι γενικά καλή ιδέα να στείλετε το Bitcoin σας απευθείας στο πορτοφόλι σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπόκεινται σε καθυστερήσεις σε περίπτωση που η ανταλλαγή αντιμετωπίσει τεχνικές δυσλειτουργίες ή πειραματιστεί.

Υπάρχουν πολλές ανταλλαγές εκεί έξω, αλλά μερικά από τα καλύτερα περιλαμβάνουν το Binance, το Coinbase pro και το eToro. Μείνετε μακριά από νεότερα ανταλλακτικά κρυπτογράφησης ή που μοιάζουν ύποπτα.

Επίσης, οι περισσότερες ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων απαιτούν να ολοκληρώσετε τις διαδικασίες επαλήθευσης πελατών. Αυτό οφείλεται στο ότι οι κυβερνήσεις άρχισαν να καταστρέφουν τις συναλλαγές με κρυπτογράφηση Ορισμένες ανταλλαγές αρχίζουν να αποκλείουν ορισμένες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Επικοινωνήστε με την ανταλλαγή για να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπονται οι συναλλαγές από τη χώρα σας.

Βήμα 4: Πώς να αγοράσετε Bitcoin σε ένα Exchange

Μόλις επιλέξετε μια ανταλλαγή και εγγραφείτε για έναν λογαριασμό, είναι καιρός να αγοράσετε κάποιο Bitcoin. Πρώτον, πρέπει να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό ανταλλαγής σας. Για τους περισσότερους από εσάς, αυτό σημαίνει χρηματοδότηση του λογαριασμού σας. Ορισμένοι θα σας επιτρέψουν να αγοράσετε Bitcoin με πιστωτικές κάρτες. Άλλοι θα απαιτήσουν να καταθέσετε χρήματα είτε από πιστωτική κάρτα είτε από λογαριασμό ελέγχου. Η ανταλλαγή σας μπορεί να δεχτεί άλλες επιλογές πληρωμής.

Αφού χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας, μπορείτε πλέον να αγοράσετε Bitcoin. Για τις ταχύτερες αγορές, μπορείτε να επιλέξετε μια εντολή Market που θα αγοράσει Bitcoin σε τιμή που καθορίζεται όταν εκτελείται η παραγγελία. Εάν θέλετε να αγοράσετε Bitcoin σε συγκεκριμένη τιμή, τότε θα χρειαστεί να εκτελέσετε μια παραγγελία ορίου.

Αφού επιλέξετε τον τύπο της παραγγελίας σας και το ποσό που θέλετε να αγοράσετε, εκτελέστε την παραγγελία. Μόλις ολοκληρωθεί η παραγγελία, το Bitcoin σας θα μεταφερθεί απευθείας στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταφέρετε το Bitcoin στο πορτοφόλι σας Bitcoin.

Άλλοι τρόποι αγοράς Bitcoin

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αγορά Bitcoin σε ηλεκτρονικά χρηματιστήρια. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο αγοράς Bitcoin σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις, ακόμα και χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά.

Μηχανές ATM

Μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις για τις ηλεκτρονικές ανταλλαγές είναι τα μηχανήματα ATM Bitcoin. Αυτά τα μηχανήματα βρίσκονται σε καταστήματα και άλλες τοποθεσίες και λειτουργούν παρόμοια με τα ATM της τράπεζας. Καταθέτετε χρήματα στο μηχάνημα και ανταλλάσσονται σε Bitcoin. Το crypto σας μπορεί είτε να σταλεί στο πορτοφόλι σας Bitcoin είτε να εκτυπωθεί ως κωδικός QR.

Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των GetCoins, ByteFederation, NetCoins και άλλες, προσφέρουν ATM ATM. Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης ενός ATM ATM είναι ότι γενικά θα πληρώσετε υψηλότερη τιμή για το κρυπτογράφημά σας από ό, τι σε ένα ηλεκτρονικό χρηματιστήριο. Αρκετοί διαδικτυακοί ιστότοποι καταγράφουν πού να αγοράσετε Bitcoin χρησιμοποιώντας ATM.

Μεταφορές Peer-to-Peer

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να αγοράσετε απευθείας από άλλους κατόχους Bitcoin. Το LocalBitcoins.com είναι ένας δημοφιλής ιστότοπος peer-to-peer που σας επιτρέπει να αγοράσετε Bitcoin απευθείας από άλλους ιδιοκτήτες. Μπορείτε να δείτε πόσο θέλουν για κάθε νόμισμα και τους γενικούς όρους πώλησης. Όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον κάτοχο για να πραγματοποιήσετε την πώληση.

Αγορά Bitcoin με Paypal

Εάν θέλετε να αγοράσετε Bitcoin με Paypal, οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες. Το μόνο χρηματιστήριο που χρησιμοποιεί Paypal είναι το eToro. Τα τοπικά Bitcoin είναι μια επιλογή, αλλά αγοράζετε απευθείας από άλλους χρήστες και όχι απευθείας από το χρηματιστήριο. Το Paypal θα πρέπει να θεωρείται ως «έσχατη λύση» για την αγορά Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map